Jump to content

Νεος Με Τα Ενυδρεια

akis_chatzi

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

ειμαι νεος με το hobby ,σχεδον δεν εχω ξεκινησει ακομα ,ενα ψαρακι σε γυαλα εχω.

Σπιτι μου εχω ενα κενο που εχει τις παρακατω διαστασεις 1,14 μηκος-2,77υψος και 0,67 βαθος σκεφτομαι εκει να βαλω ενα ενυδρειο .Υπαρχει καποιος που μπορει να με βοηθησει στην κατασκευη του με το μικροτερο δυνατο κοστος αλλα απο την αλλη να μην ειναι και κατι που δεν θα αντεξει για πολυ καιρο .Να πω οτι ο χωρος ειναι μεσα στο σαλονι και θα ειναι ο ζωντανος πινακας μου.Σκεφτηκα μετα απο οτι εχω διαβασει καλυτερα να το κατασκευασω παρα να παρω κατι ετοιμο το οποιο με τον καιρο θα πληρωνω για να αλλαζω αντλιες κλπ.

Γενικα εχετε να μου προτεινεται(ειδος ενυδρειου) κατι συγκεκριμενο να φτιαξω? Θαλασσινου θα ηθελα αλλα μαλλον θα ειναι δυσκολο αφου ειμαι τελειως αρχαριος

Εαν καποιος ασχολειτε με κατασκευες η καποιος ερασιτεχνης ξερει και απλα θελει να με βοηθησει θα ηταν ευπροσδεκτος

Ευχαριστω πολυ

Άκης

Καλος ηρθες φιλε μου.

Με παραπανω διαβασμα μπορεις να φτειαξεις το οτιδηποτε.

Καλη επιτυχια λοιπον!!

Καλος ηρθες φιλε μου.

Με παραπανω διαβασμα μπορεις να φτειαξεις το οτιδηποτε.

Καλη επιτυχια λοιπον!!

ευχαριστω για την απαντηση

αυτο κανω μερες τωρα απλα θα ηθελα και τις συμβουλες σας και τις προτασεις σας σαν πιο εμπειροι

ευχαριστω

Καλώς όρισες!!!

Καλως ορισες και απο μενα,

Πιανουν τα χερια σου; Αν νομιζεις πως ναι και νομιζεις πως μπορεις να τα καταφερεις τοτε ριξε μπολικο διαβασμα για να μαζεψεις οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορεις.

Κανε ενα σχεδιο με τις διαστασεις, μετρα καλα, ξανα μετρα και καλη υπομονη...

Παντως στις διαστασεις που θες υπαρχουν ετοιμα ενυδρεια (εκτος αν το θες 2 μετρα ψηλο :ph34r: ) και οσο για τις αντλιες κτλ που λες, οσο αντεξουν και μετα κανουργια και πιο αξιοπιστα...

Στις περισσοτερες περιπτωσεις diy ενυδρειο φτιαχνεις λογω των διαστασεων και λιγοτερο για το οικονομικο(σε αυτα τα μεγεθη). Πανω κατω στα ιδια λεφτα θα σου ερθει βαλε τζαμια, βαση (ειτε σκετο ξυλο, ειτε σιδερενια ειτε σιδερενια με επενδυση ξυλου), φιλτρα, ηλεκτρικα, λαμπες και ολα τελος παντων τα σχετικα... Και το ετοιμο (εκτος ξανα λεω αν πιανουν τα χερια σου και το καταφερεις) και αφου σε νοιαζει το αισθητικο κομματι θα ειναι ποιο ομορφο...

Ενα ακομα που πρεπει να σκευτεις θα πρεπει να ειναι και το ποσο ασφαλες θα ειναι τελικα το diy που θα φτιαξεις... Δεν εχω ακουσει να "ανοιγει" ετοιμο ενυδρειο (εκτος και αν δεν εχει βαλει φελιζολ απο κατω και εχει και δεν ειναι "αλφαδι" η βαση ), σε αντιθεση με τα diy που εχουν γινει πολλα κατα καιρους σε διαφορους...

Δεν προσπαθω να σου αλλαξω γνωμη αλλα να σου πω καποια συν-πλην η επιλογη και το ρισκο παντα δικο σου...

Εμενα παντος 4 χρονια τωρα δεν εχει χαλασει-καει τιποτα απο το ετοιματζιδικο μου!!!

Καλως ηρθες στην παρεα μας! :rolleyes:

Εαν ενδιαφερεσαι να στο φτιαξει επαγγελματιας του χωρου τοτε μπορεις να επικοινωνησης με τον Nidal.

http://www.animalstation.gr/

Μπορεις βεβαια να ριξεις μια ματια και στην κατηγορια των καταστηματων.

http://www.aquazone....hp?showforum=80

Απο την αλλη μπορεις να ψαξεις και στις αγγελιες του φορουμ για καποιο μεταχειρισμενο

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=59

Έγινε επεξεργασία - Rik

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...