Jump to content

Έχω κυανοβακτήριο;

Frangisk

Recommended Posts

Καλημέρα.

Την περασμένη κυριακή περίπου το φίλτρο μου "τα έπαιξε" και η ροή του είναι ελάχιστη. Μέσα στην εβδομάδα θα αντικασταθεί με νέο αλλά ως τότε αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Τα χαλίκια μου έχουν αρχίσει να "πρασινίζουν". Δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες αλλά είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, πιστεύεται ότι είναι κυανοβακτήριο;

Επίσης στις επόμενες φωτογραφίες φαίνεται μια τριχοειδής άλγη, είναι μαύρη;

Πρασινίλα στο χαλίκι

CIMG1409.jpgCIMG1408.jpg

Άλγη...

CIMG1411.jpgCIMG1412.jpg

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

αν τριψεις την πρασινιλα με το χερι σου και φυγει ευκολα,και παραλληλα μυριζει εντονα σαν πρασιναδα ,ναι τοτε ειναι κυανο.αλλιως ειναι απλως πρασινη αλγη.

εχεις οντως bba μαυρη αλγη μαζι με τριχοηδη.

κανε συχνες αλλαγες νερου,αυξησε παραλληλα κυκλοφορια νερου και διοξειδιο,μειωσε το ταισμα,κοψε τα λιπασματα,και μετρησε φωσφορικα και νιτρικα.

Λοιπόν το έτριψα και νομίζω ότι είναι κυανοβακτήριο... (είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και επειδή είναι ελάχιστο δεν κατάλαβα μυρωδιά).

ΒΒΑ γιατί; νόμιζα ότι είναι μόνο κάποιο είδος τριχωειδούς...

Το Co2 μου είναι DIY με μπουκάλι, πως να το ανεβάσω; να ζεστάνω το μείγμα λίγο (να το βάλω σε μπολ με ζεστό νερό; )

Κυκλοφορία εντός της βδομάδας που θα έρθει το νέο φίλτρο... εκτός αν βάλω μέσα τον κυκλοφορητή που έχω για τις αλλαγές, αλλά είναι 1400λτ/ω θα μου τα πετάξει όλα έξω :D

Αλλαγή έκανα 60% και θα ξανακάνω σε τρεις μέρες καλά είναι;

Λίπασμα δεν ξαναβάζω και τάισμα ...μόνο σαλιγκάρια έχω, θα τα αφήσω μπας και φάνε καμιά άλγη...

Να σβήσω και φώτα η να τα αφήσω κανονικά;

Έγινε επεξεργασία - Frangisk

το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω μονο που εχω μαζι με κυανοβακτηριο και καφε τριχωειδη αλγη

Έβαλα και αεραντλία για περισσότερη οξυγόνωση, θα κάνει τίποτα λέτε;

Έβαλα και αεραντλία για περισσότερη οξυγόνωση, θα κάνει τίποτα λέτε;

εγω που εβαλα αεραντλια δεν βλεπω καμια διαφορα :D

Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο νομίζω ότι έχω staghorn algea (η τριχοειδής που φαίνεται πιο πάνω) γιατί για bba δεν μου μοιάζει.

Αυτή την τρώνε τα αλγοφάγα; (έχω την εντύπωση ότι τα σαλιγκάρια μου την τιμούνε τώρα που δεν τα ταίζω...)

Είχα και στο μικρό μου την ίδια στην αρχή αλλά (χωρίς να κάνω τίποτα) εξαφανίστηκε μόλις πήραν μπρός τα φυτά.

Θα φύγει και αυτή έτσι η πρέπει να κάνω κάτι; (στο μικρό δεν είχε φτάσει σε τόσο μεγάλη ανάπτυξη βέβαια...)

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα γυρίζοντας από τη δουλειά βρήκα στο ενυδρείο να επιπλέουν γύρω γύρω φυσαλίδες, πολλές φυσαλίδες. Αν κατάλαβα καλά ξεκινούσαν ακριβώς απέναντι από την έξοδο του φίλτρου (ίσως σχηματίζονταν από την έξοδο, καθώς ήταν πολύ κοντά στην επιφάνεια και δημιουργούσε κάποιες) και έπιανα γύρω όλη την επιφάνεια. Αφού νόμιζα ότι μετακόμισε εκεί ο μονομάχος μου :bigemo_harabe_net-74:

Δείτε και δυο φωτογραφίες να μου πείτε τη γνώμη σας

CIMG1449.jpg

CIMG1448.jpg

Frangisk αυτο το ειχα και εγω με τις φυσσαλιδες. Εμενα μου εμφανιστηκε μετα την εισαγωγη καψουλων λιπασματος και μετα εφυγε απο μονο του. Μηπως εκανες καμια τετοια κινηση ή υπερβολικο λιπασμα;

Μου φαινεται οτι λεγετε πρωτεϊνιακο φιλμ(δεν ειμαι σιγουρος) παντως με αλλαγες και αφαιρεση της σαπουναδας με το χερι αν ειναι απο λιπανση θα φυγει.

Να σου πω Ορέστη αυτό φανταζόμουν κι εγώ, ότι έχει σχέση δηλαδή με πρωτεϊνικό φιλμ. Αλλά επειδή δεν λιπαίνω αυτό τον καιρό πρέπει να είναι από υπολείμματα τροφής που έμειναν στο νερό χτες που τάισα πρώτη μέρα τις ιριαθερίνες μου. Θα κάνω μια αλλαγή νερού αύριο να στρώσει η κατάσταση,

ευχαριστώ

Μιχάλης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...