Jump to content

Νεο Nano Reef 30lt

panvel

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους σας,

Κάνω ένα νέο ξεκίνημα και μια πρώτη απόπειρα για θαλασσινό. Το ενυδρειάκι ήρθε με όλο τον εξοπλισμό του απο πρότερη λειτουργία σαν nano reef οπότε θεωρητικά σαν εξοπλισμό δεν χρειάζομαι κάτι παρόλο που σκέφτομαι να αλλάξω σκιμεράκι κάποια στιγμή.

Επίσης στα πλάνα είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να του φτιάξω ένα επιπλάκι ώστε να βάλω κάτω sump και μεγαλύτερο skimer και να κερδίσω λίγα λίτρα νερού.

Έχει μπει λοιπόν 4,5 κιλά ζωντανός αραγωνίτης και περίπου 3 κιλά νεκρός, επίσης έχει μπει 3,7κ "ζωντανός βράχος" για ζωντανό τον πλήρωσα αλλά δεν μου φαίνεται και πολύ ζωντανός...

Το σύτημα τρέχει τη 2η μέρα του σήμερα, από μετρήσεις έχουμε:

NH4=0

NO3=10

PO4 = 0

CA=480

MG=920

Περιμένω οδηγίες, έχω ρίξει αρκετό διάβασμα έχω υπομονή, 1η ερώτηση κάθε πότε να κάνω τώρα στην αρχή αλλαγές και 2ον να προσθέσω ca-mg ή κάτι άλλο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

τι κεχα εχεις...?

αρχικα ξεκινας με το να φτιαξεις το κεχα σου(αν χρειαζεται).

σωστη τιμη στο κεχα θα σου δειξει σωστα τις υπολοιπες τιμες.

στη συνεχεια φτιαχνεις το μαγνησιο οπου και εισαι χαμηλα ηδη.

ενα τιπ ειναι περιπου 1 προς 3 οπου 1 το μαγνησιο και 3 το ασβεστιο.

επισης στην περιπτωση σου ειναι ανεβασμενο το ασβεστιο.

υγ.με τι τεστ μετρας..?

Καλησπέρα,

Δεν έχω απαντήσει ακόμα γιατί δεν έχω τεστ για kh θα πάρω σήμερα και θα πάρω και ζουμάκι για να διορθώσω το Mg ca. Θα ποστάρω τις μετρήσεις το βράδυ.

Από τις μετρήσεις θα καταλάβω αν πρέπει να κάνω αλλαγή?

Καλησπέρα και πάλι,

Έκανα χθες μια αλλαγή γύρω στο 30% και πηρΑ μετρήσεις μετά.

Nh4=0

no3= 10

po4=0

ca=480

my=920

Salinity= 1021

Θερμοκρασία 26

Kh=11

Έχω καταλάβει ότι το μαγνήσιο πρέπει να ανεβεί το ασβέστιο να πέσει το kh?

Για βοηθειστε βρε παιδιά να δούμε άσπρη μερα! Αα φως έχω 2 ώρες τη μέρα να το αυξησω;

προς το παρων το κεχα σου ειναι μεσα στο οριο.προσπαθησε να το εχεις σταθερο.

χρειαζεται να ανεβασεις αλατοτητα(με τι μετρας την αλατοτητα?),καθως και να ανεβασεις το μαγνησιο.το ασβεστιο θα πεσει με τις αλλαγες νερου στην πορεια.

προς το παρων το κεχα σου ειναι μεσα στο οριο.προσπαθησε να το εχεις σταθερο.

χρειαζεται να ανεβασεις αλατοτητα(με τι μετρας την αλατοτητα?),καθως και να ανεβασεις το μαγνησιο.το ασβεστιο θα πεσει με τις αλλαγες νερου στην πορεια.

Αυτο ειναι το βασικο στο ΚΗ.Και 8 και 9 να ειναι δεν εχεις θεμα.Αρκει να το εχεις σταθερα εκει. :buttrock:

Αλαττότητα μετράω με ένα τεστ που δεν κατάλαβα γιατί έδωσα 10Ε για αυτό το πράγμα είναι ένα πλαστικό δοχείο με έναν δείκτη που ανεβαίνει λόγω της άνωσης. Πρόσθετο μαγνησίου έχω πάρει και θα βάλω σήμερα να δούμε.

Γενικά αν έχω καταλάβει καλά περιμένω να έχω αμμωνία-νιτρώδη 0 και μαγνήσιο ασβέστιο μέσα στα επιθυμητά σημεία προκειμένου να ξεκινήσει το στοκάρισμα?

για τα τελευταια σωστα καταλαβες,αλλα επισης παρε καλυτερα ενα ρεφρακτομετρο για να μετρας με απολυτη ακριβεια την αλατοτητα αφου θα παιξεις με νερο θαλασσας.το πυκνομετρο που εχεις των 10 ευρω ειναι ανεπαρκεστατο.

Το έχω στο μυαλό μου να πάρω ρεφρακτόμετρο απλά τώρα έχουμε ξεμείνει απο λεφτά (μας τα πήρε τα λεφτά ο μούστος για το κρασί!! :buttrock: ) από τον επόμενο μήνα ρεφρακτόμετρο.

Σας βάζω και μερικές φωτογραφίες να μου πείτε τις απόψεις σας για τα λάθη που θα έχω σίγουρα κάνει.

IMG_0270.jpg

IMG_0269.jpg

IMG_0268.jpg

Αλήθεια το παρακάτω τι είναι ακριβώς? Ήρθε μαζί με τον βράχο...

IMG_0273.jpg

IMG_0271.jpg

Για το παρακάτω που ρωτάς είναι aiptasia και πρέπει να την εξολοθρεύσεις το συντομότερο δυνατόν, ειδάλλως θα αποικίσει όλο το ενυδρείο. Είναι παρασιτικός οργανισμός.

Σε μια σύριγμα (1ml) βάλε ξύδι ή λεμόνι.. ή και καυτό νερό και δώσε την να καταλάβει.

Κλείσε την κυκλοφορία όταν το κάνεις.

Ααα μάλιστα! Και έψαχνα να βρώ πως μοιάζει μια απταίσια!!!

Δηλαδή δεν το πιάνεις και το βγάζεις απλά? Ρίχνω καυτό νερό και ψοφάει και το βγάζω μετά?

Πάντως περπαταει το άτιμο!

Έχετε να προτείνεται κάτι για το στήσιμο του βράχου?

Λοιπόν πήρα χθές το βραχάκι που ήταν πιασμένη η απταίσια έτσι ώστε να κρέμεται από τη βάση της και τη βούτηξα σε βραστό νερό με αποτέλεσμα να κοπεί από τον κορμό της, προσπάθησα να τη βουτήξω όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να βραχεί ο βράχος, σίγουρα κάτι έχει μείνει πάνω στο βράχο θα ξαναβγεί? Έκανα καμιά βλακεία και θα κάνω περισσότερο κακό παρά καλό?

Επίσης ενώ βάζω κάποιο πρόσθετο για μαγνήσιο αυτό αντί να ανεβαίνει πέφτει από 940 έχω 860 και το ασβέστιο έπεσε λίγο στο 440. Το πρόσθετο που έχω είναι ένα άσπρο κυλινδρικό μπουκάλι (δεν θυμάμαι μάρκα και είμαι στη δουλειά!) και λέει αναλογία 7ml ανά 125 λίτρα εγώ μέχρι στιγμής έχω βάλει 3ml διαδοχικά και μετρώντας.

Καμιά ιδέα?

• 2 weeks later...

εάν είσαι σίγουρος ότι μετράς σωστά το μαγνήσιο (γιατί τέτοια τιμή σε αλάτι δεν έχω ξαναδεί) πήγαινε αγόρασε ένα αλάτι της προκοπής και κάνε μερικές αλλαγές νερού και θα φτιάξουν όλες οι τιμές μόνες τους :D

Για την απταίζια μια χαρά τις ξηγήθηκες -_- Απλά όταν το ενυδρείο σου θα έχει πάρει το δρόμο του και δε θα μπορείς να βάζεις-βγάζεις βραχάκια από μέσα κάνε αυτό που σου είπε ο Aiolos -_-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...