Jump to content

Θαλασσινο Ανοικτο Ενυδρειο Και Υπερβολικη Υγρασια Χωρου

klaz

Recommended Posts

καλησπερα.

ανοιξα αυτο το θεμα καθως αντιμετωπιζω ιδιαιτερα μεγαλο προβλημα υγρασιας μεσα στο σπιτι μου.μιλαω για ποσοστα της ταξης του 65-78%.!!!γνωριζω πως για να μην ειναι ξηρο το περιβαλλον πρεπει να ειναι καπου στο 40-45%.

το σπιτι μου ειναι παλια μονοκατοικια πανω στο βουνο με ανυπαρκτη μονωση.το χειμωνα και αν και το καλοριφερ κανει υπερωριες,ολα τα κουφωματα και σε συγκεκριμενα σημεια και οι τοιχοι ειναι νωποι.η μουχλα καραδοκει συνεχεια,αν και σχεδον καθε χρονο βαφεται εσωτερικα το σπιτι,καθε χρονο χειροτερευει.

σε αυτα αν προσθεσεις και το 500λιτρο ανοιχτο ενυδρειο....τοτε τα πραγματα γινονται τραγικα.

σημερα βρηκα απο αγγελια εναν δυνατο αφυγραντηρα,και θελω να ρωτησω εαν θα βοηθησει την κατασταση στο σπιτι,η απλα θα τρελλαθει να προσθετει νερο η αναπληρωση του ενυδρειου μου..?

Κώστα νομίζω πως αν υπάρχει μια μόνιμη πηγή υγρασίας (περιβάλλον / ενυδρείο) ο αφυγραντήρας δεν θα σου λύση το πρόβλημα.... (όχι φυσικά ότι θα σου αδειάσει το ενυδρείο) αλλά δεν θα σου κάνει ουσιαστική δουλειά.... θα προσπαθεί να "στεγνώσει" έναν χώρο που δεν θα στεγνώνει με τίποτα.

αιολε,το θεμα ειναι πως ο συγκεκριμενος αφυγραντηρας εχει ρυθμιση για το ποσο % θελω να την κατεβασει στον χωρο,και μαλιστα εχει παροχη συνεχους ροης απιονισμενου νερου για μονιμη λειτουργια.

νομιζω πως καποιος-καποιοι δοκιμασαν στο παρελθον κατι αντιστοιχο,αλλα δεν γνωριζω τα αποτελεσματα.

Ο αφυγραντήρας κάνει δουλειά αρκεί να είναι κατάλληλος για τα τετραγωνικά σου. (Να έχει την κατάλληλη ισχύ).

Τα προβλήματα που θα έχεις είναι δύο.

Πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, και συνεχώς άδειασμα το δοχείο που μαζεύει το νερό.

Ο αφυγραντήρας κάνει δουλειά αρκεί να είναι κατάλληλος για τα τετραγωνικά σου. (Να έχει την κατάλληλη ισχύ).

Τα προβλήματα που θα έχεις είναι δύο.

Πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, και συνεχώς άδειασμα το δοχείο που μαζεύει το νερό.

δημητρη ειναι 290w και ειναι καταλληλος μεχρι 180 τετραγωνικα.εγω εχω μικρο σπιτι και ειμαι στα 60 περιπου.καποιοι μου ειπανε πως πρεπει να δουλευει συνεχεια αν και αυτοματος να αναβει και να σβηνει μονος του αλλα παλι δεν θα καιει πολυ?

και μεχρι να κανω μονωση στο σπιτι δεν ειναι πιο υγειηνο να τον δουλευω συνεχεια..?

παιζει ρολο το που θα τον τοποθετησω γιατι αν και εχει ροδακια,μηπως πχ ειναι ουτοπια να μπει κοντα στο ενυδρειο...?

Έγινε επεξεργασία - klaz

290W για 180 τετραγωνικά δεν υπάρχει περίπτωση. Για 50 ναι, αλλά θα και πάλι θα λειτουργεί αρκετές ώρες, οπότε και μεγάλη κατανάλωση. Προσοχή στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Καλύτερα να τον βάλεις σε σημείο με πολύ υγρασία.

λες εε..?χμ......ειναι ο παρακατω που εχει καλες περγαμηνες στην αγορα.

http://www.plus4u.gr...hp?ID=102080019

μαλλον κατι εχω κανει λαθος...

Συνιστώμενο μέγεθος δωματίου 180 m3

Έγινε επεξεργασία - klaz

65%-70% είσαι οκ! Εγώ είχα 90% το καλοκαίρι τις λίγες ώρες που είχα κλειστά. Όταν ήταν ανοιχτά τα παράθυρα η υγρασία κατέβαινε στα 60%-70% και καταλάβαινες αυτή τη σημαντική διαφορά αμέσως.

Τώρα το χειμώνα δε ξέρω τι θα κάνω κι εγώ. Αφυγραντήρα έχω πάρει από το Μάιο που έφτιαξα το ενυδρείο αλλά δεν τον χρησιμοποίησα τότε γιατί έγραφαν οι οδηγίες ότι πρέπει να έχεις τα παράθυρα κλειστά και κάτι τέτοιο δεν έπαιζε λόγω του ότι άνοιγε ο καιρός και προτίμησα να δημιουργώ καλό εξαερισμό και πράγματι είχα καλύτερα αποτελέσματα έτσι.

Τώρα το χειμώνα θα τον χρησιμοποιήσω αναγκαστικά αν και δεν περιμένω θαύματα γιατί απλά αυτοί οι αφυγραντήρες προορίζονται για νορμάλ καταστάσεις αλλά άμα έχεις ένα μεγάλο ανοιχτό ενυδρείο σε ένα όχι πολύ μεγάλο χώρο η κατάσταση ξεφεύγει.

το σπιτι μου ειναι παλια μονοκατοικια πανω στο βουνο

Τι άλλο θέλεις;;;;

Στη θέση σου θα έψαχνα για ξυλοσομπα η Τζακι

Και ζέστη και ξηρασία θα έχεις (και οικονομία, τιμη πετρέλαιου σήμερα 0,917€/L)

Είχα το ίδιο πρόβλημα σε σημείο που άρχισαν να στάζουν τα ταβάνια.

Μετά από ψάξιμο και αφού μίλησα με αρκετούς σε forum του εξωτερικού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο αφυγραντήρας ΔΕΝ κάνει δουλειά στην περίπτωσή μου.

Αυτό που έκανα και ησύχασα είναι να αφήνω ΠΑΝΤΑ ένα παράθυρο 3-4 πόντους ανοιχτό. Μπάζει κρύο βέβαια, αλλά δεν βρήκα καλύτερη λύση.

Αν μάλιστα συνδυαστεί και με έναν ανεμιστήρα οροφής, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

καλημερουδια.

αν και τον εχω τον αφυγραντηρα απο χθες το απογευμα στην κατοχη μου,η πρωτη μου εντυπωση ειναι θετικη.

με μοναδικο αρνητικο ισως την καταναλωση,τον τοποθετησα στο πιο κρυο-βορεινο και με ιδιαιτερη υγρασια υπνοδωματιο,και το αποτελεσμα που πηρα ειναι.σε περιπου 8-9 ωρες λειτουργιας,5 βαθμοι κατω και περιπου 3 λιτρα νερου μαζεμενα.

η αισθηση μου ηταν οτι ειμαι σε ενα δωματιο πιο ζεστο απο συνηθως(δεν αλλαξε κατι στην θερμοκρασια η οποια ειναι περιπου στους 19),ξυπνησα πιο ξεκουραστος και χωρις βαρυ κεφαλι οπως συνηθως.τα μυνηματα ειναι πολυ θετικα για αρχη.

ετσι κι αλλιως,του χρονου θα προβω σε εξωτερικη σωστη μονωση του σπιτιου και ηθελα κατι που να με βοηθησει εστω και λιγο ειδικα για φετος.η επομενη κινηση ειναι να σκεπασω με τζαμι το ενυδρειο τους χειμερινους μηνες μονο για να βοηθησω εξτρα την κατασταση.

Εμεις εδω σχεδον καθε σπιτι τον εχει και κανει δουλια,αρκει να ειναι καταλληλος με τα τετραγωνικα σου.Και κατι αλλο,το σπιτι εσωτερικα να το βαψεις με μονοτικο λαστυχο ταρατσας,αλλα μην το αρεωσεις με νερο και για αρκετα χρονια θα εχεις μονοση απο την υγρασια.

Δουλειά θα κάνεις, απλά πρόσεχε την κατανάλωση ρεύματος, Το καπάκι στο ενυδρείο είναι μια καλή βοήθεια.

Συνιστώμενο μέγεθος δωματίου 180 m3 συμφωνα με τον κατασκευαστη.με ψαξιμο που εκανα για τα τετραγωνικα ειναι περιπου για 80.εγω εχω περιπου 60 τετραγωνικα οποτε μαλλον με καλυπτει.

το θεμα με τη δεη ομως δεν παυει να με απασχολει....

αυτο που ειδα παντως ειναι οσοι το εχουν, να το δουλευουν μονιμα σε 24ωρη βαση και καπου στο 60% στη ρυθμιση για υγρασια.ο κατασκευαστης αναφερει βελτιστη λειτουργεια απο 40-60%.τωρα δοκιμαστικα το εχω στο 50%.παντως αυτα τα 3 λιτρα που ειδα να μαζευει για πρωτη φορα χθες δεν τα ανεπνευσα ουτε τα ενιωσα....

απλα μια σημειωση, και πανω απο το φωτιστικο σου να το βαλεις δε θα δεις ουτε λιγοτερη ουτε περισσοτερη εξατμιση. οσο ειναι να εξατμισει το ενυδρειο θα εξατμισει .

απλα μια σημειωση, και πανω απο το φωτιστικο σου να το βαλεις δε θα δεις ουτε λιγοτερη ουτε περισσοτερη εξατμιση. οσο ειναι να εξατμισει το ενυδρειο θα εξατμισει .

Οταν κλεινουμε ενυδρειο με καπακι,οπως εδω τζαμι,η εξατμιση του ενυδρειου μειωνεται κατα πολυ. :)

Βάλτε περσίδες στα κουφώματα πάνω από τα παράθυρα για να σωθήτε.

Δοκιμασμένο από εμένα 100% επιτυχία.

• 2 months later...

Μια ακριβή λύση αλλά αποδοτική για την υγρασία είναι τα μαρμάρινα σώματα. Το κόστος σε κάτι τέτοιο είναι γύρο στα 1500ευρο αλλά εκτός ότι η απόδοση τους σε θέρμανση είναι απίστευτη αφού καίει όσο 2 TV… μας απαλλάσσει από την υγρασία μια και έξω!! (το κάθε σώμα έχει ξεχωριστό ρυθμιστή θερμοκρασίας )

Το είδα σε φίλο και έχει λύσει το πρόβλημα τις υγρασίας και τις θέρμανσης!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...