achisael 1 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 1 Οκτωβρίου 2011 Μέσα στο ενυδρειο (250 λιτρα καθαρα) εχω 4 σκαλαρια , 5 κορυ aenus (3 bronze - 2 white) 1 pleco (μικρο) και 1 zebra netrite. 1) πρεπει να εχω ~10 κορυ ? και γενικα του ιδιου ειδους ? δλδ μπορω 5 aenus - 3 sterbai - 2 panda ? 2) Mpορω να βαλω sae μεσα ή θα εχω προβλημα με τα κορυ? καπου διαβασα οτι τους επιτιθονται.. 3) Γενικά ποιο άλλο αλγοφαγο μπορω να βαλω που να ταιριαζει με τα παραπανω? 4) και κατι τελευταιο τα κορυ τρωνε και αλγη ή μονο "υπολείματα" απο την αμμο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 1 Οκτωβρίου 2011 Μέσα στο ενυδρειο (250 λιτρα καθαρα) εχω 4 σκαλαρια , 5 κορυ aenus (3 bronze - 2 white) 1 pleco (μικρο) και 1 zebra netrite. 1) πρεπει να εχω ~10 κορυ ? και γενικα του ιδιου ειδους ? δλδ μπορω 5 aenus - 3 sterbai - 2 panda ?ναι μπορεις.παντα ομως για τον πληθυσμο μην υπερβεις το φορτιο του ενυδρειου σου,δηλ οχι υπερβολες. 2) Mpορω να βαλω sae μεσα ή θα εχω προβλημα με τα κορυ? καπου διαβασα οτι τους επιτιθονται..τα σαε ειναι φιλικα εαν ειναι τα γνησια σαε και οχι τα κινεζικα cae. 3) Γενικά ποιο άλλο αλγοφαγο μπορω να βαλω που να ταιριαζει με τα παραπανω?εαν ειναι στρωμενο καλα,και εχεις και αλγες μπορεις να βαλεις οτοκυκλους. 4) και κατι τελευταιο τα κορυ τρωνε και αλγη ή μονο "υπολείματα" απο την αμμο ?τα κορυ τρωνε πολλες τροφες αλλα δεν φημιζονται σαν αλγοφαγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 1 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 1 Οκτωβρίου 2011 τα κανονικα sae που λες πως τα ξεχωριζουμε και να αυτα τα "κανονικα" που λες τρωνε αλγη? γιατι τα cae τρωνε.. δλδ δεν θα εχω προβλημα με τα κορυ ετσι ? α! και κατι που ξεχασα για τα zebra netrite πειραζει που εχω 1? εν θελω να με γεμισουν αυγα το ενυδρειο και τα τζαμια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 1 Οκτωβρίου 2011 τα κανονικα sae που λες πως τα ξεχωριζουμε και να αυτα τα "κανονικα" που λες τρωνε αλγη? γιατι τα cae τρωνε.. δλδ δεν θα εχω προβλημα με τα κορυ ετσι ?οχι αν ειναι τα γνησια. α! και κατι που ξεχασα για τα zebra netrite πειραζει που εχω 1? εν θελω να με γεμισουν αυγα το ενυδρειο και τα τζαμια..οχι δεν πειραζει. δες τις διαφορες που ειναι αρκετα κοντα και ειδικα τα τα ψαρια δεν ειναι ενηλικα μπορει να σε μπερδεψουν. CAE SAE Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 1 Οκτωβρίου 2011 Αν δεν κανω λαθος,καπου ειχα διαβασει οτι τα cae οταν ενηλικιωθουν σταματουν να τρωνε αλγη εγω τα sae συνεχιζουν να τρωνε κανονικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 1 Οκτωβρίου 2011 Αν δεν κανω λαθος,καπου ειχα διαβασει οτι τα cae οταν ενηλικιωθουν σταματουν να τρωνε αλγη εγω τα sae συνεχιζουν να τρωνε κανονικα κωστα,ακριβως το αναποδο ισχυει....το θεμα ειναι πως τα cae ειναι καθα ειναι παντα αλγοφαγα αλλα κακα παιδια που θα ενοχλουνε ολους τους κατοικους,ενω τα σαε οταν μεγαλωσουν και μεγαλωνουν αρκετα,γινονται τεμπεληδες δεν τρωνε αλγη και μπορει απλως να ενοχλησουν με το γρηγορο κολυμπι τους αλλα πιο ηρεμα ψαρια οπως πχ δισκοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 1 Οκτωβρίου 2011 κωστα,ακριβως το αναποδο ισχυει.... το θεμα ειναι πως τα cae ειναι καθα ειναι παντα αλγοφαγα αλλα κακα παιδια που θα ενοχλουνε ολους τους κατοικους,ενω τα σαε οταν μεγαλωσουν και μεγαλωνουν αρκετα,γινονται τεμπεληδες δεν τρωνε αλγη και μπορει απλως να ενοχλησουν με το γρηγορο κολυμπι τους αλλα πιο ηρεμα ψαρια οπως πχ δισκοι. Ωχ!Συγνωμη,τα μπερδεψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 3 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Και τα δυο cae,sae οταν ειναι χορτατα απο τροφη ουτε που τους ενδιαφερει η αλγη.Το καλυτερο αλγοφαγο ειναι να καθαριζουμε την αλγη μετα χερια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #9 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 να επαναφερω την κουβεντα για κορυ. τωρα εχω 5 aenus ( 3 bronze - 2 albino / λευκα ) και θελω να βαλω αλλα 3 μιας και διαβασα πως ειναι καλο να ειναισ ε κοπαδι των 8. αν προσθεσω αλλα 3 κορυ sterbai ή julii υπαρχει ακποιο προβλημα? δλδ θα κοπαδιαζουν ολα ή θα ειναι τα aenus μονα τους και τα αλλα μονα τους? παντου διαβαζω οτι ειναι κοπαδοψαρα και πρεπει να ειναι περιπου 8 αλλα πουθενα δεν διευκρινιζει αν πρεπει να ειναι απο το ιδιο ειδος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 5 Δεκεμβρίου 2011 #10 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 εγω τα ειχα ολα bronze καπια στιγμη βρεθηκα στα χερια μου 2 aenus τα εβαλα μεσα μια χαρα κοπαδιασαν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 6 Δεκεμβρίου 2011 Author #11 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 εγω τα ειχα ολα bronze καπια στιγμη βρεθηκα στα χερια μου 2 aenus τα εβαλα μεσα μια χαρα κοπαδιασαν.... αρα δεν υπαρχει καποιο προβλημα απ'οτι καταλαβαινω. οσο για τις συνθηκες τα ποιο "σκληρα" ποια ειναι..? ξερω τα aenus ειναι τα ποιο σκληροπυρηνικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 6 Δεκεμβρίου 2011 #12 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 επειδη εχω παντα ιδιες συνθικες δεν τα εχω τεσταρει !!!! για λεπτομεριες δες προφιλ.....αλλα αν δεν κανω λαθος ειναι τα ιδια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
achisael 6 Δεκεμβρίου 2011 Author #13 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 επειδη εχω παντα ιδιες συνθικες δεν τα εχω τεσταρει !!!! για λεπτομεριες δες προφιλ.....αλλα αν δεν κανω λαθος ειναι τα ιδια.... ειδα οτι καποια αντεχουν εως 30 αλλα εως 25.. το ιδιο ισχυει (εκτος θερμοκρασιας) και για ph.. ποιο προφιλ να δω? αν εννοεις απο εδω δεν τα εχει ολα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 6 Δεκεμβρίου 2011 #14 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 παλια που κοιταζα ειχα βρει ενα το γη&υδωρ πρεπει να ειναι μαγαζι....δεν θυμαμαι... αλλα εχει αρκετα καλο said κ προφιλ για πολλα ψαρια κανε μια αναζητηση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 2 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε επειδή έψαξα τον τελευταίο καιρό να βρω ένα καλό αλγοφάγο που να είναι ειρηνικό γιατί έχω κι εγώ cory κοίτα αυτό http://fishprofiles.com/profiles/freshwater/Catfish_Bottom_Feeders/Otocinclus_vittatus/ . Είναι πολύ ειρηνικό μπορεί να μπει και σε μικρά ενυδρεία (τ μεγεθός του δεν ξεπερνάει τα 5 cm) και τρώει όλα τα είδη άλγης εκτός από τα πράσινα στίγματα που πιάνουν τα τζάμια. Τώρα για το αν μπορείς να έχεις στο ιδιο ενυδρείο διάφορα είδη cory πιστεύω (αν και δεν το έχω δκιμάσει) πως αν έχεις μεγάλο ενυδρείο και σηκώνει 2 ομάδες από 6 άτομα ή από 4 άτομα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Απλά καλό είναι από κάθε είδος να μην είναι λιγότερα από 4..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος