Jump to content

Κρυπτοκορινες

rastafarian

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι,οι κρυπτοκορινες αναπτυσουν δρομεις?Ρωταω γιατι στο μονομαχοενυδρειο μου εχω Cryptocoryne wendtii ''brown'' και παρατηρω οτι κατω απο το ξυλο που εχω εχει πεταξει 2 φυλλα.Αυτα τα 2 φυλλα ειναι 5cm πιο μακρια απο το φυτο που εχω μεσα

Κωστη δεν ξερω αν λεγονται δρομεις αλλα στην ουσια αναπαραγεται καινουργια ριζα με φυλλα τα οποια τα ξεκολλας απο το κυριο φυτο και το φυτευεις ξανα σαν καινουργιο φυτο.

Κωστη δεν ξερω αν λεγονται δρομεις αλλα στην ουσια αναπαραγεται καινουργια ριζα με φυλλα τα οποια τα ξεκολλας απο το κυριο φυτο και το φυτευεις ξανα σαν καινουργιο φυτο.

Ρε συ Ρικ μου κανει εντυπωση γιατι αυτο εχει βγει αρκετα πιο μακρια απο το κυριος φυτο και σιγουρα ειναι κρυπτοκορινα γιατι δεν εχω αλλο φυτο εκει γυρο και τα φυλλα μοιαζουν

Το ιδιο συνεβει αρκετες φορες και σε μενα φιλε rastafarian. Κανονικα αναπτυσονται απο μεσα προς τα εξω απλωνοντας το ριζωμα. Πιστευω οτι μια και ειναι ευκολα και σκληρα φυτα απλα αρκει και ενα μικρο κομματι μιας νεροριζας για να παραξει νεο φυτο

Το ιδιο συνεβει αρκετες φορες και σε μενα φιλε rastafarian. Κανονικα αναπτυσονται απο μεσα προς τα εξω απλωνοντας το ριζωμα. Πιστευω οτι μια και ειναι ευκολα και σκληρα φυτα απλα αρκει και ενα μικρο κομματι μιας νεροριζας για να παραξει νεο φυτο

Ριζες εχει βγαλει πολλες,γιατι τις βλεπω και πεταγονται εξω απο το υποστρωμα.Εχει πεταξει και αλλα 2 φυλλα τα οποια ειναι πιο κοντα στο κυριος φυτο.Θα το αφησω να δω πως θα εξελιχθει.

Ρε συ Ρικ μου κανει εντυπωση γιατι αυτο εχει βγει αρκετα πιο μακρια απο το κυριος φυτο και σιγουρα ειναι κρυπτοκορινα γιατι δεν εχω αλλο φυτο εκει γυρο και τα φυλλα μοιαζουν

Οι ριζες της κρυπτο απλωνουν πολυ και εαν καποια ειναι επιφανειακη μπορει να πεταξει και απο εκει καινουργιο φυτο. Τωρα δεν νομιζω να λεγονται δρομεις αλλα οντως συμβαινει.

Με αυτό το φυτό ξεκίνησα κάπως σοβαρότερα με τα φυτά πριν από τρία χρόνια. Με ένα γλαστράκι σύντομα γέμισα ολόκληρο το ενυδρείο μου! Είχαν πάρει ένα καταπληκτικό ανοιχτό καφέ χρώμα, το οποίο μάλλον οφείλοταν σε κάποια έλλειψη στο νερό. Πήγαινε όμως σφαίρα!!!

Να και μερικές φωτογραφίες :

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=19858

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=19860

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=19881

Έγινε επεξεργασία - theodor72

Και το δικο μου μπορω να πω οτι για τους 3 μηνες που το εχω εχει τερατακι και πεταει συνεχεια νεα φυλλα.Οπωτε λογικα θα βγει και εκει φυτακι.Το θεμα ειναι οτι αν χρειαστει να τα ελατωσω αν αρχισει και γεμιζει το ενυδρειο πως θα το κανω?φοβαμαι να μη βγει το υποστρωμα απο πανω..

ολα γινονται με προσοχη... :buttrock:

Μην ανησυχείς, ακριβώς έτσι επεκτείνεται απόσο έχω δει και εγώ στις δικές μου!! Και η lucens και η wendti ακριβώς έτσι κάνουν, πετάνε από κάποιες ριζούλες κεφαλάκια και μετά νέα φυτά ! Είναι πανέμορφα φυτά:buttrock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...