Jump to content

Recommended Posts

Σε ενυδρειο με 1 σκαλαρι και 1 κοινο πλεκο μεταφερθηκε με σωστη προσαρμογη σκαλαρι απο αλλο ενυδρειο πριν 4 ημερες.

ΝΗ4-0, ΝΟ2-0, ΝΟ3-5, ΡΗ-7,4 , ΚΗ-9, GΗ-12

και στα δυο ενυδρεια παρομοιες τιμες με μονη διαφορα το 2ο ειναι φυτεμενο.

Απο την ημερα που μπηκε ενω το ραχιαιο πτερυγιο του ηταν τοσο μεγαλο και μυτερο σιγα σιγα αρχισε να φθειρεται.

Τιποτα αλλο δεν εχει ως συμπτωμα, η συμπεριφορα του φυσιολογικη και δεν παρουσιαζει φαγωμα ουτε στην ουρα ουτε σε αλλο πτερυγιο.Μαλιστα απο την ημερα που μπηκε μαζι με το αλλο ταιριαξαν κατευθειαν και απο χθες καθαριζουν και ενα πλατυ φυλλο απο φυτο (μαλλον θα δω αυγα). <_<

Στην αρχη σκεφτηκα μηπως ειναι απο το στρες της μεταφορας αλλα καθε μερα φθειρεται και περισσοτερο.

Τι μπορει να ειναι; Το μονο φαρμακο που εχω ειναι Melafix και το χρησιμοποιησα εδω και 3 ημερες αλλα τιποτα.

Φωτογραφιες προς το παρον δεν υπαρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Λυθηκε και το προβλημα με την φωτ. μηχανη οποτε οριστε και φωτογραφιες

post-234-1163942550_thumb.jpg post-234-1163942578_thumb.jpg

Ξεχασα να πω οτι σιγουρα δεν το τσιμπαει αλλο ψαρι ουτε βρισκει το πτερυγιο καπου ωστε να κοβεται.

Link to comment
Share on other sites

Εφ όσον οι παράμετροι και στα δυο ενυδρεία είναι ίδιες , πιθανόν από το στρες απο την αλλαγή του ενυδρείου και ίσως και λίγο πεσμένο το ανοσοποιητικό να μας δημιούργησε το πρόβλημα .

Προληπτικά θα σου έλεγα να χρησιμοποίησης ΕΚΤΟΖΟΝ μαζί με αντιχλωριο .

Τη χρήση βιταμινών πριν την μεταφορά ψαριών και μετά τη συνιστώ .

Το μελαφιξ μπορείς να το συνεχίσεις για άλλες 4 ημέρες .

Οι φωτογραφίες δεν είναι καθαρές δεν βοήθησαν . <_<

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα ευχαριστω για την απαντηση.

Βιταμινες χρησιμοποιησα με το φαγητο τους απο την ημερα που μπηκαν στο ενυδρειο.

Το προβλημα μου πλεον ειναι οτι το φυλο που ετοιμαζαν εχει γεμησει με πανω απο 100 αβγα και εδω και 2 ωρες περιπου συνεχιζει το εν λογω ψαρι να εναποθετει και το αλλο να γονιμοποιει.

Ο σκοπος που μπηκαν σε δικο τους ενυδρειο ειναι η αναπαραγωγη.

Θα ηθελα να ξερω αν συνεχιζοντας το Melafix και με συνδιασμο Εκτοζον θα εχω προβλημα με τα αυγα. Επισης αν to finrot συναντατε μονο στις ουρες η και στα πτερυγια και αν ειναι finrot δεν θα επρεπε με το melafix να βλεπω βελτιωση και οχι επιδυνωση;

Και 2 φωτο ακομα μηπως βοηθησουν.

post-234-1163950116_thumb.jpg post-234-1163950146_thumb.jpg

Παντως σταδιακα φθειρεται το πτερυγιο αφηνοντας τις ακτινες ανεπαφες.

Link to comment
Share on other sites

Το melafix έχει πολύ ήπια δράση και ίσως γι αυτό δεν βλέπεις ακόμα διαφορά .

Όσο για το συνδυασμό δεν έχεις κανένα πρόβλημα ούτε στα αυγά ούτε στο φίλτρο .

Αν δεν είχες τη γέννα θα σου έλεγα να κάνεις κανένα μπάνιο με καμιά αντιβίωση.

Το εκτοζον στο αναφέρω διότι πιάνει παράσιτα και μύκητες .

Link to comment
Share on other sites

Συνεχιζω με Melafix αλλα αν δω οτι παει προς το χειροτερο μετα απο την 7η ημερα και αν εμφανιστει καποιο αλλο συμπτωμα ωστε να καταλαβω τι εχει, θα αναγκαστω να κανω οτιδηποτε να μην παθει κατι η Χρυσουλα (το εν λογω ψαρι) <_< ασχετα με την γεννα, γιατι ειναι το πρωτο μου ψαρι και ειμαι ερωτευμενος με αυτο.

Μπανιο με αντιβιωση εννοεις να βγει σε ενυδρειο-καραντινα και να γινει εκει η θεραπεια;

και τι η αντιβιωση πως λεγεται;

Αληθεια επειδη εχω μπερδευτει λιγο με τα φαρμακα, δεν υπαρχει καποιος καταλογος που να τα ξεχωριζει αναλογα με τις μαρκες; (δηλ. το Α φαρμακο της ΑΡΙ ειναι το αντιστοιχο Β φαρμακο της Waterlife κτλ.)

Link to comment
Share on other sites

Ψαχνοντας ξανα για θεραπειες του Finrot αποφασισα να τελειωσω την θεραπεια με Melafix.Μονο που δεν καταλαβα αν πρεπει να κανω αλλαγες νερου κατα την διαρκεια.Εκανα παντως αλλαγη σημερα 30% (την εβδομαδιαια).

Αυριο θα παρω Protozin να το συνδιασω και Myxazin να υπαρχει αν δεν τα καταφερουν τα προηγουμενα.

Αν ριξω αλατι (αν και εχω αρκετα φυτα) θα βοηθησει η ειναι ανωφελο εφοσον χρησιμοποιω φαρμακα;

Link to comment
Share on other sites

Σας φαίνεται για αρρώστια ρε παιδιά; Για να είναι finrot δεν θα έπρεπε να δούμε και κόκκινους ερεθισμούς στην αρχή της ουράς ασ πούμε; Να πώ κάτι που ίσως φανεί περιέργο αλλά το έχω δει με τα μάτια μου; Πόσο μεγάλος είναι ο πλέκο σου; έχω δει gibicepps μεγαλόσωμο, προφανώς πολύ πεινασμένο να πιάνει στον αέρα σκαλάρι να το κολλάει στο τζάμι του ενυδρείου και να τρώει με ιδιαίτερη λαιμαργία!!! Μου έτυχε ένα απόγευμα πρίν από κάνα χρόνο σε μεγάλη παραλαβή ψαριών σε γνωστό pet shop, να συμβαίνει σε όχι και τόσο ανεπτυγμένα σκαλάρια (περίπου 5 πόντους) και gibi που έφτανε τους 20 πόντους...Μπροστά στα μάτια μου σκότωσε τουλάχιστον τρία ο άτιμος...και εγώ φώναζα τρελαμένος τον υπάλληλο ο οποίος έκνε το κορόιδο (ήρθε μετά το τρίτο)..άλλα αυτά ήταν μικρά, τα δικά σου προφανώς μεγαλύτερα για να γεννάνε κιόλας αν και ο πλέκο είναι αναλογικά μικρότερος δεν θα μου έκανε εντύπωση...

Link to comment
Share on other sites

Και εμενα στην αρχη το μυαλο μου εκει πηγε αλλα ο πλεκο (που ειναι gibicepps) ειναι μολις 5-6cm με την ουρα και το σκαλαρι ειναι γυρω στα 10-12cm χωρις την ουρα (ισως και μεγαλυτερο) και φυσικα το υψος μεγαλυτερο.Αλλα παρ' ολα αυτα δυο νυχτες τωρα που καθομαι συνεχεια και παρακολουθω δεν πλησιαζει ο πλεκο.Μια φορα μονο πηγε να περασει την μεση του ενυδρειου καθαριζοντας το τζαμι και απο το σουτ που εφαγε πεταχτηκε στο απεναντι τζαμι.Ασε που η σκαλαρινα ειναι τοσο αγρια που στο προηγουμενο ενυδρειο οταν εκανε πως αγριευε τα υπολοιπα ψαρια μαζευονταν σε 15 ποντους στηλης νερου και αυτη αλωνιζε στα υπολοιπα 85. <_<:angry2:

Παντως και εμενα μου κανει εντυπωση που δεν υπαρχει ουτε κοκκινιλα ουτε καποιο σημαδι στο πτερυγιο.Μονο μερα με την μερα φαινεται να χανεται.

Πηρα Εκτοζον, Μyzaxin και Furan-2 σημερα.Μακαρι να μην χρειαστει να τα χρησιμοποιησω.Λεω να περιμενω 2 ημερες ακομα μονο με Μελαφιξ (συνολο 7) και αν δεν υπαρχει βελτιωση να συνεχισω σε συνδιασμο με Εκτοζον.

Αλλα δεν εχω καταλαβει σε τι ποσοτητα να χρησιμοποιηθει, αν χρειαζεται να κανω αλλαγες νερου κατα την διαρκεια της θεραπειας και αν μετα το τελος πρεπει να βαλω ανθρακα ή επειδη χρησιμοποιουνται τα συγκεκριμενα και προληπτικα, θεωρουνται ηπια και δεν χρειαζεται.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

Παραθετω τις σημερινες σημειωσεις απο το ενυδρειοημερολογιο που κραταω:

"Από το πρωι τα ψαρια ηταν στην επιφανεια και προσπαθουσαν να αναπνευσουν,μαλιστα ο πλεκο εκανε αναδυσεις.

Μετρησα ΡΗ 7,4 - ΚΗ 8 αρα CΟ2 γυρω στο 9,5.

Μετρησα ΝΗ4/3 0, ΝΟ3 5 και ΝΟ2 0,25. ΓΙΑΤΙ;

Μαλλον το Μελαφιξ σκοτωσε τα βακτηρια.(νερο βρυσης ΝΟ2 0).

Ασε που το Finrot (αν ειναι τελικα) στην θηλυκια δεν λεει να υποχωρισει, απεναντιας προχωρει.

Εκανα 50% αλλαγη νερου με προσθηκη Stress Zyme.

Η θηλυκια μετα την αλλαγη ξαναασχολειται με τα αυγα.

Καθαριζει τα ασπρα που ειναι πλεον τα περισσοτερα.Σε αρκετα καλα αυγα σαν να φανηκαν ουρες.

Μαλλον αφου κανω μετρησεις το μεσημερι θα βαλω ανθρακα να καθαρισει το Μελαφιξ και θα κανω θεραπεια για την θηλυκια με αλλο φαρμακο."

Λιγη βοηθεια παρακαλω.

Επειδη εχω μπερδευτει :rasp::angry2::angry2: λιγο, τι αλλο θα μπορουσε να ειναι το φαγωμα εκτος finrot, το μπανιο με αντιβιωση πως γινεται και ποια φαρμακα ειναι οι αντιβιωση;

Ευχαριστω. :rasp:<_<

Link to comment
Share on other sites

Η σήψη πτερυγίων οφείλεται σε βακτηρίδια ή μπορεί να είναι και σύμπτωμα/συνέπεια από διάφορες παρασιτικές μολύνσεις (πχ columnaris).

Το Melafix από όσο ξέρω δεν καταστρέφει τις αποικίες του φίλτρου, τουλάχιστον σε κανονικές δοσολογίες/χρήση.

Θα σου πρότεινα το Bactopur της SERA που μάλλον ενδείκνυται περισσότερο για την περίπτωσή σου. Αλλος συνδιασμός είναι το FURAN-2 μαζί με FUNGUS CURE της ΑΡΙ.

Ομως μην το καθυστερείς καθόλου γιατί μάλλον δεν έχεις πολύ χρόνο. Και κάνε και γενναία αλλαγή νερού πριν το ρίξεις.

Εύχομαι περαστικά στο ψαράκι σου.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε PAST εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και εγω μονο που στην δικη μου περιπτωση βλεπω οτι και στα πτερυγια τους (6 σκαλαρια) υπαρχουν σχισηματα.Παρακολουθω με ενδιαφερον το post για να μπορεσω να βγαλω ακρη.Οποιος μπορει ας βοηθησει να το λυσουμε.

Ερωτηση:γιατι παιδια εχουμε εξαρση των προβληματων σχεδον τετοια περιοδο ειναι τυχαιο;πχ.ich.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε PAST εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και εγω μονο που στην δικη μου περιπτωση βλεπω οτι και στα πτερυγια τους (6 σκαλαρια) υπαρχουν σχισηματα.Παρακολουθω με ενδιαφερον το post για να μπορεσω να βγαλω ακρη.Οποιος μπορει ας βοηθησει να το λυσουμε.

Ερωτηση:γιατι παιδια εχουμε εξαρση των προβληματων σχεδον τετοια περιοδο ειναι τυχαιο;πχ.ich.

Νομίζω ότι τα παραπάνω που ανέφερα, μάλλον κάνουν και για την περίπτωσή των δικών σου.

Οσο για το τελευταίο, η εκτίμησή μου είναι ότι ο βασικότερος παράγοντας (όχι ο μόνος) είναι η γενικότερη αλλαγή του καιρού, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Και θα προσπαθήσω να το αναλύσω λίγο:

Η πτώση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος έχει σαν συνέπεια όσοι διατηρούν και συντηρούν ψάρια και ΔΕΝ είναι σχολαστικοί με τις αλλαγές του νερού, να προσθέτουν κρύο, με αποτέλεσμα μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασίες των ενυδρείων. Αυτό στρεσάρει & εξασθενεί τους οργανισμούς τους και εμφανίζουν πιο εύκολα διάφορες ασθένειες. Αρα έχουμε περισσότερα λίτρα νερού ενυδρείων με μεγάλες ποσότητες ισχυρότερων παθογόνων. Αυτό - συμβαίνει και σε ΠΟΛΛΑ μαγαζιά - σε συνδυασμό με τις μεταφορές/πωλήσεις/ανταλλαγές ψαριών, φυτών κλπ μεταφέρει και μολύνει περισσότερα ενυδρεία με αποτέλεσμα μεγαλύτερη εξάπλωση.

Επίσης συνεργεί και το ότι είναι πιο κρύος και ο αέρας, όπως και το γεγονός ότι λόγω των συστημάτων θέρμανσης στα σπίτια μας, σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας (κυρίως τη νύχτα). Ολα αυτά, σε ενυδρεία που δεν έχουν σχολαστικά σταθερές συνθήκες (πχ ικανούς θερμαντήρες ανάλογα τα λίτρα, μονωμένα ενυδρεία για περισσότερη σταθερότητα κλπ), επηρεάζουν αρνητικά.

Ομως η θερμοκρασία είναι ένας παράγοντας. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι. Από όσο ξέρω, κάποια παθογόνα έχουν χρονικούς κύκλους έξαρσης - ύφεσης, πράγμα που ίσως να παίζει και αυτό το ρόλο του περιοδικά. Το σίγουρο είναι ότι αν ξέρουμε να φροντίζουμε σχολαστικά και σωστά όλες τις σχετικές παραμέτρους του ενυδρείου μας, οι διάφορες αρρώστιες θα παραμένουν περισσότερο σαν θέματα που αφορούν άλλους σε φόρουμ, παρά στο δικό μας... <_<

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Υ.Σ. (δεν πρόλαβα το edit...):

Μην ξεχνάμε ότι τα διάφορα παθογόνα ΥΠΑΡΧΟΥΝ μέσα στα ενυδρεία μας. Και ανάλογα με τις συνθήκες, εμφανίζονται/προσβάλουν ή όχι. Τα ψάρια συνήθως μπορούν και τα αντιμετωπίζουν από μόνα τους, εάν ζουν σε καλές συνθήκες και είναι υγιή.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω filoxenos οτι η μεταβολη θερμοκρασιας παιζει ρολο ομως σε εμενα η θερμοκρασια ειναι 26C, νερο βαζω με θεμοκρασια 26C και εχω στο ενυδρειο 3 θερμομετρα (1 αυτοκολητο, 1 γυαλινο εσωτερικο και 1 ηλεκτρονικο) σε διαφορετικες θεσεις που δειχνουν 26C. Η θερμοκρασια δωματιου ειναι σταθερα 23-25C νυχτα-μερα. Αλαγες νερου κανω τυπικοτατα καθε εβδομαδα η εκτακτα οταν χρειαζεται (οπως σημερα).

Το συμπτωμα αυτο παρουσιαστηκε μετα την μεταφορα του ψαριου απο 1 ενυδρειο σε αλλο και μαλιστα σε αυτο ειναι μονο 1 ζευγαρι απο σκαλαρια και 1 πλεκο (100 λιτρα καθαρα νερο) ενω στο αλλο ηταν πολλα ψαρια σε 120 λιτρα με συνεπεια το συγκεκριμενο να κυνηγαει συνεχεια τα υπολοιπα και να ειναι συνεχεια στρεσσαρισμενο και αυτο και τα υπολοιπα.

Και τωρα που καταφερα επιτελους να δημιουργησω ενα σπιτι αρκετα ευρυχωρο για αυτο μου εμφανιστηκε το προβλημα.Μεχρι που σκεφτομαι μηπως του ελειψε το κυνηγητο με τους προηγουμενους συντροφους του και πρεπει να το ξαναβαλω στο παλιο του ενυδρειο.

Δεν ξερω τι να σκεφτω και με προβληματιζει το γεγονος οτι το συγκεκριμενο ψαρι, και μονο αυτο, παρουσιαζει το προβλημα χωρις κανενα αλλο σημαδι ουτε στην συμπεριφορα του , ουτε στο σωμα του που να με βοηθησει να καταλαβω τι εχει. Απλα μερα με την ημερα εξαφανιζεται το πτερυγιο χωρις κοκκινιλες, χωρις σημαδια, χωρις προφανη λογο.Υποθετω οτι προκειται Finrot.

Φιλε Νικο λυπαμαι που και εσυ εχεις παρομοιο προβλημα.Ευχομαι περαστικα στα αγγελακια σου και ελπιζω να καταφερουμε να λυσουμε το προβλημα.Σχετικα με τα σχησιματα που αναφερεις, μηπως μπορεις να μου πεις ποσο καιρο εχουν που δημιουργηθηκαν και τι ενεργειες εχεις κανει για την καταπολεμηση του προβληματος; και αν υπαρχει και φωτο ακομα καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε PAST,καταρχην το ιδιο ευχομαι και εγω,οσο αφορα τα πτερυγια :σε ενα σκαλαρι μονο ειναι το προβλημα, εχει επιρεαστει το κεντρικο του πτερυγιο (ραχιαιο στην ακρη)ομως πολυ λιγο.Ο προβληματισμος μου ειναι οτι ολα εχουν προβλημα στα πλαινα που δειχνουν ξεφτισμενα-σχησμενα ελαχιστα, πιθανον επειδη ειναι η αρχη.Το παρατηρησα την Δευτερα.Προβλημα στην συμπεριφορα του ουτε στο σωμα του υπαρχει.Θα αρχισω αμεση θεραπεια για FIN ROT μαλον με BACTOPUR.

Link to comment
Share on other sites

...Το συμπτωμα αυτο παρουσιαστηκε μετα την μεταφορα του ψαριου απο 1 ενυδρειο σε αλλο...

...Μεχρι που σκεφτομαι μηπως του ελειψε το κυνηγητο με τους προηγουμενους συντροφους του και πρεπει να το ξαναβαλω στο παλιο του ενυδρειο...

Η αλλαγή περιβάλλοντος & συγκάτοικων για κάθε ψαρι, είναι σημαντικότατο γεγονός στη ζωή του και από τους πλέον στρεσογόνους παράγοντες. Από μόνο του αυτό, μπορεί να γίνει αιτία για εμφάνιση μολύνσεων. Γι αυτό θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά και με αρκετή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

Μην σκέφτεσαι την επαναφορά του, νομίζω ότι θα είναι μέγα λάθος και θα χειροτερέψει την κατάσταση. Αντιμετώπισε την περίπτωση με θεραπεία (αναγκαστικά) και άστο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω με ένα ενδιασμό...Για να κάνω μια φαρμακευτική αγωγή στο ενυδρείο μου, και έχοντας εις γνώση τα πολλά προβλήματα/θέματα που μπορεί να προκαλέσει (παρενέργειες φαρμάκων, μείωση αποικιών βακτηριδίων, καταστροφη φυτών, θάνατος ψαριών που τυχόν δεν αντέχουν στην εκάστοτε αγωγή) θα ήθελα να είμαι 100% σίγουρος τι είναι αυτό που πολεμάω και να μην βαδίζω με πειράματα...Είστε σίγουροι για το είδος της αρρώστιας;

Πάντα φιλικά

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω με ένα ενδιασμό...Για να κάνω μια φαρμακευτική αγωγή στο ενυδρείο μου, και έχοντας εις γνώση τα πολλά προβλήματα/θέματα που μπορεί να προκαλέσει (παρενέργειες φαρμάκων, μείωση αποικιών βακτηριδίων, καταστροφη φυτών, θάνατος ψαριών που τυχόν δεν αντέχουν στην εκάστοτε αγωγή) θα ήθελα να είμαι 100% σίγουρος τι είναι αυτό που πολεμάω και να μην βαδίζω με πειράματα...Είστε σίγουροι για το είδος της αρρώστιας;...

Φίλε μου δυστυχώς, δεν νομίζω να βρεθεί σοβαρός άνθρωπος που να ασχολείται με το χόμπι και να μπορέσει να σε διαβεβαιώσει για τη διάγνωση - και μάλιστα εξ αποστάσεως! - αλλά και για τη σωστή θεραπεία, σε ποσοστό 100%. Οπως πολύ εύστοχα έχει γράψει κάποιος (ας με συγχωρέσει αλλά δεν θυμάμαι που και ποιος) μέχρι και οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι - ιχθυολόγοι, θα προέβαιναν σε αναλυτικές εξετάσεις πριν εκφέρουν γνώμη. Και συνήθως μετά θάνατον... Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι όλα αυτά είναι εκτιμήσεις που απορρέουν από τις γνώσεις και από την εμπειρία του καθ' ενός μας στο χόμπι, σε σχέση πάντα με τις περιγραφές και τα συμπτώματα που διατυπώνονται...

Την τελική ευθύνη της όποιας απόφασης την έχει πάντα ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και αφού πρώτα ζυγίσει όλα τα δεδομένα, αλλά και τις γνώμες που τυχόν έχει.

Πάντως εύχομαι ολόψυχα να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τα σκαλαράκια και να τα χαίρεστε υγιή.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω με ένα ενδιασμό...Για να κάνω μια φαρμακευτική αγωγή στο ενυδρείο μου, και έχοντας εις γνώση τα πολλά προβλήματα/θέματα που μπορεί να προκαλέσει (παρενέργειες φαρμάκων, μείωση αποικιών βακτηριδίων, καταστροφη φυτών, θάνατος ψαριών που τυχόν δεν αντέχουν στην εκάστοτε αγωγή) θα ήθελα να είμαι 100% σίγουρος τι είναι αυτό που πολεμάω και να μην βαδίζω με πειράματα...Είστε σίγουροι για το είδος της αρρώστιας;

Πάντα φιλικά

Γιώργος

Φιλε Γιωργο

Συμφωνω και μαλιστα επειδη μεχρι τωρα δεν ειχα καποιο προβλημα με αρρωστιες παρα μονο με κυνηγητα λογω ιχθυοφορτωσης του ενυδρειου ημουν της γνωμης οτι αν συμβει κατι θα το αντιμετωπισω με οσο γινεται φυσικο τροπο.

Ομως τωρα βλεπω ξαφνικα το πτερυγιο του ψαριου να χανεται (εχει μεινει μισο) και την μονη λυση που βλεπω ειναι καποια θεραπεια με φαρμακο.Επιθεση απο αλλο ψαρι δεν ειναι σιγουρα. Τι αλλο να ειναι εκτος απο αρρωστια;

Αν υπαρχει καποια καλυτερη λυση ειμαι προθυμος να την εφαρμοσω.

Φιλε filoxenos

Συμφωνω παλι μαζι σου για το ποσο σημαντικη ειναι η αλλαγη περιβαλοντος για ενα ψαρι αλλα και παλι η προσαρμογη για την μεταφορα του συγκεκριμμενου ψαριου εγινε τυπικοτατα (μαλιστα ισως να ηταν η πρωτη φορα που προσεξα τοσο την προσαρμογη σε ψαρι).Εκτος αυτου δεν κατεβασα το ΡΗ του συγκεκριμενου ενυδρειου στο 7 (που με CO2 γινοταν ευκολα κατα το στρωσιμο) αλλα το αφησα στο 7,4 για να ειναι οι συνθηκες ακριβως ιδιες με το προηγουμενο ενυδρειο.

Φιλε Νικο

Και εγω ξεκινω σημερα, αφου με Μελαφιξ δεν γινεται τιποτα, θεραπεια με Furan-2 και οτι μπορεσω να βρω απο Fungus Cure που προτεινε ο filoxenos η General Cure που διαβασα σαν θεραπεια σε αλλο ποστ.

Θα ηθελα να μαθαινω την εξελιξη της θεραπειας σου και τυχον παρατηρησεις-λεπτομερειες που θα προκυψουν κατα την διαρκεια της.

Σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια <_<:angry2::angry2:

Παυλος.

Link to comment
Share on other sites

... θεραπεια με Furan-2 και οτι μπορεσω να βρω απο Fungus Cure που προτεινε ο filoxenos η General Cure που διαβασα σαν θεραπεια σε αλλο ποστ...

Εχω την γνώμη ότι για την περίπτωση που περιγράφεις ο σωστός συνδιασμός μάλλον είναι το Furan-2 μαζί με το Fungus Cure και όχι με το General Cure, που είναι περισσότερο για εξωτερικά παράσιτα και σκουλήκια. Θά 'θελα όμως να δω και το ποστ που αναφέρεις. Μπορείς να βάλεις το σχετικό link?

Link to comment
Share on other sites

Εχω την γνώμη ότι για την περίπτωση που περιγράφεις ο σωστός συνδιασμός μάλλον είναι το Furan-2 μαζί με το Fungus Cure και όχι με το General Cure, που είναι περισσότερο για εξωτερικά παράσιτα και σκουλήκια. Θά 'θελα όμως να δω και το ποστ που αναφέρεις. Μπορείς να βάλεις το σχετικό link?

Δεν ξερω να βαζω λινκ παντως ειναι 12 ποστς ποιο κατω εδω στις ασθενειες με τιτλο FINROT, KOLUMNARIS H KOSTIA.

Δεν ξερω αν καταλαβα λαθος αλλα στο συγκεκριμενο ποστ προτεινεις General cure και οχι Fungus Cure μαζι με Furan-2 για Finrot.Αν δεν καταλαβα καλα ζητω συγνωμη. Δεν θα ηθελα να μπερδευτει καποιος διαβαζοντας κατι που δεν ισχυει.

Νομιζω μαλιστα το General Cure το εχω διαβασει σαν προταση κι αλλου.Επειδη ομως κραταω σημειωσεις για να συμβουλευομαι γιατι ειναι λιγο δυσκολο να ξαναψαχνω ολα τα ποστ για προτασεις η συμβουλες δεν ξερω που ακριβως.

Link to comment
Share on other sites

Σε εκείνη την περίπτωση όμως είχαμε περιγραφή άσπρων λεκέδων στο δέρμα του πλάτυ και έπαιζε και το ενδεχόμενο να πρόκειται για το μαστιγοφόρο Costia (συν τους θανάτους που ανέφερε), οπότε νομίζω ότι το General Cure θα ήταν πιο αποτελεσματικό, γι αυτό και του πρότεινα το συγκεκριμένο συνδιασμό. Η περίπτωση εδώ με τα σκαλάρια, νομίζω ότι είναι διαφορετική.

Πάντως, όποιος έχει διαφορετική εκτίμηση και μπορεί να εκφέρει άποψη με βάση την εμπειρία του, ας καταθέσει και τη γνώμη του εδώ. Ολοι μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε για το καλύτερο, ο καθ’ ένας με τις γνώσεις του. <_<

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου δυστυχώς, δεν νομίζω να βρεθεί σοβαρός άνθρωπος που να ασχολείται με το χόμπι και να μπορέσει να σε διαβεβαιώσει για τη διάγνωση - και μάλιστα εξ αποστάσεως!

- Την τελική ευθύνη της όποιας απόφασης την έχει πάντα ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και αφού πρώτα ζυγίσει όλα τα δεδομένα, αλλά και τις γνώμες που τυχόν έχει.

Πάντως εύχομαι ολόψυχα να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τα σκαλαράκια και να τα χαίρεστε υγιή.

Έχεις δίκιο, να σου πω δεν ήθελα να βραχυκυκλώσω την κουβέντα απλά λίγο να εφιστήσω την προσοχή σε όλους μας για την αποφυγή γρήγορων συμπερασμάτων που θα μπορούσαν να καταστούν μοιραία...και απ'την άλλη έχεις επίσης δίκιο ότι δυστυχώς δεν μπορώ να προτείνω κάτι περισσότερο...ίσως καλό πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις να έχουμε όλοι την ευχέρια, που τις περισότερες φορές είναι δύσκολο, να απομονώνουμε το ψάρι, και για αποφυγεί εξάπλωσης της ασθένειας αλλά και για καλύτερη παρατήρηση...γενικά πάντως όλοι γνωρίζεται, και ειδικά οι πολλοί έμπειροι από εσας που φιλοξενούν γατόψαρα, ότι στο ενυδρείο με κλειστά τα φώτα οι ισορροπίες μπορεί να αλλάζουνε περίεργα...

Link to comment
Share on other sites

Και ένα άλλο που θα ήθελα επίσης να τονιστεί, είναι η αναγκαιότητα ύπαρξης ξεχωριστού ενυδρείου καραντίνας-νοσοκομείου, από ΟΛΟΥΣ όσους διατηρούν ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...