commandersotos 10 Οκτωβρίου 2011 Author #26 Share 10 Οκτωβρίου 2011 παιδια καλησπερα...πιο λετε να ηταν το ιδανικο μεγεθος για το φιλτρο που μου εδειξε ο panstelios22 ?????????? το ενυδρειο ειναι: 1.40*0.50*0.70=490 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 10 Οκτωβρίου 2011 Author #27 Share 10 Οκτωβρίου 2011 ωχ τωρα μου ηρθε τις κοντρες πως θατις κολλησω????? αν κανει γωνια το ενυδρειο......σορρυ για το πρυξημο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 10 Οκτωβρίου 2011 #28 Share 10 Οκτωβρίου 2011 Τις κόντρες θα τις βάλεις ακριβώς πάνω από το γυαλλί του φίλτρου. Το φίλτρο θα το κάνεις πιο κοντό από όλο το ενυδρείο. Έτσι κι αλλίως θα γεμίζεις το ενυδρείο το πολύ μέχρι τις κόντρες. Μια πιο απλή λύση, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστή, είναι στην πίσω μεριά να μην βάλεις πάνω κόντρα. Αφού θα κάνεις χωρίσματα στο φίλτρο το πίσω γυαλλί δεν θα στρεβλώνει αφού θα το κρατάνε τα χωρίσματα. Αν θες μπορείς να βάλεις κόντρα στο γυαλλί του φίλτρου. Αν τώρα θα κάνεις το μισό πχ μήκος φίλτρο θα βάλεις κόντρα μόνο στο άλλο μισό. Τώρα όσον αφορά το φίλτρο. Προσωπικά θα έδινα αρκετά λίτρα στο φίλτρο αλλά όχι υπερβολές. Θα έφτιαχνα στην μία γωνία ένα χώρισμα 60χ15χ70 (63 λίτρα) με 3 χωρίσματα. Το πόσο ψηλά θα κάνεις τα χωρίσματα εξαρτάται από έσενα. Πάντως να ξέρεις ότι άμα είναι πολύ ψηλά μόλις κατεβαίνει η στάθμη του νερού (εξάτμιση πχ) δεν θα τραβάει η αντλία. Θα χρειαστείς μια αρκετα δυνατη αντλία με πολλά λίτρα την ώρα για καλή κυκλοφορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
commandersotos 10 Οκτωβρίου 2011 Author #29 Share 10 Οκτωβρίου 2011 Τις κόντρες θα τις βάλεις ακριβώς πάνω από το γυαλλί του φίλτρου. Το φίλτρο θα το κάνεις πιο κοντό από όλο το ενυδρείο. Έτσι κι αλλίως θα γεμίζεις το ενυδρείο το πολύ μέχρι τις κόντρες. Μια πιο απλή λύση, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστή, είναι στην πίσω μεριά να μην βάλεις πάνω κόντρα. Αφού θα κάνεις χωρίσματα στο φίλτρο το πίσω γυαλλί δεν θα στρεβλώνει αφού θα το κρατάνε τα χωρίσματα. Αν θες μπορείς να βάλεις κόντρα στο γυαλλί του φίλτρου. Αν τώρα θα κάνεις το μισό πχ μήκος φίλτρο θα βάλεις κόντρα μόνο στο άλλο μισό. Τώρα όσον αφορά το φίλτρο. Προσωπικά θα έδινα αρκετά λίτρα στο φίλτρο αλλά όχι υπερβολές. Θα έφτιαχνα στην μία γωνία ένα χώρισμα 60χ15χ70 (63 λίτρα) με 3 χωρίσματα. Το πόσο ψηλά θα κάνεις τα χωρίσματα εξαρτάται από έσενα. Πάντως να ξέρεις ότι άμα είναι πολύ ψηλά μόλις κατεβαίνει η στάθμη του νερού (εξάτμιση πχ) δεν θα τραβάει η αντλία. Θα χρειαστείς μια αρκετα δυνατη αντλία με πολλά λίτρα την ώρα για καλή κυκλοφορία. φιλε panstelios22 παραδοξως σκεφτηκα και εγω τις ιδιες διαστασεις (60*15*70) αλλα δεν ηξερα αν θα ηταν αρκετο....σε ευχαριστω πολυ....και για το σχεδιο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 16 Δεκεμβρίου 2011 #30 Share 16 Δεκεμβρίου 2011 (edited) φιλε μου κοιτα πως εχω κανει στο ενυδρειο μου με την βοηθεια του φιλου μου ΚΟΥΜΑΝ μηπως και σου αρεσει και παρεις καμια ιδεα http://www.aquazone....showtopic=70566 Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2011 - nickst Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 16 Δεκεμβρίου 2011 #31 Share 16 Δεκεμβρίου 2011 ναι και εγινε πολυ ευκολα μπορω να πω και πολυ γρηγορα! πολυ ευκολο καθαρισμα...δεν ακουγετε τπτ... μπροστα μπορεις να το καληψεις με μια αφησα αν δεν σου αρεσει. αν ερθεις λαρισα στηλε μνμ να βρεθουμε να τα πουμε και απο κοντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος