Jump to content

ιωδιο και χρωμα

Recommended Posts

χρησιμοποιω της Tropic marin 1σταγονα/ημερα και παρατηρησα οτι λιγο σαν να μπλεδιζουν τα lps

εχει παρατηρησει κανεις κατι τετοιο?

Το ιώδιο σαν ιχνοστοιχείο ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, εκτός από το χρώμα που προσδίδει σε πολλούς οργανισμούς είναι "απαραίτητο" και για τις γαρίδες που τις βοηθάει στην αλλαγή του εξωσκελετού.

Λόγω όμως ότι τα δικά μας συμβατικά τεστ δεν μπορούν να το μετρήσουν (μιας και έχει πολλές μορφές), αρκούμαστε (όσοι αποφασίζουν ότι θα το προσθέτουν) στις αναλογίες που προτείνει η εκάστοτε εταιρία σε σχέση με τον πληθυσμό από ζωντανά που φιλοξενούμε.

Με λίγα λόγια τυφλοσούρτης και βλέποντας και κάνοντας !!!

Εγώ πάντως το χρησιμοποιώ και βλέπω καλυτέρευση των οργανισμών σε σχέση με παλιότερα.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

+1

Φιλε Παναγιωτη,μιας και βλεπω οτι συμφωνεις,θα ηθελες κι εσυ να μας πεις ποιο σκευασμα χρησιμοποιεις,τις δοσολογιες σου,και ποια διαφορα ειδες στα ζωντανα που εχεις; :P

εγω παλι το μοναδικο που συμβαινει και το γνωριζω στο ενυδρειο μου ειναι πως μετα την 15νθημερη δοση που βαζω συνηθως αλλαζουν πουκαμισο οι γαριδες....δεν εχω καταλαβει καμμια διαφορα στα κοραλια.

Έγινε επεξεργασία - klaz

εγω παλι το μοναδικο που συμβαινει και το γνωριζω στο ενυδρειο μου ειναι πως μετα την 15νθημερη δοση που βαζω συνηθως αλλαζουν πουκαμισο οι γαριδες....δεν εχω καταλαβει καμμια διαφορα στα κοραλια.

Και εγώ το ίδιο με την διαφορα οτι βαζω καθε 2-3 μερες 2-3 σταγωνες , βεβαια δεν έχω συνδυάσει την αλλαγή κελύφους του αστακού αλλά και μερικών καβουριών που βλέπω με την προσθήκη ιωδίου( εκτός και αν δεν τα επηρεάζει αυτά ). Το tropic marine χρησιμοποιώ και μετράω με τεστ τις salifert (που με κουράζει αφάνταστα )

Παιδιά πολύ ενδιαφέρουσα η σχέση ιωδίου - γαρίδας, ότι δηλ το ιώδιο βοηθά τις γαρίδες. Ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες ? Μήπως υπάρχει καμιά βιβλιογραφία για το συγκεκριμένο θέμα?

Επίσης να προσθέσω ότι το ιώδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς λόγους ανάλογα με την δόση πχ σε μικρές δόσεις σαν ιχνοστοιχείο και σε μεγάλες σαν απολυμαντικό.

• 1 year later...

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!

Συγνώμη για το ξέθαμα, απλά έχω μια απορία.

Έχω την εντύπωση ότι λείπει ιώδιο απο το νερό μου λόγω καταναλώσεων και με τις αλλαγές είναι δύσκολο να αναπληρωθεί αυτό που χάνεται και οικονομικά να κάνω μεγαλύτερες αλλαγές νερού είναι πολύ δαπανηρό, οπότε σκεύτομαι να χρησιμοποιήσω ιώδιο σε υγρή μορφή σαν συμπλήρωμα στο ενυδρείο.

Έχω ακούσει πολλούς που χρησιμοποιούν της ΚΕΝΤ μια σταγόνα ανα 200 λίτρα κάθε μέρα.

Εγώ μπορώ να χρησιμοποιήσω φαρμακευτικό ιώδιο όπως το βάμα του ιωδίου? Όχι μπεταντίν.

Πιο πολύ για περισσότερο χρώμα στα κοράλια, και σαν καλύτερη ανάπτυξη κοραλίνης μιας και δεν έχω καλή ανάπτυξη της.

Ποιά η γνώμη σας? Θα έπαιρνα τεστ ιωδίνης αλλά έχω ακούσει ότι δεν είναι αξιόπιστα.

Τα θέματα όταν ξεθάβονται δείχνουν ότι είναι και διαχρονικά ... σαν τις παλιές καλές ταινίες. !!!

ΟΧΙ φυσικά, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ιώδιο που είναι για το βα βα (έτσι λένε τα μωρά τις πληγές) ως συμπλήρωμα για το ενυδρείο σου.

Τα ενυδρειακά συμπληρώματα δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό, στο όνομα είναι μόνο ίδιο. Άλλωστε το ιώδιο έχει πολλές μορφές.

Μπορεί το ιώδιο να είναι χρήσιμο στοιχείο στο νερό, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα πολύ ισχυρό "δηλητήριο" αν δεν γίνει σωστή χρήση, σε σημείο να σου σκοτώσει τα πάντα μέσα στο ενυδρείο.

Χρήση πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, και όσο για τα τέστ.... αυτά που έχουμε πιάνουν δύσκολα τις τιμές στις μετρήσεις.

Ίσως το μόνο αξιόπιστο που δοκίμασα είναι από την τελευταία σειρά της RedSea Pro Test Kit

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=57980

Iodine_I2.jpg

Ευχαριστώ πολύ Βαγγελη για την απάντηση!

Οπότε τα ενυδρειακά ιώδια είναι μονόδρομος!

Εκτός απο της ΚΕΝΤ το lugol's υπάρχει και κάποιο άλλο αξιόπιστο και καλό αν γνωρίζεις?

Όλες οι εταιρίες έχουν Ιώδιο, και δεν είναι θέμα αξιοπιστίας, αλλά σωστής χρήσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...