piannino 22 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημέρα σας, Έχω ένα σύστημα δειοξειδίου στο σπίτι για το ενυδρείο μου το οποίο το άνοιγα μόνος μου όταν ανάβανε τα φώτα και το έκλεινα όταν ζβήνανε, Πρόσφατα αγόρασα μια ηλεκτροβάνα της Milwaukee http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2081 Η ηλεκτροβάνα δέχετε το σωληνάκι απο το μανομετρο απο την μία πλευρά και βγάζει ένα σωληνάκι απο την άλλη, Η ερώτηση μου είναι η εξής: όταν κλήσει η ηλεκτροβάνα δεν θα ανεβεί πολύ η πίεση ανάμεσα στο μανόμετρο και στην βάνα? δηλαδή στο σωληνάκι με αποτέλεσμα αυτο να τρυπήσει η κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarius 22 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Λογικά, το μανόμετρο σου θα πρέπει να λειτουργεί και σαν ρυθμιστής (regulator) της πίεσης της μπουκάλας CO2. Αυτό σημαίνει ότι ελαττώνει (ρυθμίζει) τη πίεση της μπουκάλας από τα 60 ή 70 bar στα 2-4bar, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει μια ηλεκτρομαγνητική και να μην έχουν πρόβλημα τα σωληνάκια CO2. Υπόψη ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικό σωληνάκι για CO2 (π.χ. DENNERLE) το οποίο αντέχει σε πιέσεις 6 ή περισσσότερα bar... Ρίξε μια ματιά σε ένα συνηθισμένο regulator... http://www.aqua-medic.com/products/docs/CO...e_Regulator.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 τι σωληνακι εχεις...?δεν πιστευω να ειναι αεραντλιας ε..??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarius 22 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Τι μανόμετρα χρησιμοποιείς? Δες τα χαρακτηριστικά τους... Αν δείς για παράδειγμα, το pressure range της ηλεκτρομαγνητικής σου, θα δείς ότι αναφέρει σαν μέγιστη τιμή τα 10 kg/cm 2. Αν το μετατρέψεις σε bar θα δεις ότι η μέγιστη πίεση λειτουργίας της είναι 9,81 bar... Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2011 - aquarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
piannino 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #5 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Το regulator μου είναι αυτό: http://www.marinedepot.com/Red_Sea_CO2_Pre...-FICORE-vi.html Σωληνάκι έχω ειδικό για co2! Δηλαδή το μανόμετρο όταν νειώσει ότι πιέζετε το σωληνάκι κλήνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piannino 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Βρήκα όλο το σέτ που έχω http://www.seaquestmarine.com/Red_Sea_Co2_.../rs_co2s500.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarius 22 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Απ' ότι διάβασα (με τα φτωχά Γαλλικά μου...) o regulator σου κατεβάζει ΜΟΝΙΜΑ τη πίεση της μπουκάλας CO2 από τα 60-70bar στο 1 bar. Δηλαδή, η πίεση μετά τα μανόμετρα είναι ΜΟΝΙΜΑ γύρω στο 1 bar. Το ένα μανόμετρο σου πρέπει να αναφέρει μια τιμή γύρω στα 60 bar και το άλλο (από το οποίο παίρνεις το CO2) μια τιμή γύρω στο 1 bar (ή 15 psi). Έλεγξέ το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piannino 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #8 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Απ' ότι διάβασα (με τα φτωχά Γαλλικά μου...) o regulator σου κατεβάζει ΜΟΝΙΜΑ τη πίεση της μπουκάλας CO2 από τα 60-70bar στο 1 bar. Δηλαδή, η πίεση μετά τα μανόμετρα είναι ΜΟΝΙΜΑ γύρω στο 1 bar. Το ένα μανόμετρο σου πρέπει να αναφέρει μια τιμή γύρω στα 60 bar και το άλλο (από το οποίο παίρνεις το CO2) μια τιμή γύρω στο 1 bar (ή 15 psi). Έλεγξέ το... Δηλαδή είμαι ασφαλής? Είμαι στην δουλειά τώρα αλλα μόλις πάω σπίτι θα το τσεκάρω, πάντως είναι γεγονός ότι ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς δείχνουν τα βελάκια στο μανόμετρο. Το άλλο που σκέφτηκα είναι ότι απο την στιγμή που έχει την μικρομετρική η οποία δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, πιθανός να είχε το ίδιο πρόβλημα. Αναρωτιέμε αν γίνετε να βάλω την ηλεκτροβάνα πάνω στο μανόμετρο χωρίς σωληνάκι για να μην το έχω άγχος, Εϊναι ηλεκτροβάνα milwaukee και μανόμετρο Red sea όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος