Jump to content

Ph – Gh

zaxar

Recommended Posts

Τι PH πρέπει να έχω στο ενυδρείο που θα μπουν οι δίσκοι?

Τι GH πρέπει να έχω? Γνωρίζει κανείς να μου πει πώς χρησιμοποιώ το υγρό test της sera για το GH γιατί σου λέει βαλε 5ml στο μπουκαλάκι και σταγόνες δε λέει πόσες μπορώ να έχω μια βοήθεια? ΠΧ. Στο PH λέει 5ml νερό στο μπουκαλάκι και 4 σταγόνες από το ιγρο. Στο GH ώμος έχει ερωτηματικό :D

Τι PH πρέπει να έχω στο ενυδρείο που θα μπουν οι δίσκοι?

Τι GH πρέπει να έχω? Γνωρίζει κανείς να μου πει πώς χρησιμοποιώ το υγρό test της sera για το GH γιατί σου λέει βαλε 5ml στο μπουκαλάκι και σταγόνες δε λέει πόσες μπορώ να έχω μια βοήθεια? ΠΧ. Στο PH λέει 5ml νερό στο μπουκαλάκι και 4 σταγόνες από το ιγρο. Στο GH ώμος έχει ερωτηματικό :D

Φιλε zaxar καλυτερα να μην παρεις καν δισκους.... βαλε καλυτερα καποιο ευκολο ψαρι... παντως εαν επιχειρησεις να παρεις θα χρειαστεις αντιστροφη οσμωση.

Διάβασε καλύτερα τις οδηγίες του τεστ.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=46283

Φιλε zaxar καλυτερα να μην παρεις καν δισκους.... βαλε καλυτερα καποιο ευκολο ψαρι... παντως εαν επιχειρησεις να παρεις θα χρειαστεις αντιστροφη οσμωση.

Aν εχει τα καταλληλα λιτρα γιατι να μην βαλει, δεν υπαρχουν ευκολα και δυσκολα ψαρια

Οσμωση δεν ειναι απαραιτητη

Aν εχει τα καταλληλα λιτρα γιατι να μην βαλει, δεν υπαρχουν ευκολα και δυσκολα ψαρια

Οσμωση δεν ειναι απαραιτητη

Δηλαδη οσο ευκολα κρατας εναν αγριο δισκο τοσο ευκολα κρατας και εναν εκτροφης ?

Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω :D

Δηλαδη οσο ευκολα κρατας εναν αγριο δισκο τοσο ευκολα κρατας και εναν εκτροφης ?

Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω -_-

Γιωργο δεν βλεπω να μιλησε κανεις για αγρια ψαρια.Εγω συμφωνω με τον ταχυδρομο :D

Μιλαμε για ψαρια εκτροφης, ποιος μιλησε για αγριους δισκους ????

Για καποιον που εχει καποια εμπειρια με δισκους οσο ευκολα κραταει εκτροφης αλλο τοσο κραταει και αγριους

Το θεμα του φιλου αν καταλαβα καλα δεν ειναι εκτροφης η αγριοι :D

Γιωργο δεν βλεπω να μιλησε κανεις για αγρια ψαρια.Εγω συμφωνω με τον ταχυδρομο :D

Μιλαμε για ψαρια εκτροφης, ποιος μιλησε για αγριους δισκους ????

Για καποιον που εχει καποια εμπειρια με δισκους οσο ευκολα κραταει εκτροφης αλλο τοσο κραταει και αγριους

Το θεμα του φιλου αν καταλαβα καλα δεν ειναι εκτροφης η αγριοι -_-

H απαντηση δεν υπαρχουν ευκολα και δυσκολα ψαρια μου φανηκε πολυ γενικευμενη οποτε πηρε η μπαλα και τους αγριους μεσα

Κατα τα αλλα συμφωνω -_-

Συνηθως μιλαμε για ψαρια αναπαραγωγης.Αν μιλαμε για αγρια το επισημαινουμε απο την αρχη :D

υπαρχουν ομως ψαρια με περισσοτερες απαιτησεις και ψαρια με λιγοτερες απαιτησεις.

μονος σου εδω ξεχωρισες τους δισκους με τα αλλα ψαρια

υπαρχουν ομως ψαρια με περισσοτερες απαιτησεις και ψαρια με λιγοτερες απαιτησεις.

μονος σου εδω ξεχωρισες τους δισκους με τα αλλα ψαρια

Aυτό κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να αποτρέπει κανέναν με το να ασχοληθεί. Αν έχεις όρεξη να διαβάσεις και διάθεση να ασχοληθείς προσφέροντας στα ψάρια ακριβώς αυτό που χρειάζονται, κρατάς τα πάντα. Δεν ασχολούμαστε πια και με την αστροφυσική.

Θα έλεγα στον φίλο zaxar να κάτσει να διαβάσει πριν αγοράσει ψάρια και θα τα καταφέρει μια χαρά.

:D

Γιατί ξεχωρίζετε τόσο τον εκτροφής με τον άγριο?

Αν το σκεφτείτε στα θαλασσινά ενυδρεία άγρια έχουμε μέσα. Για κάποιον ο οποίος σέβεται την φύση του ψαριού ότι και να του δώσεις εύκολο θα του φανεί.

Όπως δεν θα κράταγες ένα Tang σε pH 7, έτσι δεν θα κράταγες και έναν Δίσκο σε pH 8. Σεβασμος στον τρόπο ζωής του ψαριού και αυτό είναι.

Για να απαντήσω στον φίλο καλό είναι να έχεις στόχο ph μέγιστο 7,2-7,4 και gH απο 0-6dgH (προτιμότερο να μετράς TDS όμως).

Αυτό είναι το ενυδρείο μου τρέχει 2 μέρες βέβαια είναι στρωμένο γιατί τα υλικά στα φίλτρα τρέχουν 7 μήνες στο ένα φίλτρο το λευκό έχει μέσα siporax μέχρι τη μέση από Πάνο τύρφη και σφουγγάρι τέρμα Πάνο στο ehaim έχω τον ένα κάδο με siporax και τον Άλο με σφουγγάρι , στο ehaim Πάνο έχω και την λάμπα uv της sera. Το ενυδρείο είναι 260λιτρα καθαρά από Πάνο έχει ακόμα ένα φίλτρο που είναι του ενυδρείου και έχω μόνο βαμβάκι της sera να μαζεύει τη βρόμα. Λάμπες έχω μια κίτρινη και μια ροζ δεν θημαμε κελβην ώμος. Με λίγη Βοήθεια πιστεύω θα τα καταφέρω με τα δισκάκια

http://imageshack.us/photo/my-images/812/dsc03637x.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/513/dsc03638eq.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc03640ss.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/708/dsc03641yb.jpg/

PH έχω 7

Έγινε επεξεργασία - zaxar

Φίλε zaxar, αν δούμε τα κομμάτια ένα ένα,

- την φίλτρανση με τα 2 φίλτρα και την uv την καλύπτεις σίγουρα

- τα λίτρα σου είναι οκ αν μιλάμε για ένα κοπάδι 5-6 μικρών δίσκων, αλλά θα έχεις πρόβλημα όσο μεγαλώνουν

- αν μπορέσεις να καλύψεις και τις ανάγκες συντήρησης των ψαριών με την απαραίτητη δέσμευση στις ρουτίνες σου, και διαβάσεις πολύ, πιστεύω πως θα είσαι ok. Δύσκολα αλλά ok. :D

K

Οι δίσκοι είναι ιδιαίτερα ψάρια αλλά όχι δύσκολα σε σχέση με άλλα όπως παράδειγμα οι οτόκυκλοι…

Καθαρό νερό θέλουν .

Ευλαβικά τήρηση των ρουτινών και πολύ φαί :D

Για τις συνθήκες που θα τους έχεις, θα έλεγα να είναι ίδιες με αυτές που μεγάλωσαν, οπότε ρώτα από εκεί που θα τους πάρεις σε τι νερό τους έχει -_-

Γιατί σε ένα ξύλο πάνω έχει πιάσει ένα πράγμα διαφανές σαν βλέννα?

Δεν ειναι τίποτα που να σε ανυσηχεί σε μερικές μέρες θα φύγει από μόνο του.

Αν σε ενοχλεί οπτικά καθαρισέ το. Συμβαίνει πολλές φορές, οταν τα ξύλα ειναι καινούργια να βγάζουν αυτό το μύκητα. :D

Το ξύλο αυτό που το βρήκες?

Το αγόρασα από μαγαζί για ενυδρεία. Δηλαδή δεν θα έχω καπιο πρόβλημα?

Αφού είναι απο pet shop όπως σου είπε και ο SOTIRIS, θα φύγει σε μερικές μέρες, αλλά αν θέλεις μπορείς νατο καθαρίσεις λίγο αν σου φαίνεται άσχημο.

Σε 2 – 3 σημια του ξύλου έχει μόνο δεν με πειράζει αύριο θέλω να πάω να δω πως χρισημοπιεις το test για το GH γιατί δεν το κατάλαβα δεν λέει τι σταγόνες να ρίξεις. Οι δίσκοι που έχει σε εκείνο το μαγαζί που ψωνίζω είναι από Γερμανία μου είπαν και μια ονομασία αλλά δεν την θιμαμε, που και καλά ζουν σε συνθήκες κανονικές με νερό βρύσης εγώ είμαι αντίθετος σε αυτό το νερό πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Έχετε να προτείνετε κάπιο μαγαζί να πάω να δω δίσκους? Α μετά από πόσο καιρό να βάλω μέσα δίσκους?

Μάλον θα σου είπε δίσκους Stendker, ένας πολύ γνωστός γερμανός εκτροφεάς.

Το νερό φίλε zaxar που θέλουν οι δίσκοι είναι μαλακό με χαμηλό pH, και αμφιβάλω αν το νερό της βρύσης σου έχει τέτοια χαρακτηριστικά εκτός αν είσαι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ τυχερός.

Το ενυδρείο σου πρέπει να είναι ώριμο (να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της αμμωνίας) για να συντηρήσει τους δίσκους και θα ήταν καλό να βάλεις τα ψάρια όλα μαζί για να σχηματιστεί γρήγορα η ιεραρχία του κοπαδιού.

Κ

Το νερό της βρύσης μου έχει ph 7.Μέσα έχω βάλει 8 coridoras και 7 γαρίδες πόσο χιάζεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αμμωνίας?

To test για το gh λειτουργεί ως εξης. Αφου γεμίσεις το δοκιμαστικό φιαλίδιο με νερό μεχρι τα 5ml αρχίζεις να προσθέτεις σταγόνες από το μπουκαλάκι που λέει gh. Mε το που θα ρίξεις τη πρώτη σταγόνα (ξεκινάς και το μέτρημα) το νερό θα πάρει χρώμα ροζ ανοιχτό .Στη συνέχεια προσθέτοντας και άλλες σταγόνες φτάνει σε ένα σημείο που το νερό κάνει μια απότομη χρωματική μεταβολή και γίνετε πράσινο (όπως οι σταγόνες που προσθέτεις) .Σε αυτό το σημείο ανάλογα με το πόσες σταγόνες έχεις ριξει βρίσκεις και το βαθμό της γενικής σκληρότητας. πχ 7 σταγόνες σημαίνει gh 7.

Με τον ανάλογο τρόπο μετράς και το kh.

Ευχαριστώ πολη τώρα θα το δοκιμάσω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...