ael1989 19 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Τι κάνω για να γλιτώσω ότι μπορώ; Είμαι άπειρος και θέλω μερικές συμβουλές... Άλγη (νομίζω φυσικά) έχει κάτσει σε όλα τα φυτά, τα οποία φαίνονται χαλασμένα πλέον και μερικά κιτρινισμένα και άλλα καφετί.. Δεν ξέρω πως λέγονται δυστυχώς τα φυτά (ούτε δυνατότητα φωτογραφίας έχω τώρα)... Ο φωτισμός μου είναι κάτι παραπάνω από 10ώρες (λαμβάνοντας υπόψη τον γενικό φωτισμό του χώρου αν παίζει ρόλο - 8ώρες οι λάμπες οι οποίες είναι SYLVANIA GRO-LUX F18W GRO T8 και RESUN 10000K 20W).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 θα προσπαθησω να σε βοηθησω αν και χωρις να γνωριζω πληροφοριες και λεπτομερειες(τις ρουτινες σου,μετρησεις,αλλαγες νερου,λιπανση,κατοικους),και χωρις φωτος ειναι πολυ δυσκολα..... πες μας οτι περισσοτερο μπορεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekila 19 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 μηπποσ εινε λιγεσ ? ποσεσ 18 wεχεισ στα 100 λιτρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 19 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 δοκιμασε να εχεις λιγοτερη φωτοπεριοδο..γυρω στις 7-8 ωρες ειναι καλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ael1989 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #5 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Λάμπες: SYLVANIA GRO-LUX F18W GRO T8 και RESUN 10000K 20W Αλλαγές νερού: Κάθε 6-7 μέρες, το 40-50% Λίπανση: Κάθε 15 μέρες με το υγρό της JBL (έχω υπόστρωμα της ίδιας εταιρείας) Ψάρια: 5 ξιφοφόροι και 2 corydoras Μετρήσεις: Νo3:0, No2:0, GH:16, KH:10-15, PH:7.2-7.6, Cl2:0-0.8, NH4:0-0.05 (θα προσπαθήσω για φώτο αν και δύσκολο) Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2011 - ael1989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 κατ'αρχας μετρας με στικς,και σιγουρα μετρας λαθος. αποκλειεται να εχεις νιτρικα 0. αρα χρειαζεσαι αξιοπιστα υγρα τεστ. στην παρουσα φαση και για να βρουμε και την αιτια,καλο θα ηταν να μετρουσες σωστα νιτρικα και φωσφορικα. αλλαγες νερου ειναι ικανοποιητικες,δεν μας ειπες τι χρωμα και πως ειναι η συγκεκριμενη αλγη. παντως καθαριζεις φυτα με το χερι,κλαδευεις και μαζευεις τα κιτρινισμενα,σαπια και μετα κανεις πιο συχνες και μικροτερες αλλαγες νερου εβδομαδιαιως.ολο αυτο το διαστημα κοβεις τα λιπασματα και μειωνεις την φωτοπεριοδο σου.παρατηρεις,τα κανεις ολα αυτα και μετρας με σωστα τεστ και συνεχιζουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ael1989 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 O.K. θα τα κάνω. Το χρώμα του νερού πρασίνιζε ελαφρά. Όταν αφαίρεσα πριν 2 βδομάδες κάποιες moss ball που είχα έγινε διαυγές πάλι. Λοιπόν ευχαριστώ... Επανέρχομαι σε καμιά βδομάδα τότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος