makakas 28 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 28 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα, έχω ένα reef περιπου 1000λτ το οποιο τρεχει εδω και 3 χρονια τωρα και που συνεχως βελτιωνεται, εννοω οπτικα... θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο είναι εφικτο να βαλω 2 μπαρμπουνια μεσα (εννοειται περνωντας τα απο καραντινα πρωτα (για να εγκληματιστουν κιολας σε νεες παραμετρους)), και που θα μπορουσα να βρω καποια (εννοειται παλι στην καλυτερη δυνατη κατασταση)? Σας ευχαριστω εκ των προτερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 28 Σεπτεμβρίου 2011 Reef και μπαρμπουνια στην κατηγορια δισκων δεν κολλαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 28 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 28 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Καλησπέρα, έχω ένα reef περιπου 1000λτ το οποιο τρεχει εδω και 3 χρονια τωρα και που συνεχως βελτιωνεται, εννοω οπτικα... θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο είναι εφικτο να βαλω 2 μπαρμπουνια μεσα (εννοειται περνωντας τα απο καραντινα πρωτα (για να εγκληματιστουν κιολας σε νεες παραμετρους)), και που θα μπορουσα να βρω καποια (εννοειται παλι στην καλυτερη δυνατη κατασταση)? Σας ευχαριστω εκ των προτερων... ποσο ευκολο σου ειναι να ποιασεις τα μπαρμπουνια ( ζωντανα ) και να τα βαλεις στο ενυδρειο σου ? Εγω προσωπικα το μπαρμπουνι θα μου αρεσε να το εβλεπα μεσα σε κανα τηγανι παρα σε reef . Για την ιστορια ειναι διαφορετικες οι παραμετροι νερου ενος reef ενυδρειου με ενος μεσογειακου (εαν μιλαμε για μεσογειακα ) , οποτε ''θεωρητικα'' αυτο που θες να κανεις δεν γινεται , δεν ξερω εαν υπαρχει καποιο ειδος μπαρμπουνιου για reef Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 28 Σεπτεμβρίου 2011 ποσο ευκολο σου ειναι να ποιασεις τα μπαρμπουνια ( ζωντανα ) και να τα βαλεις στο ενυδρειο σου ? Εγω προσωπικα το μπαρμπουνι θα μου αρεσε να το εβλεπα μεσα σε κανα τηγανι παρα σε reef . Για την ιστορια ειναι διαφορετικες οι παραμετροι νερου ενος reef ενυδρειου με ενος μεσογειακου (εαν μιλαμε για μεσογειακα ) , οποτε ''θεωρητικα'' αυτο που θες να κανεις δεν γινεται , δεν ξερω εαν υπαρχει καποιο ειδος μπαρμπουνιου για reef Eχει κι αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 28 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 28 Σεπτεμβρίου 2011 Μήπως είναι κουτσομούρες; Εάν βάλεις κοπαδάκι γυρω στα 5 "άτομα" (μικρά σε ηλικία)είναι για χάζεμα!!! Βέβαια θέλουν ενυδρείο πολύ καλά στρωμμένο, πεντακάθαρη άμμο και νερό. Αυτά στα γράφω απο προσωπική εμπειρία.(επίσης και οι γλώσσες είναι φοβερές!!!!!) Εγω τα διατηρούσα στο ενυδρείο πιο πολύ για μελέτη και μετά τα ελευθέρωνα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 28 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 28 Σεπτεμβρίου 2011 το προβλημα με τα μεσογειακα μπαρμπουνια και τις κουτσομουρες (αλλο ειδος) ειναι οτι εχουν πολυ γρηγορο μεταβολισμο και χριαζοντε συνεχη παροχη τροφης,πραγμα που τα καθυστα δυσκολα στην διατηριση τους...απο εκει και περα με τα τροπικα ειδη της οικογενειας Parupeneus που ανεφερε και ο Στρατος παραπανω,το προβλημα ειναι οτι δεν τα βρισκεις ευκολα στα μαγαζια Link to comment Share on other sites More sharing options...
makakas 30 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2011 ευχαριστώ και με συγχωρήτε για το λάθος. οπότε προτείνεται να μην βάλω μεσα στο ''ώριμο'' reef μπαμπουνάκια ή κουτσομούρες τελοσπάντων....??? σε διαφορετική περίπτωση που μπορώ να βρω τροπικά τέτοια ψαράκια σαν αυτά που λέει ο φίλος ΣΤΡΑΤΟΣ???? σας ευχαριστώ και πάλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 30 Σεπτεμβρίου 2011 ευχαριστώ και με συγχωρήτε για το λάθος. οπότε προτείνεται να μην βάλω μεσα στο ''ώριμο'' reef μπαμπουνάκια ή κουτσομούρες τελοσπάντων....??? σε διαφορετική περίπτωση που μπορώ να βρω τροπικά τέτοια ψαράκια σαν αυτά που λέει ο φίλος ΣΤΡΑΤΟΣ???? σας ευχαριστώ και πάλι... Εχω δει καποιες φορες σε μαγαζια.Θα μπορουσες να ερθεις λοιπον σε επαφη με καποιο,ωστε αν θες να σου τα παραγγειλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος