Jump to content

Πέθανε το σκαλαρι μου

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Πέθανε το σκαλαρι μου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:110

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):2215 eheim

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):απο το Μάιο

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 4 σκαλαρια 2 μόλυ 4 zebra snail

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):αυτόματη Ταιστρα αλλαγη νερού κάθε εβδομαδα 20% και σκούπα βυθου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:8

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0

- Θερμοκρασία:27

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:ΑΡΙ

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:elliwel

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:σκαλαρι

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:-

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1.

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Έτυχε να φύγω για λίγο καιρο για επαγγελματικούς λόγους 1 εβδομαδα, πριν φύγω το ψαρι ηταν απλυτως φυσιολογικό οσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση το μόνο που παρατήρησα πριν φύγω ηταν ότι καθόταν σε σκιερά μέρη όπως ανάμεσα στα φυτά η κάτω απο τα ξύλα... Δεν έτυχε ποτε να είχε πρόβλημα με κάποιο άλλο ψαρι καθώς ηταν μεσαίου μεγέθους και τα αλλα ψαρια είναι small όπως επίσης δεν είχε γίνει ποτε κάποια επίθεση σε βάρος του... Πριν μια μέρα ηταν ακίνητο μέσα στα φυτά και νεκρό δε μπορω να καταλάβω το έπαθε.... Ηταν το πρώτο μου ψαρακι...:D

1.- δεν είχε παρουσιάσει καμία περίεργη συμπεριφορά πριν?

2.- η αυτόματη ταΐστρα δούλευε, είχε φαγητό μέσα?

2.- η αυτόματη ταΐστρα δούλευε, είχε φαγητό μέσα?

Και να μην έφαγε καθόλου για μια εβδομάδα δεν υπάρχει περιπτωση να ψόφησε από αυτό.

Προφανώς κάτι άλλο φταίει.

PH 8!

NO3 0!

Πως εχεις καταφερει να εχεις NO3 μηδεν;

Το PH σου ειναι ακαταλληλο για σκαλαρια!

Επισης τα λιτρα σου νομιζω ειναι λιγα για σκαλαρια.

PH 8!

NO3 0!

Δηλαδη ενα σκαλαρι εκτροφης σε pH8 θα τιναξει τα πεταλα;

Θελω απαντηση σε αυτο :D

Μιλαμε οτι ειναι σκαλαρι απο ελληνικη γεννα,που οι γονεις του ζουσαν σε τετοιο νερο και το ιδιο εμαθε να επιβιωνει σε PH 8; :D

Βρισκετε δηλ τις συνθηκες οπου ζουσε αυτο το ψαρι,βασει του ειδους του,σωστες;

Επισης ενα ενυδρειο που λειτουργει απο την ανοιξη μεχρι τωρα εχει μηδενικα NO3 και σας φαινεται λογικο;

PH 8!

NO3 0!

ρωτα και εμενα λες και τωρα εστησα το ενυδρειο

τα 110 λιτρα οσο ειναι μικρα δεν υπαρχει θεμα αλλα οσο μεγαλωνουν θα υπαρχει προβλημα

το πεχα σιγουρα ειναι πολυ αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αυτη η αιτια

PH 8 δεν είναι, και οτι καλύτερο για αυτά τα ψάρια.(Βέβαια εαν εχει προσαρμοστεί σε αυτό το νερό δεν υπάρχει πρόβλημα.)

Το ιδανικό όμως είναι 5,5 με 7,5.

Αν μας ενδιαφέρει η αναπαραγωγή γύρω στο 6,5 είναι καλά.

Ο συγκεκριμένος φίλος διατηρούσε το ψάρι σ αυτό το ph, αρα η αποψή μου ειναι πως ουτε και αυτός ο λογος ειναι η αιτία θανάτου του ψαριού.

Μιλαμε οτι ειναι σκαλαρι απο ελληνικη γεννα,που οι γονεις του ζουσαν σε τετοιο νερο και το ιδιο εμαθε να επιβιωνει σε PH 8; :D

Βρισκετε δηλ τις συνθηκες οπου ζουσε αυτο το ψαρι,βασει του ειδους του,σωστες;

Επισης ενα ενυδρειο που λειτουργει απο την ανοιξη μεχρι τωρα εχει μηδενικα NO3 και σας φαινεται λογικο;

Δεν ειπα τιποτα τετοιο.

Το ερωτημα μου ειναι σαφεστατο.Ειναι λογος θανατου για ενα σκαλαρι εκτροφης το pH8;

Δεν ειπα τιποτα τετοιο.

Το ερωτημα μου ειναι σαφεστατο.Ειναι λογος θανατου για ενα σκαλαρι εκτροφης το pH8;

Δεν το ξερω!

Θα κρατουσα ομως αυτο το δεδομενο στο μυαλο μου,σιγουρα ειναι κατι που προσεχει κανεις οταν πρωτοβλεπει το σιγκεκριμενο ποστ!

Ο φιλος εδω δεν δινει πολλες πληροφοριες,ας κρατησουμε ομως θα ελεγα εστω στο πισω μερος του μυαλου μας αυτα που επισημανα!

Τι ειναι αυτο που συντηρει το PH 8,σε ενα ενυδρειο που χρησιμοποιει νερο απο την περιοχη μας ας πουμε;

Ας μην μπουμε σε διαδικασια να κανουμε υποθεσεις βεβαια,απλα εφερα ενα παραδειγμα...

Δεν το ξερω!

Θα κρατουσα ομως αυτο το δεδομενο στο μυαλο μου,σιγουρα ειναι κατι που προσεχει κανεις οταν πρωτοβλεπει το σιγκεκριμενο ποστ!

Ο φιλος εδω δεν δινει πολλες πληροφοριες,ας κρατησουμε ομως θα ελεγα εστω στο πισω μερος του μυαλου μας αυτα που επισημανα!

Τι ειναι αυτο που συντηρει το PH 8,σε ενα ενυδρειο που χρησιμοποιει νερο απο την περιοχη μας ας πουμε;

Ας μην μπουμε σε διαδικασια να κανουμε υποθεσεις βεβαια,απλα εφερα ενα παραδειγμα...

Δεν υπαρχει περιπτωση να τα τιναξε απο το 8 ph

και στο λεω αυτο απο πρωτο χερι ... :D

Δες το βιντεο και σκεψου οτι απο το 8.5 - 8.7 που βγαζει η βρυση εχω πεσει εκει που θα δεις στο βιντεο . Τα ψαρια ηταν μεσα στο ενυδρειο οσο ειχε το 8.5-8.7 -_-

Y.G : το phμετρο ειναι καλυμπραρισμενο σε υγρα 4.01 και 7.01 ( το λεω για να μην πει κανεις οτι δειχνει οτι ναναι )

ναι το ph ειναι 8 αλλα ποτε κανενα σκαλαρι δεν ειχε προβλημα ποτε δεν ειχε αρρωτησει η κατι παρομοιο.... ουτε στρεσαρισμενο ηταν.... το μοναδικο που ειχα παρατηρησει και σας ειπα ειναι οτι το ειχα προσεξει τις 2 τελευταιες μερες καθοταν σ σκιερα μερη κατω απο το ξυλο μου και αναμεσα στα φυτα μου που ειχαν σκια... οσο για την ταιστρα δουλευε κανονικα.... τη μοναδικη αλλαγη που το εκανα αλλα δε θελω να πιστευω οτι ειναι αυτο διοτι δεν επαθαν τπτ τα αλλα ψαρακια ειναι η κατεψηγμενη αρτεμια που τους εριξα για πρωτη φορα.... δε ξερω τι να πω...

υπερβολικα πολλα ψαρακια για ενα ενυδριο =/

υπερβολικα πολλα ψαρακια για ενα ενυδριο =/

Εαν μιλας για το ενυδρειο ( 525 λιτρα ) στο βιντεο ....

Με τη φιλτρανση - βιολογια που εχει και με τις αλλαγες νερου που τρωει τα ψαρια ειναι μιαααα χαρααααα ( αυτο δειχνουν οι μετρησεις μου ) :D-_-

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Είναι πολυ μικρά smallest μέγεθος... Το ξέρω ότι είναι πολλα αλλα για μεγαλύτερο μέγεθος... Για το μέγεθος που είναι πιστεύω είναι κομπλε... Αλλα το θέμα είναι αν υπάρχει καμία αρρώστια με στιλ του να αποφεύγουν το φως ή κάτι παρόμοιο... "δρακουλισμος"

Είναι πολυ μικρά smallest μέγεθος... Το ξέρω ότι είναι πολλα αλλα για μεγαλύτερο μέγεθος... Για το μέγεθος που είναι πιστεύω είναι κομπλε... Αλλα το θέμα είναι αν υπάρχει καμία αρρώστια με στιλ του να αποφεύγουν το φως ή κάτι παρόμοιο... "δρακουλισμος"

το οτι κρυβονται - αποφευγουν το φως μπορει να ειναι απο στρες.

Ειναι ευκολο να βαλεις μια φωτο απο το ενυδρειο σου ? Για να δουμε λιγο τα περι διακοσμησης

Έγινε επεξεργασία - Geosid

αυτη ειναι η διακοσμηση στο ενυδρειο μου.... οσο για τα νιτρικα που μου σχολιασατε μεχρι πριν 1 μηνα ειχα περιπου 10ppm μετα ολος διαμαγειας εξαφανιστικαν και απο τοτε εχω 0 και δεν ξερω το λογο αφου δεν εχω κανει καποια αλλαγη... ειχα ανοιξει και σχετικο θεμα εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...199&t=67525

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...