Jump to content

Ναι !!! Είναι Γεγονός

Recommended Posts

Mandarin fish

Μόλις τώρα το παρατήρησα και δεν το πίστευα... μετά από ένα χρόνο συγκατοίκησης και σνομπάροντας επιμελώς ο ένας τον άλλον επιτέλους έγιναν ζευγάρι.

Η θηλύκια έχει μια τεράστια κοιλιά και ο αρσενικός της έχει συνέχεια από κοντά προφανώς για να γονιμοποιήσει τα αυγά ....

Θα προσπαθήσω αύριο να αποθανατίσω το γεγονός (αν τελικά το προλάβω)

Το κατά πόσο θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα αυγά... αυτό είναι ένα άλλο θέμα

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

:D τετοια να ακουμε και να διαβαζουμε-βλεπουμε!!!!!μπραβο αιολεε -_-

Σου εύχομαι τα καλύτερα αν και είναι δύσκολο απο την στιγμή που οι μανδαρίνοι φημίζονται για το πόσο κακοι γονείς ειναι αφήνοντας στην τύχη τους τα γονιμοποιημένα αυγα....

Ποτέ δεν ξέρεις όμως,καλή επιτυχία. :D

Σε λίγο ανεβαίνει και βίντεο στο YouTube.... κάτι κατάφερα να τραβήξω.

Σου εύχομαι τα καλύτερα αν και είναι δύσκολο απο την στιγμή που οι μανδαρίνοι φημίζονται για το πόσο κακοι γονείς ειναι αφήνοντας στην τύχη τους τα γονιμοποιημένα αυγα....

Ποτέ δεν ξέρεις όμως,καλή επιτυχία. :D

Μακάρι Θανάση, αν και εγώ δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι, αλλά και σαν γεγονός από μόνο του είναι κάτι όπως και να το κάνουμε.

...Υπάρχει καταγεγραμμένο και το γεγονός !!!

Τι να κάνει κάποιος μέσα σ εκείνη τη ζούγκλα... εκατοντάδες στόματα που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να τρώνε το οτιδήποτε !!!

Oοο Βαγγέλη αυτά είναι ρε.Είσαι τυχερός που το κατέγραψε αυτό το γεγονός.

Έγινε επεξεργασία - salamander

Το εχω δει να συμβαινει και ειναι οντως καταπληκτικο. Εχω δει ομως και θυληκο μετα απο ολα αυτα να αλλαζει τελειως συμπεριφορα και να σακατευει το αρσενικο. Γι ΄ αυτο Βαγγελη εχε το νου σου :D

Μπράβο. :D Απίστευτο θέαμα.

Τα madarin και τα magnifica είναι δύο λόγοι για τους οποίους θα ήθελα να κάνω ένα reef στο μακρυνό μέλον.

Κ

Έγινε επεξεργασία - KokkinosK

Ότι είδαμε είδαμε.... σήμερα το πρωί "δυο ξένοι" πάλι τα πιτσουνάκια μου...

Το θηλυκό ξεφούσκωσε, κάπου εναπόθεσε τα αυγά, αλλά δεν γνωρίζω αν το "κολλάει" κάπου όπως κάνουν τα clown ή τα αφήνει έτσι χύμα στο νερό.

Το εχω δει να συμβαινει και ειναι οντως καταπληκτικο. Εχω δει ομως και θυληκο μετα απο ολα αυτα να αλλαζει τελειως συμπεριφορα και να σακατευει το αρσενικο. Γι ΄ αυτο Βαγγελη εχε το νου σου :D

Στράτο μέχρι στιγμής το αρσενικό είναι αλώβητο και αρτιμελές.... και το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του μετά τη γέννα.

Αν ήταν να γίνει κάτι φαντάζομαι θα γινότανε εκείνες τις "θερμές" στιγμές.

Στράτο μέχρι στιγμής το αρσενικό είναι αλώβητο και αρτιμελές.... και το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του μετά τη γέννα.

Αν ήταν να γίνει κάτι φαντάζομαι θα γινότανε εκείνες τις "θερμές" στιγμές.

Βαγγελη,δεν ειναι απολυτο να συμβει,και δε θυμαμαι,αν ειχε συμβει μετα τα παιχνιδια,η αν ειχαν περασει καποιες μερες.

Οπως και να΄χει,παρακολουθησες,κι εμεις με το βιντεακι σου ενα θεαμα πολυ ομορφοκαι οτι και να γινει αυτο μετραει :D

Ναι, τώρα που το λες θα έχω τον νου μου

Να είσαι καλά Βαγγέλη, δεν το είχα ξαναδεί και ομολογώ ότι ..ζήλεψα, όμορφες στιγμές.

• 2 months later...

τι έγινε τελικά?

..... απολύτως τίποτα, το πιθανότερο όσο ήταν ακόμη αυγά να φαγώθηκαν ή και (λέμε τώρα) αν εκκολάφτηκε κάποιο να έγινε τροφή και αυτό.

Αν δεν υπάρχει ελεγχόμενο περιβάλλον στο θαλασσινό ενυδρείο, (δηλαδή ενυδρεία ιδικά για αναπαραγωγή με όλες εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονται), δύσκολα να μεγαλώσει κάτι.... είναι μια ζούγκλα με χιλιάδες στόματα.

άξιος πάντως... γιατί δεν έκανες ότι και με τους καρδινάλιους που είχες ?

Όλα έγιναν την τελευταία στιγμή, δεν υπήρχε χρόνος για προετοιμασία, ούτε οι γνώσεις.... αλλά ούτε και ο εξοπλισμός.

Έχεις καιρό να έρθεις από το σπίτι και άλλαξαν κάποια πράγματα. :P

Βαγγέλη τα αυγά τα αφήνουν στην ροή του νερού και όπου πάνε, εννοείτε ότι από στόματα μέχρι και σκίμερ είναι καταδικασμένα μιας και είναι λιχουδιές, για να κάνεις κάτι θα πρέπει να προλάβεις να τα συλλέξεις κλείνοντας κυκλοφορία και να αρχίσεις σε ξεχωριστό ενυδρείο την εκκόλαψη και την ανατροφή, όπου αρχικά με νερό του ενυδρείου και σταδιακά το αλλάζεις με φρέσκο, έχει πάρα πολύ δουλειά πάντως. Φανταστικό το βίντεο που τράβηξες όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...