Jump to content

Ενυδρειο στα σκαρια!!

Savou

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.

Ετοιμαζω ενα νεο ενυδρειακι και θελω τις ιδεες σας.

Το ενυδρειο εως τωρα εχει μεσα απο φυτα:

Hemianthus callitrichoides(cuba) , Hydrocotyle leucocephala και λιγο Rotala.

Απο τεχνικη υποστηριξη ειχει:

Φωτισμος 24 watt

Φιλτρο Eheim liberty 2042.

Diy Co2.

Το ενυδρειο ειναι 18 λιτρα.

Θα ηθελα να μου πρωτεινεται καμια ιδεα για φυτα πλατης και μεσης!

Savouaquarium.jpg

Πολυ ομορφο το ενυδρειακι φιλε :buttrock:

Νομιζω οτι καλητερα να εβαζες το Hydrocotyle leucocephala πισω γιατι γινεται αρκετα ψιλο.Τωρα οπως ξερεις μπορεις να δεσεις καποια μοςς στο ξυλο σου,να βαλεις κατι σε κρυπτοκορινα για τη μεση και για πισω κανενα κοκκινο φυτακι για να σπασει η πρασιναδα.Το σωλινακι που βλεπω ειναι απο το co2?Αν ναι να ξερεις οτι δεν θα κανεις δουλεια ετσι,θα παει τζαμπα

Πολυ ομορφο το ενυδρειακι φιλε :buttrock:

Νομιζω οτι καλητερα να εβαζες το Hydrocotyle leucocephala πισω γιατι γινεται αρκετα ψιλο.Τωρα οπως ξερεις μπορεις να δεσεις καποια μοςς στο ξυλο σου,να βαλεις κατι σε κρυπτοκορινα για τη μεση και για πισω κανενα κοκκινο φυτακι για να σπασει η πρασιναδα.Το σωλινακι που βλεπω ειναι απο το co2?Αν ναι να ξερεις οτι δεν θα κανεις δουλεια ετσι,θα παει τζαμπα

Ναι φιλε μου το σωλινακη ειναι του co2.

Το εχω βαλει και σκαει πανω στην ροη του φιλτρου και κανει μια χαρα την δουλεια του.

Ειναι πρωσορινο μεχρι να βρω μια καλη πατεντα με ενα κυκλοφορητη να κανω σωστη διαχυση.

Την leucocephala την εβαλα εκει με σκοπο οταν μεγαλωση λιγο να πιασει πισω απο τις πετρες ωστε να φενετε οσο δινατον πιο φισικο γινετε!!

Ναι φιλε μου το σωλινακη ειναι του co2.

Το εχω βαλει και σκαει πανω στην ροη του φιλτρου και κανει μια χαρα την δουλεια του.

Ειναι πρωσορινο μεχρι να βρω μια καλη πατεντα με ενα κυκλοφορητη να κανω σωστη διαχυση.

Την leucocephala την εβαλα εκει με σκοπο οταν μεγαλωση λιγο να πιασει πισω απο τις πετρες ωστε να φενετε οσο δινατον πιο φισικο γινετε!!

Το ενυδρειο ειναι και θα γινει ακομα ποιο σουπερ ...

Το Σωληνακι ΔΕΝ κανει δουλεια εκει μιας και δεν γινεται η διασπαση του co2 και απλα μπαινει στο ενυδρειο σου σε μορφη φυσαλιδας και ΟΧΙ σαν μικροφυσαλιδας . εκτος αυτου πες οτι εκανε δουλεια με τη μορφη φυσαλιδας που βγαινει τωρα ΔΕΝ ειναι η καταλληλη θεση εκει που το εχεις , πρεπει να παει χαμηλα σχεδον κοντα στο βυθο σου :buttrock:

Το ενυδρειο ειναι και θα γινει ακομα ποιο σουπερ ...

Το Σωληνακι ΔΕΝ κανει δουλεια εκει μιας και δεν γινεται η διασπαση του co2 και απλα μπαινει στο ενυδρειο σου σε μορφη φυσαλιδας και ΟΧΙ σαν μικροφυσαλιδας . εκτος αυτου πες οτι εκανε δουλεια με τη μορφη φυσαλιδας που βγαινει τωρα ΔΕΝ ειναι η καταλληλη θεση εκει που το εχεις , πρεπει να παει χαμηλα σχεδον κοντα στο βυθο σου :buttrock:

Θα κοιταξω να τρεξω λιγο την διαχυση.

Το ψαχνω το θεμα λιγο πιο πολυ ωστε να φτειαξω κατι διακριτικο που να κανει σωστα την δουλεια του!!

Δοκιμασμενη διαχυση,κανει τρελη δουλεια :buttrock:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=64857

:buttrock::buttrock:

Το εχω διαβασει και ειναι σιγουρα πολυ καλη διαχιση αλλα λιγο μεγαλη για ενα τοσο μικρο ενυδρειο οσο αυτο.

Αλλα μου φενετε οτι εκει θα καταληξω.

:buttrock::buttrock:

Το εχω διαβασει και ειναι σιγουρα πολυ καλη διαχιση αλλα λιγο μεγαλη για ενα τοσο μικρο ενυδρειο οσο αυτο.

Αλλα μου φενετε οτι εκει θα καταληξω.

Τωρα που θα κανω παρουσιαση στο δικο μου το μικρο που ειναι περιπου 35 λιτρα καθαρα αν καταφερεις να το δεις μεσα θα μου πεις :buttrock:

Δεν ειναι τοσο μεγαλο οσο φαινεται,η ποτιστρα που εχω βαλει ειναι μικρουλα.

Αυτο που εχω να πω ειναι οτι βλεπω ολα τα φυτα μου να κανουν pearling :)

Τωρα που θα κανω παρουσιαση στο δικο μου το μικρο που ειναι περιπου 35 λιτρα καθαρα αν καταφερεις να το δεις μεσα θα μου πεις :buttrock:

Δεν ειναι τοσο μεγαλο οσο φαινεται,η ποτιστρα που εχω βαλει ειναι μικρουλα.

Αυτο που εχω να πω ειναι οτι βλεπω ολα τα φυτα μου να κανουν pearling :buttrock:

:buttrock::)

Μια χαρα τοτε θα την φτειαξω συντομα!!!

Ανυπομονω για την παρουσιαση σου!!

Έγινε επεξεργασία - Savou

Πολύ ωραίο.για φόντο σκέφτεσαι τίποτα; :buttrock:

Πολύ ωραίο.για φόντο σκέφτεσαι τίποτα; :buttrock:

Φωτη να σου πω την αληθεια δεν το εχω σκευτει ακομα.

Πιο πολυ με νοιαζει τωρα τη φυτα θα βαλω και μετα ολα τα αλλα.

Λογικα ομως θα μπει μαυρη πλατη!

Μια ανανέωση του ενυδρείου με 3-4 πρόχειρες φωτογραφίες.

Οι πρώτου κάτοικοι μπήκαν στο ενυδρείο.

Ακούω συμβουλές και προτάσεις!!! :buttrock::buttrock:

IMG_1200.jpg

IMG_1198.jpg

IMG_1193-1.jpg

IMG_1202.jpg

IMG_1191.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...