magman 21 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Αφρική λίμνη Malawi Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 100cmX40cmX50cm Συνολικά Λίτρα:200lt Οργανισμοί Φυτά: Valisneria Ψάρια:8 Pseudotropheus Demasoni Διακοσμητικά υλικά Φόντο:Μαύρο χαρτόνι Πέτρες: Κροκάλα πεπλατυμένη, ηφαιστειακη λαβα Βυθός: Χαλαζιακή άμμος χρώματος μπέζ Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2Χ39watt Διάρκεια φωτισμού: 12h Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Elite 20, Fluval 205 Θέρμανση/ Ψύξη: Jager 250watt / Ανεμιστήρας PC 12cm σε STC 1000 Λίπανση: 2ml/εβδομάδα Seachem Flourish για πρόληση άλγης Παροχή CO2: ΟΧΙ Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Tropical Spirulina Flakes Tropical Vegetable Flakes Tropical Kelp Algae Flakes Tropical Vitality & Colour Ocean Nutrition Community Formula Flakes Παράμετροι pH: 8.0 Γενική σκληρότητα (GH): N/A Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 11 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 mg/l Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 mg/l Νιτρικά (ΝΟ3): N/A Φωσφορικά (PΟ4): N/A Μέση Θερμοκρασία (°C): 26°C Συντήρηση Αλλαγές νερού: 25% εβδομαδιαία Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Κυκλοφορία και οξυγώνοση 3 ώρες, προσθήκη Seachem Cichlid Lake Salt Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2011 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 21 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 μου αρεσε πολυ το setup! ομορφα και τσαμπουκαλεμενα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 21 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Καλή αρχή στην Αφρική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 21 Σεπτεμβρίου 2011 Author #4 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδια, το απογευμα περισσότερες φωτό και βίντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 21 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Ωραιο το ενυδρειο σου φιλε μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Πολυ όμορφο και φυσικό το aquascape Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Λίπανση: 2ml/εβδομάδα Seachem Flourish για πρόληση άλγης Τι εννοείς ; για πρόληψη άλγης με χρήση του flourish http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourish.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 21 Σεπτεμβρίου 2011 Author #8 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Λίπανση: 2ml/εβδομάδα Seachem Flourish για πρόληση άλγης Τι εννοείς ; για πρόληψη άλγης με χρήση του flourish http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourish.html Ήθελα να πω πρό(κ)ληση άλγης Πιστεύω οτι με πλεόνασμα θρεπτικών θα βγεί γρηγορότερα άλγη στις πέτρες που θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Σεπτεμβρίου 2011 #9 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Θα έλεγα αγαπητέ magman να μην πιέσεις τα πράγματα , η διαδικασία ανάπτυξης άλγης στην Αφρική θα εγκατασταθεί σιγά - σιγά χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα. Η γνώμη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Λίπανση: 2ml/εβδομάδα Seachem Flourish για πρόληση άλγης To σταματας αμεσα,διοτι δεν σου προσφερει κατι,αντιθετα μη σου δημιουργησει και κανα θεμα απο το πουθενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 21 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 πολυ ωραιο set up,,,,μπραβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 21 Σεπτεμβρίου 2011 #12 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Πολυ καλο στησιμο. Συγχαρητηρια............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 21 Σεπτεμβρίου 2011 #13 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Γενικά είναι ένα ωραίο στήσιμο και μπράβο σου, αν και οι όρθιες πέτρες μπροστά μοιάζουν λίγο σκηνοθετημένες ( για τα δικά μου γούστα. Να προσθέσω στις επιφυλάξεις ότι η Ocean Nutrition Community Formula Flakes δεν κάνει για mbuna και μην το παρακάνεις με την τροφή αυτή. Το ίδιο θα έλεγα (και ακόμη περισσότερο) για την Tropical Vitality & Color. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 21 Σεπτεμβρίου 2011 #14 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 πολυ ωραιο στησιμο ....οσο για τα προσθετα που ριχνεις στο νερο καλλυτερα ακου τα παιδια ,δεν χρειαζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Σεπτεμβρίου 2011 #15 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 Aνεστη εγω τους εδινα αυτη,αυτη,αυτη,και αυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #16 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές και τα καλά σας σχόλια. Ήθελα να πετύχω κάτι φυσικό και με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό που βλέπω. Μπορεί ψάρια να μην βλέπω αλλά απο βράχο καλά πάω Θα κόψω το Flourish, νομίζω ότι έχετε δίκαιο. Λέω να βάλω άνθρακα στο ένα φίλτρο για καθαρότερο νερό. Για τις τροφές που λές Andreas301 είχα και εγώ τις επιφυλάξεις μου και θα τις κόψω. Θα ανεβάσω σύντομα και άλλες φωτογραφίεςς και βίντεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 3 Οκτωβρίου 2011 Author #17 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Το ενυδρείο αυτή τη στιγμή έχει μέσα 10 Demasoni και μάλλον περνάει ασθένεια. Σε αυτό τον πληθισμό ζούνπολύ αρμονικά. Επισυνάπτω φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 3 Οκτωβρίου 2011 #18 Share 3 Οκτωβρίου 2011 πολυ μου αρεσει το νταμαρι σου και τα ψαρακια σου αξιος οσο και για το flourish μην το βαζεις καθολου οπως ειπαν και παραπανω . δεν χρειαζεται. η αλγη ερχεται μονη της Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 3 Οκτωβρίου 2011 Author #19 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ Το Flourish το έχω κόψει απο την αρχή, ποιός μου έλεγε όταν είχα φυτεμένο οτι θα παρακαλάω για άλγη Είδα απίστευτη μεταμόρφωση στην συμπεριφορά τους τις τελευταιες μέρες και ιδιαίτερα σήμερα που μπήκαν τα μικρά! Με συνιθίζουν μόλις μπώ στο γραφείο πολύ γρήγορα και μετά απο λίγο δεν τρομάζουν με τίποτα! Μάλιστα όταν κολλήσω στο τζάμι... κολάνε και αυτά Καυγάδες δεν υπάρχουν, μαλλον μερικοί "τσαμπουκάδες" άμα πάει το ένα στο στέκι του άλλου. Τα μικρά μου κάνει εντύπωση που δεν τα κυνηγούν, μόνο τα διώχνουν απο εκεί που βρίσκονται τα μεγάλα. Μεταξύ τους έχουν ενα θεματάκι, γύρω γύρω όλοι ναούμε, θα τους περάσει όμως νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 3 Οκτωβρίου 2011 #20 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Πανέμορφο ενυδρείο! Να το χαίρεσαι! Συγχαρητήρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
isildur_13 3 Οκτωβρίου 2011 #21 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Πολυ ωραιος φιλε μου... ενα θα σου πω για την αλγη... τρεχω σχεδον ιδιο ενυδρειο με σενα... με 10 demasoni... σε ενα μηνα η αλγη ειναι ετσι... οποτε δε χρειαζεσαι προσθετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 4 Οκτωβρίου 2011 Author #22 Share 4 Οκτωβρίου 2011 (edited) Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Η άλγη εγκαθίσταται σιγά σιγά στις πέτρες και δείχνει πολύ ωραία. Είχα απογοητευτεί τις πρώτες μέρες γιατί τα ψάρια έβγαιναν απο τους βράχους μόνο για φαγητό. Τώρα όμως που προσαρμόστηκαν είναι πολύ όμορφα να τα βλέπεις. Γεμίζει το μάτι σου Είναι πάντως μεγάλο μικρόβιο, απο τώρα σκέφτομαι τι θα βάλω στο 400άρι (μη βαράτε αργεί πολύ ακόμα ) Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2011 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Οκτωβρίου 2011 #23 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Να το χαιρεσαι φιλεμου ,πολυ ομορφο στησιμο ,με τσαμπουκαλεμενα ψαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 5 Οκτωβρίου 2011 Author #24 Share 5 Οκτωβρίου 2011 Έκανα μερικές αλλαγές στο setup, κακό με τα ψάρια μέσα αλλά έπρεπε. Έβαλα λίγο βράψο ακόμη και πήγαν τα φίλτρα στις 2 άκρες. Επισυνάπτω φωτογραφίες, αύριο και με τα ψάρια (μέχρι να τελειώσω με τις φώτο το είχαν ξεπεράσει.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Οκτωβρίου 2011 #25 Share 5 Οκτωβρίου 2011 Τώρα είναι σίγουρα πιο όμορφο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος