Jump to content

Αιπτάσιες

ROBIN

Recommended Posts

Κάθε μέρα βλέπω δύο τρεις μικρές από αυτές πάνω στο βράχο μου. Τις καταπολεμώ μέχρι τώρα με λεμόνι αλλά για τα 20 λίτρα μου διάβασα ότι υπάρχουν γαρίδες που τις τρώνε. Πως τις λένε ακριβώς και που τις βρίσκω γιατί στην επαρχία δεν υπάρχει τίποτα. Η κάτι άλλο που πρέπει να κάνω για να τις καταπολεμήσω;

Ευχαριστώ

Peppermint λεγονται... επισης δουλεια σε μενα εκανε το ψαρακι filefish (Acreichthys tomentosus)... Απλα ειναι πολυ δειλο ψαρακι...Τωρα απο που μπορεις να τα προμηθευτεις...απο καποιο καταστημα Αθηνα-Θεσσαλονικη και να πληρωσεις τα μεταφορικα...Στην αναλογη ενοτητα εδω στο φορουμ ειδοποιουν καθε ποτε εχουν νεες παραλαβες. Προσφατα ειχαν, επικοινωνησε μαζι τους. Καλη συνεχεια!

Θα πρέπει να αρκεστείς στις γαρίδες ή σε κάποιους τρόπους καταπολέμησης με υγρά (ξύδι, λεμόνι) ή και του εμπορίου ακόμη ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, (λόγω του μικρού όγκου νερού), που πέρα από τη ποσότητα των χημικών δεν ενδεικνύεται η φιλοξενία για aipasio-φάγα ψάρια.

Δες εδώ έναν οδηγό καταπολέμησης τους.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=277626

Πριν το καλοκαιρι ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα και μεχρι να μου ερθουν οι γαριδες εκανε τη μεθοδο με το λεμονι..1μλ καθε 2 μερες...αλλα για να ειμαι πιο επιθετικος,τις μερες που δν εκανα ενεση με λεμονι,εκανα ενεση με βραστο νερο..μερικοι συνιστουν τν ενεση αμεσως αφου ταισεις,καθως δυσκολευονται οι απτ.να κλεισουν..λιγο το ενα λιγο το αλλο,τις ξεφορτωθηκα..

Σε ποιά ενότητα φαίνονται αυτοί οι εισαγωγείς γιατι όπου ρώτησα στην Αθήνα δεν βρίσκω peppermind

Κάθε? κατάστημα όταν κάνει εισαγωγή, (συνήθως από Αμερική) αναρτά μια ανακοίνωση στη κατηγορία του, αλλά φαίνεται κιόλας πατώντας τις "Νέες δημοσιεύσεις" επάνω δεξιά.

Ειναι λίγο δύσκολο να βρείς Peppermind . 'Ερχονται μια-δυο φορές τον χρόνο απο Αμερική , όπως προ είπε ο Αίολος . Ο Σεπ Οκτ είναι καλοί μήνες για εισαγωγές ,οπότε παίρνε τελ σε μαγαζία και ρώτα τους ....! Αμα βρείς πάρε 3-4 και παίξε κανα Λόττο .... :buttrock:

Έχε υπ όψιν σου και τα εξής...

Αν οι aiptasies είναι μεγάλες δεν θα τις φάνε οι γαρίδες, όπως και αν υπάρχει αφθονία τροφής στο ενυδρείο και πάλι ίσως να μην της πλησιάσουν.

Οπότε σ αυτή τη περίπτωση η διαδικασία καταπολέμησης τους με άλλα μέσα είναι μονόδρομος.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση? Δεν ξεριζώνονται? Δηλαδή μια που έχω εγώ κουνιέται δεν γίνεται να την πιάσω και να την βγάλω?????

Όχι δεν γίνεται, μόλις την πλησιάσεις θα χωθεί μέσα στη τρύπα/φωλιά, άσε που είναι και επικίνδυνο από την άποψη ότι αν κοπεί ένα κομμάτι από αυτήν θα δημιουργηθεί μια νέα.....

Καταλαβαίνεις λοιπόν τι θα γίνει αν τη "διαλύσεις" !!!!

Για να σου λέμε όλες αυτούς τους τρόπους αντιμετώπισης, πάει να πει ότι υπάρχει κάποιος λόγος, ειδάλλως θα σου λέγαμε πιάσε την και βγάλε την !!!

• 3 weeks later...

Εγω ...εδω και καιρο εχω μονο μια.. εχει μεγαλωσει σχετικά και δεν εχω κανει κατι .... απλα ερωτηση... τι κακο θα μπορουσε να κανει στο ενυδρειο αν παραμεινει ??

Εγω ...εδω και καιρο εχω μονο μια.. εχει μεγαλωσει σχετικά και δεν εχω κανει κατι .... απλα ερωτηση... τι κακο θα μπορουσε να κανει στο ενυδρειο αν παραμεινει ??

Θα πολλαπλασιαστεί και σε λίγο στο ενυδρείο σου θα βλέπεις παντού aiptasia.....αφαίρεσε την όσο είναι ακόμη νωρίς

Σ' ενα κομματι βραχου που ειναι ευκολο να βγει απο το ενυδρειιο εχω 4-5 μεγαλες, οι 6 pepermint δεν μου εκαναν δουλεια και μικρες που ηταν.

Σκεφτομαι να βγαλω τον βραχο και να τον βυθισω σε κουβα με νερο απο Α.Ο. και να τον αφησω 2-3 ωρες, εχει δοκιμασει κανεις την μεθοδο, θα ειναι αποτελεσματικη?

Σ' ενα κομματι βραχου που ειναι ευκολο να βγει απο το ενυδρειιο εχω 4-5 μεγαλες, οι 6 pepermint δεν μου εκαναν δουλεια και μικρες που ηταν.

Σκεφτομαι να βγαλω τον βραχο και να τον βυθισω σε κουβα με νερο απο Α.Ο. και να τον αφησω 2-3 ωρες, εχει δοκιμασει κανεις την μεθοδο, θα ειναι αποτελεσματικη?

Aφού το σκέφτεσαι να βγάλεις τον βράχο,άστον αρκετές μέρες να νεκρωθεί εντελώς και μετα πλύσιμο και στο ενυδρείο.

Έχει αναφερθεί ως και για κάψιμο με φλογιστρο,σαν τρόπος καταπολέμησης,απλά σιγουρέψου στο που ακριβώς βρίσκεται.

Περίεργος και πολύ δυνατός οργανισμός...

• 3 weeks later...

Εγώ έχω δοκιμάσει αρκετούς από τους παραπάνω τρόπους χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα μέχρι που κατέληξα σε σκεύασμα εμπορίου μα πολύ καλά αποτελέσματα από την πρώτη μέρα Tropic marine elimi-aiptas δεν πειράζει τίποτα στο ενυδρείο και η αιπτάσια που καρφώνουμε με την σύριγγα δεν ξαναβγαίνει, το χρησιμοποιώ 4 χρόνια.

Εγώ έχω δοκιμάσει αρκετούς από τους παραπάνω τρόπους χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα μέχρι που κατέληξα σε σκεύασμα εμπορίου μα πολύ καλά αποτελέσματα από την πρώτη μέρα Tropic marine elimi-aiptas δεν πειράζει τίποτα στο ενυδρείο και η αιπτάσια που καρφώνουμε με την σύριγγα δεν ξαναβγαίνει, το χρησιμοποιώ 4 χρόνια.

Πολύ καλό προϊόν.

Αυτό χρησιμοποιώ και εγώ με εξαιρετικά αποτελέσματα.

:thumbup:

Με ταλαιπωρησαν πολυ οι απταιζιες στο ενυδρειο καθε φορα που το ξαναεστηνα.

Δοκιμασα σχεδον τα παντα. Το πρωτο που ειχε αποτελεσμα ηταν το kalk-wasser.

Ομως παιθενε οποια σκοτωνα εγω. Αυτες ηταν οι μεγαλες. Στη συνεχεια οι μικρες μεγαλωναν κι αυτες και πηγαινε μύλος.

Δεν ειμαι της αποψης να βαζουμε φαρμακα κλπ στο ενυδρείο, οπότε το σταματησα.

Ο πιο αποτελεσματικος τροπος που τις αντιμετωπιμετωπησα ηταν με φυσικο τροπο. Με ψαρακια.

Εριξα ενα filefish και ενα μεγαλουτσικο chelmon.

Το ενα εφαγε ολες τις μικρε και το αλλο ολες τις μεγαλες!!

Πιστεψτε με ηταν απειρες!!! Μεχρι και στον αραγωνιτη τις καλλιεργουσα!!

Οσοι ειχαν ερθει πριν 2 μηνες σπιτι μου που το ξαναστησαμε το ενυδρείο... τις θυμουνται!!! Οποιος ερθει τωρα.... βλεπει μόνο 4!!! Αλλα οχι για πολυ!!!

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Με ταλαιπωρησαν πολυ οι απταιζιες στο ενυδρειο καθε φορα που το ξαναεστηνα.

Δοκιμασα σχεδον τα παντα. Το πρωτο που ειχε αποτελεσμα ηταν το kalk-wasser.

Ομως παιθενε οποια σκοτωνα εγω. Αυτες ηταν οι μεγαλες. Στη συνεχεια οι μικρες μεγαλωναν κι αυτες και πηγαινε μύλος.

Δεν ειμαι της αποψης να βαζουμε φαρμακα κλπ στο ενυδρείο, οπότε το σταματησα.

Ο πιο αποτελεσματικος τροπος που τις αντιμετωπιμετωπησα ηταν με φυσικο τροπο. Με ψαρακια.

Εριξα ενα filefish και ενα μεγαλουτσικο chelmon.

Το ενα εφαγε ολες τις μικρε και το αλλο ολες τις μεγαλες!!

Πιστεψτε με ηταν απειρες!!! Μεχρι και στον αραγωνιτη τις καλλιεργουσα!!

Οσοι ειχαν ερθει πριν 2 μηνες σπιτι μου που το ξαναστησαμε το ενυδρείο... τις θυμουνται!!! Οποιος ερθει τωρα.... βλεπει μόνο 4!!! Αλλα οχι για πολυ!!!

Πάντα καλύτερα είναι ο φυσικός τρόπος αλλά ο φίλος έχει 20 λίτρα μόνο.

Τις μικρές δοκίμασε με σύριγγα ινσουλίνης και tropic marine elimi-aiptas.Πολύ ισχυρό τις βλέπεις να μαυρίζουν και να αποσυντίθονται.Αλλιώς γαρίδες lysmata wurdemanni γνωστές και ως pepermint.

Τις μικρές δοκίμασε με σύριγγα ινσουλίνης και tropic marine elimi-aiptas.Πολύ ισχυρό τις βλέπεις να μαυρίζουν και να αποσυντίθονται.Αλλιώς γαρίδες lysmata wurdemanni γνωστές και ως pepermint.

Όταν θα το κάνεις να έχεις κλειστή την κυκλοφορία του ενυδρείου.

Εμένα οι peppermint που έχω μου κάνανε άψογη δουλειά στο ενυδρείο. Εξαφανίσανε όλες τις απταίσιες. Μάλιστα προχθές μου έφερε ένας φίλος κομμάτια βράχου τα οποία είχαν απταίσια. Την επόμενη μέρα δεν υπήρχε καμία στο βράχο.

• 3 weeks later...

Όχι

Οι γαρίδες δεν πειράζουν τα μαλακά κοράλια;

lysmata amboinensis,lysmata debelius και lysmata wurdemanni δεν πειραζουν τα κοραλια.

Για τιςRhynchocinetes durbanensis(Camel shrimps) υπαρχουν αναφορες για ενοχληση σε κοραλια.

:)

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΡΑΤΟΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...