Jump to content

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Recommended Posts

Χαιρετω ολους τους συνχομπιστες.

Εχω καποιες αποριες που καποιες απο αυτες μπορει να σας φανουν και χαζες.

Τον ανθρακα και τον αντιφως πριν τους βαλω τους ξεπλενω με χλιαρο νερο,

χρειαζονται ξεπλυμα και στο ενδιαμεσο του μηνα?

Η αναλογια 10λιτρα 1 κιλο βραχος ειναι αυστηρα αυτη,γιατι εγω εχω πολυ παραπανω βραχο,

μηπως πρεπει να αφαιρεσω?

Απο λαμπες εχω μια μπλε και μια λευκη,η λευκη δεν ειναι marine αλλα nature καπως λιγο

ποιο κιτρινη,υπαρχει περιπτωση οι αλγες να σχετιζονται μ'αυτο?

Μεσα στο εσωτερικο φιλτρο εχω σφουγγαρι και υλαβαμβακα,καποιοι λενε οτι ειναι πορος

νιτρικων ασχετα αν τα αλλαζω συχνα.

Σε 180 λιτρα εχω δυο κυκλοφορητες 3000λ/ω εκαστος και την αντλια του φιλτρου(γυρω στα 600),

επειδη νομιζω οτι ειναι μεγαλη η κυκλοφορια και δυσκολευονται πολυ τα ψαρακια

και κυριως τα clown εαν δεν χτυπανε στον βραχο αλλα κυριως προς την επιφανεια

θα εχω προβλημα?

Σας ευχριστω εκτων προτερων και συγνωμη για το μακροσκελες Post... :P

Χαιρετω ολους τους συνχομπιστες.

Εχω καποιες αποριες που καποιες απο αυτες μπορει να σας φανουν και χαζες.

Τον ανθρακα και τον αντιφως πριν τους βαλω τους ξεπλενω με χλιαρο νερο,

χρειαζονται ξεπλυμα και στο ενδιαμεσο του μηνα?

Η αναλογια 10λιτρα 1 κιλο βραχος ειναι αυστηρα αυτη,γιατι εγω εχω πολυ παραπανω βραχο,

μηπως πρεπει να αφαιρεσω?

Απο λαμπες εχω μια μπλε και μια λευκη,η λευκη δεν ειναι marine αλλα nature καπως λιγο

ποιο κιτρινη,υπαρχει περιπτωση οι αλγες να σχετιζονται μ'αυτο?

Μεσα στο εσωτερικο φιλτρο εχω σφουγγαρι και υλαβαμβακα,καποιοι λενε οτι ειναι πορος

νιτρικων ασχετα αν τα αλλαζω συχνα.

Σε 180 λιτρα εχω δυο κυκλοφορητες 3000λ/ω εκαστος και την αντλια του φιλτρου(γυρω στα 600),

επειδη νομιζω οτι ειναι μεγαλη η κυκλοφορια και δυσκολευονται πολυ τα ψαρακια

και κυριως τα clown εαν δεν χτυπανε στον βραχο αλλα κυριως προς την επιφανεια

θα εχω προβλημα?

Σας ευχριστω εκτων προτερων και συγνωμη για το μακροσκελες Post... :P

Φίλε μου καμιά απορία δεν είναι χαζή... όσο χαζή και αν φαίνεται ;)

Τόσο ο άνθρακας όσο και το αντιφώσφορο περιέχουν μεγάλη ποσότητα σκόνης λόγω φύσης του υλικού. Αν δεν ξεπλυθεί όλη αυτή η σκόνη θα κυκλοφορεί μέσα στο ενυδρείο πράγμα που φυσικά δεν θέλουμε.

Το ξέπλυμα λοιπόν επιβάλλεται και με το χλιαρό νερό ακόμη καλύτερα. Έχω διαβάσει κάπου ότι ακόμη καλύτερα θα ήταν να ξεπλυθούν με νερό αντίστροφης όσμωσης, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό.

Η αναλογία του βράχου δεν είναι τόσο αυστηρή ούτε προς τα κάτω, πόσο μάλλον προς τα πάνω !!! Απλά υποστηρίζεται πιο ισχυρά το σύστημά σου από θέμα βιολογίας.... αλλά μη γίνει και νταμάρι!!!

Αν η λευκή είναι Nature (νομίζω ότι είναι για ενυδρεία γλυκού νερού) οπότε είναι ακατάλληλη και το πιθανότερο είναι να σου δημιουργήσει άλγες μαζί και με άλλους παράγοντες, (επιπλέον οργανικά υλικά από πολύ τάισμα κλπ)

Σφουγγάρι και ενυδρειακό βαμβάκι εάν τα καθαρίζεις / αντικαθιστάς συχνά (εβδομαδιαία) δεν θα έχεις σοβαρό πρόβλημα... γνώμη μου είναι πάντως να τα αφαιρέσεις τελείως.

Η κυκλοφορία είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα και θα πρέπει να πειραματιστεί κάποιος πολύ μέχρι να βρεθεί το σωστό σημείο. Η ανατάραξη της επιφάνειας είναι κάτι που επιβάλλεται κιόλας για καλύτερη οξυγόνωση του νερού και το pH.

Πειραματίσου λοιπόν ώστε και ανατάραξη να έχεις και καλή κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του ενυδρείου.

Περιμένουμε και άλλες τέτοιες ερωτήσεις που μόνο χαζές δεν ήταν !!!!

Σ'ευχαριστω πολυ Αιολε για τις απαντησεις σου.

Το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι η αντικατασταση της λαμπας,

Οσον αφορα το ταισμα,ταιζουμε καθημερινα ή μερα παρα μερα?

για να αποφηγουμε τα φωσφωρικα?

μπορεις να ταιζεις φειδωλα και λιγο ακομη και 2 φορες την ημερα.ειδικα ψαρια σαν τους κλοουν εξαρτωνται καθαρα απο την τροφη μας,ενω αλλοι οργανισμοι πχ σαλιγκαρια ,τανγκ κλπ,τρεφονται και απο τον βραχο,την αλγη κλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...