Jump to content

οι φροντοζες μου!!!

ΚΟΥΜΑΝ

Recommended Posts

βετερανε γραφεις στο ενυδρειο σου πως δινεις γαριδες και hikari pallets. απο που μπορω να βρω τετιες? ebay>? πιες ειναι συγκεκριμενα ? γιατι ειναι πολλες... νομιζα πως η γαριδα εχει αρκετες θρεπτικες ουσιας.. καπου ειδα πως ειναι καλητερο να κανουμε μιξη καποιο θαλασσινο ψαρι οχι του γλυκου νερου επιδη του γλυκου εχουν περισσοτερα παρασιτα...

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

βετερανε γραφεις στο ενυδρειο σου πως δινεις γαριδες και hikari pallets. απο που μπορω να βρω τετιες? ebay>? πιες ειναι συγκεκριμενα ? γιατι ειναι πολλες... νομιζα πως η γαριδα εχει αρκετες θρεπτικες ουσιας.. καπου ειδα πως ειναι καλητερο να κανουμε μιξη καποιο θαλασσινο ψαρι οχι του γλυκου νερου επιδη του γλυκου εχουν περισσοτερα παρασιτα...

Μονο θαλασσινου νερου. Για Hikari τροφες θα σου στηλω π.μ.

Παίδες εγω ακομα και τις ετοιμες καταψυγμένες που ταϊζω τα δικά μου τις μουλιάζω πάντα σε βιταμίνες!

Το ιδιο μπορει να γινει και με την diy τροφή!!!

Beterane ακομα και την φρεσκια γαριδα να βάλουμε στο μπλεντερ παλι δεν μενει τιποτα ορθιο απο θρεπτικά συστατικά!Αν την δινουμε ολοκληρη ή σε μικρά κομμάτια...τοτε αξίζει!

Και ακριβώς επειδή ολες οι κατεψυγμένες τροφες ειτε diy είτε εμπορίου εχουν υποστει μια κάποια επεξεργασία είναι απαραίτητο να τις μουλιάζουμε σε βιταμίνη(προσωπική αποψη)

Το πιο σημαντικό στην επιλογή των γαριδων που θα επιλέξουμε για diy τροφή είναι να MHN είναι αποφλοιωμένες, είτε φρεσκιες είτε κατεψυγμένες!

Στις αποφλοιωμένες κατα την αλίευση τους χρησιμοποιούν βορικό οξύ για να γίνεται πιο εύκολα μετα η διαδικασία της αποφλοίωσης!

Παίδες εγω ακομα και τις ετοιμες καταψυγμένες που ταϊζω τα δικά μου τις μουλιάζω πάντα σε βιταμίνες!

Το ιδιο μπορει να γινει και με την diy τροφή!!!

Beterane ακομα και την φρεσκια γαριδα να βάλουμε στο μπλεντερ παλι δεν μενει τιποτα ορθιο απο θρεπτικά συστατικά!Αν την δινουμε ολοκληρη ή σε μικρά κομμάτια...τοτε αξίζει!

Και ακριβώς επειδή ολες οι κατεψυγμένες τροφες ειτε diy είτε εμπορίου εχουν υποστει μια κάποια επεξεργασία είναι απαραίτητο να τις μουλιάζουμε σε βιταμίνη(προσωπική αποψη)

Το πιο σημαντικό στην επιλογή των γαριδων που θα επιλέξουμε για diy τροφή είναι να MHN είναι αποφλοιωμένες, είτε φρεσκιες είτε κατεψυγμένες!

Στις αποφλοιωμένες κατα την αλίευση τους χρησιμοποιούν βορικό οξύ για να γίνεται πιο εύκολα μετα η διαδικασία της αποφλοίωσης!

Εννοειτε Prince οτι φροντοζες 18 εκ. θα τις ταιζουμε κοματια γαριδας και οχι πολτοποιημενη. Οσον αφορα το μουλιασμα σε βιταμινες μου ακουγετε σωστο.

παρατηρω τα ψαρια μου της τελευτεες 2 μερες και βλεπω πως το θυλικο μπουρουντι μου κυνηγαει - στρεσαρει τα αλλα... καθε φορα που τα πλησιαζει κανουν αποτομες κινισεις σαν να τρομοκρατιουνται...πρεπει να βγει μαλλον η burundi για να μην εχω τπτ τρεξιματα..

βγηκε το burundi τελικα και εγιναν καποιες αλαγες στο setup του ενυδρειου για φωλιες κλπ... μεσα τωρα στο ενυδρειο ειναι τα 3 blue frontoza και 5 μικρα burundi 5-6cm που ειναι το κερασακι στην τουρτα! θα βγαλω καποιες φωτο - βιντεο και θα προσπαθησω να τα ανεβασω το βραδακι!

Σακη να τα χαιρεσαι,πολυ ομορφα πλασματα.Καλα εκανες και εβαλες πετρες,γιατι υπαρχει ακομα αναστατωση απο οτι φενετε.Εγω θα εβαζα και μερικες στην αριστερη πλευρα,γιατι βλεπω οτι ειναι αρκετα φοβισμενη η αριστερη φροντοζα.

:D-_--_-

εβγαλα την burundi και μετα ηταν ολα οκ...φενετε λιγο σρεσαρισμενη γιατι πριν 10 λεπτα ηταν και το αλλο μεσα...να φανταστεις πως πριν δεν εβλεπα ψαρια γιατι ολλα κρυβονταν.. τωρα ειναι οκ!

Σακη τα μικρά τα ενοχλούν ή δεν ασχολούνται καθόλου μαζί τους?

Και εγω πιστέυω πως δυο μεγαλες πέτρες μια δεξια και μια αριστερά για σπηλιές στο μεγεθος των ψαριών τις χρειάζεσαι!

με τα μικρα δεν ασχολουνται! της πετρες στο βιντεο της ειδατε? δεξια εχω μια μεγαλη οπου εχει γινει η μια φωλια μεγαλη.... μια 2 φωλια ειναι στο κεντρο και τερμα αριστερα εχουν σκαψει και καθονται και εκει ... αλλα την περισσοτερη ωρα τωρα κοβουν βολτες.. οταν ειχα την αλλη φροντοζα μεσα ειχαν μαζευτει ολα αριστερα και ηταν στρεσαρισμενα..τωρα ολα οκ

με τα μικρα δεν ασχολουνται! της πετρες στο βιντεο της ειδατε? δεξια εχω μια μεγαλη οπου εχει γινει η μια φωλια μεγαλη.... μια 2 φωλια ειναι στο κεντρο και τερμα αριστερα εχουν σκαψει και καθονται και εκει ... αλλα την περισσοτερη ωρα τωρα κοβουν βολτες.. οταν ειχα την αλλη φροντοζα μεσα ειχαν μαζευτει ολα αριστερα και ηταν στρεσαρισμενα..τωρα ολα οκ

Φιλε Σακη αυτες οι πέτρες μοιαζουν για βότσαλακια μεσα στην ενυδρειάρα σου :D

Τόλμα κάτι μεγαλύτερο ή εστω μια ακομα στα αριστερά....

Και εγω πιστέυω πως δυο μεγαλες πέτρες μια δεξια και μια αριστερά για σπηλιές στο μεγεθος των ψαριών τις χρειάζεσαι!

Δώσε μπόλικες σπηλιές στο λαό! :P

Τις θέλουν...

Αν θέλεις χαμήλωσε κι άλλο το φωτισμό σου... έχεις να κάνεις με βυθόψαρο-βραχόψαρο! ;)

Κατα τα άλλα να τα χαίρεσαι και πάλι!!! :thumbup:

ευχαριστω για τα καλα σας λογια! ο φωτισμος δεν ειναι τελειος ανοιχτος... ειναι ντιμαρισμενος χαμιλα! να κανω κιαλη σπηλια λετε ε? τι αλλο μου προτηνετε για το setup του ενυδρειου? κατι το οποιο δεν σας αρεσει οπτικα? κατι + ???

Δεν έχει σημασία τι αρέσει και τι όχι σε εμάς.

Τι αρέσει στα ψάρια σου κοίτα!

Σπηλιές, άμμο, χαμηλό φωτισμό, ποιότητα νερού και διατροφή πλούσια! :P

ενα δευτερο βιντεακι !!! B)

http://www.youtube.com/user/sakiskouman111?feature=mhee

νομιζα και γω πως ειχε αυγα αλλα δεν εχει τπτ τελικα...εκτος και αν εγινε κατι γρηγορα και τα εφτησε την αλλη μερα... την ειδα να τρωει σημερα...

Απο κατω απο το στομα,στο ψαρι που φαινεται πρωτο στο βιντεο,νομιζω πως ειδα κατι σαν ασπρο σπυρακι........

Τσεκαρε το

ναι εχεις δικιο... τι ειναι ? προβλημα?

σαν τα ματια μου! απο την αρχη το ειχε , παντος ειναι δραστηρια η κυρια και τρωει κανονικα...

σαν τα ματια μου! απο την αρχη το ειχε , παντος ειναι δραστηρια η κυρια και τρωει κανονικα...

Δε νομιζω.Δεν το ειχα δει σε προηγουμενες φωτο

στην χειροτερη περιπτωση πως μπορουμε να επεμβουμε? αν αρχισει και μεγαλωνει?

Μα δεν ξερουμε τι ειναι.Μπορει να ειναι απο γδαρσιμο,η απο κανενα πιασιμο στομα με στομα.Παρακολουθεις,εχεις το νου σου

μηπως μεγαλωσει,και ανοιγεις ποστ στις ασθενειες με καλες φωτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...