Jump to content

Συμπληρωματικό (2ο) φίλτρο

KokkinosK

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Χρειάζομαι τα φώτα και την εμπειρία σας.

Έχω ένα Rio 300 με 2 μεγαλύτερους (ζευγάρι) και 4 μεσαίου μεγέθους δίσκους, μερικά cardinal, rummy nose tetras, και SAE.

Για την φίλτρανση, χρησιμοποιώ το εσωτερικό φίλτρο της Juwel σαν προ-φίλτρο, και απο εκεί τραβάει το μπαστούνι του εξωτερικού Eheim Wet-Dry 2227.

Όταν κατά καιρούς χρειάζομαι να βάλω άνθρακα, antiphos κλπ. χρησιμοποιώ ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο με το οποίο δεν νομίζω πως γίνεται δουλειά.

Πέραν αυτού, δεν είμαι ικανοποιημένος με την κίνηση του νερού στο ενυδρείο. Οι δίσκοι δεν θέλουν ιδιαίτερη κίνηση αλλά πιστεύω πως χρειάζομαι κάτι ακόμη.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Να χρησιμοποιήσω ένα καινούργιο εσωτερικό Eheim 2413 (Biopower 240) που μου έφερε φίλος απ[ο Γερμανία ώστε να έχω και χώρο για υλικά με εύκολη πρόσβαση ή να πάρω ένα 2211 , 2213 ώστε να έχω περισσότερο χώρο για υλικά?

Ξέρω πως σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα γούστου, απλά ζητάω την γνώμη σας ή σχετικές εμπειρίες.

Ευχαριστώ,

• 2 weeks later...

Κανείς δεν έχει σχετική εμπειρία?

καλησπερα.

αφου δουλευεις το εσωτερικο σαν πατεντα φιλτρου αμβουργου,νομιζω πως θα πηγαινα εγω προσωπικα σε ενα 2215σκυλο -_- ,το οποιο σαφως και εχει καλυτερη επιφανεια για τα υλικα σου αλλα και ροη.στην πορεια και επειδη εχει τον χωρο μπορεις να το κανεις μισο-μισο,δηλαδη ειτε μηχανικο-χημικο. :D ειναι ιδιαιτερα χρησιμο,και οταν εγω ειχα το 400λιτρο δισκοενυδρειο,ειχα κανει ακριβως την ιδια πατεντα με το 2217 να παιρνει μεσα απο το κουτι,και ακομη 1 2215 για μηχανικο-χημεια,και δουλευε αψογα.

ΥΓ.προτεινω το 2215 γιατι το 2213 στομωνει και χανει την δυναμη του πολυ ευκολα.δεν το εμπιστευομαι για παραπανω απο 200 λιτρα ενυδρειο.

Έγινε επεξεργασία - klaz

Άρα ένα 2215 με εισαγωγή πάλι μέσω του εσωτερικού της Juwel σε [[/b]u]συμπλήρωμα[/u] του 2227?

Δεν θα έχει μεγάλη ανατάραξη?

δεν νομιζω.αλλα ακομη και αν εχει,στραγγαλιζεις λιγο την εξοδο του φιλτρου,και εισαι καλα. :D

Δεν ρωτάω αν πονάει γιατί είπες: λίγο :D , αλλά δεν ζορίζεις το μοτέρ έτσι?

μια λυση για να πετυχεις την μειωση τις εντονης κυκλοφοριας που δημιουργει το σπρευ μπαρ ειναι να μεγαλωσεις λιγο παραπανω τις τρυπες του .

Ετσι δεν στραγγαλιζεις καθολου το φιλτρο σου και εχεις την ιδια κυκλοφορια αλλα με λιγοτερη πιεση εξοδου .

Προσωπικα εχω 2 χ 2217 και τα εχω να βαρανε στο φουλ χωρις καποιο ιδιαιτερο προβλημα :D

Mε ενα 2215 Η με καποιο fluval πχ 205-305 θα εισαι μια χαρα

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Άρα επιστρέφω το εσωτερικό 2413 (Biopοwer 240) και παίρνω ένα 2215 στην θέση του.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Κ

περιμενουμε τις εντυπωσεις και τη συνεχεια... :D

• 4 weeks later...

@klaz

Αλλαγή σχεδίων: Αντί για 2215 θα χρησιμοποιήσω ένα fluval 305 που έχω στο μικρό ενυδρείο και θα αντικαταστήσω εκείνο με άλλο.

Έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί το wet dry ώς έχει με full βιολογία απο το substrat pro και προφίλτρο το μανήσιο της Juwel, και θα έχω καλύτερο μηχανικό και χημικό φιλτράρισμα με το fluval 305 που ανοιγοκλείνει και ευκολότερα / γρηγορότερα.

Τι λέτε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...