Jump to content

Δισκοι και φυτά

ROBIN

Recommended Posts

Εχω kh=3.5 ph=7 με συνέπεια να μη μπορώ να βάλω διοξείδιο γιατί μου ρίχνει πολύ το kh Τα φυτά που έχω είναι βαλισνέριες και ανούμπιες αλλά χωρίς διοξείδιο ειδικά οι βαλισνέριες δεν αναπτύσσονται σωστά.Καμιά λύση;

Εχω kh=3.5 ph=7 με συνέπεια να μη μπορώ να βάλω διοξείδιο γιατί μου ρίχνει πολύ το kh Τα φυτά που έχω είναι βαλισνέριες και ανούμπιες αλλά χωρίς διοξείδιο ειδικά οι βαλισνέριες δεν αναπτύσσονται σωστά.Καμιά λύση;

δισκοι και διοξειδιο δεν πανε μαζι... εμενα οι βαλισνεριες οι ανουμπιες το moss οι ντοματιες μεγαλωνουν πολυ γρηγορα χωρις να ριξω τιποτα....

δισκοι και διοξειδιο δεν πανε μαζι...

θα ηθελα να μου το εξηγησεις αυτο.

οι βαλισνεριες και οι ανουμπιες ειναι απο τα ευκολα φυτα και θεωρω περιττή τη χρηση διοξειδιου .

Δες μηπως φταιει κατι αλλο και δεν εχεις σωστη αναπτυξη στα φυτα ( πχ φωτισμος )

στο ενυδρειο με δισκους που εχω εχω βαλσινεριες μεσα και μεγαλωνουν πολυ γρηγορα χωρις ιδιαιτερη φροντιδα .κοιτα τον φωτισμο σου και που και που ριχνε υγρο λιπασμα

στο ενυδρειο με δισκους που εχω εχω βαλσινεριες μεσα και μεγαλωνουν πολυ γρηγορα χωρις ιδιαιτερη φροντιδα .κοιτα τον φωτισμο σου και που και που ριχνε υγρο λιπασμα

ουτε αυτο το βλεπω απαραιτητο :buttrock:

οπως ειπαμε και ποιο πανω ειναι φυτα ''ευκολα''- χαμηλων απαταιτησεων :buttrock:

ουτε αυτο το βλεπω απαραιτητο :buttrock:

οπως ειπαμε και ποιο πανω ειναι φυτα ''ευκολα''- χαμηλων απαταιτησεων :buttrock:

ειναι ευκολα φυτα αλλα εγω τουλαχιστον αυτο κανω και δεν εχω κανενα προβλημα με φυτα

ειναι ευκολα φυτα αλλα εγω τουλαχιστον αυτο κανω και δεν εχω κανενα προβλημα με φυτα

Δεν ειπα οτι θα σου βγει κανα προβλημα :buttrock: απλα δεν χρειαζεται :buttrock:

Συμφωνω οτι τα συγκεκριμενα φυτα ειναι πολυ ευκολα.Θα ελεγα να δεις τον φωτισμο σου λιγο και να βαλεις και μιση ταμπλετα λιπασματος κοντα στη ριζα της βαλσινεριας γιατι ειναι φυτο που τρεφεται απο τις ριζες

Είναι 140 λίτρα και είχε μια Τ8 24wat. Επειδή έχει το φίλτρο στο καπάκι δεν είχε χώρο για άλλη λάμπα και πρόσθεσα μια αδιάβροχη λάμπα οικονομίας στην άκκρη 15 wat.Ξέρω είναι λίγα αλλά δεν έχω άλλη λύση παρά να αντικαταστήσω την λάμπα οικονομίας με μία των 25 w.

Είναι 140 λίτρα και είχε μια Τ8 24wat. Επειδή έχει το φίλτρο στο καπάκι δεν είχε χώρο για άλλη λάμπα και πρόσθεσα μια αδιάβροχη λάμπα οικονομίας στην άκκρη 15 wat.Ξέρω είναι λίγα αλλά δεν έχω άλλη λύση παρά να αντικαταστήσω την λάμπα οικονομίας με μία των 25 w.

Λιγα τα λιτρα για δισκους φιλε μου.Με μια λαμπα μια χαρα ησουν.Η δευτερη λαμπα που εβαλες ισως σε γεμισει αλγες.

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο,ποσο καιρο εχεις τις βαλησινεριες καιποια η θερμοκρασια στο νερο; :buttrock:

Πόσους δίσκους και τι μεγέθους έχεις μέσα?

Η δεύτερη λάμπα, αν δεν είναι ενυδρειακή, δεν νομίζω πως σε βοηθάει καθόλου. Αν και τα φυτά που αναφέρεις δεν χρειάζονται πολύ φωτισμό.

Κ

Πόσους δίσκους και τι μεγέθους έχεις μέσα?

Η δεύτερη λάμπα, αν δεν είναι ενυδρειακή, δεν νομίζω πως σε βοηθάει καθόλου. Αν και τα φυτά που αναφέρεις δεν χρειάζονται πολύ φωτισμό.

Κ

Συγνωμη αλλα μ αυτο δεν συμφωνω..

Δηλαδη οι λαμπες απο μαγαζια ηλεκτρολογικου υλικου δεν κανουν?

Εχω τρία μικρά δισκάκια 5cm ο ένας μαλιστα βγάζει λευκά ινώδη περιττώματα και δεν είδα αποτέλεσμα ούτε με το flagyl, ούτε με το hexamita της tetra ούτε με το hexamita της esha. Εχω ξαναγράψει στο forum γι αυτό το ενυδρείο τρέχει 7 μήνες και τους δίσκους τους έχω τρείς μήνες. Ποτέ δεν έφαγαν κάθε είδους τροφή την ώρα που τη ρίχνω μόνο τη ζωντζνή αρτέμια καταβροχθίζουν

Οι λαμπες ενος ηλεκτρολογιου κανουν αλλα αναλογα την μαρκα.Αλλωστε ολες οι λαμπες αποδιδουν lumens απλα μετα απο μια περιοδο περιπου 6 μηνων θελουν αλλαγη γιατι πεφτουν τα lumens και καλο επισης ειναι να χρησιμοποιουνται τ5.

Οι λαμπες ενος ηλεκτρολογιου κανουν αλλα αναλογα την μαρκα.Αλλωστε ολες οι λαμπες αποδιδουν lumens απλα μετα απο μια περιοδο περιπου 6 μηνων θελουν αλλαγη γιατι πεφτουν τα lumens και καλο επισης ειναι να χρησιμοποιουνται τ5.

Εγω θα παραθεσω την δικη μου εμπειρια!Στο 40λιτρο εχω μια λαμπα οικονομιας 25 βατ 6500Κ σε φωτιστικο γραφειου,αυτο που εχω να πω ειναι οτι τα φυτα μου πανε σφαιρα,εχω και γρασιδι,αλλα και κοκκινο φυτο και ολα ειναι ολοζωντανα,η μαρκα της λαμπας ειναι αγνωστη

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Ναι οκ αυτο ειπα και γω απλα οι τ5 αποδιδουν καλυτερα.Και γω εχω φυτεμενο με ηλεκτρολογιου λαμπα και τρεχει μια χαρα αλλα καλο θα ηταν να βρεθει λυση με την αναπτυξη της βαλσινεριας γιατι οπως αναφερθηκε και πιο πανω το συγκεκριμενο φυτο εχει πολυ χαμηλες απαιτησεις σε φωτισμο..

Εχω τρία μικρά δισκάκια 5cm ο ένας μαλιστα βγάζει λευκά ινώδη περιττώματα και δεν είδα αποτέλεσμα ούτε με το flagyl, ούτε με το hexamita της tetra ούτε με το hexamita της esha. Εχω ξαναγράψει στο forum γι αυτό το ενυδρείο τρέχει 7 μήνες και τους δίσκους τους έχω τρείς μήνες. Ποτέ δεν έφαγαν κάθε είδους τροφή την ώρα που τη ρίχνω μόνο τη ζωντζνή αρτέμια καταβροχθίζουν

Με αφορμή της θεραπείες που έχεις κάνει και αιτία την απορία σου για φυτά+Δίσκους να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

Όταν κάνουμε φαρμακευτική αγωγή για εσωτερικό παράσιτο πρέπει να ανεβάσουμε και θερμοκρασία (33-34βαθμούς). Πράγμα που μπορεί να ταλαιπωρήσει όλα τα φυτά στο ενυδρείο μιας και θα μείνουν σε τέτοια θερμοκρασία για 6-8μέρες. Άσε το ότι τα περισσότερα φάρμακα κάνουν κακό στα φυτά.

140 λιτρα και δισκοι ειναι πολυ λιγα .μονο για πρωσορινο μερος κανουν.δευτερον δισκοι ειναι κοπαδοψαρο αρα θελει ομαδα απο 5 ατομα και πανω.τριτον στην ασθενεια θα σου προτεινα general cure της api.φυσικα και ανοδο της θερμοκρασιας αλλα και χρηση αεραντλιας.ξεχασε το co2 και επικεντρωσου στο ψαρι και την θεραπεια του.ενα ενα τα προβληματα και οχι ολα μαζι.

Συγνωμη αλλα μ αυτο δεν συμφωνω..

Δηλαδη οι λαμπες απο μαγαζια ηλεκτρολογικου υλικου δεν κανουν?

Αυτό που εννοώ είναι πως η απλή λάμπα φθορίου που προμηθεύεται κάποιος συνήθως απο ένα ηλεκτρολογικό μαγαζί δεν έχει το καταλληλότερο φάσμα για τα φυτά. Τα 6500Κ είανι το σύνηθες σε μια λάμπα φθορίου?

Αυτό που εννοώ είναι πως η απλή λάμπα φθορίου που προμηθεύεται κάποιος συνήθως απο ένα ηλεκτρολογικό μαγαζί δεν έχει το καταλληλότερο φάσμα για τα φυτά. Τα 6500Κ είανι το σύνηθες σε μια λάμπα φθορίου?

Κωνσταντινε μπορεις να βρεις και λαμπες σε ηλεκτρολογικο μαγαζι που μπορεις να βαλεις ανετα στο ενυδρειο σου και να κανει μια χαρα δουλεια στα φυτα,πολλοι χρησιμοποιουν τετοιες λαμπες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...