Jump to content

Αρρωστο χρυσοψαρο??? Help!!! :(

Recommended Posts

Καλησπερα!!

Εχω δυο χρυσοψαρα, τα οποια δυστυχως ειναι σε μια ορθογωνια γυάλα με 5 λιτρα νερο. Ξερω οτι ειναι εγκλημα αλλα τα εφεραν δωρο στην κορη μου και αυτη τ στιγμη δεν υπαρχει δυνατοτητα για ενυδρειο... Τους αλλαζα καθημερινα περιπου ενα λιτρο απο το νερο τους και φαινονταν μια χαρα. Προχθες, ομως, η κορη μου αποφασισε να αλλαξει ολο το νερο με αποτελεσμα την επομενη μερα το ενα απο τα δυο ψαρακια να ειναι συνεχως στον πυθμενα της γυαλας, κολυμπωντας ελαχιστα και χωρις καθολου ορεξη. Σκεφτηκα οτι μπορει να φταιει το χλωριο και αγορασα σταγονες Εsklarin της Tropical. H αναλογια ηταν 1ml και εβαλα 10 σταγονες. Το ψαρακι ανεβηκε πολυ λιγες φορες μεχρι την επιφανεια και εξακολουθει και σημερα να ειναι κατω και να μην τρωει. Προσπαθησα να το φερω προς την επιφανεια με το χερι μου απο κατω για να το ταισω αλλα δεν εδειξε κανενα ενδιαφερον για την τροφη. Χθες δεν αλλαξα καθολου νερο για να μην τα στρεσσαρω αλλο. Τι πιστευετε οτι μπορω να κανω σε αυτες τις συνθυκες και χωρις ενυδρειο?

Α! και να σας πω οτι το αλλο ψαρακι ειναι υγιεστατο, χαρουμενο και λαιμαργο :D Μηπως πρεπει να τα χωρισω? Μαλιστα εχω παρατηρησει οτι σπρωχνει που και που το αλλο προσπαθωντας να το σηκωσει!

Χιλια ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια!!!

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εχω δυο χρυσοψαρα, τα οποια δυστυχως ειναι σε μια ορθογωνια γυάλα με 5 λιτρα νερο. Ξερω οτι ειναι εγκλημα αλλα τα εφεραν δωρο στην κορη μου και αυτη τ στιγμη δεν υπαρχει δυνατοτητα για ενυδρειο... Τους αλλαζα καθημερινα περιπου ενα λιτρο απο το νερο τους και φαινονταν μια χαρα. Προχθες, ομως, η κορη μου αποφασισε να αλλαξει ολο το νερο με αποτελεσμα την επομενη μερα το ενα απο τα δυο ψαρακια να ειναι συνεχως στον πυθμενα της γυαλας, κολυμπωντας ελαχιστα και χωρις καθολου ορεξη. Σκεφτηκα οτι μπορει να φταιει το χλωριο και αγορασα σταγονες Εsklarin της Tropical. H αναλογια ηταν 1ml και εβαλα 10 σταγονες. Το ψαρακι ανεβηκε πολυ λιγες φορες μεχρι την επιφανεια και εξακολουθει και σημερα να ειναι κατω και να μην τρωει. Προσπαθησα να το φερω προς την επιφανεια με το χερι μου απο κατω για να το ταισω αλλα δεν εδειξε κανενα ενδιαφερον για την τροφη. Χθες δεν αλλαξα καθολου νερο για να μην τα στρεσσαρω αλλο. Τι πιστευετε οτι μπορω να κανω σε αυτες τις συνθυκες και χωρις ενυδρειο?

Α! και να σας πω οτι το αλλο ψαρακι ειναι υγιεστατο, χαρουμενο και λαιμαργο biggrin.gif Μηπως πρεπει να τα χωρισω? Μαλιστα εχω παρατηρησει οτι σπρωχνει που και που το αλλο προσπαθωντας να το σηκωσει!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 5

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): οχι

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): εχω τη γυαλα 10 μερες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 2 χρυσοψαρα

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 1 νιφαδα πρωι και βραδυ, καθημερινη αλλαγ ~1 λιτρου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: χρυσοψαρο

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει: βρισκεται συνεχως στον πυθμενα και σημερα χανει καποιες στιγμες την ισορροπια του και γερνει

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: μεχρι την ολικη αλλαγη νερου δεν ειχε παρουσιασει καποιο προβλημα. Ωστοσο αργησε να προσαρμοστει στη γυαλα του πιο πολυ σε συγκριση με το αλλο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1.

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

.......

Η λυση ειναι καθημερινες αλλαγες νερου,ελαχιστο ταισμα,αγορα νεου ενυδρειου 60 λιτρων με

φιλτρο και θερμαντηρα(διαβασε για το στρωσιμο του φιλτρου υπαρχουν αρθρα).

το ψαρακι μαλλον θα το χασουμε μεσα στη μερα απ'οτι βλεπω.... :D

Για να σωσουμε τωρα το αλλο, οταν αλλαζω το νερο καθημερινα σε τι ποσοστο πιστευεται οτι πρεπει να το ανανεωνω??

αποψη μου ειναι οτι δυστυχως σε τοσα λιγα λιτρα οτι και να κανεις δεν υπαρχει αποτελεσματικη αντιμετωπιση ...θα προτεινα να χαρισεις το ψαρακι η να το δωσεις εκει που το πηρες καθως θα εχει και αυτο συντομα προβλημα ...συγνωμη που το λεω χυμα αλλα καλλυτερα θα ηταν αν σου αρεσει το χομπι να το ξεκινησεις καποια στιγμη σωστα και ειδικα γι αυτα τα ψαρακια που θελουν αρκετα λιτρα....καλη συνεχεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...