Jump to content

Πληροφορίες για Φαρμακό για μονομάχο

Recommended Posts

Γεια σας παιδία, είμαι νέο μέλος...

Λοιπόν, έχω έναν μονομάχο , τον έχω μέσα σε μια κλασική στρογγυλή γύαλα , χωρά περίπου 2 με 3 λίτρα.

Το πρόβλημα τώρα, νομίζω έχει αρρωστήσει, τα συμπτόματα είναι, δεν τρώει καθόλου , μένει ακίνητος , και μόλις βάζω λίγο το δάχτυλό μου μέσα για να δω αν κουνιέται , αρχίζει και κολυμπάει κάπος σπαμοδικά.

πήγα σε ένα petshop, και μου έδωσε ένα φάρμακο , το OMNIPUR (το υγρο του είναι πράσινο χρώμα).

να το δοκιμάσω αφοβά?από τι διαβασα είναι ευρέως φάσματος κατά των ποιο κοινων ασθενείων.υπάρχει περίπτωση να μην έχει τίποτα το ψαράκι και να του το δημιουργίση το φαρμακό?κάποιο πρόβλημα.

να του αλάζω συνέχεια το νερό , μου είπαν κάθε μέρα για τωρα που είναι άρρωστο (αν είναι).

η δοσολογεία λέει , 22 σταγώνες για κάθε 20 λίτρα.εγώ στην περιπτωσή μου που η γυαλα πέρνει 2 με 3 λίτρα,να του βάλω μια σταγανά?

sorry για τα ορθογραφικά...

Γεια σας παιδία, είμαι νέο μέλος...

Λοιπόν, έχω έναν μονομάχο , τον έχω μέσα σε μια κλασική στρογγυλή γύαλα , χωρά περίπου 2 με 3 λίτρα.

Το πρόβλημα τώρα, νομίζω έχει αρρωστήσει, τα συμπτόματα είναι, δεν τρώει καθόλου , μένει ακίνητος , και μόλις βάζω λίγο το δάχτυλό μου μέσα για να δω αν κουνιέται , αρχίζει και κολυμπάει κάπος σπαμοδικά.

πήγα σε ένα petshop, και μου έδωσε ένα φάρμακο , το OMNIPUR (το υγρο του είναι πράσινο χρώμα).

να το δοκιμάσω αφοβά?από τι διαβασα είναι ευρέως φάσματος κατά των ποιο κοινων ασθενείων.υπάρχει περίπτωση να μην έχει τίποτα το ψαράκι και να του το δημιουργίση το φαρμακό?κάποιο πρόβλημα.

να του αλάζω συνέχεια το νερό , μου είπαν κάθε μέρα για τωρα που είναι άρρωστο (αν είναι).

η δοσολογεία λέει , 22 σταγώνες για κάθε 20 λίτρα.εγώ στην περιπτωσή μου που η γυαλα πέρνει 2 με 3 λίτρα,να του βάλω μια σταγανά?

sorry για τα ορθογραφικά...

Το βασικο που πρεπει να κοιταξεις ειναι να βρεις καποιο καλυτερο-μεγαλυτερο ''σπιτι'' για το μονομαχο σου , για να μην εχεις ουτε εσυ τρεχαματα ουτε ο μονομαχος σου προβληματα . :buttrock:

Δεν μπορω να σου απαντησω οσων αφορα τη δοσολογια του φαρμακου για το λογο οτι δεν ξερω πως θα ενεργησει σε τοσο λιγα λιτρα .

ο μονομαχος φιλε μου δεν ειναι και απο τα πιο κινητικα ψαρια.επισης τον εχεις σε ελαχιστα λιτρα και αυτο μπορει να στρεσαρει ιδιαιτερα το ψαρι οπως και η στρογυλη γυαλα που απαγορευεται αυστηρα,και ιδιαιτερα για μονομαχους αφου μονιμως το ψαρι βλεπει το ειδωλο του και στρεσαρεται.βρες ενα μικρο ενυδρειακι ορθογωνιο,τουλαχιστον στα 10-15 λιτρακια,βαλε και ενα μικρο φιλτρακι μεσα,και θα δει βελτιωση το ψαρι σου.

επισης τι τον ταιζεις,και τι μετρησεις εχεις κανει στο νερο?

θα ελεγα φαρμακο να μην βαλεις προς το παρων.

Τον ταΐζω κόκκινο σκουλήκι (sera) , και μέσα στη γυάλα του ρίχνω 2 σταγόνες αντί-χλώριο

Αδερφέ είμαι λίγο άσχετος , δεν του έχω κάνει μετρήσεις (πραγματικά απ' οτι καταλαβαίνω είναι άθλιο αυτό)

ξέρω μόνο οτι πρέπει να είναι στο 7 το pH ,μετριέται μέχρι το 17 , και με το Kh , μπλα μπλα...

αλλά δεν ξέρω πως? τι να κάνω?

τώρα το βράδυ δεν κουνιόταν καθόλου , και ήταν κάτω στον πάτο συνέχεια...

Να βάλεις σε μια κανάτα νερό .

Προσθέτης αντιχλώριο σύμφωνα με τη δοσολογία που σου γράφει .

Το αφήνεις 2-3 ώρες να πάρει θερμοκρασία δωματίου όπως και η γυάλα με το μονομάχο .

Μετα τις 2-3 ώρες , παίρνεις το μονομάχο σου και τον βάζεις στη κανάτα .

Αδειάζεις τη γυάλα του μονομάχου και την ξεπλένεις ελαφρώς με το νερό της βρύσης σου .

Αδειάζεις τη κανάτα με το νερό και το Μονομάχο στη γυάλα .

Μας βγάζεις δύο καλές φωτογραφίες και μας τις βάζεις εδω να τις δούμε .

Δεν ταΐζεις το μονομάχο μέχρι να σου πούμε . (Αν δείς οτι πέρασε καιρός και δεν σου λέμε τίποτα μας το υπενθυμίζεις. )

Αν μπορείς να βρεις κανένα Κερατόφυλο ή Ελοντέα απο φίλο , να βάλεις μέσα στη γυάλα σου , καλό είναι .

Αυτά για αρχή .

Σήμερα του πήρα fishtamin, είναι βιταμίνες (λογικά θα τις ξέρετε),του έριξα 2 σταγόνες ,τώρα δεν ξέρω αν έκανα καλά,μου φάνηκε στην αρχή οτί ζωντάνεψε λίγο,αλλά τώρα μου φαίνεται σαν να γέρνει λίγο , και εκεί που μένει στάσιμος ξαφνικά ταλαντεύεται σπασμωδικά...(sorry για την ξανά περιγραφή του μονομάχου μου),αλλά λέω μήπώς βοηθάει...

κάποιες ερωτήσεις..

1.το ψαράκι υπάρχει κάποια τεχνική να το μεταφέρω από τη μια κανάτα στην γυάλα?εγώ τον πιάνω με τη χούφτα μου πολύ πολύ χαλαρά ,και τον μεταφέρω.

2.μέσα στη γυάλα έχω χαλικάκια ,αυτά τα πολύχρωμα και ένα πλαστικό δεντράκι...να τα βγάλω?

3.Φωτογραφίες για ποιο λόγο να βάλω?

4.Κερατόφυλο και Ελοντέα (τι είναι αυτά?) από φίλο δεν παίζει να βρω,που πουλάνε?

Εντάξη για τη 3 ερώτηση , απαντήθηκε , είδα ένα σχετικό ποστ (Ασθένειες …, Που έχουμε περάσει στα ενυδρεία μας) και κατάλαβα τον λόγο...

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι (εντελώς φιλικά , και χωρίς παρεξήγηση)...

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να σώσω το ψάρι ? κάτι πρακτικό ? κάτι που μπορεί να κάνουμε μέσα από ένα forum....ή μήπως χάνω τον χρόνω μου?

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι (εντελώς φιλικά , και χωρίς παρεξήγηση)...

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και να σώσω το ψάρι ? κάτι πρακτικό ? κάτι που μπορεί να κάνουμε μέσα από ένα forum....ή μήπως χάνω τον χρόνω μου?

Πιστεύω πως παλευοντας μέσα σε αυτη τη γυαλα, ναι απλα χάνεις το χρόνο σου.

Και όλα αυτα διότι μπορει να είναι 1002 πράγματα. Στρες λόγο του περιορισμένου χώρου, μέγεθος γυαλας, αρρώστια, ακατάλληλο νερό και στοιχεία αυτού κ.α.

Όπως είπαν και τα παιδια πιο πάνω, είναι τελείως ακατάλληλη.

Για μένα το καλύτερο είναι να δώσεις το ψαράκια σε φίλο ή petshop, να πάρεις μια μεγαλύτερη γυαλα και να ακολουθήσεις την διαδικασία για να μπορέσει και να ζήσει το ψαράκι σου όμορφα, αλλα και να μην ταλαιπορησε και σπατάλας τζάμπα λεφτά σε διάφορα σκευάσματα.

Υπαρχουν πολλοί εδώ μέσα που έχουν μονομάχους, οπότε θα μπορέσεις να δεις και τα δικά τους ενυδρεια και να πάρεις ιδέα το πως "κανονικά" θα πρέπει να γίνουν όλα. :buttrock:

Έγινε επεξεργασία - evripidis

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις...ο Μπουρμπουλίθρας (έτσι τον έλεγα). ............

Για τους καινούργιους που θέλουν να πάρουν κάποιο ψαράκι να προσέξουν τα πάντα που θα κάνουν καλύτερα τη ζωή του...

εγώ νόμιζα ότι ήταν ποιο απλά τα πράγματα , γι'αυτό για αποφυγή από τέτοιες καταστάσεις,κάλο είναι να ενημερωνόμαστε πρώτα , και μετά να αποφασίζουμε να πάρουμε κάποιο ψαράκι..

Να είστε καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...