rastafarian 3 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Σε μερικες μερες μαλλον θα εχω ενα ενυδρειακι απο τον κολλητο μου που δεν το χρησιμοποιει. Απ οτι θυμαμαι πρεπει να ειναι γυρω στα 30 λιτρα και λεω να το κανω γαριδαδικο.Θα μπουν red cherry για αρχη και η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να βαλω μερικες πετρες οι οποιες ειναι αβεστολιθικες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 3 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Ωραια Πανο,ομως μετα λεω να βαλω και κανενα αλλο ειδος γαριδας,θα εχουμε προβλημα με το νερο βρυσης και τις πετρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 3 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 3 Οκτωβρίου 2011 οι γαριδες χριαζωνται σκληρωτητα διοτι φέρουνε κέλυφως και ότι φερει κελυφως πρεπει να είναι σκληρό Ειναι ομως πιο παραγωγικη σε ελαφρως αλκαλικο, μαλακο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 3 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Ωραια Πανο,ομως μετα λεω να βαλω και κανενα αλλο ειδος γαριδας,θα εχουμε προβλημα με το νερο βρυσης και τις πετρες? Γενικά οι neocaridina είναι πολύ ανθεκτικές και προσαρμόζονται στις συνθήκες του νερού. Τώρα caridina και neocaridina δεν το προτείνω για άλλους λόγους Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Για πειτε μου, τι αλλη γαριδα θα μπορουσα να βαλω μαζι με τις cherry με δεδομενο οτι θα παιξω με νερο βρυσης. Αν εχετε και κανενα λινκ με προφιλ θα ειναι ωραια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 3 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Για πειτε μου, τι αλλη γαριδα θα μπορουσα να βαλω μαζι με τις cherry με δεδομενο οτι θα παιξω με νερο βρυσης. Αν εχετε και κανενα λινκ με προφιλ θα ειναι ωραια Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα καμία άλλη. Γενικά έχω προσέξει καλύτερες αναπαραγωγές σε species ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα καμία άλλη. Γενικά έχω προσέξει καλύτερες αναπαραγωγές σε species ενυδρεία Τωρα μου τα χαλας ρε φιλε.. Θα ηθελα να βαλω και καμια αλλη διαφορετικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 3 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Τωρα μου τα χαλας ρε φιλε.. Θα ηθελα να βαλω και καμια αλλη διαφορετικη Δες και διάλεξε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2011 Author #10 Share 3 Οκτωβρίου 2011 χχμμμμμ...εχω πολλες επιλογες!Ολες αυτες που μπαινουν με τις cherry θα τα καταφερουν σε μερο βρυσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 3 Οκτωβρίου 2011 #11 Share 3 Οκτωβρίου 2011 χχμμμμμ...εχω πολλες επιλογες!Ολες αυτες που μπαινουν με τις cherry θα τα καταφερουν σε μερο βρυσης? Ναι, με σωστες αλλαγες νερου και προσοχη στην χημεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2011 Author #12 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Μια χαρα,θα ξεκινησω το στησιμο μολις εχω το ενυδρειο και στη πορεια θα πουμε και αλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 3 Οκτωβρίου 2011 #13 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Μια χαρα,θα ξεκινησω το στησιμο μολις εχω το ενυδρειο και στη πορεια θα πουμε και αλλα Αντε αντε τι περιμένεις; Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2011 Author #14 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Αντε αντε τι περιμένεις; Καλή συνέχεια Το βασικο..το ενυδρειο Ευχαριστω φιλτατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 3 Οκτωβρίου 2011 #15 Share 3 Οκτωβρίου 2011 καλο γέμιστο καλη επιτυχια όπου μας εχεις συνηθίσει σε ομορφιές!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 3 Οκτωβρίου 2011 #16 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Κάτι που ακούω συχνά, αλλά έχω την εντύπωση πως είναι ένας μύθος είναι πως οι red cherry (αλλά και γενικότερα οι περισσότερες γαρίδες) θέλουν σκληρό νερό. Είναι γεγονός πως η red cherry (μαζί με την amano) είναι η γαρίδα του ακουαρίστα που θα ασχοληθεί για πρώτη φορά με γαρίδες γλυκού νερού. Είναι ευπροσάρμοστη, αντέχει σε σημαντικό εύρος τιμών στις παραμέτρους του νερού (θερμοκρασία, σκληρότητα, pH) και αναπαράγεται εύκολα. Ζει όμως εξίσου καλά ( αν όχι καλύτερα ) σε ελαφρώς αλκαλικό, μαλακό νεράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 4 Οκτωβρίου 2011 #17 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Καλογέμιστο φίλε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Οκτωβρίου 2011 Author #18 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστω φιλοι μου! Θοδωρε ειχα και παλιοτερα cherry στο κοινονικο μου ενυδρειο αλλα εκει τις ειχα σε μαλακο νερακι επεξεργασμενο με τυρφη.Τα πηγαιναν πολυ καλα και ειχα και πολλες γεννες αμεσως μολις μπηκαν στο ενυδρειο.Ρωταω γιατι δεν τις εχω δοκιμασει σε σκληρο νερο οπως επεισης και καμια αλλη γαριδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2011 Author #19 Share 11 Οκτωβρίου 2011 Λοιπον σημερα θα παρω στα χερια μου το ενυδρειακι.Για βυθος θα μπει ψιλοκοκο μαυρο χαλικακι 1-2 cm και απο κατω μπορει να βαλω και υποστρωμα.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει κανενα κολπακι που μπορω να κανω για να στρωσει ο βυθος πιο γρηγορα.Εχουμε κανενα tip? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2011 Author #20 Share 11 Οκτωβρίου 2011 Τελικα ειχαμε μια αντροπη..το ενυδρειο ειναι 14 λιτρα, εγω νομιζα οτι ηταν μεγαλητερο Εχει φωτηστικο κρεμαστο με μια λαμπα που δεν ξερω ποσα βατ ειναι, θα το ανοιξω αυριο να το δω, εχει φιλτρο κρεμαστο τυπου καταρακτη (εδω θα χρειαστω τη βοηθεια σας) και λειπει μονο ο θερμοστατης. Το project το εχω σκεφτει ως εξης: Για βυθο θα βαλω μαυρο χαλικακι 1-2cm και θα κοιταξω μηπως εχω και υποστρωμα. Θα μπει μια ριζα που πανω της θα δεθει καποια moss και καποιο microsorum.Μερικες πετρουλες απο παραλια και μερικα ευκολα φυτα. Απο ζωντανα λεω να βαλω red cherry, κανενα aple snail και καμια amano.Πως σας φαινεται σαν ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 12 Οκτωβρίου 2011 #21 Share 12 Οκτωβρίου 2011 πες μα και τι δαστασεις εχει ;;; πολυ καλη ιδεα θα πρωτηνα πιο λεπτοκοκο χαλικι και μην βάλεις apple snail θα φαινεται τεραστιο βαλε κανενα άλλο και αν θες ξερα φυλλα (εμενα μου αρεσουν παρα πολυ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Οκτωβρίου 2011 Author #22 Share 12 Οκτωβρίου 2011 πες μα και τι δαστασεις εχει ;;; πολυ καλη ιδεα θα πρωτηνα πιο λεπτοκοκο χαλικι και μην βάλεις apple snail θα φαινεται τεραστιο βαλε κανενα άλλο και αν θες ξερα φυλλα (εμενα μου αρεσουν παρα πολυ) 30χ18.5χ24 ειναι οι διαστασεις του. Το χαλικακι το εχω,μου εχει μεινει απο παλιοτερα στησιματα οπωτε για να μη παει χαμενο θα βαλω αυτο.Να μη βαλω aple ε?Κανενα tip εχουμε για να στρωσει πιο γρηγορα ο βυθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 12 Οκτωβρίου 2011 #23 Share 12 Οκτωβρίου 2011 Μην βάλεις το μηλοσαλίγκαρο.. Για τον βυθό δεν μπορείς να τον κάνεις να στρώσει πιο γρήγορα, όμως δοκίμασε να κάνεις leaf litter βυθό Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Οκτωβρίου 2011 Author #24 Share 12 Οκτωβρίου 2011 Μην βάλεις το μηλοσαλίγκαρο.. Για τον βυθό δεν μπορείς να τον κάνεις να στρώσει πιο γρήγορα, όμως δοκίμασε να κάνεις leaf litter βυθό Δηλαδη Πανο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 12 Οκτωβρίου 2011 #25 Share 12 Οκτωβρίου 2011 Δηλαδη Πανο? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=21824 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος