Jump to content

Blue Phantom Pleco, L128

SYRO

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους pleco-maniac, μήπως έχει κανείς ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος pleco να μας πει χαρακτηριστικά που διαφέρουν το αρσενικό από το θηλυκό; Έχω 2 ψαράκια τα οποία νόμιζα μέχρι πρόσφατα ότι είναι ζευγάρι αλλά μάλλον τελικά πρόκειται για 2 μουστακαλήδες, Εδώ και λίγες μέρες το ένα που νόμιζα ότι είναι θηλυκό προσπαθεί να μπει στη φωλιά του αρσενικού με αποτέλεσμα να των έχει σακατέψει στο ξύλο. Από ‘τι διάβασα ξεχωρίζουνε από το μουστάκι που έχουνε όπως φαίνεται και στην photo. Έχουν και η θηλυκές μουστάκι αλλά ποιο μικρό; Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες από τα ψαράκια να μου πείτε την γνώμη σας. Ευχαριστώ.

post-13746-1317109615_thumb.jpg

Τα Θηλυκά έχουν μουστάκια πολύ μικρότερα απο τα αρσενικά, επισεις τα ασενικα εχουν αγκάθια και στα πτερύγια τους όπως δείχνει η φώτο

Δες αυτές τις φωτο απο το planetcatfish φαίνονται καθαρά οι διαφορές τους

ζευγάρι

http://www.planetcatfish.com/catelog/image...;image_id=11250

Θηλυκό

http://www.planetcatfish.com/catelog/image...p;image_id=3433

Απ'οτι βλέπω τα μουστάκια στα θηλυκά είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Μερικές photo απο τα pleco μου.

Θα τολμίσω να πώ ότι έχεις ζευγάρι άν και οι φωτό δέν βοηθούν πολύ.Τα 'μουστάκια' δέν είναι ξεκάθαρο χαρακτηριστικό στα Hemiancistrus και άν κρίνω από τα αγκάθια στα pectoral μάλλον έχεις αγοράκι κοριτσάκι.

Το μέγεθος τους πιό είναι γιατί παίζει ρόλο.

Επίσης την σπηλιά πού την βρήκες? :buttrock:

Το μέγεθος αυτού που είναι μέσα στην σπηλιά είναι περίπου στα 14cm και του άλλου στα 12cm.

Τις σπηλιές της πήρα απο των φίλο Tags. :buttrock:

Να πω ότι παρόλη την αντίδραση του ενός περνάνε αρκετές ώρες της ημέρας μαζί μέσα στην σπηλιά. Και όταν μένει μόνο του στην σπηλιά κουνάει τα πτερύγια του, όπως κάνουν τα pleco όταν έχουν αυγά αερίζοντας τα.

Το μέγεθος αυτού που είναι μέσα στην σπηλιά είναι περίπου στα 14cm και του άλλου στα 12cm.

Τις σπηλιές της πήρα απο των φίλο Tags. :buttrock:

lol...η γκρί σπηλιά με το πλακάκι πρέπει να είναι από τις πρώτες που είχα φτιάξει... :buttrock:

Να πω ότι παρόλη την αντίδραση του ενός περνάνε αρκετές ώρες της ημέρας μαζί μέσα στην σπηλιά. Και όταν μένει μόνο του στην σπηλιά κουνάει τα πτερύγια του, όπως κάνουν τα pleco όταν έχουν αυγά αερίζοντας τα.

Ποιό από τα δύο μένει στην σπηλιά και αερίζει?π.χ. από τη δεύτερη φωτό ποιό είναι ποιό?

θα συμφωνήσω με τον Husky ότι πρέπει να ειναι ζευγάρι, θα σου πρότεινα μιας και έχουν αρχίσει να "παίζουν" να τους έσβηνες τα φώτα για 2-3 μέρες και μιας και είναι παμφάγα δώσε τους κατεψυγμένη πρωτεϊνική τροφή.

Η σπηλιά ήταν δικιά μου, με πολλές γέννες, που μου την είχε δώσει ο Νινταλ που του την είχε δώσει ο Husky. :buttrock:

Σε όλες τις photo αυτό που φαίνεται να κάθετε μπροστά από την σπηλιά είναι το μεγάλο αυτό που είναι 14cm όπως φαίνεται και στην δεύτερη εικόνα που είναι έτοιμο να μπει μέσα, και βρίσκεται συνέχεια μέσα στην σπηλιά και το άλλο τριγυρνάει απ’εξω. ( Περνάνε βέβαια και κάποιες ώρες μαζί κατά την διάρκεια της μέρας).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...