Jump to content

Κόλλημα φελιζόλ στον πάτο

zairisjim

Recommended Posts

Επειδή θ΄ρλω να κάνω εν μια νυκτί το ξεστήσιμο στήσιμο του ενυδρείου από φυτεμένο σε αφρικάνικο τανγανίκα και για να μην έχω το νερό σε βαρελάκι με εξωτερικό φίλτρο για 2η ημέρες (θα πεσει παντόφλα...) ρωτώ από εμπειρία άλλου συνχομπίστα αν έχει βάλει το φελιζόλ χωρίς κόλλημα Εγώ θα έχω πυθμένα 60 χ 40 με 20 κιλά πέτρες και 30 κιλά άμμο. Αν υπέρχει κάποιος που δεν το έχει κολλήσει θα εκτιμούσα την εμπειρίο του. Και ε΄μέα πάντως μου φαίνεται πολύ απίθανο να το σηκώσει το νερό με τόσο βάρος πάνω....

Επειδή θ΄ρλω να κάνω εν μια νυκτί το ξεστήσιμο στήσιμο του ενυδρείου από φυτεμένο σε αφρικάνικο τανγανίκα και για να μην έχω το νερό σε βαρελάκι με εξωτερικό φίλτρο για 2η ημέρες (θα πεσει παντόφλα...) ρωτώ από εμπειρία άλλου συνχομπίστα αν έχει βάλει το φελιζόλ χωρίς κόλλημα Εγώ θα έχω πυθμένα 60 χ 40 με 20 κιλά πέτρες και 30 κιλά άμμο. Αν υπέρχει κάποιος που δεν το έχει κολλήσει θα εκτιμούσα την εμπειρίο του. Και ε΄μέα πάντως μου φαίνεται πολύ απίθανο να το σηκώσει το νερό με τόσο βάρος πάνω....

Προχωρα αφοβα. εγω εχω ενα μεγαλο κοματι ελευθερο DOW στον πατο και μονο η αμμος ειναι αρκετη

Εχω φελιζολ χωρις κολλημα 1 τονο βαρος 18 χρονια εφαγε το σεισμο του 99 ολα οκ.

πετρος :D

Να σε ρωτησω τα φυτα που εχεις θα τα δωσεις???? Γιατι με ενδιαφερουν αν το σκεφτεσαι

Δεν κρινω απαραιτητο το φελιζολ,αν στηθουν πρωτα οι πετρες και μετα πεσει η αμμος.Αλλα κι ετσι κι αλλιως παλι το θεωρω περιττο.

Αν ομως βαλεις καλυτερα κολλησε το

Εχω φελιζολ χωρις κολλημα 1 τονο βαρος 18 χρονια εφαγε το σεισμο του 99 ολα οκ.

πετρος :D

φανταζομαι εννοεις εκτος ενυδρειου

Σε 4 ενυδρεια που εβαλα φελιζολ, χωρις κολλημα μονο με αμμο και πετρες δεν ειχα κανενα προβλημα. Οι ποσοτητες που αναφερεις ειναι παρα πολυ μεγαλες κατα την αποψη μου ωστε να χρειαστει κολλημα..

Σε 4 ενυδρεια που εβαλα φελιζολ, χωρις κολλημα μονο με αμμο και πετρες δεν ειχα κανενα προβλημα. Οι ποσοτητες που αναφερεις ειναι παρα πολυ μεγαλες κατα την αποψη μου ωστε να χρειαστει κολλημα..

Εγω το αναφερω προληπτικα,και σε περιπτωση που θα θελησει να κανει κατι.Για να ειναι ησυχος

Το κακο με το κολλημα ειναι οτι σε περιπτωση που το ξεστησεις, π.χ. για να στησεις μεγαλυτερο, και θελεις αυτο να το κανεις π.χ. φυτεμμενο, αντε να το ξεκολλησεις .. :D

50 κιλα βαρος(πετρες και αμμος) σε τοσο μικρο ενυδρειο πολλα δεν ειναι?

Σε 60 εκατοστά μήκος ενυδρείου τι τα θέλεις τα 20 κιλά πέτρες αγαπητέ ,θύμησε μας σε παρακαλώ τι ψάρια θα φιλοξενήσεις ,ακόμα και η ποσότητα άμμου που αναφέρεις σε τέτοια επιφάνεια 60 χ 40 μου φαίνεται πολλή.

:D

Sorry ρε παιδιά αλλά στον πάτο τι χρειάζεται το φελιζόλ; Εγώ έβαλα σε επιφάνεια 100Χ0,40 30 κιλά άμμο και περίπου 25 κιλά πέτρες χωρίς φελιζόλ πουθενά...

Χώρια οτι δεν είναι απαραίτητο να κολληθεί, αν κάνεις το στήσιμο-ξεστήσιμο που λες, ΔΕΝ θα το κολλήσεις!Η σιλικόνη πρέπει να μείνει μέρες για να στεγνώσει και να μη σου βγάλει τοξικά στο νερό.

Μπορείς να το κόψεις σε κομμάτια και να βάλεις μόνο εκεί που θα μπουν πέτρες.

Τελικά παιδιά το έστησα σε 3 ώρες. Έβαλα φελιζόλ πέτρες αραγωνίτη και άμμο. Πολύ κούρασ αλλά όλα καλά. Θα βάλω Julido και multi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...