Jump to content

προβλημα με κριμπενσις

Recommended Posts

Εχω ξενερωσει με τις ασθενειες λεμε, απο τις 3 φορες που με εχουν επισκευτει, την μια καταφερα να κερδισω(ich). Εχω δυο κριμπενσις που ταλαιπωριουντε και εχω χασει ενα. Εχω κανει θεραπειες με protozin,myxazin, αλατι και octozin(waterlife) και τιποτα. Η φωτος δεν λενε πολλα, θα ανεβασω και αλλες.

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

Ασπρα στιγματα σαν ιστος αραχνης (στο ματι μου φαινεται για fungus)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:120 litra 100*30*40

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εσωτερικο φιλτρο με 2 λιτρα βιομπαλες

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3+χρονια

- Ψάρια (είδη και αριθμός):15 κριμπς(τα πιο πολλα ειναι 4-5 εκ), 3 zebra danio, 7 τετρας και 1 Ancistrus Temminckii L144 και 1 sae

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):

2 φορες την ημερα ταισμα με flakes, mini granules , ταμπλετες βυθου. προετοιμασια σε βαρελι και αλλαγη μια φορα την εβδομαδα 30%.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,6

- KH:6

- GH:15

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):δεν εχω

- ΝΟ3 (νιτρικά):δενεχω

- Θερμοκρασία:26

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:ναι

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:κριμπενσις

- Ιστορικό Ψαριού:μπηκε τον ιουνιο

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:δεν τρωει, δεν ειναι κινητικο

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:protozin,myxazin, αλατι και octozin(waterlife)

-Δοσολογία:7 ml την ημερα για protozin,myxazin (δεν ανεβασα θερμοκρασια)

-Χρόνος Χρήσης:4 ημερες θεραπεια

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1.

2.

http://i1091.photobucket.com/albums/...o/P1010391.jpg

http://i1091.photobucket.com/albums/...o/P1010388.jpg

http://i1091.photobucket.com/albums/...o/P1010383.jpg

http://i1091.photobucket.com/albums/...o/P1010382.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

.......

Καλή αλλαγή νερού και κάρβουνο για να φύγει το παλαιό φάρμακο .

Furan2 και Εκτοζον ταυτόχρονα .

Πόσο καιρό είναι έτσι το ψάρι και πως έκανες τις θεραπείες (με ποιά σειρά και για πόσες μέρες δούλεψες το κάθε φάρμακο).

Πρωτα εβαλα το octozin , μου ειχε φανει για hole in the head και εκανα την θεραπεια για 3 ημερες σε ολο το ενυδρειο. Αφου καταλαβα οτι δεν ειχα αποτελεσματα την 5η ημερα εκανα αλλαγη νερου 30% και εβαλα καρβουνο.

Στην μια εβδομαδα επανω εβαλα το Myxazin για 5 ημερες (εννοειτε στις σωστες αναλογιες) και παλι δεν ειδα αποτελεσμα. Καρβουνο, αλλαγη και την 2η εβδομαδα δοκιμασα να βαλω διαλυμα με αλατι 30g/10 λιτρα για 5 ημερες. Τελος αφου ειδα και αποειδα εβαλα το Protozin αφου εκανα αλλαγη 10 % με θεραπεια 6 ημερων. το παλευω 3 εβδομαδες περιπου σε ολο το ενυδρειο , χωρις να ανεβαζω θερμοκρασια και χωρις να εχω αναμμενο το κομπρεσερακι του αερα. Μαλιστα ειχα παροχη co2 diy. Δεν ξερω αν επαιξαν ρολο αυτα αλλα τα φαρμακα δεν ειχαν οδηγιες σχετικα.

Καλή αλλαγή νερού και κάρβουνο για να φύγει το παλαιό φάρμακο .

Furan2 και Εκτοζον ταυτόχρονα .

Πόσο καιρό είναι έτσι το ψάρι και πως έκανες τις θεραπείες (με ποιά σειρά και για πόσες μέρες δούλεψες το κάθε φάρμακο).

Το Ektozon της Hobby εννοεις ετσι? δεν το βρισκω πουθενα και ετσι ξεκιναω θεραπεια με furan2 μονο. Κατι αλλο που πρεπει να προσεξω?

Σε τι θερμοκρασία τα έχεις; Θα πρότεινα να ανεβάσεις την θερμοκρασία 2-3 βαθμούς και να ανοίξεις την αντλία αέρα.

Σε τι θερμοκρασία τα έχεις; Θα πρότεινα να ανεβάσεις την θερμοκρασία 2-3 βαθμούς και να ανοίξεις την αντλία αέρα.

26 βαθμους και την αντλια την εχω κλειστη.

Τελικα εβαλα fungol της JBL , αυξησα την θερμοκρασια κατα 2 βαθμους και εβαλα την αντλια στο ον! Furan2 δεν βρηκα κοντα μου και το Ektozon το βρηκα στην αλλη ακρη της πολης. Αυτα!

Οπως επισης καλο θα ηταν να μην ανεβαζες τη θερμοκρασια.

καθως πολυ πιθανως μιλαμε για βακτηριο, σε υψηλες θερμοκρασιες εξαπλωνεται πιο γρηγορα οποτε....ΖΟΝΚ!!!

Γιατροι δεν σας πιανω. Βγαλατε πορισμα για την ασθενεια? Το Furan2 με Ektozon για ποια συγκεκριμενα αρρωστεια ειναι, παλι για fungus δεν μιλαμε? Υποθετικα αν ειναι fungus(ετσι ελεγα εγω, τωρα εχω αμφιβολιες) το fungol την ιδια δουλεια δεν κανει ? Την θερμοκρασια την εριξα και συνεχιζω την θεραπεια με fungol.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...