gkoutsis 18 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδια Καλησπερα, Ασχολουμε με το θαλασσινο εδω και εναμιση χρονο περιπου. Εχω μαθει αρκετα αλλα μαλλον κατι μου ξεφευγει. Το ενυδρειο που εχω στο σπιτι, 300L με δοχειο υπερχιλησης απο κατω, chiller, skimmer, UV, Φιλτρο Fluval, 2 κυκλοφορητες Tunze 4065 και γενικα το ενυδρειο δεν ειχε ποτε θεμα απο τις αρχες του χρονου που το εστεισα. Σημερα Εχασα το Blue Tang. Το ειχα 2 μηνες περιπου. Ετρωγε μια χαρα και ποτε δεν ειχε βγαλει το παραμικρο. Εδω και 2 μερες ηταν στο πατο και καθοταν. Δεν ετρωγε, απλα περιμενε το τελος μαλλον. Τωρα, το yellow tang εχει πολυ μικρα μαυρα στιγματα και η γονιοπορα δεν ανοιγει οπως πριν. Ισα ισα βγαινει απο τον βραχο. Ολες οι μετρισεις ειναι αριστες! Θερμοκρασιες, ph, No2,NO3, PH κλπ κλπ. Λιγο χαμηλο ειναι το μαγνησιο αλλα δεν νομιζει οτι εχει να κανει. Καμια ιδεα τι μπορει να παιζει ρε παιδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 18 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 Το Blue tang μπήκε τελευταίο στο ενυδρείο? Φαντάζομαι ότι δεν κάνεις καραντίνα. Αν έπρεπε να μαντεύψω θα έλεγα ότι έχεις κάποιο παράσιτο στο ενυδρείο. Εκτός απο μαύρα στίγματα βλέπεις καθόλου το ψάρι να ξύνεται? Γράψε μας όμως ακριβώς τις μετρίσεις ΝΟ2,ΝΟ3 και ΝΗ3/4. Όπως και το πόσο βράχο έχεις στο ενυδρείο (ρωτώ γιατί έγραψες ότι έχεις εξωτερικό φίλτρο σε θαλασσινό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 20 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 20 Σεπτεμβρίου 2011 δες και το οξυγόνο σου. βάλε τους κυκλοφορητες να χτυπανε προς την επιφανεια και να εχεις καλη αναταραξη της επιφανειας Link to comment Share on other sites More sharing options...
myaquarium 21 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 21 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Το Blue tang μπήκε τελευταίο στο ενυδρείο? Φαντάζομαι ότι δεν κάνεις καραντίνα. Αν έπρεπε να μαντεύψω θα έλεγα ότι έχεις κάποιο παράσιτο στο ενυδρείο. Εκτός απο μαύρα στίγματα βλέπεις καθόλου το ψάρι να ξύνεται? Γράψε μας όμως ακριβώς τις μετρίσεις ΝΟ2,ΝΟ3 και ΝΗ3/4. Όπως και το πόσο βράχο έχεις στο ενυδρείο (ρωτώ γιατί έγραψες ότι έχεις εξωτερικό φίλτρο σε θαλασσινό). Τι ταίζεις τα ψαράκια σου? Η λαμπα UV πόσα watt είναι και πόσες ώρες την ημέρα λειτουργεί? Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2011 - myaquarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkoutsis 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #5 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Τα ψαρακια τρωνε Omega One Flakes και μπιλακια καμια φορα μεσα στην βδομαδα. Η UV ειναι 5W. παιζει 24/7. Της τελευταιες μερες ταιζω με flakes ποτισμενα μεσα σε garlic guard μπας και βοηθησει λιγο. Το Blue Tang ειχε μπει πριν κανα 3 μηνο. Μετα ηρθε ενας Veliferum και το yellow Tang. Κανενα απο τα ψαρια δεν ξινεται. Ολα φαινονται normal. Παντα ετσι ειναι και ξαφνικα κατι γυρναει τουμπα και αρχιζω και κλαιω! Το Φιλτρο εχω να το καθαρισω κανα 3 μηνο. Λετε να φταιει αυτο? Εχω και ενα ozonizer. Να το βαλω στα 20mg σιγα σιγα να δουλευει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Τα ψαρακια τρωνε Omega One Flakes και μπιλακια καμια φορα μεσα στην βδομαδα. Η UV ειναι 5W. παιζει 24/7. Της τελευταιες μερες ταιζω με flakes ποτισμενα μεσα σε garlic guard μπας και βοηθησει λιγο. Το Blue Tang ειχε μπει πριν κανα 3 μηνο. Μετα ηρθε ενας Veliferum και το yellow Tang. Κανενα απο τα ψαρια δεν ξινεται. Ολα φαινονται normal. Παντα ετσι ειναι και ξαφνικα κατι γυρναει τουμπα και αρχιζω και κλαιω! Το Φιλτρο εχω να το καθαρισω κανα 3 μηνο. Λετε να φταιει αυτο? Εχω και ενα ozonizer. Να το βαλω στα 20mg σιγα σιγα να δουλευει? Οζον θα ελεγα οχι στα τυφλα,αλλα με controler.Το ενυδρειο τρεχει με ζωντανο βραχο η οχι; Το φιλτρο σου δουλευει σαν χημικο;(ανθρακας-αντιφοσφωρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptropik 23 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 Αν και δεν εχεις πει ακριβως μετρησεις και τροπο λειτουργειας του ενυδριου σου με καθε επιφυλαξη θα ελεγα οτι ισως τα ψαρια σου ηταν πιασμενα με κυανιο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος