Jump to content

Ενυδρείο Juwel Rio 240 και καλή μου αρχή

IoannisV

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι :buttrock:

Θέλω να ρωτήσω μιας και θα βάλω KAI εξωτερικό φίλτρο,

υπάρχει τρόπος να μην μένει ανοικτό το πίσω καπάκι ; (όπου θα περνούν τα σωληνάκια εισόδου/εξόδου)

Γεια σας και πάλι :buttrock:

Θέλω να ρωτήσω μιας και θα βάλω KAI εξωτερικό φίλτρο,

υπάρχει τρόπος να μην μένει ανοικτό το πίσω καπάκι ; (όπου θα περνούν τα σωληνάκια εισόδου/εξόδου)

αν δεν εχει εγκοπες απο την πισω μερια το ενυδρειο σου τοτε θα πρεπει να κανεις ενα μικρο κοψιμο στο πλαστικο για να περασεις τους σωληνες και να κλεινει το καπακι σου .

Οντως το ενυδρείο έχει έτοιμες εγκοπές να περνούν ελεύθερα πρίζες και σωλήνες,τώρα το είδα που το έστησα.

Μόλις έχω κάτι νεότερο για την πρόοδο του ενυδρείου θα σας ενημερώσω.

Τα λέμε.

Οντως το ενυδρείο έχει έτοιμες εγκοπές να περνούν ελεύθερα πρίζες και σωλήνες,τώρα το είδα που το έστησα.

Μόλις έχω κάτι νεότερο για την πρόοδο του ενυδρείου θα σας ενημερώσω.

Τα λέμε.

Καλη αρχη

Αγαπητέ φίλε καλώς ήλθες στην Αφρική.Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις σου για ποιά ψάρια πρόκειται να φιλοξενήσεις ,εμείς θα σε βοηθήσουμε σε ο,τι χρειαστείς.

:buttrock:

Καλώς σας βρήκα όλους :buttrock:

Οσο για τα ψαράκια που έχω αποφασίσει να βάλω σε πρώτη φάση

είναι τα Labidochromis Caeruleus :buttrock: ( σας κούφανα ε; )

Για ένα δεύτερο χαρεμάκι έχω σκεφτεί ή τα Pseudotropheus sp. Acei

ή τα Iodotropheus Sprengerae ή τα Metriaclima Αurora ( όποια βρω,και τα τρία μου αρέσουν ).

Πάω να μαζέψω άμμο τώρα να την πλύνω να την έχω έτοιμη γιατί από Δευτέρα αρχίζω το

aquascaping και θα φάω αρκετές ώρες σε αυτό :buttrock:

Καλώς σας βρήκα όλους :buttrock:

Οσο για τα ψαράκια που έχω αποφασίσει να βάλω σε πρώτη φάση

είναι τα Labidochromis Caeruleus :) ( σας κούφανα ε; )

Για ένα δεύτερο χαρεμάκι έχω σκεφτεί ή τα Pseudotropheus sp. Acei

ή τα Iodotropheus Sprengerae ή τα Metriaclima Αurora ( όποια βρω,και τα τρία μου αρέσουν ).

Πάω να μαζέψω άμμο τώρα να την πλύνω να την έχω έτοιμη γιατί από Δευτέρα αρχίζω το

aquascaping και θα φάω αρκετές ώρες σε αυτό :)

Καλώς ήλθες και απο μένα στην Αφρική! :buttrock:

Εδω μπορεις να διαβάσεις κάποιες πληροφορίες που μπορεί να σε βοηθήσουν:

Συμβατότητα mbuna ανα μήκος ενυδρείου

Set up αφρικάνικων ενυδρειων (ιδέες)

Καλογέμιστο το ενυδρειο και η πρόταση μου για ψάρια είναι ενα χαρέμι Labidochromis Caeruleus μαζί με ενα χαρέμι Iodotropheus Sprengerae.

:buttrock:

Για setup έχω κιόλας σκεφθεί :buttrock: , το θέμα είναι άμα μπορέσω να το φτιάξω

όπως το φαντάζομαι θα βγει πιστεύω ένα ωραίο αποτέλεσμα :buttrock:

ΥΓ σε ευχαριστώ PRINCE για τις ευχές σου και την πρόταση :buttrock:

να σου πω ειλικρινά αυτό ήταν το δίδυμο που είχα σκεφτεί εξαρχής,

αρκεί να μπορέσω να βρω μερικά ιωδιάκια.

Έγινε επεξεργασία - IoannisV

• 2 weeks later...

Το έστησα το Σαββατοκύριακο,ξεκίνησα στρώσιμο με αμμωνία,

έβαλα Δευτέρα τρεις ανούμπιες (η μεσαία είναι nana)

και δύο βαλισνέριες (η δεξιά μπροστά στο εσ. φίλτρο είναι gigantea),

και ξεκίνησα τη φωτοπερίοδο από χθες Τρίτη με 15 λεπτά αύξηση κάθε μέρα.

Ιδού και οι πρώτες μου φωτό :D

img127o.th.jpgimg129t.th.jpgimg130h.th.jpg

Ελπίζω αν όλα πάνε καλά να βάλω τα πρώτα μου ψαράκια αρχές Νοέμβρη -_-

πολυ ωραιες οι πετρες σου φιλε μου!!! -_-

μια διευκρινηση..οι πετρες ειναι στημενες σαν τειχος στο πισω τζαμι σχηματιζοντας μια "γραμμη"?το λεω αυτο διωτι με αυτο τον τροπο δεν σχηματιζονται πολλες φωλιες και περασματα!μια φωτο θα βοηθουσε αρκετα βεβαια!! :D

Αν και δεν έχω σχέση με πετρόχτιστα ενυδρεία :D , οπτικά μου αρέσει πολύ... Αντε να δουμε και τα ζωντανά όταν έρθει η ώρα.

σας ευχαριστώ παιδιά

@adlib έχει πέρασμα από την πίσω πλευρά αλλά δεν είναι μια γραμμή οι πέτρες όπως νομίζεις

έφαγα 5 ώρες στο aquascaping γιατι προσπαθούσα και κρυψωνες να φτιάξω αρκετές

και σπηλιές υπόγειες να βρουν τα ψαράκια έτοιμα (πέρα απο τις δικες τους που θα κανουν ετσι κι αλλιως -_- )

αλλά και περάσματα να υπάρχουν και η άμμος να έχει αρκετο βάθος.

Οτι καλύτερο μπόρεσα να κανω στα 40 εκατοστα πλατος που εχει το Rio 240 (πράγμα που δεν μου άρεσε απο την αρχή) αλλά δεν μπορούσα να παρω το 300άρι λόγω χώρου.

Πιστευω οτι το αποτελεσμα με δικαιωσε απολυτα και ισως μελλοντικα να κανω καποιες μικρες διαφοροποιησεις.

ΥΓ ευελπιστώ οτι οι ψαρήδες μου θα το κανουν το τοπιο πιο ενδιαφερον :D

Ιδωμεν...νεοτερα στο εγγυς μέλλον.

μπραβο φιλε μ πολυ καλο αποτελεσμα..........λογικα σε 20 μερες θα ειν ετοιμο απο θεμα στρωσιματος και ετοιμο να μπουν τα ψαρακια.......θα διξει ακομα περισοτερο με τα ψαρια μεσα..... :D:P:(

η επιλογη σ γ αφρικη ειν η καλυτερη πιστευω και θα το διαπιστωσεις και μονο σου αυτο.....τα ψαρια με τις συμπεριφορες θα σε μαγεψουν και θα σε δικαιωσουν........AFRICAAAA :D-_--_-:D

σας ευχαριστώ παιδιά

@adlib έχει πέρασμα από την πίσω πλευρά αλλά δεν είναι μια γραμμή οι πέτρες όπως νομίζεις

έφαγα 5 ώρες στο aquascaping γιατι προσπαθούσα και κρυψωνες να φτιάξω αρκετές

και σπηλιές υπόγειες να βρουν τα ψαράκια έτοιμα (πέρα απο τις δικες τους που θα κανουν ετσι κι αλλιως :D )

αλλά και περάσματα να υπάρχουν και η άμμος να έχει αρκετο βάθος.

Οτι καλύτερο μπόρεσα να κανω στα 40 εκατοστα πλατος που εχει το Rio 240 (πράγμα που δεν μου άρεσε απο την αρχή) αλλά δεν μπορούσα να παρω το 300άρι λόγω χώρου.

Πιστευω οτι το αποτελεσμα με δικαιωσε απολυτα και ισως μελλοντικα να κανω καποιες μικρες διαφοροποιησεις.

ΥΓ ευελπιστώ οτι οι ψαρήδες μου θα το κανουν το τοπιο πιο ενδιαφερον :D

Ιδωμεν...νεοτερα στο εγγυς μέλλον.

:D τελεια τοτε!!δεν βοηθουσαν οι φωτος λιγο... -_- τα 40εκ. μια χαρα ειναι κατα τη γνωμη μου!σιγουρα οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο αλλα πιστευω οτι με 1,20 που εχεις μηκος θα περασουν super τα ψαρακια σου!!

το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο πραγματικα!(χαλαλι το 5ωρο!! -_- )

αντε να μπουν και οι κατοικοι σιγα σιγα!!! :P

To στήσιμο που έχεις κάνει είναι πολύ όμορφο και δείχνει λειτουργικό για τα δυο χαρέμια που θες να δημιουργήσεις. Με το καλό να αποκτήσεις και τα ψάρια για να το δούμε ολοκληρωμένο.

:D

• 2 weeks later...

Τα πρώτα μου ψαράκια (λαμπίντο) μπήκαν πριν μια βδομάδα,αρχίζουν σιγά σιγά να ξεθαρρεύουν.

Εννοείται ότι όλες οι μετρήσεις είναι μηδενικές (ΝΗ3/ΝΗ4/ΝΟ2,ΝΟ3) και έστρωσε με μπόλι στο κλείσιμο της δεύτερης βδομάδας :)

Πρώτες φωτό (συγγνώμη για την μέτρια ποιότητα)

58854037.th.jpg

95140312.th.jpg

40105199.th.jpg

55046094.th.jpg

23912596.th.jpg

77900230.th.jpg

img149t.th.jpg

img150q.th.jpg

img152l.th.jpg

Και ένα βιντεάκι την ώρα του φαγητού

Ωραία τα ψαράκια ,μια ερώτηση μόνο μετά από πόσες μέρες που έβαλες το μπόλι , έβαλες τα ψαράκια στο ενυδρείο.Σε ρωτώ γιατί αν το μπόλι δεν ταίζεται χάνει μεγάλο μέρος της βιολογικής του ικανότητας.Αν άργησες λοιπόν να βάλεις τα ψαράκια θα σου έλεγα να προσέξεις τα ταίσματα και την ποσότητα της τροφής ώστε να βοηθήσουμε το βιολογικό υλικό να ανακτήσει την βιολογική του ικανότητα.

Μην δώσουμε ξαφνικά πολλή τροφή και το βιολογικό υλικο δεν μπορεί να ανταποκριθεί και έχουμε πρόβλημα .

:)

Κυριακή έβαλα το μπόλι,Δευτέρα έριξα τροφή για τα βακτήρια,Τρίτη έβαλα τα ψάρια.

Το μπόλι έπιασε και το διαπίστωσα τις επόμενες τρεις μέρες όταν όλες οι ενδείξεις

ήταν μηδενικές.

Τώρα οι μετρήσεις σου ποιες είναι;

Μέχρι χθες που μέτρησα (θα ξαναμετρήσω αύριο) οι μετρήσεις διατηρούνται μηδενικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...