Jump to content

Στήσιμο γλαστρολήμνης

magman

Recommended Posts

Η σκέψη μου γεννήθηκε σε μία επίσκεψη στο Leroy Merlin. Είχε σε παρα πολύ καλή τιμή ζαρτινιέρες 80cm Χ30cm Χ30cm περίπου. Σκέφτομαι λοιπών να φτιάξω μία γλαστρολήμνη για guppy. Εφόσον λοιπών αποφανθούμε ότι είναι κατάλληλο για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους θα βουλώσω τις τρύπες στην βάση της ζαρτινιέρας και θα προχωρήσω. Φωτογραφίες κλπ κατα την πορεία :D

Τα guppy δεν θα αντέξουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα...

:D

Τα guppy δεν θα αντέξουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα...

:D

Αυτό θα ρωτούσα. Σε τι θερμοκρασίες θα βρίσκονται;

Βασικά η γλάστρα θα είναι μέσα στο σπίτι :D Μην ρωτάτε έχω μέρος και θα έχω και θερμοστάτη -_- Μέσα θα βάλω φυτά επιφανείας και χαλίκι. Δεν ξέρω μόνο αν θα είναι στεγανό το "μπάλομα" στις τρύπες της γλάστρας!

νομιζω δν ειναι προβλημα η θερμοκρασια γτ με ενα θερμοστατη φτιαχνεισ οτι θερμοκρασια θεσ αυτο που με απασχολει εμενα ειναι αν τα γκαπι πηδανε εξω απο το νερο...

νομιζω δν ειναι προβλημα η θερμοκρασια γτ με ενα θερμοστατη φτιαχνεισ οτι θερμοκρασια θεσ αυτο που με απασχολει εμενα ειναι αν τα γκαπι πηδανε εξω απο το νερο...

Μου έχει συμβεί διστυχώς στο πρώτο μου ενυδρείο... θα κοιτάξω να φτιάξω έτσι το χείλος ώστε να μην μπορούν να πηδήξουν...

Αν εχεις μετοχες της ΔΕΗ, ολα γινονται....

Συγγνώμη παιδιά, αλλά η λογική και η φυσική προσωπικά σε μένα μου λένε πως χρειάζεται πολύ θερμοκρασία διότι θα έχεις και τεράστιες απώλειες. Ζαρντινιέρα είναι, όχι θερμός ώστε να κρατήσει την θερμοκρασία της πηγής σε ανεκτά επίπεδα. Και με 24ωρη παροχή θερμότητας έτσι, μην το ξεχνάμε. :D

Όσο για τα άλματα, τα δικά μου τουλάχιστον δεν κάνουν τσαλίμια και μπορείς να βρεις πολλές πατέντες για κάτι τέτοιο, πχ κάποιο πλέγμα πολύ λεπτό.

Αφου η γλαστρα θα ειναι μεσα στο σπιτι γιατι δεν αγοραζεις ενα ενυδρειο για να βαλεις τα γκαπι;

Βασικά η γλάστρα θα είναι μέσα στο σπίτι :D Μην ρωτάτε έχω μέρος και θα έχω και θερμοστάτη -_- Μέσα θα βάλω φυτά επιφανείας και χαλίκι. Δεν ξέρω μόνο αν θα είναι στεγανό το "μπάλομα" στις τρύπες της γλάστρας!

Μπόλικη ενυδρειακή σιλικόνη, άστο να στεγνώσει καλά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα -_-

Όσο για τα ψάρια, μην τα αφήσεις πολύ καιρό κάτω από τους 16..

Τα προβλήματα για ένα τέτοιο εγχειρημα δεν είναι και πολλά.

Αυτό που θα είναι το πλεον δαπανηρό είναι η κατανάλωση του ρεύματος (μιας και θα είναι ανοιχτό από οτι καταλαβαίνω). Από την στιγμή όμως που θα βρίσκετε μεσα στο σπίτι και με δεδομένο όριο η θερμοκρασία του νερού σου να μην πέφτει κάτω από τους 18-20 βαθμούς , νομίζω πως θα υπάρχει ένα κόστος ανάλογο (οσον αφορά τη θέρμανση) με αυτό της συντήρησης ενός κανονικού ενυδρείου.

Οσον αφορά για τις τρύπες όπως σου είπαν και παραπάνω οι φίλοι μπόλικη ενυδρειακή σιλικόνη, καλό ξέπλυμα και είσαι οκ. :D

Για ρίξε καμιά ματιά γιατί καμια φορά υπάρχουν πλαστικές ζαρντινιέρες που δεν έχουν τρύπες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...