Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Εδώ και μέρες η ροή του φίλτρου είχε μειωθεί αρκετά (Eheim 2217) σήμερα λοιπόν το απόγευμα που γύρισα σχεδόν ήταν σταματημένο ροή ελάχιστη... Το έβγαλα από την πρίζα το άνοιξα το καθάρισα, ξέπλυνα τα σφουγγάρια και το ξανάστησα. Το αποτέλεσμα ... σχεδόν τίποτα. Η ροή πάλι ελάχιστη. Λέω δεν μπορεί θα έχει αέρα μέσα, κούναγα ξανακούναγα τίποτα... Τι μπορεί να φταίει; Μπορεί να έχει τραβήξει κάτι η αντλία μέσα; Και ότι ήμουν έτοιμος να βάλω ψάρια μέσα ..... την Κυριακή το φύτεψα και έλεγα να βάλω ψάρια μέσα στη βδομάδα. Τώρα με τόσο μικρή ροή (πρέπει να έχει πέσει κάτω από 250λτ/ω) κινδυνεύει η βιολογία μου; Επίσης καταλαβαίνω ότι θα πέσει και το οξυγόνο στο ενυδρείο έτσι δεν είναι; Βοήθεια παιδιά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #2 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Σήμερα το άνοιξα πάλι, καθάρισα την είσοδο του φίλτρου και έβαλα νερό με πίεση στην κεφαλή μήπως ήταν εκεί το πρόβλημα... Τζίφος. Υπάρχει περίπτωση να έχω απώλεια στεγανότητας και γιαυτό να δημιουργήθηκε το πρόβλημα; Όταν το κούνησα σήμερα είδα σταγόνες να βγαίνουν από την κεφαλή ΟΧΙ όμως στην ένωση με τη βάση, αλλά δίπλα από τα κλιπς από κάτι μικρές (σαν ορθογώνιες) τρυπούλες που είναι πάνω στην κεφαλή. Βοηθήστε παιδιά ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 4 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Ποσο καιρο το εχεις σε λειτουργια.?Πριν απο ποσο καιρο το καθαρισες?Καθαρισες τις σωληνες ποτε?Ποτε? Καθαρισες το χωρο της φτερωτης(impeler)? "Χουρχουριζει" οταν ειναι σε λειτουργια? Δεν ειναι "υφακι" οι ερωτησεις μου, απλα αν απαντησεις τις ερωτησεις στον εαυτο σου, ισως βρεις μια ακρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #4 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Αρχικά συγνώμη είναι το 2215... Το φίλτρο το πήρα μεταχειρισμένο πριν 2 μήνες (σκάρτους) και δουλεύει 1,5 μήνα ΧΩΡΙΣ ψάρια... Τους σωλήνες πως τους καθαρίζουμε; (καθαροί σχετικά μου φαίνονται...) Τον χώρο της φτερωτής πως το καθαρίζω δεν ξέρω... Χουρχουρίζει για λίγο κάθε φορά που το κουνάω και μετά σταματάει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 4 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Οχι φιλε μου,δεν ειναι θεμα στεγανωτητας (τουλαχιστον οχι,εφοσον δεν εχει γεμησει το πατωμα με νερα)...το πιο πιθανο ειναι να εχει καποια ζημια στη φτερωτη (δεν θυμαμαι ακριβως πως ειναι,αλλα καπως πρεπει η προπελιτσα να μπλοκαρει με το μαγνητακι απο πανω της και να τα κραταει σε ευθεια το αξονακι,ωστε να μπορει να γυρναει)κανε μια προσπαθεια να αλλαξεις φτερωτη,που ειναι και η πιο "οικονομικη" λυση,γιατι αν δεν ειναι αυτο θα πρεπει να αλλαξεις ολη την κεφαλη (πραμα που δεν σε συμφερει και θα ειναι προτημοτερο να αλλαξεις ολο το φιλτρο...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 4 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 4 Οκτωβρίου 2011 (edited) Αρχικά συγνώμη είναι το 2215... Το φίλτρο το πήρα μεταχειρισμένο πριν 2 μήνες (σκάρτους) και δουλεύει 1,5 μήνα ΧΩΡΙΣ ψάρια...μεχρι τωρα δουλευε κανονικα δλδ?Απο τη στιγμη που το ανοιξες αρχισαν τα προβληματα? Τους σωλήνες πως τους καθαρίζουμε; (καθαροί σχετικά μου φαίνονται...) Υπαρχουν ειδικοι καθαριστηρες αλλα και πατεντες(κατι σαν το σχοινοκαθαριστηρα που'χαμε στο στρατο.Εδω δες για τι μιλαω Τον χώρο της φτερωτής πως το καθαρίζω δεν ξέρω...Βιβλιο οδηγιων χρησης εχεις?Ανοιξε το για να το καθαρισεις. Χουρχουρίζει για λίγο κάθε φορά που το κουνάω και μετά σταματάει... Δες εδω το μανουαλ Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2011 - maikl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #7 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Ναι δούλευε μέχρι πριν 10-15 μέρες με καλή ροή... τον τελευταίο καιρό είχε πέσει η ροή. Θα δοκιμάσω να ανοίξω την κεφαλή να καθαρίσω κι εκεί και βλέπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Όποτε είχα παρόμοιο πρόβλημα, οφειλόταν σε δύο παραμέτρους: - είτε είχαν γεμίσει άλγη οι σωληνώσεις του φίλτρου (μάλον απίθανο στην περίπτωση σου με 45 ημέρες λειτουργίας, - είτε ήθελε καθάρισμα ο χώρος της προπέλας. Για το δεύτερο, άνοιξε το διαμέρισμα εκείνο, βγάλε και καθάρισε την προπέλα και το μανητάκι της αλλά και τον χώρο ΜΕΣΑ στην κεφαλή. Μπορεί να έχει πιάσει γλίτσα και να μην μπορεί να γυρίσει με την ταχύτητα που πρέπει. Φυσικά, έλέγξε και την προπέλα μήπως έχει σπάσει ή μήπως δεν πατάει καλά κάπου κλπ. Εδώ θα σε βοηθήσει το manual που σου έστειλαν τα παιδιά. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #9 Share 4 Οκτωβρίου 2011 (edited) Αυτό θα κάνω και εν καιρό θα πάρω και ένα καθαριστή για τις σωληνώσεις ώστε να είναι όλα κομπλέ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ελπίζω ότι θα είναι γλίτσα και όχι βλάβη... θέλω να βάλω ψαράκια επιτέλους ... (ελπίζω με το πολύ καθάρισμα που έριξα να μην έχω πάλι προβλήματα αμμωνίας, αν και όλα έγιναν σε νερό ενυδρείου... θα κάνω μετρήσεις μόλις τελειώσουν όλα να είμαι σίγουρος). Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2011 - Frangisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #10 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Δυστυχώς μετά και το άνοιγμα και καθάρισμα της κεφαλής η ροή παραμένει ολόιδια... Έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα; τι γίνεται τώρα, πάμε για νέο φίλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #11 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Στις φωτογραφίες θα δείτε τη ροή και τη θέση του φίλτρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Βγαλε την ταπα απο την ακρη του σπρευ μπαρ μηπως και εχει ποιασει βρωμια και σου εχει βουλωσει τις τρυπες Και ξαναβαλε την ταπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Οκτωβρίου 2011 #13 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Η ροή φαίνεται πως είναι πολύ χαμηλή. Μήπως έχει πάρει τίποτα μέσα και το μπουκώνει? Δες τον σωλήνα στην είσοδο του φίλτρου, εκεί που ενώνεται με το λάστιχο μήπως έχει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #14 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν ...την τάπα την έχω βγάλει χωρίς αποτέλεσμα... Επίσης όταν έλυσα το φίλτρο έριξα με πίεση νερό μέσα από την κεφαλή και έβγαινε κανονικά στη σωλήνα εξόδου Τέλος τον σωλήνα εισόδου τον έβγαλα και τον καθάρισα (με πίεση νερού) και.... ....το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Οκτωβρίου 2011 #15 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Αν το βγάλεις και το βάλεις στην πρίζα ακούγεται σα να έχει παγιδεύσει αέρα; Ανοιγόκλεισε τα βανάκια και έλεγξε μήπως έχει σφηνώσει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Οκτωβρίου 2011 #16 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Φώτη, αν παραμείνει με αυτή την ροή, το φίλτρο μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #17 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Το έκλεισα και το άνοιξα... ελάχιστο θόρυβο έκανε... (σχεδόν καθόλου) Ανοιγόκλεισα τα βανάκια (με το φίλτρο σε λειτουργία) και δεν είδα τίποτα... δεν είδα καν να ζορίζετε να σου πω την αλήθεια. Θα κάνω μια δοκιμή την κεφαλή σκέτη να δω πόση δύναμη βγάζει και θα σας πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Οκτωβρίου 2011 #18 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Με πρόλαβες. Αυτό να κάνεις να δούμε με τι πίεση φεύγει το νερό από την κεφαλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Οκτωβρίου 2011 #19 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Το έκλεισα και το άνοιξα... ελάχιστο θόρυβο έκανε... (σχεδόν καθόλου) Ανοιγόκλεισα τα βανάκια (με το φίλτρο σε λειτουργία) και δεν είδα τίποτα... δεν είδα καν να ζορίζετε να σου πω την αλήθεια. Θα κάνω μια δοκιμή την κεφαλή σκέτη να δω πόση δύναμη βγάζει και θα σας πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Οκτωβρίου 2011 #20 Share 4 Οκτωβρίου 2011 @KokkinosK: εννοείται πως όχι αλλά τώρα δεν έχει ψάρια. Μιας που θα μπεις στον κόπο,φύσα και μέσα στις σωληνώσεις να δεις αν υπάρχει αντίσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Οκτωβρίου 2011 Author #21 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Τίποτα παιδιά... το μοτέρ τα'χει φτύσει τελείως. Δεν φταίει τίποτα άλλο τελικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Οκτωβρίου 2011 #22 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Άλλαξε φτερωτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Οκτωβρίου 2011 #23 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Μα αν τα έχει παίξει το μοτέρ, πως βοηθάει η αλλαγή τη φτερωτής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 4 Οκτωβρίου 2011 #24 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Μα αν τα έχει παίξει το μοτέρ, πως βοηθάει η αλλαγή τη φτερωτής? Γιατί συνήθως τα παίζει η φτερωτή και οχι το μοτέρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Οκτωβρίου 2011 #25 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Γιατί συνήθως τα παίζει η φτερωτή και οχι το μοτέρ Και αν δεν είσαι σίγουρος βρες κάποιον φίλο με ίδιο φίλτρο και δοκίμασε τη φτερωτή σου.Ολόκληρη ιστορία βέβαια και αν δεν έχεις άλλο φίλτρο να δουλεύει με τα υλικά σου ακόμα χειρότερα.Είναι όμως μια λύση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος