grigoros 11 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 11 Οκτωβρίου 2011 Επιτέλους μετά απο δυο μέρες εντατικής εργασίας τελείωσα την κατασκευή του νέου θαλασσινού ενυδρείου μου και σας παρουσιάζω τις πρώτες φωτό απο το δοκιμαστικό γέμισμα όπου θα μείνει έτσι για μια βδομάδα, τελείωσα και το sump και θα το γεμίσω και αυτό αύριο, οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι 150 cm. μήκος 40 cm. πλάτος και 60 cm. ύψος, σύνολο 360 λίτρα με κόντρες κάτω και διπλές επάνω για λόγους ασφαλείας, μαύρη σιλικόνη στους αρμούς και τρύπα υπερχείλισης στα πλάγια Φ50, στο πάνω και στο κάτω μέρος γύρω γύρω θα βάλω ταινία απομίμησης ξύλου σε χρώμα vege και θα είναι ανοικτό απο επάνω, το sump είναι διαστάσεων 70 cm. μήκος 30 cm. πλάτος ( δεν με έπαιρνε για παραπάνω εκεί που θα το βάλω ) και 50 cm. ύψος, σύνολο 105 λίτρα δουλεμένο και αυτό με μαύρη σιλικόνη στους αρμούς και κόντρες μόνο κάτω για να είμαι σίγουρος, φωτό απο το γέμισμα του ενυδρείου, θα βγάλω και άλλες όταν το ολοκληρώσω όπως και απο το sump Θα μπει το σύνολο σε βάση απο κοιλοδοκό, ντυμένη γύρω γύρω με υαλότουβλο και μάρμαρο στην βάση εκεί που έχω τώρα το ενυδρείο του γλυκού και είναι προς διάλυση πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 11 Οκτωβρίου 2011 τον κοιλοδοκο στο πισω μερος μην τον ντυσεις...χρειαζεται να αναπνεει γιατι θα σου σκουριασει πολυ γρηγορα ο κοιλοδοκος. καλογεμιστα λοιπον,αν και μου φαινεται ιδιαιτερα στενο για θαλασσινο το ενυδρειο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 11 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 11 Οκτωβρίου 2011 Στο πίσω μέρος θα είναι ανοικτό για το sump και τον εξοπλισμό του, όσο για το πλάτος δυστυχώς δε μπορούσα περισσότερο γιατί η βάση που θα μπει είναι στα 45 cm. ανάμεσα σε διάδρομο και σαλόνι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 18 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 18 Οκτωβρίου 2011 (edited) Μια χαρά η κατασκευή σου! μπράβο!! Εγώ θα σου πρότεινα να έβαζες άσπρη/διάφανη σιλικόνη για λόγους αισθητικής και μόνο!! Τώρα βεβαία είναι αργά αλλά δεν πειράζει καλό είναι και έτσι! Τις κάτω κόντρες γιατί τις έβαλες???Ρωτάω γιατί είναι όντως στενό και μου φαίνονται περιττές!! Καλά γεμίσματα και περιμένουμε φώτο από το τελικό στήσιμο μέσα στο σπίτι που για εμένα είναι η τέλεια ιδέα να χωρίζει ένα θαλασσινό 2 δωμάτια μέσα στο σπίτι!!!! Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2011 - Lamprosk Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #5 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Επιτέλους το έστησα, μετά απο πολύ κόπο έκανα την αρχή, ακόμα βέβαια έχω αρκετά πράγματα να κάνω όπως να βάλω αρκετό βράχο ακόμα, να στήσω ένα led φωτιστικό στο sump που περιμένω απο το House of Led, να βάλω ένα plexi glass μπροστά απο το sump γιατί έχω και μικρό παιδί και είναι επικίνδυνο και σε κάποια φάση να αρχίσω να μεταφέρω τα υπόλοιπα ζωντανά, βράχο και εξοπλισμό απο το παλιό, για την ώρα έβαλα τα δυο κλοουνάκια μέσα για το στρώσιμο, οποιαδήποτε συμβουλή απο κάποιο μέλος θα ήταν φυσικά ευπρόσδεκτη, ορίστε και μερικές φωτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Πρόβλημα, δεν μπορώ να φορτώσω τις φωτό, γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 30 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Μήπως δεν έχεις χώρο;Διάβασε εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=66172 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ Φώτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 30 Οκτωβρίου 2011 για την ώρα έβαλα τα δυο κλοουνάκια μέσα για το στρώσιμο,.... Κατά τη γνώμη μου κακώς έβαλες ζωντανά από τώρα... θα μπορούσες να κάνεις το στρώσιμο με μπόλι από το παλιό σου και με βακτήρια και μόνο όταν στρώσει το ενυδρείο να βάλεις ζωντανά. Θα "φάνε" όλο τον κύκλο του αζώτου στη μάπα, που και όσο ανθεκτικά να είναι σαν ψαράκια θα τους δημιουργήσει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Πολυ καλη η κατασκευη με τα υαλοτουβλα. Ενημερωνε για την εξελιξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #11 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Κατά τη γνώμη μου κακώς έβαλες ζωντανά από τώρα... θα μπορούσες να κάνεις το στρώσιμο με μπόλι από το παλιό σου και με βακτήρια και μόνο όταν στρώσει το ενυδρείο να βάλεις ζωντανά. Θα "φάνε" όλο τον κύκλο του αζώτου στη μάπα, που και όσο ανθεκτικά να είναι σαν ψαράκια θα τους δημιουργήσει πρόβλημα. Έβαλα νερό απο το παλιό ενυδρείο, περίπου 40 λίτρα, ζωντανό βράχο, siporite και υαλοβάμβακα απο το φίλτρο του παλιού, τρέχει έτσι εδώ και δυο βδομάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #12 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Τα ψαράκια τα έβαλα χτες το βράδυ, να τα βγάλω λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Οκτωβρίου 2011 #13 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Έβαλα νερό απο το παλιό ενυδρείο, περίπου 40 λίτρα, ζωντανό βράχο, siporite και υαλοβάμβακα απο το φίλτρο του παλιού, τρέχει έτσι εδώ και δυο βδομάδες. Μηπως εννοεις syporax; Αν ναι δεν χρειαζεται γιατι εβαλες ζωντανο βραχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #14 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Απο τότε που φτιάχναμε το διαμέρισμα ψαχνόμουν που να βάλω το ενυδρείο και σκέφτηκα την κατασκευή με τα υαλότουβλα σαν καλύτερη λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #15 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Μηπως εννοεις syporax; Αν ναι δεν χρειαζεται γιατι εβαλες ζωντανο βραχο Ναι, λάθος διατύπωση, έβαλα και syporax για καλύτερη βιολογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Οκτωβρίου 2011 #16 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Ναι, λάθος διατύπωση, έβαλα και syporax για καλύτερη βιολογία. Δεν χρειαζεται.Το βιολογικο υλικο ειναι ο ιδιος ο βραχος σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #17 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Να το βγάλω λες αν πάρω και άλλο βράχο; Απο βδομάδα θα πάρω άλλα 20 κιλά + 15 που έχω ήδη μέσα + 20 κιλά που υπάρχουν στο παλιό και θα μετακομίσουν αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Οκτωβρίου 2011 #18 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Να το βγάλω λες αν πάρω και άλλο βράχο; Απο βδομάδα θα πάρω άλλα 20 κιλά + 15 που έχω ήδη μέσα + 20 κιλά που υπάρχουν στο παλιό και θα μετακομίσουν αργότερα. Να το αφαιρεσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #19 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Οκ, ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 30 Οκτωβρίου 2011 #20 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Πολύ ωραίο το έκανες Γρηγόρη. Μπράβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #21 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ Θωμά, να 'σαι καλά, το σκίμμερ μια χαρά τα πάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 30 Οκτωβρίου 2011 #22 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Χαίρομαι..τελικά εαν είδα καλά το έβαλες κρεμαστό και όχι μέσα στο sump όπως έλεγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 30 Οκτωβρίου 2011 Author #23 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Ναι, όντως το έβαλα κρεμαστό τελικά για να βάλω και μακροάλγη στα χωρίσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 2 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 2 Νοεμβρίου 2011 Ωραίο concept η ιδέα με τα υαλότουβλα μου αρέσει.Καλή αρχή και να έχεις υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 2 Νοεμβρίου 2011 Author #25 Share 2 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστώ φίλε μου, με τη βοήθεια σας πιστεύω να τα καταφέρω, χτες πήρα άλλα 15 κιλά βράχο απο τον Κωστή στην Μπότσαρη και τον τοποθέτησα, όποιες άλλες συμβουλές σχετικά με το στρώσιμο θα με βοηθούσαν πολύ, ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος