panstelios22 22 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Επίσης στο πετ σοπ σήμερα είδα και αυτά τα καβούρια. Τα αναγνωρίζει κανείς? Δεν καταφερά να βρω τίποτα στο νετ. Ρώτησα τον πετσοπά πόσο καιρό τα χει, μου πε καμιά βδομάδα και δεν έχασε κάποιο καμιά δαγκάνα του. Είναι μικρά και μου είπε ότι παραμένουν σχετικά μικρά. Από μερικά ποστ στο φόρουμ που διάβασα, τα καβούρια χρειάζονται και χώρο για να βγαίνουν έξω από το νερό και κλειστό ενυδρείο. Ψήνομαι να κολλήσω ένα μικρό ενυδρείο με αρκετό ύψος για να το έχω γεμάτο μέχρι ενός σημείου με aquascape αρκετές πέτρες και ξύλα και με ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο σαν αυτό. Θα έχω μόνο τα καβούρια μέσα. Μιας και στην βρύση έχω αρκετά σκληρό νερό θα είναι ότι πρέπει γι' αυτά. Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2011 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #2 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Μήπως είναι αυτό που αναφέρει ο Νικολουτσο? Red Claw Crab Factoids http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...w+Crab+Factoids Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2011 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 28 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 28 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Τα καβούρια στην φώτο είναι τα Red Clawed Crab. Έχω ήδη ετοιμάσει ένα ενυδρείο για να τα βάλω μέσα. Χρειάζομαι όμως την γνώμη σας για την προσαρμογή που πρέπει να ακολουθήσω στα ζωντανά. Από ότι έχω διαβάσει προτιμούν λίγο αλάτι αφού ζουν σε σχετικά υφάλμυρα νερά, της τάξεως 5-15 ppt αλατότητα. Από εδώ ξεκινούν και οι απορίες μου. Από ότι κατάλαβα ppt σημαίνει parts per thousand (μέρη ανά χιλίαδα). Άρα αφού εγώ θέλω να διατηρώ στο ενυδρείο μου 10 ppt πρέπει να βάζω 10gr/1000ml (10gr/1L) ? Καλά τα λέω? Και το άλλο που με προβληματίζει. Τα καβουράκια τώρα είναι στο πετ σοπ σε γλυκό νερό. Σκέφτηκα δύο τρόπους ώστε να τα προσαρμόσω στο υφάλμυρο νερό. Το ενυδρείο που θα φιλοξενήσει τα καβουράκια θα είναι έτοιμο σε 2 μέρες. Το φίλτρο είναι ήδη στρωμένο από μπόλι και τρέχει σε μια μικρή γυάλλα εδώ και μια βδομάδα μαζί με το χαλικάκι. Πρώτος τρόπος : Να έχω στο ενυδρείο μου κι εγώ γλυκό νερό και κάθε μέρα να αυξάνω την αλατότητα κατά 1 ppt (ή κάθε 2 ή 3 μ'ερες). Για να το κάνω αυτό όμως θα πρέπει να κάνω μερική αλλάγη νερού κάθε μέρα και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για την αρχή ενός νέου ενυδρείου. Θα διαλύω το αλάτι από την προηγούμενη μέρα σε δοχείο προετοιμασίας και μετά θα μπαίνει στο ενυδρείο. Δεύτερος τρόπος : Να ετοιμάσω την αλατότητα του ενυδρείου εκεί που την θέλω και να κάνω την προσαρμογή στα καβουράκια σε μια μέρα στην μικρή γυάλλα με το φίλτρο. Κάθε 2 ώρες να προσθέτω αλάτι ώστε να φτάσουν στο 10 ppt. Όπως κάνουμε στα ψαράκια πριν να τα βάλουμε στο ενυδρείο μας, που κάθε 15 λεπτά προσθέτουμε λίγο νερό στην σακούλα. Κατά την γνώμη μου νομίζω ο πρώτος τρόπος είναι καλύτερος. Πείτε κι εσείς την άποψη σας να δούμε τι μέθοδο θα ακολουθήσω. Δεκτή οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2011 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 29 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 29 Σεπτεμβρίου 2011 Ο πρωτος τροπος οντως μου ακουγεται καλυτερος, αλλα πιθανοτατα και ο δευτερος να λειτουργησει. Δεν χρειαζεται παντως να βιαστεις να τα μεταφερεις σε υφαλμυρο Επισης το αλατι θα ειναι ενυδρειακο-θαλαασσινο ετσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 29 Σεπτεμβρίου 2011 Author #5 Share 29 Σεπτεμβρίου 2011 Θαλλασινό ενυδρειακό θα ΄ναι. Θα δοκιμάσω τον πρώτο τρόπο αλλά θα ανεβάζω την αλατότητα κάθε βδομάδα. Έτσι και τα καβουράκια θα κάνουν καλύτερη προσαρμογή και για όλο το ενυδρείο θα είναι σαν κανονική αλλαγή ρουτίνας. Το Σαββάτο θα στήσω το ενυδρείο και την άλλη Παρασκευή θα τα βάλω μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2011 Θαλλασινό ενυδρειακό θα ΄ναι. Θα δοκιμάσω τον πρώτο τρόπο αλλά θα ανεβάζω την αλατότητα κάθε βδομάδα. Έτσι και τα καβουράκια θα κάνουν καλύτερη προσαρμογή και για όλο το ενυδρείο θα είναι σαν κανονική αλλαγή ρουτίνας. Το Σαββάτο θα στήσω το ενυδρείο και την άλλη Παρασκευή θα τα βάλω μέσα. Ωραια, να βγάλεις φώτο να δούμε και εμείς το τι γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος