Jump to content

εσωτερικο ή εξωτερικο Sump;;;;;;;;;

commandersotos

Recommended Posts

παιδια ξεκινησα να κανω ενα ενυδρειο διαστασεων 140*50*70 και λεω να κλεψω 20cm για να κανω το sump εσωτερικο.....αλλα σκεφτομαι και το αλλο να κανω το sump ξεχωριστω.....αλλα εχω καποια κολληματα σε αυτο το θεμα....σχετικα με την υπερχιλση και αν κοπει το ρευμα μπορει να φυγουν καποια λιτρα στο σπιτι, την υγρασια που θα βγαζει το sump και θα τα κανει ολα χαλια.....και πολλα αλλα μου φαινεται καπως δυσκολο.....και απο την αλλη σκεφτομαι οτι ειναι κριμα να χαραμισω 20 εκατοστα για εσωτερικο sump...τι λετε??????????

πραγματικα δεν ξερω τι να κανω :D-_-

Το να μην κανεις sump και να βάλεις εξωτερικά φίλτρα το εχεις αποκλεισει ως πιθανότητα?

το εχω αποκλησει προς το παρον γιατι ειναι τα τριπλασια εξοδα.....ενω με μια αντλια λυνω το θεμα της φιλτρανσης...οποτε ειναι λιγο μπερδεμα το θεμα.....

το εχω αποκλησει προς το παρον γιατι ειναι τα τριπλασια εξοδα.....ενω με μια αντλια λυνω το θεμα της φιλτρανσης...οποτε ειναι λιγο μπερδεμα το θεμα.....

Πόσο στοιχίζει ένα sump ?

Πόσο στοιχίζει ένα sump ?

το εσωτερικο σχεδον τιποτα....οτι θα κοστιδει η αντλια.....το εξωτερικο 40-45 ευρω....και οτι κοστισει η αντλια.... :D

το εσωτερικο σχεδον τιποτα....οτι θα κοστιδει η αντλια.....το εξωτερικο 40-45 ευρω....και οτι κοστισει η αντλια.... :D

Αν είναι ετσι τότε είναι μεγάλη η διάφορα

εσωτερικο τερμα αριστερα ή δεξια... πολλα + και πολυ πιο ευκολο

εσωτερικο τερμα αριστερα ή δεξια... πολλα + και πολυ πιο ευκολο

φιλε κουμαν αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα λυπαμαι τους 20 ποντους που θα χασω σε μηκος και θα το κανω αφρικανικο(malawi mbouna)....δεν θα ειναι καπως μικρο;;;;;;;

τα τζαμια εχουν κοπει ηδη αλλα δεν εχω και ουτε ποντο παραπανω απο 140cm στο σπιτι γι'αυτο εκανα αυτες τις διαστασεις...... :D

εγω προτηνα το καλυτερο..αφου δεν εχεις χωρο τοτε πας για σαμπ κατω... αλλα θα βρεις πολλες δυσκολιες...

εγω προτηνα το καλυτερο..αφου δεν εχεις χωρο τοτε πας για σαμπ κατω... αλλα θα βρεις πολλες δυσκολιες...

αν θα κανω μεσα sump το ενυδρειο θα γινει 1.20 και 0.20 θα ειναι το sump...θα ειναι μικρο για τα ψαρια που θελω να βαλω;;;;;;; :D

Φίλε commandersotos, εγώ στα ενυδρεία μου έχω εξωτερικά φίλτρα και λειτουργούν όλα μια χαρά.

ΑΛΛΑ...ένα sump όπως το περιγράφεις με διαστάσεις 20Χ50Χ70 εκ. έχει οφέλιμο όγκο πολλές φορές πολλαπλάσιο απο τα περισσότερα εξωτερικά που μπορείς να αγοράσεις.

Αν σκεφτείς το πόσο όγκο βιολογικών κ.α υλικών μπορείς να έχεις μέσα και άρα τα οφέλη για τα ψάρια σου, νομίζω η απόφαση είναι μονόδρομος (αφού εχεις επιφυλάξεις για ένα εξωτερικό sump).

Φίλε commandersotos, εγώ στα ενυδρεία μου έχω εξωτερικά φίλτρα και λειτουργούν όλα μια χαρά.

ΑΛΛΑ...ένα sump όπως το περιγράφεις με διαστάσεις 20Χ50Χ70 εκ. έχει οφέλιμο όγκο πολλές φορές πολλαπλάσιο απο τα περισσότερα εξωτερικά που μπορείς να αγοράσεις.

Αν σκεφτείς το πόσο όγκο βιολογικών κ.α υλικών μπορείς να έχεις μέσα και άρα τα οφέλη για τα ψάρια σου, νομίζω η απόφαση είναι μονόδρομος (αφού εχεις επιφυλάξεις για ένα εξωτερικό sump).

φιλε κοκκινε κ και εγω αυτο βλεπω οτι ειναι μονοδρομος απλα σκεφτομαι μηπως ειναι μικρο για τα ψαρια που θελω να φιλοξενησω......

αν θα κανω μεσα sump το ενυδρειο θα γινει 1.20 και 0.20 θα ειναι το sump...θα ειναι μικρο για τα ψαρια που θελω να βαλω;;;;;;; :D

μηπως ξερει κανεις?????????

Εμπειρία σε Αφρικάνικες κιχλίδες δεν έχω καθόλου, ξέρω όμως το εξής: ακόμη και αν χάσεις λίγο απο τον διαθέσιμο χώρο που έχουν τα ψάρια για κολύμπι, το όφελος λόγω του μεγάλου όγκου φίλτρανσης πιστεύω πως είναι μεγαλύτερο.

Εξ΄ άλλου το θέμα είναι και πόσα ψάρια θέλεις να βάλεις έτσι δεν είναι?

μηπως ξερει κανεις?????????

Θα σε περιορίσει σε 2-3 χαρέμια ψαριών!

Αφου θα πάς σε αφρικάνικο και ξερεις οτι το μηκος παιζει καθοριστικό ρόλο φτιάξε sump απο κάτω!

Σιγουρα το κοστος θα ανέβει απο οτι ενα εσωτερικό φιλτρο πλατης....αλλα θα κερδίσεις μηκος και καθαρα λίτρα!

Σε διακοπή ρευματος αν μετρησεις σωστα την σταθμη του νερού σε ενυδρειο και sump δεν θα εχεις προβλημα υπερχείλισης!

Επίσης με καπακια απο plexi glass δεν θα εχεις προβληματα εξάτμισης και υγρασίας!

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

ελεγα να εβαζα 5 χαρεμια απο 4 ψαρακια το καθε χαρεμι, δηλαδη 20 ψαρακια 4-5 εκατοστα το καθενα....θα ειναι πολλα για 1.20 εεεε???????

δεν προλαβα να τα κολλησω ακομη...τα κολλαω και βλεπουμε....

-_--_-:D

παιδια τι λετε για κατι τετοιο;;;;;;;;
ειναι καλη λυση?????????
ή θα γινει ακομη πιο δυσκολο το εργο;;;;;;;;
πραγματικα δεν ξερω τι να κανψ εχω αγχωθει....... :bigemo_harabe_net-58:blowup.gif

μπορεις να κανεις το ιδιο πραγμα αλλα να μην κοψεις ετσι τ τζαμι..να του ανοιξεις απλα 2 μεγαλες τρυπες με το ποτυροτρυπανο.. αλλα προσπαθησε να κανεις κατι πιο απλοποιημενο...θα βρεις πολλες δυσκολιες μπροστα σου.... η καλυτερη λυση πιστευω για σενα ειναι να πας σε 2 εξωτερικα φιλτρα και να μην εχεις το ανχος.. αν θες να πειραματιστεις οκ.... αλλα αν δεν σου βγει αυτο που θες μπορει να ξενερωσεις ασχημα και να απογοητευτεις,.. πληρωσε κατι παραπανο και παρε 2 φιλτρα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... μεχρι και σαμπ στο καπακι μπορεις να κανεις αν θες... ειναι δυσκολο κατασκευαστικα ομως... δηλαδη μια αντλια να ρουφαει και να παει το νερο επανο στο σαμπ στο καπακι και θα κανει υπεχιλιση στην εξοδο μεσα στο ενυδρειο... οτι θες εσυ... εγω σου λεω γιατι συγουρα θα βρεις πολλα προβληματα μπροστα σου...

μπορεις να κανεις το ιδιο πραγμα αλλα να μην κοψεις ετσι τ τζαμι..να του ανοιξεις απλα 2 μεγαλες τρυπες με το ποτυροτρυπανο.. αλλα προσπαθησε να κανεις κατι πιο απλοποιημενο...θα βρεις πολλες δυσκολιες μπροστα σου.... η καλυτερη λυση πιστευω για σενα ειναι να πας σε 2 εξωτερικα φιλτρα και να μην εχεις το ανχος.. αν θες να πειραματιστεις οκ.... αλλα αν δεν σου βγει αυτο που θες μπορει να ξενερωσεις ασχημα και να απογοητευτεις,.. πληρωσε κατι παραπανο και παρε 2 φιλτρα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... μεχρι και σαμπ στο καπακι μπορεις να κανεις αν θες... ειναι δυσκολο κατασκευαστικα ομως... δηλαδη μια αντλια να ρουφαει και να παει το νερο επανο στο σαμπ στο καπακι και θα κανει υπεχιλιση στην εξοδο μεσα στο ενυδρειο... οτι θες εσυ... εγω σου λεω γιατι συγουρα θα βρεις πολλα προβληματα μπροστα σου...

καταλαβα....μαλλον θα μπει βαθια το χερι στην τσεπη.....τωρα στις 20-25 ερχομαι πανω και θα περασω απο λαρισα... τι λες να κανονισουμε να τα πουμε και πιο αναλυτικα??????

Αφού θες τα ψαράκια να έχουν μήκος για κολύμπι γιατί δεν κάνεις το εσωτερικό φίλτρο στην πλάτη? Αντί να έχεις 50 πόντους πλάτος, αν κάνεις 10 πόντους το φίλτρο θα έχεις 40 πλάτος. Το έχει κάνει ήδη ο nine9.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54215

Αν δεν χρειάζεσαι όλο το 140χ10χ70 για φίλτρο μπορείς να το περιορίσεις όσο θέλεις εσύ δεξιά, αριστερά κάνοντας μία γωνία μέσα στο ενυδρείο, πχ 70χ10χ70. Κάπως έτσι.

post-41730-1318190459_thumb.jpg

Για να κρύψεις στην πλάτη το φίλτρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαμένο γυαλλί όπως ο nine9 ή χρωματιστό πλεξικλας ή να φτιάξεις μία πλάτη.

Έγινε επεξεργασία - panstelios22

Αφού θες τα ψαράκια να έχουν μήκος για κολύμπι γιατί δεν κάνεις το εσωτερικό φίλτρο στην πλάτη? Αντί να έχεις 50 πόντους πλάτος, αν κάνεις 10 πόντους το φίλτρο θα έχεις 40 πλάτος. Το έχει κάνει ήδη ο nine9.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54215

Αν δεν χρειάζεσαι όλο το 140χ10χ70 για φίλτρο μπορείς να το περιορίσεις όσο θέλεις εσύ δεξιά, αριστερά κάνοντας μία γωνία μέσα στο ενυδρείο, πχ 70χ10χ70. Κάπως έτσι.

post-41730-1318190459_thumb.jpg

Για να κρύψεις στην πλάτη το φίλτρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαμένο γυαλλί όπως ο nine9 ή χρωματιστό πλεξικλας ή να φτιάξεις μία πλάτη.

:D Η καλύτερη λύση στο πρόβλημα σου. Χαμηλό κόστος, μηδενικός κίνδυνος υπερχείλυσης και μήκος ενυδρείου αναπηρέαστο.

Ωχ, κάτι που ξέχασα. Το 10 πόντους φίλτρο ήταν παράδειγμα. Πρόσεχε να το φτιάξεις ώστε να χωράει το χέρι σου :D

Στο δικό μου το μικρό που έφτιαξα δεν χωράει σε ένα διαμέρισμα του σαμπ το δικό μου και αναγκαστηκά έχω τα υλικά σε δυχτάκι για να μπορώ να τα βγάζω να τα καθαρίζω.

φιλε panstelios22 πολυ καλη ιδεα......δεν την ειχα δει αυτη την κατασκευη....παρολο που εψαξα.....

ευχαριστω πολυ :D

ναι αυτην ειναι η καλυτερη λυση!

:D-_--_-:D:D:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...