Jump to content

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΩΝΗ

nikos gn

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους, εχω μερικες αποριες για την ανεμωνη μου που την αγορασα χθες.Καταρχας ειναι η green carpet anemone , εχουμε και λεμε εχω ενα ζευγαρι occelaris και το θυληκο συχνα σαν να την δαγκωνει στο στομα της, πως το εξηγητε? Δευτερον διαβασα σε ενα ποστ πως χρειαζονται προσθηκη ιωδιου , ηθελα να μου πειτε κατα ποσο κανει δουλεια της red sea το calcium+3 που περιεχει : calcium,strontium,molybdenum& iodine supplement, και να μου πειτε καποιο αξιοπιστο τεστ κιτ για να μετραω το ιωδιο μου.

Πληροφοριες ενυδρειου:

Τρεχει απο 5/2010

144lt main tank+30 lt sump+refugium

18kg live rock

16kg aragonite

skimmer : red sea prizm deluxe +diy εσωτερικο αεροπετρας στο sump

Κανιστρο με ανθρακα βιο μακαρονι ζεολιθο και αντιφωσφορο

φωτισμος: 2*24watt T5 μια λευκη μια chilli red+2*10watt T8 led tube μια λευκη μια αναμεικτη+1*8watt T5 led tube ακτινικη

Φωτοπεριοδος: 8 ωρες

Κυκλοφορια: 2*SEN-JVP 3000LT/H+EHEIM COMPACT 1000(επιστροφη απο sump)

Μετρησεις ιχνοστοιχειων:

πυκνοτητα(με ρεφρακτομετρο): 1.0245

PH : 8,2 (με API test)

KH:9 (api test)

CA:400(tropic marine test)

MG:1350(salifert)

NO2:0(salifert)

NO3:1(ΑΡΙ test)

NH4:0(API test)

PO4:0,03(salifert)

Ευχαριστω για την υπομονη σας

Έγινε επεξεργασία - nikos gn

νομίζω πως έχεις πολύ λίγο φως για την συγκεκριμένη ανεμώνη και ότι τρώνε ψάρια εκτός από τα είδη που συμβιώνουν μαζί καθώς και ότι γίνονται τεράστιες... αλλά περίμενε κάποιον που να το κατέχει καλύτερα το άθλημα :buttrock:

Έγινε επεξεργασία - warhawk

η καρπετ μπορει να γινει φονιας ψαριων σε τοσα λιγα λιτρα φιλε μου.επισης το γεγονος οτι γινεται τεραστια και στην πορεια θα πιασει μεγαλο μερος του βυθου σου,ισχυει επισης.

συμφωνω και εγω πως μαλλον εισαι πολυ οριακα στον φωτισμο.

μηπως να το ξανασκεφτεις?

Οριακα στο φωτισμο ? Δηλαδη αμα προσθεσω αλλη μια 10watt T8 led tube θα ειμαι ενταξει? και τωρα σις υπολοιπες ερωτησεις μπορει να μου απαντησει καποιος? Oσον αφορα τα λιτρα μου προγραματιζω συντομη αναβαθμιση στα 400 λιτρα :buttrock::buttrock::buttrock:

Έγινε επεξεργασία - nikos gn

Η αλήθεια είναι ότι πολλά ασπόνδυλα, μεταξύ αυτών και οι ανεμώνες (αλλά και οι γαρίδες) χρειάζονται προσθήκη ιωδίου.

Το θέμα όμως είναι ότι το ιώδιο δεν έχει μια .."μορφή" και όλα τα τεστ που κυκλοφορούν θα μπορούσαν να θεωρηθούν "ανακριβή" στα αποτελέσματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το μετράς.

Όσον αφορά τη προσθήκη ιωδίου μπορείς να πάρεις κάποια συσκευασία και να το προσθέτεις σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρίας, ίσως και λιγότερο.

Μεγάλες δόσεις ιωδίου είναι επικίνδυνες για τα ζωντανά.

Τώρα αν το ιώδιο εμπεριέχεται με κάποια άλλα ιχνοστοιχεία όπως το συνηθίζουν κάποιες εταιρίες θα πρέπει να βρεθεί και η "χρυσή τομή" του κάθε πότε και πόσο ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Θα σου πρότεινα το κάθε ιχνοστοιχείο να έχει διαφορετική συσκευασία διότι έτσι θα έχεις τον έλεγχο στο καθένα ξεχωριστά.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

• 2 weeks later...

Μετα απο αγορα μιας ακομη Τ8 led tube 10 watt και ξεχωριστου ιωδιου, η ανεμωνη μου ολο και μεγαλωνει και δεν εχει αλλαξει θεση απο τη μερα που τη πηρα, μεχρι το τελος του μηνα θα γινει και αναβαθμιση σε 250 λιτρα :D και αλλα 100 περιπου σαμπ και ελπιζω να προσαρμοστει στο καινουργιο της σπιτι. Στο καινουργιο ενυδρειο θα μπει το νερο του παλιου και λεω να διακυνδινευσω το υπολοιπο απο της θαλασσες μας (συγκεκριμενα απο 2ο ποδι χαλκιδικης)

Καταρχήν σου εύχομαι να πανε ολα καλα με αυτην την ανεμώνη.

Απο τα περισσότερα ειδη που κυκλοφορούν στην αγορα το συγκεκριμένο φημίζεστε στις δυνατότητες που εχει ως θηρευτής κάνοντας μέχρι και καρτέρια σε ψαρια...Πριν μερικά χρόνια σε μεγάλη έκθεση ενυδρείων ειχα δει με τα ματια μου να κατασπαράζει τον κλόουν που ειχε συμβίωση.Η νευρική συμπεριφορά του κλόουν σου λοιπόν ειναι άκρος φυσιολογική μιας και εχει αρχίζει να παίζει το παιχνίδι με την γάτα και το ποντίκι...

Η νευρικη συμπεριφορα των κλοουν εχει σταματησει απο την 2η μερα και μαλιστα εχει γινει η καλυτερη φωλια τους ,πρωι και βραδυ τριβονται πανω της και εχουν αρχισει να την ταιζουν κιολας :D

Εχω διαβασει αρθρα για τις συγκεκριμενες ανεμωνες που λενε οτι χρειαζονται πολυ δυνατο φως για να φωτοσυνθεσουν,εχω διαβασει αλλα αρθρα που λενε οτι δεν χρειαζονται φως για να ζησουν παρα μονο καλο ταισμα....απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι δεν ειναι αναγκη να εχεις πολυ φως για το συγκεκριμενο ζωντανο.Το σιγουρο ειναι οτι κ σε ενυδρειο του τονου να την βαλεις θα σου τα φαει ΟΛΑ!!!Κ οταν λεω ολα εννοω ολα...μια μεγαλη carpet μπορει να φαει ενα ενηλικο long spine urchin κ να σου φτυσει τα αγκαθια του την αλλη μερα σε ενα ομορφο πακετακι :D ...

Ελπιζω να μην γινει ποτε αυτο και για να μειωσω τις πιθανοτητες την ταιζω 3 φορες τη βδομαδα , κατα τα αλλα το ρισκαρω γιατι μαρεσει πολυ σαν ζωντανο :D-_- με το πρωτο θυμα παντως θα την δωσω ελπιζω να μν υπαρξει ποτε.... -_-

Ελπιζω να μην γινει ποτε αυτο και για να μειωσω τις πιθανοτητες την ταιζω 3 φορες τη βδομαδα , κατα τα αλλα το ρισκαρω γιατι μαρεσει πολυ σαν ζωντανο :D-_- με το πρωτο θυμα παντως θα την δωσω ελπιζω να μν υπαρξει ποτε.... :D

Μακαρι,αν και νομιζω πως δεν θα το αποφυγεις καποια στιγμη -_-

• 1 month later...

Στο έυχομαι κι εγώ να πάνε όλα καλά, εμένα μου κατασπάραξε ένα blue tang και ένα clown fish (Amphiprion ocellaris) :( πάντως για αυτό προσοχή!!

Παντως μεχρι στιγμης ολα πανε μια χαρα , πιστευω αποφευγω να μην μου φαει καποιο ψαρι με το οτι την ταιζω μερα παρα μερα και δεν μου εχει δηξει κανενα σημαδι επιθετικοτητας... :bigemo_harabe_net-64:

• 2 months later...

Οπως με ειχατε προειδοποιησει η ανεμωνη εχει γινει ενα τερας, κυριολεκτικα ομως ,εχει ανοιγμα σιγουρα 15-20 ποντους :sarcasm: και μαλον μ εχει φαει μια saliara fasciatus ,ομως δυσκολευομαι να την δωσω πρωτον γιατι ειναι πανεμορφη και δευτερον γιατι το μεγαλυτερο μερος τ ποδιου της ειναι κατω απο το βραχο και δεν θελω να την στρεσαρω...

Κατα τα αλλα δν καταφερα να μεγαλωσω το κυριος ενυδρειο αλλα τουλαχιστον μεγαλωσα αρκετα τη βαση του και το σαμπ.. συγκεκριμενα το σαμπ εγινε στα 72 λιτρα +20 αναπληρωση πιστευω απο το τιποτα ειναι καλα.. :whistling:

Θα προσπαθησω να κανω και μια παρουσιαση τ ενυδρειου μου απο ολες τις φασεις π περασε..... Αυτα :usd:

Οπως με ειχατε προειδοποιησει η ανεμωνη εχει γινει ενα τερας, κυριολεκτικα ομως ,εχει ανοιγμα σιγουρα 15-20 ποντους :sarcasm: και μαλον μ εχει φαει μια saliara fasciatus ,ομως δυσκολευομαι να την δωσω πρωτον γιατι ειναι πανεμορφη και δευτερον γιατι το μεγαλυτερο μερος τ ποδιου της ειναι κατω απο το βραχο και δεν θελω να την στρεσαρω...

Κατα τα αλλα δν καταφερα να μεγαλωσω το κυριος ενυδρειο αλλα τουλαχιστον μεγαλωσα αρκετα τη βαση του και το σαμπ.. συγκεκριμενα το σαμπ εγινε στα 72 λιτρα +20 αναπληρωση πιστευω απο το τιποτα ειναι καλα.. :whistling:

Θα προσπαθησω να κανω και μια παρουσιαση τ ενυδρειου μου απο ολες τις φασεις π περασε..... Αυτα :usd:

Στην προκειμενη περιπτωση εκτος του ογκου,μας ενδιαφερει και η διασταση του ενυδρειου,καθως η ανεμωνη σου θα μεγαλωσει κι αλλο!!!

Στην προκειμενη περιπτωση εκτος του ογκου,μας ενδιαφερει και η διασταση του ενυδρειου,καθως η ανεμωνη σου θα μεγαλωσει κι αλλο!!!

Οι διαστασεις του ενυδρειου ειναι (ΜxΥxΠ) : 80x50(45 στηλη νερου)X 40

Ειναι σιγουρα μεγαλη για τ ενυδρειο μου αλλα και δυσκολο να την βγαλω...

με λιγο κοπο,αφου ο ποδισκος δεν ειναι μεσα στην αμμο,μπορεις να την βγαλεις αν θες...αν ο βραχος βγαινει,μπορεις να την βγαλεις απο το ενυδρειο με το βραχο,να την γυρισεις να κρεμετε αναποδα και με ενα πολυ μικρο κουταλακι (εγω χρησιμοποιω ενα πολυ σπανιο και ακριβο μηχανιμα,ενα κουταλακι πλαστικο που σου δινουν για να ανακατευεις τον κοπουτσινο στα fast food :D ) να τις ενωχλεις τον ποδισκο στην βαση μεχρη σιγα σιγα να ξεκολησει....μια αλλη λυση,στην περιπτωση που παντα το βραχακι βγαινει απο το ενυδρειο ειναι να ενοχλησεις τον ποδισκο με ενα παγακι

Δυστηχως ομως δεν ειναι κολημενη στο βραχο αλλα στον πατο του ενυδρειου κατω απο τον βραχο...

και μια φωτο

post-45299-0-94129200-1326977769_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...