saxlina 25 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2011 καλημερα σε ολους ακουσα τελευταια για τα dither fish ψαρια στοχους, μπορειται να μου πειτε μερικα που να ταιριαζουν με κυχλίδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 25 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 25 Σεπτεμβρίου 2011 καλημερα σε ολους ακουσα τελευταια για τα dither fish ψαρια στοχους, μπορειται να μου πειτε μερικα που να ταιριαζουν με κυχλίδες? Tα dither fish ειναι ψάρια που χρησιμοποιούμε συνήθως για να αλλάξουμε συμπεριφορές των ντροπαλών ψαριών. Για παραδειγμα σε ενα ενυδρειο με Altolamprologus calvus οι οποίοι ειναι αρκετά ντροπαλοί και φοβούνται την παρουσία μας μπροστά στο ενυδρειο βάζουμε ενα χαρεμάκι απο multies ωστε οι A.Calvus να βλέπουν οτι κινούνται και άλλα ψάρια στο χωρό και να μην στρεσαρονατι/κρύβονται τόσο πολύ. Οι Αμερικανοι χρησιμοποιούν και άλλα ψάρια εκτός Αφρικής σαν dither fish. Δεν υπάρχει κατι συγκεκριμένο που να ταιριάζει γενικά με τις κιχλίδες. Εξαρτάται πάντα απο το τι ψάρια έχουμε. Εσυ για πιο λόγο θελεις να χρησιμοποιήσεις dither fish? Τι ψάρια εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 27 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 27 Σεπτεμβρίου 2011 ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ MBUNA ME AULONOCARA ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ...Ή MBUNA ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΧΥΛΟΨΑΡΟ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 27 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ MBUNA ME AULONOCARA ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ...Ή MBUNA ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΧΥΛΟΨΑΡΟ.. Κοχυλοψαρο η Malawi εχει αν θυμαμαι καλα μονο ενα ειδος το οποιο ειναι δυσευρετο. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=27890 Αρα η ιδεα σου δεν ειναι πραγματοποιησιμη,καθως ολα τα αλλα κοχυλοψαρα ειναι απο Τanganyika. Γραφε σε παρακαλω μονο με μικρα ελληνικα. Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2011 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 30 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνώντας με τον φίλο μου το Prince απλά θα συμπληρώσω κάτι για τα λεγόμενα dither fish. Δεν είναι ψάρια που τα βάζουμε( και δεν πρέπει να τα βάζουμε) για να εισπράττουν την επιθετικότητα των υπόλοιπων ψαριών μας. Είναι ψάρια (συνήθως synodontis για την Αφρική) που με το κολύμπι τους στο ενυδρείο μας βοηθάνε τα υπόλοιπα πιο ντροπαλά ψάρια να ξεθαρρέψουν. Θα έλεγα αντί να ψάχνουμε για dither fish, να κάνουμε καλύτερη μελέτη για την σύνθεση του ενυδρείου. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 1 Οκτωβρίου 2011 Συμφωνώντας με τον φίλο μου το Prince απλά θα συμπληρώσω κάτι για τα λεγόμενα dither fish. Δεν είναι ψάρια που τα βάζουμε( και δεν πρέπει να τα βάζουμε) για να εισπράττουν την επιθετικότητα των υπόλοιπων ψαριών μας. Είναι ψάρια (συνήθως synodontis για την Αφρική) που με το κολύμπι τους στο ενυδρείο μας βοηθάνε τα υπόλοιπα πιο ντροπαλά ψάρια να ξεθαρρέψουν. Θα έλεγα αντί να ψάχνουμε για dither fish, να κάνουμε καλύτερη μελέτη για την σύνθεση του ενυδρείου. Καλή συνέχεια. Τα ειπες ολα Κωστη,ειδικα στο 2ο σκελος.Η σωστη συνθεση ειναι το Α και Ω της Αφρικης.Αλλιως καταληγουμε μαλλον σε ημιμετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 6 Οκτωβρίου 2011 Author #7 Share 6 Οκτωβρίου 2011 πολυ ωραια με καλυψατε...ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος