evripidis 4 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Πριν από κανένα μισάωρο και ενώ χάζευα (κλασσικά) το ενυδρείο, βλέπω στον πάτο μια Amano να σκαλίζει. Δίπλα ακριβώς από εκεί βλέπω ένα νεκρό μικρό Ψάχνω άμεσα όλες τις θηλυκές μου να δω ποια γεννοβολάει αλλά βλέπω όλες στην ίδια κατάσταση. Ψάχνω όλο το ενυδρείο, όλα τα φυτά, όλο το κερατόφυλλο μπας και υπάρχει και άλλο, τπτ. Παρατήρησα μία σαν να έχει ένα εξόγκωμα από κάτω στο φτερό και υποθέτω πως αυτή είναι η κυρία. Ελπίζω στα να καταφέρω να δω κανένα και να το μαντρώσω... Θα ενημερώνω με νέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 4 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Ελπίζω στα να καταφέρω να δω κανένα και να το μαντρώσω... γιατι να το μαντρωσεις?αφου γεννηθηκε ενα σε λιγες μερες θα γεννανε αβερτα κουβερτα για μενα μην μαντρωσεις κανενα αστα στην τυχη τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 4 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 4 Οκτωβρίου 2011 oι Amano δε γεννάνε σε γλυκό νερό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 4 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 4 Οκτωβρίου 2011 (edited) oι Amano δε γεννάνε σε γλυκό νερό... δεν εννοει τις Αμανο..για τα γκαπυς λεει κρινοντας απο προηγουμενα ποστς και απο την κατηγορια που το εβαλε. Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2011 - Χρηστος Κανακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 4 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 4 Οκτωβρίου 2011 δεν εννοει τις Αμανο..για τα γκαπυς λεει κρινοντας απο προηγουμενα ποστς και απο την κατηγορια που το εβαλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 4 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Ναι guppies είναι παιδιά, παράλειψη δικιά μου. Γιατι να μαντρώσω; Διότι πρόλαβα να σώσω ένα από τα 6 που έβγαλε. Τα άλλα τα έφαγε με μιας. Και ας έχω φυτά κτλ για να κρυφτούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idamanos 4 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Ναι guppies είναι παιδιά, παράλειψη δικιά μου. Γιατι να μαντρώσω; Διότι πρόλαβα να σώσω ένα από τα 6 που έβγαλε. Τα άλλα τα έφαγε με μιας. Και ας έχω φυτά κτλ για να κρυφτούν. μην τα μαντρωσεις...αν ειναι η πρωτη της γενα με 6...φαντασου ποσα θα ειναι η επομενη...συνεπως...ασε την φυση να λειτουργισει...μωρα θα εχεις παντα!!! και μετα δεν θα εχεις που να τα βαλεις!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 4 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 4 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 4 Οκτωβρίου 2011 εαν δεν κανω λαθος το εχεις μεσα σε γεννηστρα?εαν ναι γνωμη μου βγαλτο γιατι μεσα στην γεννηστρα δεν εχεις καλη ροη...το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να φτιαξεις μια πατεντα με τουλι και να το τοποθετησεις κοντα στην εξοδο του φιλτρου ωστε το νερο να ανανεωνεται συνεχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 4 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 4 Οκτωβρίου 2011 θα μας θυμηθεις οταν εχεις καμια 50αρια μικρα και εγω ετσι εκανα και αναγκαστηκα να ξεστησω ολο το ενυδρειο για να βγαλω τα μικρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 5 Οκτωβρίου 2011 Author #11 Share 5 Οκτωβρίου 2011 εαν δεν κανω λαθος το εχεις μεσα σε γεννηστρα?εαν ναι γνωμη μου βγαλτο γιατι μεσα στην γεννηστρα δεν εχεις καλη ροη...το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να φτιαξεις μια πατεντα με τουλι και να το τοποθετησεις κοντα στην εξοδο του φιλτρου ωστε το νερο να ανανεωνεται συνεχεια... Δεν κανείς λάθος, εκει μέσα είναι. Το έχω υπόψιν μου για τη ροή όπως είπες, γι αυτο την έχω βάλει ακριβώς στην έξοδο του φιλτρου. Σκοπός μου είναι να μείνουν εκει μέσα βδομάδα ίσως, ώστε να πάρουν τα πάνω τους και να τα αφήσω. Δεν θα τα κράτησω μήνα η και παραπάνω που προτείνουν Δεξιά και Αριστερά. Το βράδυ είχα και άλλες γεννες και όπως παρατηρώ απο όλες τις θηλυκες. Τώρα έχω μαντρωσει 3 μικρά. Αλλα δεν είδα έξω. Ο χρόνος θα δείξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 5 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 5 Οκτωβρίου 2011 Να τα χαίρεσαι! Αν θέλεις να τα βοηθήσεις να έχουν υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης, προσπάθησε να δημιουργήσεις μερικές γωνίες στο ενυδρείο με πυκνή βλάστηση στην οποία θα μπορούν να κρύβονται. Το έκανα στο ενυδρείο του γραφείου και παρ' όλο που είναι μικρό και δεν υπήρχε πολύς χώρος έβλεπα συνέχεια νεογέννητα που μεγάλωναν. Η κίνηση σου με την γεννήτρα στην έξοδο πολύ σωστή, έστι θα έχεις και οξυγόνωση και καλύτερη ροή. Καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 5 Οκτωβρίου 2011 Author #13 Share 5 Οκτωβρίου 2011 Να τα χαίρεσαι! Αν θέλεις να τα βοηθήσεις να έχουν υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης, προσπάθησε να δημιουργήσεις μερικές γωνίες στο ενυδρείο με πυκνή βλάστηση στην οποία θα μπορούν να κρύβονται. Το έκανα στο ενυδρείο του γραφείου και παρ' όλο που είναι μικρό και δεν υπήρχε πολύς χώρος έβλεπα συνέχεια νεογέννητα που μεγάλωναν. Η κίνηση σου με την γεννήτρα στην έξοδο πολύ σωστή, έστι θα έχεις και οξυγόνωση και καλύτερη ροή. Καλή επιτυχία Σε ευχαριστώ πολύ Τα τάισα πριν από λίγο με κρόκο αυγού και τσουπ από μια γωνία του ενυδρείου έσκασε μύτη και ένας ακόμα μαγκάκος που δεν τον είχα πάρει χαμπάρι Οι γωνίες είναι φυτεμένες και βρίσκονται ήδη στην ανάπτυξη Απλά όπως καταλαβαίνεις ο ενθουσιασμός σαν πρώτη γέννα είναι στον ζενίθ και θέλω να δω να μεγαλώνουν τα μικρά. Στις επόμενες δεν θα είναι τόσος (πιστεύω) και εφόσον πάρουν τη ροή τους όλα και αρχίσουν να γεννάνε σε σταθερό ρυθμό. Να φτάσω και εγώ στο σημείο που λένε πολλοί "είναι τόσα που δεν ξέρω τι να τα κάνω". Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 16 Οκτωβρίου 2011 Author #14 Share 16 Οκτωβρίου 2011 Απλα ένα update, 10 μέρες μετα έχουν ξεπεράσει τα 30 μικρα...... Και συνεχίζουν χωρίς σταματημό. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος