klipitiklopos 4 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Μιας και οι red cherry μου ειναι πολυ ακαταδεχτες η ντροπιαρες,και δεν φιλοτιμηθηκαν μεχρι τωρα να μου γεννησουν,αποφασισα να τους στησω νεο σπιτι αξιοποιωντας το παλιο καλο μου 80αλιτρο που το ειχα και καθοτανε.Το εστησα λοιπον οπως το ηθελα, χρησιμοποιωντας επιτελους μαυρο χαλικιπου τοσο ηθελα, το αφησα να στρωσει ο βυθος για κανενα μηναμε 14 apple snails που μου ειχε δωσει συναδελφος χομπιστας.Και μπλουμ λοιπον οι τσαχπινες μου + καποιες που μου εδωσανκαποια παιδια απο εδω, και τους ευχαριστω.Θελετε να ακουσετε το πιο κουφο;;;Ειπα λοιπον να βγαλω τις κρυπτοκορινες απο το παλιο και να τις δωσω σε φιλο,(sorry Διονηση) να μην το εχω αδικα στο ρευμα.Το ανεβαλλα ομως, ειπα να το χρησιμοποιησω για σπιτι των clea helenaπου εβγαλα απο το φυτεμενο μιας και δεν εμεινε ιχνος απο ramshornΠριν λιγες μερες ομως προσπαθωντας να βγαλω καποια φυλλα με την αποχη,μου επεσε νερο πανω στο γραφειο, σχηματιζοντας 3 λιμνουλες,που κοιταζοντας καλυτερα ειδα μεσα σε αυτες τις λιμνουλες να τρεχουν σαν διαολεμενα κατι καφε μικρα στιγματα.Δεν μπορεσα να καταλαβω τι ηταν, και το παραβλεψα...Οποτε προχθες χαζευοντας τα helena πως εξολοθρευαν τα εκει ramshorn,κοιταζω καλυτερα και το ενυδρειο ειχε γεμισει με τα ιδια στιγματαπου ειχα δει πριν λιγες ημερες, με την διαφοραοτι τωρα ειχαν ματια και ουρες!!!Ναι! οι αφιλοτιμες ειχαν "βγαλει τα ματια τους",και ειχαν γεννησει!!!Εξω λοιπον παλι τα helena, και αυτη την φοραμπηκαν σε μια γεννηστρα στο 80λιτρο.Συγνωμμη για την πολυλογια μου,αλλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας!Ακολουθει λοιπον παρουσιαση του νεου 80λιτρου γαριδαδικου.Διαστάσεις:77.5 X 30.5 X 34Όγκος:80 λιτρα περιπου καθαραΚατηγορία:ΓαριδαδικοΦυτά:Sagittaria platifylla – microsorum pteropus - fissidens splachnobryoides - java moss - peliaΨάρια / Άλλαείδη:25 red cherry - 3 Golden apple snailsΔιακοσμητικά υλικά:Πετρες λαβαςΥποστρωμα της sera και μαυρο χαλικ 1-3mmιΦόντο: -Φωτισμός:1X sylvania groloux 24wΔιάρκεια φωτισμού:12 ωρεςΦιλτράρισμα:tetratec ex700 με biostarsκαι προφιλτρο στην εισοδοΘερμοστάτης:100wΛίπανση: -Παροχή CO2: -Παράμετροι:pH:7.2Γενική σκληρότητα (GH):8Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):5-10Αλλαγές νερού: 30% καθε εβδομαδαΘερμοκρασία:25Άλλες πληροφορίες: Ψυξη με ανεμιστηρες στο καπακι, που ελεγχονται απο ηλεκτρονικο θερμοστατη οπως και ο θερμαντηρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos@1985 4 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2011 μου αρεσει παρα πολυ,ωραιο στησιμο εχω και εγω ενα 80λιτρο που καθεται,μου εβαλες ιδεες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 4 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Σε ευχαριστω. Προσπαθω να ανεβασω καλυτερη φωτο αλλα μου βγαζει αυτο το μηνυμα: Δεν επιτρέπονται Δυναμικές Σελίδες σε ετικέτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 4 Οκτωβρίου 2011 Author #4 Share 4 Οκτωβρίου 2011 (edited) ; Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2011 - klipitiklopos Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 8 Οκτωβρίου 2011 Author #5 Share 8 Οκτωβρίου 2011 (edited) ; Έγινε επεξεργασία 8 Οκτωβρίου 2011 - klipitiklopos Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristoss 16 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 16 Οκτωβρίου 2011 μπράβο ωραίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 24 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 24 Οκτωβρίου 2011 :bigemo_harabe_net-64: πολυ καλοοοοοο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 16 Νοεμβρίου 2011 Author #8 Share 16 Νοεμβρίου 2011 Kαι αφου ηρεμησαμε απο την μεταφορα, μας επιασε φρενιτιδα και αρχισαμε να βγαζουμε τα ματια μας σε κοινη θεα!,Ετσι σε μια εβδομαδα ειδα αυτο:Kαι μετα απο 2 εβδομαδες αυτο:Kαπου εκει ηρθε και ο skai και μας φυτεψε "δεντρακια"Νew stable version:To μαυρο που φαινεται καθετα στο κεντρο του πισω μερους, αγνοηστε το ειναι κοντρα για να μενει βυθισμενη η ριζα__________________ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 16 Νοεμβρίου 2011 Σουπερ εγινε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 16 Νοεμβρίου 2011 Author #10 Share 16 Νοεμβρίου 2011 Σουπερ εγινε! Να εισαι καλα, δεν μου καθεται και τοσο καλα η εικονα των πετρων στα αριστερα, και μαλλον θα ψαξω να βρω μια μονοκοματη να κρυβει τον θερμοστατη Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Νοεμβρίου 2011 #11 Share 16 Νοεμβρίου 2011 Να εισαι καλα, δεν μου καθεται και τοσο καλα η εικονα των πετρων στα αριστερα, και μαλλον θα ψαξω να βρω μια μονοκοματη να κρυβει τον θερμοστατη Βαλε κανενα ψιλο φυτο να καλυψεις τον θερμοστατη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 17 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Πολύ όμορφο, μπράβο. Ναι, οι πέτρες αριστερά δείχνουν λίγο αφύσικες. Μήπως να τις έκανες μια μικρή πυραμίδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 17 Νοεμβρίου 2011 Author #13 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Πολύ όμορφο, μπράβο. Ναι, οι πέτρες αριστερά δείχνουν λίγο αφύσικες. Μήπως να τις έκανες μια μικρή πυραμίδα? Θα επρεπε να "πλακωσω" τα μπροστινα φυτα και δεν θα τα ηθελα... Μαλλον θα πεταχτω μεχρι τον "ερμη" να βρω μια μονοκοματη... Για φυτο σε αυτην την θεση, δεδομενου του χαμηλου φωτισμου, και της απουσιας λιπανσης καο διοξειδιου, φοβαμαι πως δεν θα ευδοκιμησει σε αυτην την γωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 17 Νοεμβρίου 2011 #14 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Τα δεντράκια τι είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 17 Νοεμβρίου 2011 Author #15 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Τα δεντράκια τι είναι? fissidens splachnobryoides δεμενη με πετονια πανω σε κοματια απο ριζα. Οταν πηραν την φυσικη τους κατευθυνση προς το φως, εγιναν πολυ ομορφες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 17 Νοεμβρίου 2011 #16 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Καλα τα πας κολλητε ! τα "fissidens trees" ειναι ωραια ιδεα !! Eχω μια φτερη που δεν την θελω και τοσο, εχω και κατι ωραιες πετρες για σενα. Νομιζω στο ενυδρειο σου θα πηγαινουν τελεια (ειναι ασβεστολιθικες αλλα δεν πειραζει για τις red cherry) . Αν δεν βαρυεσαι..αντι να τρεχεις στον Ερμη ελα στου Raven που κερναει και καφε Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Νοεμβρίου 2011 #17 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω fissidens splachnobryoides ? Θα το κάνω και γω στο γαριδάδικο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 18 Νοεμβρίου 2011 Author #18 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Καλα τα πας κολλητε ! τα "fissidens trees" ειναι ωραια ιδεα !! Eχω μια φτερη που δεν την θελω και τοσο, εχω και κατι ωραιες πετρες για σενα. Νομιζω στο ενυδρειο σου θα πηγαινουν τελεια (ειναι ασβεστολιθικες αλλα δεν πειραζει για τις red cherry) . Αν δεν βαρυεσαι..αντι να τρεχεις στον Ερμη ελα στου Raven που κερναει και καφε Ουπς! τωρα το ειδα... με το νεο look του φορουμ εχω ψιλομπερδευτει... Μεσα! Σε ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 18 Νοεμβρίου 2011 Author #19 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω fissidens splachnobryoides ? Θα το κάνω και γω στο γαριδάδικο μου. Θα σου εδινα εγω, αλλα τα χρησιμοποιησα ολα στα δεντρακια. Δες ομως εδω:http://www.ebay.com/itm/Fissidens-splachnobryoides-FREE-Ship-INV-/250303341568?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a473de400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 22 Νοεμβρίου 2011 Author #20 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Και η νεωτερη εκδοχη του κυριως οσον αφορα στην αριστερη γωνια: Eυχαριστω Αλεξ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 24 Νοεμβρίου 2011 #21 Share 24 Νοεμβρίου 2011 Mπραβο Σαββα ! η πετρα εκατσε τελεια μαζι με τη φτερη. Ομορφαινει το γαριδο-χωριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 22 Δεκεμβρίου 2011 Author #22 Share 22 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Και με μαυρο φοντο: Πως σας φαινεται; Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2011 - klipitiklopos Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 22 Δεκεμβρίου 2011 Author #23 Share 22 Δεκεμβρίου 2011 Και μια καλυτερη: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Δεκεμβρίου 2011 #24 Share 22 Δεκεμβρίου 2011 Τρομερή μεταμόρφωση. Πολλά μπράβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 7 Ιανουαρίου 2012 Author #25 Share 7 Ιανουαρίου 2012 Χρονια πολλα, καλη χρονια σε ολους, χρονια πολλα και στους Γιαννηδες! Θα ηθελα την γνωμη σας: Πηρα την αποφαση και εβαλα μια πενταδα crs. Σε σχεση με τις red cherry, θα χρειαστει να κανω εναν συμβιβασμο στο θεμα ph/gh/tds για να μπορεσουν να συνυπαρχουν; Μεχρι στιγμης ολα δειχνουν ο.κ. Θυμιζω τις παραμετρους του νερου που τις εχω: ph = 7.6 ισως να ειναι 7,2 (δεν εμπιστευομαι τα tetra) μεχρι να μου ερθουν τα api gh = 9 kh = 6 No3 <10 Mηπως να εριχνα σταδιακα το ph ως 6,6; η θα επηρεασει την γονιμοτητα των red cherry? ------------------------- Kαι μια πιο προσφατη μετα την προσθηκη hygrophila diformis, crinum natans Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος