Jump to content

Γνώμες για ενυδρείο 300lt

G_lantern

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχουμε ένα ενυδρείο 300lt με μήκος 1,2Χ0,4 και ψάχνουμε το κατάλληλα ζωντανά.

Οι προυποθέσεις, εκτός από το να είναι αφρικάνες, να είναι όσο περισσότερα, μεγαλύτερα και διαφορετικότερα.

Το ενυδρείο υποστηρίζεται από 2215 & 2217 και είναι στρωμένο. Περισσότερες πληροφορίες όταν επιστρέψω.

:buttrock:

Καλησπέρα! Έχουμε ένα ενυδρείο 300lt με μήκος 1,2Χ0,4 και ψάχνουμε το κατάλληλα ζωντανά.

Οι προυποθέσεις, εκτός από το να είναι αφρικάνες, να είναι όσο περισσότερα, μεγαλύτερα και διαφορετικότερα.

Το ενυδρείο υποστηρίζεται από 2215 & 2217 και είναι στρωμένο. Περισσότερες πληροφορίες όταν επιστρέψω.

Οπως ξέρεις πάνε σε χαρέμια , απο κει και πέρα όταν λές όσον το δυνατό μεγαλύτερα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και το μέγεθος του ενυδρείου σου γιατί μετά διακινδυνεύουμε.

Θα έλεγα επειδή θέλεις μεγάλα ψάρια στη θέση σου θα το έκανα πιθανόν species tank ,πράγμα που φαίνεται δεν σου αρέσει, αλλα θα σου πρότεινα ενυδρείο με http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1061 cyrtocara moori όμορφο ψαράκι το οποιο μεγαλώνει ,κοίτα το προφίλ.

Απο κει και πέρα θα προβληματιζόμουν να έβαζα δύο είδη haps γιατί το ενυδρείο μου φαίνεται λίγο μικρό εκτός αν το ρισκάρουμε .

Απο κει και πέρα μπορείς να πας σε mbuna http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showopic=31835 κοίτα λίγο κάποιες συμβατότητες που έχουν σχέση με το μήκος ενυδρείου.

Αλλος συνδυασμός που τον έχουμε δοκιμάσει είναι cyrocara moori μαζί με aulonacara και labido ο οποίος δούλεψε χωρίς προβλήματα , διάβασε αυτό το θέμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31226 το ενυδρείο είναι του μεγέθους του δικού σου.

:buttrock::buttrock:

Καλησπερα!

Για 300 Λιτρα, εγω θα σου προτηνα λινη Ταγκανικα και ψαρια Tropheus Moorii.

3 Αεσενικα και 10 - 14 Θυληκα πιστευω ειναι καλα..

3316948007_0c89e37cb8.jpg

καλη συνεχεια :buttrock:

Καλησπερα!

Για 300 Λιτρα, εγω θα σου προτηνα λινη Ταγκανικα και ψαρια Tropheus Moorii.

3 Αεσενικα και 10 - 14 Θυληκα πιστευω ειναι καλα..

3316948007_0c89e37cb8.jpg

καλη συνεχεια :buttrock:

Καλη επιτυχια στην αναγνωριση :buttrock:

χαχαχαχα Γιατι το λες αυτο Στρατο??? :buttrock::buttrock::buttrock:

Αφου εχουν ολα το ιδιο χρωμα.Μεγαααααλο ζορι λεμε :)

Αλλος συνδυασμός που τον έχουμε δοκιμάσει είναι cyrocara moori μαζί με aulonacara και labido ο οποίος δούλεψε χωρίς προβλήματα , διάβασε αυτό το θέμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31226 το ενυδρείο είναι του μεγέθους του δικού σου.

:buttrock::buttrock:

Aυτό σκεφτόμουν. Νομίζω είναι το καταλληλότερο σχετικά με αυτά που ζητάω. Απλά μια ερώτηση... Θα μπορούσαμε αντί για λαμπίντο να βάλουμε κάτι άλλο; Ωραίο ψάρι, αλλά το έχω βαρεθεί.

Για Tanganyika υπάρχει κάτι άλλο εκτός από Tropheus; Κάτι σχετικό με κάλβους που μου αρέσουν και πολύ;

Καλοι οι καλβοι αγαπητε G_lantern, αλλα για λιγοτερα λιτρα.... βεβαια μπορεις να κανεις καποιο συνδιασμο πχ με Brichardi εγω προσωπικα αν ειχα 300 θα εβαζα οπως σου ειπα Tropheus. :buttrock:

Καλοι οι καλβοι αγαπητε G_lantern, αλλα για λιγοτερα λιτρα.... βεβαια μπορεις να κανεις καποιο συνδιασμο πχ με Brichardi εγω προσωπικα αν ειχα 300 θα εβαζα οπως σου ειπα Tropheus. :buttrock:

Σε ευχαριστώ για την πρόταση, δεν έχω αποκλείσει τίποτα. Όλα παίζουν. :buttrock:

Aυτό σκεφτόμουν. Νομίζω είναι το καταλληλότερο σχετικά με αυτά που ζητάω. Απλά μια ερώτηση... Θα μπορούσαμε αντί για λαμπίντο να βάλουμε κάτι άλλο; Ωραίο ψάρι, αλλά το έχω βαρεθεί.

Για Tanganyika υπάρχει κάτι άλλο εκτός από Tropheus; Κάτι σχετικό με κάλβους που μου αρέσουν και πολύ;

Τα λαμπιντο δεν μπήκαν τυχαία αλλά μετά από μελέτη.Θέλαμε κάποιες mbuna σχετικά ήρεμες για να συγκατοικήσουν με τους aulonacara και τα c.moori.Αυτά βέβαια πάντα θεωρητικά γιατί κανείς δεν ξέρει τι συπεριφορές θα βγάλουν σε ενα ενυδρείο.Τελοσπάντων σε εμάς λειτούργησε θετικά.

Εάν θες οπωσδήποτε κάλβους, μπορείς να τους συνδυάσεις με ζευγαράκι julidochromis transcriptus, neolamprologus multifasciatus και κάποιο είδος ακόμα, σε ένα κοινωνικό Τανγκανίκα.

Πολύ καλή η πρόταση και του Σωκράτη.

Και τα tropheus έχουν ενδιαφέρον παρότι εγώ τα προτιμώ σε μεγαλύτερο ενυδρείο ,ωστόσο έχουν λειτουργήσει και σε ενυδρεία του μεγέθους τυ δικού σου και με επιτυχία κοίτα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=32250&hl= το θέμα ,έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τα λαμπιντο δεν μπήκαν τυχαία αλλά μετά από μελέτη.Θέλαμε κάποιες mbuna σχετικά ήρεμες για να συγκατοικήσουν με τους aulonacara και τα c.moori.Αυτά βέβαια πάντα θεωρητικά γιατί κανείς δεν ξέρει τι συπεριφορές θα βγάλουν σε ενα ενυδρείο.Τελοσπάντων σε εμάς λειτούργησε θετικά.

Εντάξει και συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά (Omnivore+Peaceful) που να μην είναι caeruleus; Με λίγα λόγια δεν θέλω να βάλω ένα τόσο κοινό ψάρι. :buttrock:

Εάν θες οπωσδήποτε κάλβους, μπορείς να τους συνδυάσεις με ζευγαράκι julidochromis transcriptus, neolamprologus multifasciatus και κάποιο είδος ακόμα, σε ένα κοινωνικό Τανγκανίκα.

Πολύ καλή η πρόταση και του Σωκράτη.

Σε τέτοιο ενυδρείο μπορεί να μπει και κάποιο είδος cyprichromis; Και αν ναι πόσα άτομα;

Για παράδειγμα calvus+stappersii+dickfeldi+leptosoma, θα ήταν δυνατό;

Παράδειγμα julidochromis transcriptus ή dickfeldi, neolamprologus multi και 5-6 cyprichromis για αφρόψαρα

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είδα το ενυδρείο του Prince και σκάλωσα! Featherfins μπορούν να μπουν;

Υπάρχουν στην Ελλάδα;

Υπάρχουν στην Ελλάδα;

Θα με ενδιεφεραν και εμενα αυτα τα ψαρια... :buttrock::buttrock:

Υπάρχουν στην Ελλάδα;

Ακομα και το δικο μου ενυδρειο ειναι μικρο για αυτα τα ψαρια φιλε μου.....σκεψου αυτη την στιγμή οτι τα εχω χωρισει σε 2 ενυδρεια....και το 400εχει στηθει πειραματικά.Θελω να καταλήξω με ενα αρσενικο και 3-4 θηλυκα και ταλαιπωρουμε απιστευτα..... :buttrock:

Ακομα και το δικο μου ενυδρειο ειναι μικρο για αυτα τα ψαρια φιλε μου.....σκεψου αυτη την στιγμή οτι τα εχω χωρισει σε 2 ενυδρεια....και το 400εχει στηθει πειραματικά.Θελω να καταλήξω με ενα αρσενικο και 3-4 θηλυκα και ταλαιπωρουμε απιστευτα..... :buttrock:

Ένα αρσενικό σε ένα κοινωνικό Tanganyika γίνεται;

Ένα αρσενικό σε ένα κοινωνικό Tanganyika γίνεται;

Δεν ειναι τοσο ευκολα τα πράγματα...

1ον. Δεν θα δεις χρώμα ποτε!Εγω με species ενυδρειο και εναμιση μετρο μηκος ενυδρειου ειδα μετα απο 8-9 μήνες.... :buttrock:

2ον.Στο ψαρι αυτο αρεσει πολύ να ειναι ο κυριαρχος του ενυδρειου!

3ον. Σε περιοριζει απο αποψη διατροφης αφου ειναι πιο πολύ θα ελεγα φυτοφαγο....

4ον.Στρεσαρετε πολυ ευκολα και ειναι επιρεπή στο bloat.

Ειναι δυσκολο να διακρίνεις αρσενικο θηλυκο αν δεν φτασουν τουλάχιστον τα 12εκατοστα εκτος και αν τα καταλαβεις απο συμπεριφορα!Οι αρσενικοι ειναι ατακτοι και οταν βλέπονται.........

Να ριξω μια ιδεα?

Μαυρη άμμο στο βυθο!

Πέτρες διάφορες και 2 τεραστιες(να φτανουν ως την επιφανεια του νερου στα δυο ακρα δεξια-αριστερα)

Βάζεις 6 Altolamprologus calvus μαυρους ή 6 λευκούς!

Ριχνεις και στην επιφανεια ενα κοπαδι cyprichromis leptosoma και τελειωσες.

Θα παρεις γεννες και με το μαυρο χρωμα στην αμμο θα δεις απιστευτα χρώματα απο τους καλβους!

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

Να ριξω μια ιδεα?

Μαυρη άμμο στο βυθο!

Πέτρες διάφορες και 2 τεραστιες(να φτανουν ως την επιφανεια του νερου στα δυο ακρα δεξια-αριστερα)

Θα παρεις γεννες και με το μαυρο χρωμα στην αμμο θα δεις απιστευτα χρώματα απο τους καλβους!

Πολύ ωραίο θα είναι οπτικά, αλλά δεν θα είναι κάπως αφύσικο το μαύρο; :buttrock:

Να ριξω μια ιδεα?

Μαυρη άμμο στο βυθο!

Σοφα πραγματα!!! :buttrock::buttrock: πολυ εξυπνο φιλε κωνσταντινε!!!

Νομιζω αγαπητε G_lantern να εισαι ευχαριστιμενος με τις γνωμες και τις ιδεες που πηρες... :buttrock::)

Σοφα πραγματα!!! :buttrock::buttrock: πολυ εξυπνο φιλε κωνσταντινε!!!

Νομιζω αγαπητε G_lantern να εισαι ευχαριστιμενος με τις γνωμες και τις ιδεες που πηρες... :buttrock::)

Koλλάω λίγο στη φυσικότητα C_america, αλλιώς βρίσκω την ιδέα του Κωνσταντίνου εξαιρετική! :)

Πολύ ωραίο θα είναι οπτικά, αλλά δεν θα είναι κάπως αφύσικο το μαύρο; :buttrock:

Αυτο ειναι το ενυδρειο του φιλου Σπύρου:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=54647

Σου φαινεται αφυσικο με τον μαυρο(ε...μαυρο-γκρί τελος πάντων) αραγωνίτη που εχει βάλει? :buttrock:

Εμενα προσωπικα μ'αρεσει πολύ!

Ξερεις ειναι και αρκετα πράγματα θεμα γουστου.

Ακουσε τις ιδεες όλων μας...επεξεργασου τες....και με την ησυχία σου μπορεις να καταλήξεις! :buttrock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...