KokkinosK 6 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 6 Οκτωβρίου 2011 Όπως γράφω και στον τίτλο, θα ήθελα τις γνώσεις των εμπειροτέρων μιας και ξέρω ελάχιστα για τα θαλασσινά ενυδρεία. Έχω έναν φίλο με ένα μικρό θαλασσινό 30 λιτ με 5-6 κιλά ζωντανό βράχο και αραγωνίτη. Μέσα φιλοξενεί 2 μικρά clowns, και 2 επισκέπτες που ήρθαν με τον βράχο, μια γαρίδα και ένα καβουράκι. Φωτισμό με μια λάμπα 11W και ένα εσωτερικό φίλτρο με αντιφώσφορο και ενεργό άνθρακα. Έχω δει αρκετές αγγελίες φίλων που πουλάνε Spsf rags και αν θα ήταν δυνατόν θα ήθελα να του πάρω 1-2 δώρο μιας και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει αυτό το διάστημα. Ξέρω όμως πως θα το ήθελε και θα χαρεί πολύ. Το ερώτημα είναι, μπορούν να επιζήσουν και φυσικά να αναπτυχθούν στο σύστημα που περιγράφω? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 6 Οκτωβρίου 2011 χρειαζεται πολυ σωστος εξοπλισμος(φωτισμος,σκιμμερ),οσο το δυνατον σταθερες συνθηκες και πολυ καλη ποιοτητα νερου,που νομιζω οτι ειναι δυσκολο για τον αρχαριο φιλο σου με το νανο ριφακι του.εκτος απο το φως που ειναι ανεπαρκεστατο βαλε και τους υπολοιπους παραγοντες και ιδιαιτερα αυτο με τις σταθερες συνθηκες σε τοσα λιγα λιτρα και θα δεις οτι ακοτορθωτο δεν ειναι αλλα ειναι δυσκολο. μπορεις να βρεις φτηνες αγγελιες για φραγκς απο ζωανθους που και επισης φτηνα ειναι και μπορει να τα διατηρησει ο φιλος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 6 Οκτωβρίου 2011 Δυστυχώς φίλε μου σ ένα τόσο μικρό σύστημα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ζήσει πόσο μάλλον να αναπτυχθεί ένα σκληρό κοράλι.... ....και οι παράγοντες είναι πολλοί, όπως σταθερές συνθήκες νερού, ισχυρός φωτισμός πράγματα που ένα τόσο μικρό ενυδρείο δεν μπορεί να τα προσφέρει... Αντιθέτως, μπορεί πολύ άνετα να φιλοξενήσει εύκολα μαλακά κοράλλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 6 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 6 Οκτωβρίου 2011 (edited) λογο του οτι τα sps ειναι αρκετα δυσκολα,λογο σταθερων τιμων νερου (Mg,Ca,φωτισμος- που πρεπει για μενα να ειναι 1watt/λιτρο-μεγαλη κυκλοφορια)γιατι δεν του κανεις δωρο κανενα soft coral ή κανα zoanthus που και πολυ ποιο ευκολα στην διατηρηση τους ειναι,και αρκετα πιο φτηνα? Δυστυχώς φίλε μου σ ένα τόσο μικρό σύστημα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ζήσει πόσο μάλλον να αναπτυχθεί ένα σκληρό κοράλι.... ....και οι παράγοντες είναι πολλοί, όπως σταθερές συνθήκες νερού, ισχυρός φωτισμός πράγματα που ένα τόσο μικρό ενυδρείο δεν μπορεί να τα προσφέρει... Αντιθέτως, μπορεί πολύ άνετα να φιλοξενήσει εύκολα μαλακά κοράλλια. Βαγγελη,δυσκολο ειναι αλλα οχι ακατορθωτο...με την σωστη καθοδηγηση ο φιλος του,και με καποιες μικροαλλαγες θα μπορουσε να το κανει...εχω τρανο παραδειγμα γνωστου συνφορουμητη μας,που εχει παρα πολυ καλες γνωσεις,που εχει στυσει ενα 30λιτρο reefaki και εχει βαλθει να το κανει full sps και προς το παρων τα εεχει καταφερει (ελπιζω συντομα να το παρουσιασει,αν με ακουει...) Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2011 - Mr_Zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 6 Οκτωβρίου 2011 Author #5 Share 6 Οκτωβρίου 2011 (edited) Παιδιά σας σας ευχαριστώ πολύ. Η απάντηση σας με βολεύει πολύ μιας και οι ζωανθοί πιστεύω θα αρέσουν το ίδιο στο φιλαράκι μου. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι άπειρος, τουναντίον μάλιστα, διατηρούσε ένα 400άρι θαλασσινό για πολλά χρόνια αλλά τα είχε παρατήσει, μέχρι που του έδωσα το ενυδρείο και ξαναξεκίνησε. Μόλις μπορέσει οικονομικά θα ξαναπέσει με τα μούτρα στα "αλάτια". Θα έχω το νού μου για αγγελία ζωανθών. Ευχαριστώ πολύ, Κ Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2011 - KokkinosK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 6 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 6 Οκτωβρίου 2011 Παιδιά σας σας ευχαριστώ πολύ. Η απάντηση σας με βολεύει πολύ μιας και οι ζωανθοί πιστεύω θα αρέσουν το ίδιο στο φιλαράκι μου. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι άπειρος, τουναντίον μάλιστα, διατηρούσε ένα 400άρι θαλασσινό για πολλά χρόνια αλλά τα είχε παρατήσει, μέχρι που του έδωσα το ενυδρείο και ξαναξεκίνησε. Μόλις μπορέσει οικονομικά θα ξαναπέσει με τα μούτρα στα "αλάτια". Θα έχω το νού μου για αγγελία ζωανθών. Ευχαριστώ πολύ, Κ Oποιαδηποτε βοηθεια θελεις εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 6 Οκτωβρίου 2011 Βαγγελη,δυσκολο ειναι αλλα οχι ακατορθωτο...με την σωστη καθοδηγηση ο φιλος του,και με καποιες μικροαλλαγες θα μπορουσε να το κανει...εχω τρανο παραδειγμα γνωστου συνφορουμητη μας,που εχει παρα πολυ καλες γνωσεις,που εχει στυσει ενα 30λιτρο reefaki και εχει βαλθει να το κανει full sps και προς το παρων τα εεχει καταφερει (ελπιζω συντομα να το παρουσιασει,αν με ακουει...) Ακατόρθωτο δεν είναι τίποτα, το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορούμε να το "διακινδυνεύσουμε" δίνοντας συμβουλές ώστε να ξεκινήσει κάποιος ένα τέτοιο επιχείρημα (χωρίς να γνωρίζουμε και την εμπειρία που έχει) και να έχει τελικά μικρά ποσοστά επιτυχίας. Αν είναι κάποιος με συνεχή παρακολούθηση πάνω από το ενυδρείο και μ όλη εκείνη τη φροντίδα που χρειάζεται ένα σύστημα με σκληρά, μπορεί να κρατήσει και μια acropora σ ένα ποτήρι !!! (λέμε τώρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 6 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 6 Οκτωβρίου 2011 Oποιαδηποτε βοηθεια θελεις εδω ειμαστε Ευχαριστώ πολύ. Τώρα θέλω βοήθεια να βρω ζωανθούς. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 7 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ. Τώρα θέλω βοήθεια να βρω ζωανθούς. Κ Ζωανθους θα βρεις ευκολα.Και σε καταστηματα,αλλα και απο φιλους εδω που φραγκαρουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος