Jump to content

Malawi 220 Λίτρα

magnet1

Recommended Posts

Η παρουσίαση του ενυδρείου ολοκληρωμένη είναι εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=68232

Ψάρια:4 xLabidochromis caeruleus (3f-1m) , 2 x Pseudotropheus demasoni (1f - 1m) + αλλα 5 ψαρια που ουτε γνωριζω τι ειναι ουτε και θα μεινουν φυσικα...

Παράμετροι

pH: 7,6

Γενική σκληρότητα (GH): 14

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3

Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):10

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C):26

post-32895-1318196662_thumb.jpg

post-32895-1318196682_thumb.jpg

post-32895-1318196700_thumb.jpg

post-32895-1318196717_thumb.jpg

post-32895-1318196750_thumb.jpg

post-32895-1318196774_thumb.jpg

post-32895-1318196791_thumb.jpg

post-32895-1318196817_thumb.jpg

post-32895-1318196841_thumb.jpg

post-32895-1318196859_thumb.jpg

post-32895-1318196878_thumb.jpg

post-32895-1318196897_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

luister na jou mening op my akwarium

δλδ ''ακουω τις γνωμες σας για το ενυδρειο μου'' στα Αφρικανικα για να ειμαστε και μεα στο κλιμα... :D

Φίλε μου καταρχήν να σου πώ οτι το ενυδρείο σου μου αρέσει πολύ σαν Setup. Έχω όμως ένσταση όσων αφορά τα Demasoni. Νομίζω οτι... θα φάει το ένα το άλλο. Όπου και αν έχω διαβάσει όλοι λένε να τα "στοκάρεις" αυτά τα ψάρια γιατί είναι πολύ επιθετικά και με αυτόν τον τρόπο μοιράζεται η επιθετικότητα απο τα επιθετικά προς τα λιγότερο επιθετικά. Αν τα δείς να κυνηγάει το ένα την ουρά του άλλου και στο τέλος να πέφτουν δαγκωνιές... έχεις πρόβλημα! Για τα Labido δεν γνωρίζω :D

Να σου πώ πως και ο θερμοστάτης σου είναι πολύ μικρός. Κανονικά χρειάζεσαι 1watt ανα λίτρο.

Να το χαιρεσαι φιλε μου,ειναι πολυ ομορφο το ενυδρειο σου. :D-_-

Για τα Demasoni ο φιλος μας εχει δικιο.Οσο για την αντισταση ειναι πολυ 1 βατ για 1 λιτρο. -_-

το ενυδρειο ειναι στο υπνοδοματιο μου κ διπλα σε καλοριφερ κ δεν εχω προβλημα με θερμοκρασια. Οσο για τα ντεμασονι... Ας μας πουν οσοι εχουν εμπειρια.

Έγινε επεξεργασία - magnet1

το ενυδρειο ειναι στο υπνοδοματιο μου κ διπλα σε καλοριφερ κ δεν εχω προβλημα με θερμοκρασια. Οσο για τα ντεμασονι... Ας μας πουν οσοι εχουν εμπειρια.

Τα Demasoni σε ομαδες γιατι ειναι επιθετικα και κυριαρχα ψαρια.Πρεπει να τα εχουμε σε ομαδα τουλλαχιστον 8-10 ατομων και με παρα πολες κρυψωνες ,για να κρυβονται τα ποιο φοβισμενα. :D

εχω αλλα 11-12 μικρα ντεμασόνι μερικων ημερων σε ενα ενυδρειο μικρο οταν μεγαλοσουν λιγο θα μπουν καποια απο αυτα στο μεγαλο ενυδρειο. :D

:D

Τωρα το ειδα.

Αν ειναι κολλητα στο καλοριφερ,θα εχεις ασταθεια στην θερμοκρασια του ενυδρειου και ειναι πολυ κακο για τα ψαρακια :D

εχω αλλα 11-12 μικρα ντεμασόνι μερικων ημερων σε ενα ενυδρειο μικρο οταν μεγαλοσουν λιγο θα μπουν καποια απο αυτα στο μεγαλο ενυδρειο. :D

με το καλοριφερ δεν κανει κ πολα γιατι κ να πετυχεις μια καλη θερμοκρασια οταν θα κλεινει τη γινεται?

οσο για τα demasoni θες να βαλεις κ αλλα μεσα εγω εχω 5 σε 400l απο 12 οποτε καταλαβαινεις τι γινεται...

ειναι σχετικα κοντα στο καλοριφερ αλλα εχω φελιζολ αναμεσα τους για να μη ζεστενετε καθολου το τζαμι του ενυδρειου. ετσι δεν εχει αυξομειωσεις η θερμοκρασια του νερου. απλα το καλοριφερ το ανεφερα για να καταλαβετε οτι δεν εχει προβλημα με τον 100αρι θερμοστατη γιατι ειναι σε υπνοδοματιο σπιτιου που εχει και θερμανση και οχι σε καμια κρυα αποθηκη οποτε η επιθυμητη θερμοκρασια επιτυγχανετε σχετικα ευκολα.

ντεμασονι θα βαλω 3 απο τα μικρα λογικα μεσα στο ενυδρειο.

εκτος αν μου πει κανενας σιγουρα αν μπορω να βαλω περισοτερα.

νομιζω πως με 5 λαμπιτο κ 5 ντεμασονι θα φενετε αδειο το ενυδρειο...

Πρέπει να ξεθάψεις τις ανούμπιες, το ρύζωμά τους δεν πρέπει να είναι θαμένο γιατί λιώνει. Θα σου πεθάνουν.

Πρέπει να ξεθάψεις τις ανούμπιες, το ρύζωμά τους δεν πρέπει να είναι θαμένο γιατί λιώνει. Θα σου πεθάνουν.

ναι το εχω στο προγραμα... :D

Αγαπητε magnet1,

Μας συγχωρεις που το θεμα σου εγινε μπαλακι απο εδω στην κατηγορια ενυδρεια μελών.....δικό μας το λάθος!

Εγινε επεξεργασία του θεματος και του τιτλου για να γινει κατανοητο το ζητουμενο!

Εμενα το ενυδρειο μου φαινεται λειτουργικο απο αποψη στησιματος!

Το προβλημα είναι στη συνθεση των ψαριών.

Αν θα βαλεις και άλλα demasoni καλο θα ήταν να αφησεις μέσα μονο τα labido και μετα να εισάγεις σαν όμαδα ολα τα demasoni μαζι.

Εαν σκέφτεσαι κατι διαφορετικό το συζητάμε! :D

Ενας μεγαλύτερος θερμαντηρας θα ηταν πιο αποδοτικος.

Το καλοριφερ δεν νομίζω οτι αποτελει πρόβλημα.....

Για οτι χρειαστεις μην διστασεις! -_-

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

ολα τα αλλα θα φυγουν. Θα τα δωσω σε ενα φιλο μου. Μονο 5 λαμπιτο κ 5 ντεμασονι θα μεινουν. Μπορω να βαλω περισοτερα λαμπιτο η ντεμασονι η κ τα 2 μαζι σε αυτα τα λιτρα;

• 1 month later...

να πω μονο οτι οι ανουμπιες δεν πρεπει να ειναι θαμμενες οι ριζες τους, γιατι θα σου σαπισουν συντομα. πρεπει να πιασεις με μια πετονια σε εναν βραχο τον κορμο τους.

ολα τα αλλα θα φυγουν. Θα τα δωσω σε ενα φιλο μου. Μονο 5 λαμπιτο κ 5 ντεμασονι θα μεινουν. Μπορω να βαλω περισοτερα λαμπιτο η ντεμασονι η κ τα 2 μαζι σε αυτα τα λιτρα;

Καλημέρα. Τα demasoni είναι επικίνδυνο να μείνουν μόνο τόσα. Εγώ θα τα έκανα ομάδα 8-10 ψαριών για να ελεγχθεί η επιθετικότητα. Προσοχή στην φίλτρανση σου καθώς τα ψάρια θα μεγαλώνουν και παρακολούθηση μήπως χρειαστείς ένα επιπλέον φίλτρο.

Καλή συνέχεια.

:)

• 4 weeks later...

Καλημέρα. Τα demasoni είναι επικίνδυνο να μείνουν μόνο τόσα. Εγώ θα τα έκανα ομάδα 8-10 ψαριών για να ελεγχθεί η επιθετικότητα. Προσοχή στην φίλτρανση σου καθώς τα ψάρια θα μεγαλώνουν και παρακολούθηση μήπως χρειαστείς ένα επιπλέον φίλτρο.

Καλή συνέχεια.

:)

στα 220 λιτρα μαζι με 5 λαμπιτο μπορουν να μουν και 8-10 ντεμασονι δλδ? της πρωτης γεννας τα ψαρια ειναι 2 μηνων και κατι. να διαλεξω μερικα και να τα βαλω στο μεγαλο ενυδρειο μαζι με τους γονεις και τα λαμπιτο η οχι ακομα? να επιλεξω τα πιο μεγαλοσωμα απο τα μικρα? η υπαρχει τροπος να ξεχωρισω τα μικρα για να φτιαξω τα χαρεμακια μου η απλα να διαλεξω μερικα και βλεπουμε?

λεω να αφησω και τα λαμπιτο στο ενυδρειο. αρα θα αρκεστω σε 5 ντεμασονι μονο. να διαλεξω τα ποιο μεγαλοσωμα και με εντονο χρομα μικρα η υπαρχει πιθανοτητα αυτα να βγουν ολλα αρσενικα?

λεω να αφησω και τα λαμπιτο στο ενυδρειο. αρα θα αρκεστω σε 5 ντεμασονι μονο. να διαλεξω τα ποιο μεγαλοσωμα και με εντονο χρομα μικρα η υπαρχει πιθανοτητα αυτα να βγουν ολλα αρσενικα?

Εσυ αποφασιζεις................

Να βάλεις 10 demasoni τουλάχιστον γιατι πρεπει να είναι ομάδα και κράτα και τα labido απο τα οποία οταν ξεχωρίσεις φύλο κρατα ενα αρσνικό με 2-3 θηλυκά!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...