Frangisk 8 Ιανουαρίου 2012 #26 Share 8 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα... δεν ξέρω να σε συμβουλέψω αλλά ξέρω να σου πω πολλά ΜΠΡΑΒΟ !!!! Απίστευτο έγινε, πραγματικά πανέμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevastos 8 Ιανουαρίου 2012 #27 Share 8 Ιανουαρίου 2012 πολυ ομορφο klipitiklopos. μπραβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 8 Ιανουαρίου 2012 Author #28 Share 8 Ιανουαρίου 2012 Σας ευχαριστω παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 10 Ιανουαρίου 2012 #29 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Είναι πάρα πολύ όμορφο!!!!! Συγχαρητήρια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 25 Ιανουαρίου 2012 Author #30 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Εχετε ακουσει που λενε "χορτασε η ψειρα και βγηκε στο γιακα";Μιας λοιπον και η κατασταση σταθεροποιηθηκε με τις red cherry και αρχισαν να βγαζουν τα ματια τους ασυστολα, ειπα να προκαλεσω την τυχη μου, και εβαλα μια 10αδα red crystal.εχω ομως μια ερωτηση προς τους φιλους που εχουν εμπειρια στην διατηρηση αυτων των γαριδων.Μιας και προς το παρον ειναι ψηλα ph και σκληροτητες (7.6 και 8 αντιστοιχα) εχω αρχισει τις αλλαγες νερου με 50/50 οσμωσης.Ειδα ομως τα φυτα, σαν να αρχιζουν να χανουν κατι απο το σφριγος τους.Τι λετε μπορω να κανω αλλαγες με 100% νερο οσμωσης, και να προσθετω ιχνοστοιχεια, η απαγορευεται λογω των crs?Δεν θα ηθελα να μαθω για αυτες μαθαινοντας απο τα λαθη μου, αλλα εις βαρος τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 29 Ιανουαρίου 2012 Author #31 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Αναπτυχθηκε η hygrophylla diformis, και αντικατεστησα την subulata, με hygrophylla carymbosa siamensis στην αριστερη οπως κοιταμε γωνια. Eπισης εβαλα λιγη lysimachia numularia διπλα στην diformis, και μπροστα ενα κλαδακι heteranthera zosterifolia (stargrass). Πως σας φαινεται; Μηπως ξερει κανεις να μου πει τι φυτο ειναι αυτο πανω απο την subulata; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 29 Ιανουαρίου 2012 #32 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Τέλειο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAZERAKIS 29 Ιανουαρίου 2012 #33 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Πολυ καλο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 1 Φεβρουαρίου 2012 Author #34 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Kαποιος κρεμασε τα ρουχα του να στεγνωσουν!Χα χα χα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 15 Μαίου 2012 Author #35 Share 15 Μαίου 2012 Mετα απο μια "αναδιπλωση" και επανεξεταση των συνθηκων, αποφασισα να κανω την δευτερη προσπαθεια μου με τις crs, βαζοντας στις αρχες του μηνα μια 15αδα.Πριν απο αυτο ομως, ειπα να "φτιαξω" λιγο το νερο, μιας και οι συγκεκριμενες γαριδες δεν συγχωρουν λαθη.Προχωρησα λοιπον σε αλλαγες νερου σταδιακα απο 50/50 α/ο-βρυση, σε φουλ οσμωση.Αυτο ομως προυπεθετε αναπληρωση των ιχνοστοιχειων και μεταλλικων αλλατων (remineralization) που κατακρατουνται απο το φιλτραρισμα, ετσι αποφασισα μετα και την βοηθεια φιλων (και τους ευχαριστω), αλλα και πολυ διαβασμα σε ξανα φορα, να δοκιμασω το mosura mineral plus ultra.Μεχρι την στιγμη που ηρθε το σκευασμα, ειχε φτασει το ph στο 6,8, η gh στο 3, η kh στο 2, και το tds στο 80. (ολα αυτα σταδιακα βεβαια)Με το mosura κρατηθηκαν οι τιμες ph/kh, αλλα αυξηθηκε η σκληροτητα μετα απο μερικες αλλαγες στο 6, και η tds στο 140-150.Ολα ηταν ετοιμα πια, και εν τω μεταξυ, ηρθαν και οι νεες μου τσουπρες:Mεχρι στιγμης ολα δειχνουν καλα, εχουν παρει τα χρωματα τους απο την ιδια μερα που τις πηρα, και το μονο που μενει ειναι να κερδισω το στοιχημα με την αντιμετωπιση της ζεστης...__________________Και ενω σημερα το πρωι εκανα το "πολεμικο" μου καφεδακι, και καθησα να τις χαζεψω, ειδα αυτο:Θα γινω κρυσταλλομπαμπας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 30 Μαίου 2012 Author #36 Share 30 Μαίου 2012 Να σας δειξω τα νεα μου "μωρα" να ανανεωνονται λιγο και τα αιματα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 30 Μαίου 2012 #37 Share 30 Μαίου 2012 πολυ ωραιο μπραβο σου ειμια καινουργιοσ στισ γαριδες και πραγματικα παιρνω παραδειγματα μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 30 Μαίου 2012 #38 Share 30 Μαίου 2012 οοοοοο αυτο ειναι γαριδομανια!τελειες ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 15 Μαρτίου 2013 Author #39 Share 15 Μαρτίου 2013 Ενα update οπως ειμαστε σημερα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Μαρτίου 2013 #40 Share 15 Μαρτίου 2013 Από το καλό στο καλύτερο !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Μαρτίου 2013 #41 Share 15 Μαρτίου 2013 Χαμός! Οι κρυσταλουδες είναι όλα τα λεφτά! Πολύ όμορφα όλα φίλε μου….να τις χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 15 Μαρτίου 2013 #42 Share 15 Μαρτίου 2013 Τι γαριδοπάρτυ γίνεται εκεί μέσα? Πολύ όμορφο και αυτό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 15 Μαρτίου 2013 #43 Share 15 Μαρτίου 2013 Και που να το δείτε ζωντανά από κοντά.... χάνεται πολύ μα πάρα πολύ η ομορφιά του μέσα από τις φωτογραφίες όσο καλές και να είναι!! Φίλε Σάββα είσαι δάσκαλος, τέλος!! :bowdown: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 16 Μαρτίου 2013 #44 Share 16 Μαρτίου 2013 Υ.Γ. πολλά από τα φυτά μου προέρχονται από αυτό το γαριδάδικο! Ειδικά η Hygrophila Corymbosa Siamensis του ποστ #31 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=67990&p=633040, εδώ και 3 μήνες που έχει μπει στο ενυδρείο μου σήμερα είναι πραγματικό δέντρο και θέλει λίγα εκατοστά να βγει εκτός νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 16 Μαρτίου 2013 Author #45 Share 16 Μαρτίου 2013 Σας ευχαριστω ολους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 16 Μαρτίου 2013 Author #46 Share 16 Μαρτίου 2013 Kαι 2 μωρακια που βγηκαν μολις εσβησαν τα φωτα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 16 Μαρτίου 2013 #47 Share 16 Μαρτίου 2013 Έχει γίνει απίστευτη δουλειά.Μπράβο φίλε μου. Να χαίρεσαι τις μικρές σου και φυσικά να τις δεις να πολλαπλασιάζονται !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Μαρτίου 2013 #48 Share 16 Μαρτίου 2013 Σαββα τελειο το ενυδρειο σου και οι γαριδες σουπερ! Αντιμετοπισες δυσκολιες με τις crs?Νερο φτιαχνεις με οσμωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 16 Μαρτίου 2013 Author #49 Share 16 Μαρτίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 16 Μαρτίου 2013 Author #50 Share 16 Μαρτίου 2013 Σαββα τελειο το ενυδρειο σου και οι γαριδες σουπερ! Αντιμετοπισες δυσκολιες με τις crs?Νερο φτιαχνεις με οσμωση? Σε ευχαριστω Κωστα, ναι ειναι δυσκολες, αλλα το αξιζουν οι ατιμες! Φουλ οσμωση και minerals. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος