Jump to content

οι φροντοζες μου!!!

ΚΟΥΜΑΝ

Recommended Posts

ευχαριστω Στρατο! ετσι θα γινει ! να σαι καλα!

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σακη πολυ ομορφος ο μεγαλος!!! :bigemo_harabe_net-64:

Να προσεχεις αυτη που σου ειπε ο Στρατος και να μην αμελήσεις τις σπηλιές!

ευχαριστω! οι σπηλιες ειναι στο προγραμμα!

Αν δεν είδα λάθος φαίνεται ακριβώς το ίδιο και στην φροντόζα που είναι κρυμμένη προς το τέλος του βίντεο. Μπορεί να πιάστηκαν στόμα με στόμα, αλλά όπως σου είπε ήδη ο Στράτος παρακολούθηση μήπως και μεγαλώσουν.

:)

Αν δεν είδα λάθος φαίνεται ακριβώς το ίδιο και στην φροντόζα που είναι κρυμμένη προς το τέλος του βίντεο. Μπορεί να πιάστηκαν στόμα με στόμα, αλλά όπως σου είπε ήδη ο Στράτος παρακολούθηση μήπως και μεγαλώσουν.

Ετσι ακριβως ειναι,οποτε μαλλον πρεπει να οφειλεται σε πιασιμο στομα με στομα.

Παρακολουθησε ετσι κι αλλιως.

να σου ζήσουν... πολύ όμορφα. Εγώ έχασα τον μεγάλο που είχα πριν λίγο καιρό... δεν είχα βάλει ακόμα το κάλυμμα στο ενυδρείο (άλλαξα το πλαστικό καπάκι με τζάμι) και τον βρήκα πίσω από το ενυδρείο... δράμα... μακριά από εσένα :) καλότυχα να είναι...

ευχαριστω AQ! τι ειδους φροντοζες φιλοξενουσες?

ευχαριστω mimisvas τι ειδους φροντοζες φιλοξενουσες? ( αν ειναι δυνατον ! νομιζα πως ειχες ονομα το ΑQ.... xaxaxaxa )

να σου ζήσουν... πολύ όμορφα. Εγώ έχασα τον μεγάλο που είχα πριν λίγο καιρό... δεν είχα βάλει ακόμα το κάλυμμα στο ενυδρείο (άλλαξα το πλαστικό καπάκι με τζάμι) και τον βρήκα πίσω από το ενυδρείο... δράμα... μακριά από εσένα :) καλότυχα να είναι...

Φιλε μου απο το μονο ψαρι που δεν θα περιμενα να πηδδξει απο το ενυδρειο ,ηταν η φροντοζες,καλα που τα ανεφερες για να ξερουμε.Λυπαμαι πολυ για το δικο σου

οι θυλικες φροντοζες μου ριχνουν σφαλιαρες τον αρσενικο ..δεν ξερω γιατι τον χτυπανε. του εχουν χτυπησει το δεξι μπροστα πτεριγιο. εφτιαξα ακομη μια φωλια απο αριστερα και εκανα μια καλη αλαγη νερου με αντιχλωριο και τα σχετικα... επιασα τον αρσενικο και τον φωτογραφισα απο κατω. θα ανεβασω σε λιγο φωτο για να δειτε πως εγινε το ενυδρειο μου και φωτο απο το κατω μερος των ψαριων για να επιβεβεοσουμε οτι ειναι 1 male /2 female . παντος μετα την φωλια ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.. χαμηλωσα και τον φωτισμο και ειδα πολυ περισσοτερη κινιτηκοτιτα των ψαριων μεσα στο ενυδρειο... απο θεμα διατροφης... οι μεγαλες πρεπει να της ταιζουμε μερα παρα μερα? ακουσα πως δεν πρεπει καθε μερα.. βασικα το βλεπω και μονος μου πως οταν ταιζω δεν πανε στην τροφη.. οταν πεινανε φενονται... τωρα που ταιζω ανα μια μερα τρωνε. το αλλο που με απασχολει ειναι πως ο αρσενκος γενικοτερα δεν εχει ορεξη στο φαγητο.. και δεν ξερω τι μπορει να φτεει.. ταιζω γαριδες ( απο λαικη) εχω στην καταψυξη μερικες και ξεπαγωνω σε ενα μπολ με νερο 3-4 μικρες και ταιζω. πηρα και μια τροφη που βρηκα εκει στο πετ σοπ που της πηρα . ειναι η serra granual που εχει κοκκινα στικς και εχει την φροντοζα στην ετικετα της αλλα επιπλεει... αυτην λιγο την προτημανε... θελω να παρω και βυθηζομενες ταμπλετες για σαρκοφαγες κιχλιδες.. αντε να μπουνε ολα σε μια σειρα και να κανω μετα μια παρουσιαση...

Τροφές flakes όπως της ocean nutrition ταίζεις δηλαδή

http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=brine-shrimp-plus-flakes

http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=cichlid-omni-flakes

http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=spirulina-flakes ή κατεψυγμένα mysis ,krill ,artemia.

Επίσης από την tropical σπιρουλίνα ή την λεγόμενη Ταγκανίκα.Επίσης δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην τρώνε κάθε μέρα παρά μέρα παρά μέρα.Προτιμώ μόνο μια μέρα την εβδομάδα δίαιτα.

λοιπον ανεβαζω 2-3 φωτο για να δουμε το γεννος

Female20Gibberosa20Venting.jpg

Male20Gibberosa20Venting.jpg

ο αρσενικος μου πρεπει να ειναι αυτος....

male2-2.jpg

DSC09520.jpg

και τα θυλικα μου ειναι ετσι απο κατω,,,,

DSC01359.jpg

DSC01356.jpg

πιστευω με την μικρη μου εμπηρια πως ειναι 1/2 ...

ευχαριστω Σωκρατη! απλα ειδα πως οταν ταιζα καθε μερα δεν την ακουμπουσαν την τροφη... ενω ανα 2 μερες την ετρωγαν.θα κοιταξω και αυτες της τροφες..θα προτημησω συγουρα της βυθηζομενες για να μην εχουμε προβλημα με φλοατ. ανεβαζω και φωτο με το ενυδρειο και τα ψαρια

DSC09544.jpg

DSC09541.jpg

DSC09536.jpg

DSC09532.jpg

DSC09531.jpg

female3-4.jpg

female3-3.jpg

female2-2.jpg

all.jpg

Σακη, ασε τα ψαρια να ηρεμησουν λιγες μερες. Ολο ανακατωσουρες στο ενυδρειο και εξω τα ψαρια για φωτογραφιες τα εχεις τρελανει στο στρες ! ! !

εχεις δικιο! μονο το 1 εβγαλα φωτο..τα αλλα τα ειχα φωτο... ηθελα να επιβεβεωσω οτι οντος ειναι αρσενικος... εσυ τι πιστευεις? ηταν ευκαιρια τωρα στην αλαγη νερου να προσθεσω ακομη μια φωλια και να τον βγαλω φωτο.. τωρα δεν τα πειραζω...

Δεν θυμάμαι τι φωτισμό έχεις ακριβώς ,πάντως καλά έκανες και τον ελάττωσες ,πες μας όμως τι φωτισμό έχεις αφήσει.

εχω 2 τ5 plant grow 55watt αλλα με ντιμερ.. της εχω τωρα στο πιο χαμηλο για να μην στρεσαρονται.. θα γινει και μια αναβαθμιση με τον φωτισμο , θα βαλω μια λεντοτενια RPG

Τα πολλά λίτρα δίνουν άλλη διάσταση στο χόμπυ!

Ωραία πράγματα!!!!

Να τα χαιρεσαι Σακη,κουκλια ειναι.

Σιγουρα ειναι αρσενικος.

Εγω θα ελεγα να βαλεις 2-3 πετρες ακομα αλλα να ειναι μεγαλες.

Η περιγραφη που κανεις για το δεν τρωι ο αρσενικος,πιστευω οτι ειναι απο το στρες,γιατι και ο δικος μου ,αρκετα συχνα ,δεν τρωι και 2 μερες σερι,Παροτι τα εχω 2 χρονια,πιστευω τον στρεσαρουν τα χαπς.Τα δικα σου ειναι καινουργια ακομα ,οποτε ειναι λογικο να μην εχουν εγκλιματιστει στο περιβαλον.

Νομίζω πως σε κάποιες πέτρες σου είδα τουφίτσες BBA, πρόσεξε την ποιότητα νερού σου απο τώρα! Γιατί άπαξ και ξεφύγει ο διάολος (BBA) δε μαζεύετε μετά!

Φιλική συμβουλή να αφήσεις τα ψάρια σου λίγο στην ηρεμία τους, τις βλέπω αγχωμένες στις φωτος, ίσως βέβαια να ήταν εκείνη τη στιγμή.

Να προσέχεις τον χρωματισμό τους.

Όσο πιο "σκούρες" γίνονται σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Τροφές προσωπικά ξεκίνησα να χρησιμοποιώ χειροποίητες από Kensfish τις οποίες προτιμούν δεόντως!!!

Γενικά είναι περίεργες στο θέμα διατροφή και επιλεκτικές (τουλάχιστον οι δικές μου). Προτίμησε βυθιζόμενες ΠΑΝΤΑ!

Τα ψάρια αυτά τρέφονται στο βυθό και ποτέ από επιφάνεια, όποτε σε περίπτωση που καταπιούν αέρα θα έχουμε θέμα μιας και δεν μπορούν να τον αποβάλλουν εύκολα. (λόγω κατασκευής, βυθόψαρα γαρ)

Αυτά! Να τις χαίρεσαι και πάλι! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...