ttarkin 6 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 6 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα στη δουλεια μου ήρθε μια ιδέα και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας και να ακούσω τις απόψεις σας. Σκέφτηκα λοιπον στην υπερχειλιση που έχω που δουλεύει με τη μεθοδο durso, να την γεμίσω με λεπτό αραγωνίτη και να κάνω κάποιο "είδος" deep sand bed. Το ξέρω ότι δεν πληρεί τις προδιαγραφές του deep sand bed (π.χ πλάτος κτλ), αλλά από το τίποτα δεν θα είναι καλύτερο? Να σημειώσω ότι οι διαστάσεις της υπερχείλησης είναι 23*23*65. Ευχαριστώ και περιμένω τις απόψεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 7 Οκτωβρίου 2011 Δεν νομιζω πως θα σου προσφερει κατι. Ετσι κι αλλιως το DSB δεν ειναι απολυτο πως θα δουλεψει,ακομη κι αν <<στηθει>> οπως πρεπει.Ποσο μαλλον,για τον περιορισμενο χωρο που μας λες οτι εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 12 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 12 Οκτωβρίου 2011 Πόσο γρήγορη υπολογίζεις να είναι η ροή νερού από το DBS της υπερχείλισης? Συνήθως οι ζώνες απο-νιτροποίησης χρειάζονται λίγο οχυγόνο(hypoxic) για την δημιουργία βακτηριδίων απονιτροποίησης. Αυτό επιτυγχάνετε με αργή ροή νερού. Αν η υπερχείληση σου έχει μεγάλη αναταραχή της επιφάνιας του νερού και γρήγορη ροή τότε μάλλον άδικα θα το φτιάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 16 Οκτωβρίου 2011 Author #4 Share 16 Οκτωβρίου 2011 Η ροή νερού δεν είναι γρήγορη, αλλά ούτε και αργή. Η ιδέα όμως εγκαταλείπεται, μετά από σκέψη για τυχόν επισκευή/συντηρηση του σωλήνα καθόδου.....απλα καταστροφή!!!. Εξακολουθώ όμως να θέλω να αξιοποιησω τον χωρο αυτόν...Τί θα λέγατε να γεμίσω την υπερχειληση με βιομπαλλες (υπαρχουν στην αποθηκη από παλαιοτερο ενυδρείο)? Με την προυπόθεση ότι στα χτένια της εισόδου θα μπει σφουγγάρι το οποίο θα καθαριζεται μια/δυο φορες το μήνα. Νομίζω ότι έτσι και θα έχω εξτρα βιολογία, και με το σφουγγαρι θα αποφυγω να γίνει στο μέλλον η υπερχείληση μου, "βομβα" νιτρικών. Περιμένω τις απόψεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 17 Οκτωβρίου 2011 Η ροή νερού δεν είναι γρήγορη, αλλά ούτε και αργή. Η ιδέα όμως εγκαταλείπεται, μετά από σκέψη για τυχόν επισκευή/συντηρηση του σωλήνα καθόδου.....απλα καταστροφή!!!. Εξακολουθώ όμως να θέλω να αξιοποιησω τον χωρο αυτόν...Τί θα λέγατε να γεμίσω την υπερχειληση με βιομπαλλες (υπαρχουν στην αποθηκη από παλαιοτερο ενυδρείο)? Με την προυπόθεση ότι στα χτένια της εισόδου θα μπει σφουγγάρι το οποίο θα καθαριζεται μια/δυο φορες το μήνα. Νομίζω ότι έτσι και θα έχω εξτρα βιολογία, και με το σφουγγαρι θα αποφυγω να γίνει στο μέλλον η υπερχείληση μου, "βομβα" νιτρικών. Περιμένω τις απόψεις σας. Δεν θα έχεις έξτρα βιολογία.Αυτό που θα καταφέρεις είναι να αποδυναμώσεις τη βιολογία του βράχου σου και να μεταφέρεις την βιολογία σου στις βιομπαλες.Γιατί δεν σκέφτεσαι να αξιοποιήσεις το χώρο σου με κάποιες άλγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 18 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Δεν θα έχεις έξτρα βιολογία.Αυτό που θα καταφέρεις είναι να αποδυναμώσεις τη βιολογία του βράχου σου και να μεταφέρεις την βιολογία σου στις βιομπαλες.Γιατί δεν σκέφτεσαι να αξιοποιήσεις το χώρο σου με κάποιες άλγες? Το σκεφτηκα και αυτό, α Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 18 Οκτωβρίου 2011 Author #7 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Δεν θα έχεις έξτρα βιολογία.Αυτό που θα καταφέρεις είναι να αποδυναμώσεις τη βιολογία του βράχου σου και να μεταφέρεις την βιολογία σου στις βιομπαλες.Γιατί δεν σκέφτεσαι να αξιοποιήσεις το χώρο σου με κάποιες άλγες? Το σκεφτηκα και αυτό, αλλά φοβάμαι μήπως οι άλγες βουλώσουν το σωλήνα καθόδου και έχω άλλα μετά........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος