Jump to content

Επιθετικό Multifasciatus Mε μωρά!!

chavales

Recommended Posts

Καταρχάς θα ήθελα να χαιρετήσω όλους τους συνχομπίστες...

Και θα μπω κατευθείαν στο θέμα..

Πριν ένα μήνα είχα δύο γέννες από δύο μάνες (7 από την μία και 5 από την άλλη) Neolamprologus multifasciatus από το ίδιο χαρέμι.

Ενώ τα μικρά άρχισαν να βγαίνουν δειλά δειλά από τα κοχύλια τους και ήταν τουλάχιστον 4 εβδομάδων, για κάποιο λόγο μετά από 1-2 μέρες άρχισα να μην τα βλέπω. Παρατήρησα συμπεριφορές και κινήσεις από τα υπόλοιπα ψάρια και είδα ότι το αρσενικό (το οποίο είναι και το κυρίαρχο στο ενυδρείο) έψαχνε απεγνωσμένα ανάμεσα στα κοχύλια να βρει τα μωρά και τους έκανε επιθέσεις σαν να ήθελε να τα φάει....

Από τα 7 μωρά έχω να δω μέρες κάποιο. (Όπου σε αυτό το μέρος με τα κοχύλια ο αρσενικός δεν ψάχνει πλέον)

Στο σημείο με τα 5 έχω προλάβει να δω μόνο 2 όπου τους ρίχνει απίστευτο κυνηγητό και δεν τα αφήνει ούτε να βγούν για να φάνε.

Ξέρω ότι η συμπεριφορά τους σαν γονείς είναι πολύ καλή....

Λέτε ο αρσενικός να έφαγε τα μικρά? -_-

Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Αν ναι τι με συμβουλεύεται να κάνω? :D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Γιώργος...

Οσο καιρο κραταω multi δεν εχω προσεξει καποια περιπτωση κανιβαλισμου ( να φαει καποιος απο τους γονεις καποιο μωρο ) . Θα ελεγα οτι δεν γινεται παρολα αυτα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια :D .

μηπως το θηλυκο εχει γεννησει σε κανα σαλιγκαρι μεσα και εχει γινει επιθετικο προς τα υπολοιπα ψαρια ?

O κυρίαρχος αρσενικός σε μια αποικία μπορεί να φάει κάποια από τα μικρά σε μια προσπάθεια του να μειώσει τον αριθμό των μικρών. Αυτό έχει παρατηρηθεί σε περιπτώσεις που υπάρχουν στο ενυδρείο περισσότερες από μία γέννες.

:D

Μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει, καθώς υπάρχουν άλλα 5 ψάρια 5 μηνών στην περιοχή...

Λέτε να αυξήσω τα κοχύλια ή να αρχίσω να δίνω κανένα multi????

Βάλε αν θες μια φωτογραφία να δούμε πόσα κοχύλια έχεις βάλει και πως είναι τοποθετημένα. Εμένα δεν θα με προβλημάτιζε, εκτός κι αν σε ενδιαφέρει ο μέγιστος αριθμός του γόνου.

:D

Σε εκείνο το σημείο που είναι το χαρέμι είχα τουλάχιστον 50 κοχύλια στην αρχή...

Με το σκάψιμο που έχουν ρίξει, έχουν αφήσει στην καμιά 20αρια. στην επιφάνεια. Το ενυδρείο είναι μικρό, 60lt με δύο χαρέμια, που έχουν μοιράσει το ενυδρείο στα δύο.

Η πλευρά με τον κυρίαρχο φιλοξενεί 10 multi. Τον αρσενικό, 2 θηλυκές, 5 ενήλικα μωρά και 2 μωρά 1 μηνός.

Ξέρω είναι πολλά για αυτά τα λίτρα και πρέπει να αρχίσω να δίνω μερικά.

Όσο για photo θα προσπαθήσω να βάλω ποιο μετά.

Σας ευχαριστώ πολύ......

Την απαντηση σου την εδωσε ο Κωστης! :D

Το ιδιο είχε συμβεί και παλιότερα στο ενυδρειο του φιλου Σπύρου!

Οταν τα ψαρια είχαν γίνει αρκετα ο αρσενικος ξεκινησε να τρωει γόννο!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39436

Δωσε λιγα ψαρακια για αρχη...διαφορετικά κράτησέτα ετσι, έχοντας ομως περιορισμούς στις γέννες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...