gregog7 14 Ιανουαρίου 2012 Author #51 Share 14 Ιανουαρίου 2012 Σκεφτομαι να προσθέσω 1 ακόμη φίλτρο,είμαι ανάμεσα σε αυτό :http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2175 και σε αυτό :http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1950 Το πρώτο το έχει φίλος μου και είναι απόλυτα ευχαριστημένος το 2ο το έχω εγώ και είναι οκ.Εσείς τι λέτε;Αξίζει η διαφορά που έχουν ή να προτιμήσω την eheim(εγγύηση) συν την πιο μικρή κατανάλωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 14 Ιανουαρίου 2012 #52 Share 14 Ιανουαρίου 2012 Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ των κινέζικων..ένας λόγος είναι και η τεράστια κατανάλωση τους!Μπορείς να κοιτάξεις και στις αγγελίες για κανένα 2215 για να το πάρεις και πιο φθηνά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Ιανουαρίου 2012 Author #53 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Και μερικές φώτο από το στήσιμο,πιο νταμαρι-κατολισθηση δεν γίνεται Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Ιανουαρίου 2012 Author #54 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Και μερικές ακόμη Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 15 Ιανουαρίου 2012 #55 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Νομίζω πως με τον αραγωνίτη, λιγες άλγες και τα μπλέ διαολάκια θα γίνει πολύ καλό απο χρωματα!!! Το στησιμο ειναι μια χαρα και λειτουργικό! Πριν βάλεις τα ψαρια βαλε και δυο ριζες βαλισνέριες τερμα δεξια και εισαι σούπερ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Ιανουαρίου 2012 Author #56 Share 15 Ιανουαρίου 2012 (edited) Ευχαριστώ Prince Ωραία,αυριο παω θα τις κολλήσω σε μερικά σημεία για σιγουριά, με σιλικόνη ή με εποξική καλύτερα λέτε;Επίσης πρέπει να πάρω και το βιολογικό υλικό για το φίλτρο καθώς και μερικά σφουγγαράκια για να το ξεκινησω. Επίσης θα το τρέξω για καμιά βδομάδα με άνθρακα προληπτικά.Τον αραγωνίτη απλά να το ριξω μπροστά ή να προσπαθήσω με την βοήθεια του νερού να ρίξω μια ποσότητα μέσα από στα βράχια; Sent from my iPhone Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2012 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 16 Ιανουαρίου 2012 #57 Share 16 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ Prince Ωραία,αυριο παω θα τις κολλήσω σε μερικά σημεία για σιγουριά, με σιλικόνη ή με εποξική καλύτερα λέτε;Επίσης πρέπει να πάρω και το βιολογικό υλικό για το φίλτρο καθώς και μερικά σφουγγαράκια για να το ξεκινησω. Επίσης θα το τρέξω για καμιά βδομάδα με άνθρακα προληπτικά.Τον αραγωνίτη απλά να το ριξω μπροστά ή να προσπαθήσω με την βοήθεια του νερού να ρίξω μια ποσότητα μέσα από στα βράχια; Sent from my iPhone Η εποξική δεν θα σε καθυστερήσει....η σιλικόνη θα αργησει να στεγνωσει.....Ενω αν δεν τις κολλήσεις καθόλου προχωράς ακόμα πιο γρήγορα... Τον αραγωνίτη ριχτον μπροστα, πάνω και πισω απο τις πέτρες.....πάντου!!!Μετα με το γεμισμα....το νερό θα τον στρωσει παντού ομοιομορφα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Ιανουαρίου 2012 Author #58 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Αν με βρίσετε θα έχετε δίκιο,αλλά ποια η γνώμη σας για τα leleupi?Εγώ τα βρίσκω εκπληκτικά ψάρια και πιο ήρεμα και ίσως μπορούν να συνδιαστούν και με κάποια άλλα. Ποιες εμπειρίες από αυτά τα ψαράκια; Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Ιανουαρίου 2012 #59 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Αν με βρίσετε θα έχετε δίκιο,αλλά ποια η γνώμη σας για τα leleupi?Εγώ τα βρίσκω εκπληκτικά ψάρια και πιο ήρεμα και ίσως μπορούν να συνδιαστούν και με κάποια άλλα. Ποιες εμπειρίες από αυτά τα ψαράκια; Sent from my iPhone Leleupi και ηρεμα δεν πάνε μαζι δυστυχώς! Πανέμορφα πραγματι αλλα μυστηρια ψαρια!Προτείνεται να μπαίνουν σε ενυδρεια μεγαλύτερα του μέτρου διοτι ειναι πολύ περιοχικά και βολταρουν σε όλο το ενυδρειο θεωρόντας το δικό τους και χτυπούν οποιο ψαρι βρούν στο δρόμο τους. Σκέφτεσαι να τα βαλεις μαζί με demasoni?Αν ναι δυστυχώς ειναι διαφορετικές οι συνθηκες στις οποιες ζούν και η διατροφή τους....δηλαδή δεν γινεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Ιανουαρίου 2012 Author #60 Share 18 Ιανουαρίου 2012 (edited) Οχι,με julidochromis malieri σκεφτόμουν ή κάποια κοχυλόψαρα.Τι λες;Αληθεύει ότι τα χάνεις μόλις μπουν στο ενυδρείο;Δηλαδη εξαφανίζονται; Sent from my iPhone Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2012 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 18 Ιανουαρίου 2012 #61 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Συμφωνώ με τον PRINCE..μυστήρια ψάρια και πολύ περιοχικά!Δεν θα τα βλέπεις ποτέ σχεδόν και είναι πολύ δύσκολος(σχεδόν αδύνατος) ο διαχωρισμός αρσενικού-θηλυκού.. Επίσης έχω πολύ καιρό να δω σε καταστήματα 'καθαρά' leleupi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Ιανουαρίου 2012 Author #62 Share 18 Ιανουαρίου 2012 (edited) Συμφωνώ με τον PRINCE..μυστήρια ψάρια και πολύ περιοχικά!Δεν θα τα βλέπεις ποτέ σχεδόν και είναι πολύ δύσκολος(σχεδόν αδύνατος) ο διαχωρισμός αρσενικού-θηλυκού..Επίσης έχω πολύ καιρό να δω σε καταστήματα 'καθαρά' leleupi... Έχω βρει μερικα κομμάτια από φίλο ο οποίος κάνει εκτροφή τα παραπάνω ,συν και κάποια εκπληκτικά tropheus ikola & brichardi και το κυριότερο ότι ειναι από διαφορετικούς γονεις.Με ενδιαφέρει σαφώς να τα βλέπω που και που και αν δέχονται συγκατοικους τα juli.Και τι εννοείς "καθαρα"; υ.γ. Καλά που είναι η υπόλοιπη "Αφρική"; Sent from my iPhone Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2012 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Ιανουαρίου 2012 #63 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Έχω βρει μερικα κομμάτια από φίλο ο οποίος κάνει εκτροφή τα παραπάνω ,συν και κάποια εκπληκτικά tropheus ikola & brichardi και το κυριότερο ότι ειναι από διαφορετικούς γονεις.Με ενδιαφέρει σαφώς να τα βλέπω που και που και αν δέχονται συγκατοικους τα juli.Και τι εννοείς "καθαρα"; υ.γ. Καλά που είναι η υπόλοιπη "Αφρική"; Sent from my iPhone Ελα μου ντε που είναι οι υπόλοιποι Αφρική????? Αφρικανοι εκφαραστε τις γνωμες σας ελευθερα!!!!! Αν θα βάλεις leleupi ξεχνα οποιοδηποτε αλλο ειδος φωλιαζει στα βραχια.....θα σκοτωθούνε μεταξυ τους....ειδικά αν βγει σε καποιο ζευγαρι! Για Tropheus δεν το συζητώ......θες λίτρα.... Μια προταση δικιά μου, μιας και εχεις τους κυκλοφορητες απο το reef, είναι να βαλεις μια 6άδα eretmodus cyanostictus αν μπορεσεις να τα βρεις. Ειναι απιστευτα goby.....και τα θεωρω οτι πιο πλησιέστερο στο reef.Φαντάσου οτι οι Αμερικάνοι τους τους βαζουν και wave maker!Κανε μια αναζήτηση να δεις για την υπεροχη συμπεριφορά τους τον διαφορετικό τροπο αναπαραγωγής τους κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιανουαρίου 2012 #64 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Ελα μου ντε που είναι οι υπόλοιποι Αφρική????? Αφρικανοι εκφαραστε τις γνωμες σας ελευθερα!!!!! Αν θα βάλεις leleupi ξεχνα οποιοδηποτε αλλο ειδος φωλιαζει στα βραχια.....θα σκοτωθούνε μεταξυ τους....ειδικά αν βγει σε καποιο ζευγαρι! Για Tropheus δεν το συζητώ......θες λίτρα.... Μια προταση δικιά μου, μιας και εχεις τους κυκλοφορητες απο το reef, είναι να βαλεις μια 6άδα eretmodus cyanostictus αν μπορεσεις να τα βρεις. Ειναι απιστευτα goby.....και τα θεωρω οτι πιο πλησιέστερο στο reef.Φαντάσου οτι οι Αμερικάνοι τους τους βαζουν και wave maker!Κανε μια αναζήτηση να δεις για την υπεροχη συμπεριφορά τους τον διαφορετικό τροπο αναπαραγωγής τους κτλ. Πολυ καλη η προταση του Κωστα,αρκει να σταθεις τυχερος και τα βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Ιανουαρίου 2012 Author #65 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Ελα μου ντε που είναι οι υπόλοιποι Αφρική????? Αφρικανοι εκφαραστε τις γνωμες σας ελευθερα!!!!! Αν θα βάλεις leleupi ξεχνα οποιοδηποτε αλλο ειδος φωλιαζει στα βραχια.....θα σκοτωθούνε μεταξυ τους....ειδικά αν βγει σε καποιο ζευγαρι! Για Tropheus δεν το συζητώ......θες λίτρα.... Μια προταση δικιά μου, μιας και εχεις τους κυκλοφορητες απο το reef, είναι να βαλεις μια 6άδα eretmodus cyanostictus αν μπορεσεις να τα βρεις. Ειναι απιστευτα goby.....και τα θεωρω οτι πιο πλησιέστερο στο reef.Φαντάσου οτι οι Αμερικάνοι τους τους βαζουν και wave maker!Κανε μια αναζήτηση να δεις για την υπεροχη συμπεριφορά τους τον διαφορετικό τροπο αναπαραγωγής τους κτλ. Καλά για tropheus το ξέρω και δεν το συζήτησα,άρα και για τα julies τα ''ψιλοξεχναω'' μου άρεσε η πρόταση σου αλλά που θα τα βρω είναι το ερώτημα... Για κοχυλόψαρα ποια η γνώμη σας;Τα ανέχονται;Συμβιώνουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Ιανουαρίου 2012 Author #66 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Όταν αναφερόμαστε στα leleupi κάνουμε κουβέντα για ζευγάρι ή για μια ομάδα 6-8 ατόμων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Ιανουαρίου 2012 #67 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Λειτουργούν σε ζευγάρια ,βέβαια πρέπει να μπουν 5-6 άτομα για να καταληξει σε ζευγάρι εκτός αν είναι από πριν επιβεβαιωμένο ζευγάρι.Κάνε τον κόπο και κοίτα εδώ για τα leleupi και οχι μόνο http://www.aquazone....showtopic=30086 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 19 Ιανουαρίου 2012 #68 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Ας διαφωνήσω λίγο .......με τον Vag : τα leleupi γίνονται "περιοχικά" κυρίως όταν ζευγαρώσουν και στο διάστημα που φυλάνε τα αυγά/μωρά τους (όχι παραπάνω απο 10-15 μέρες). Τον υπόλοιπο καιρό κυκλοφορούν σε όλο το ενυδρείο και είναι αρκετά ανταγωνιστικά ακόμη και με μεγαλύτερα ψάρια. ....και με τον Prince: τα δικά μου leleupi συμβιώνουν απροβλημάτιστα με J.regani (και παλιότερα με J.transcriptus). Η εξάδα των eretmodus που προτείνεις δεν ξέρω αν βολευτεί σ' αυτά τα λίτρα. Είναι μονογαμικά και πολύ επιθετικά μεταξύ τους και ηρεμούν μόνο όταν διαμορφωθεί το ζευγάρι (τότε αρχίζουν να υπερασπίζουν μαζί τη φωλιά τους). Έχει ένας φίλος μια 3άδα και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Θα μ' ενδιέφερε αν έχεις κανείς κάποια παραπάνω εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 19 Ιανουαρίου 2012 #69 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Ας διαφωνήσω λίγο .......με τον Vag : τα leleupi γίνονται "περιοχικά" κυρίως όταν ζευγαρώσουν και στο διάστημα που φυλάνε τα αυγά/μωρά τους (όχι παραπάνω απο 10-15 μέρες). Τον υπόλοιπο καιρό κυκλοφορούν σε όλο το ενυδρείο και είναι αρκετά ανταγωνιστικά ακόμη και με μεγαλύτερα ψάρια. ....και με τον Prince: τα δικά μου leleupi συμβιώνουν απροβλημάτιστα με J.regani (και παλιότερα με J.transcriptus). Η εξάδα των eretmodus που προτείνεις δεν ξέρω αν βολευτεί σ' αυτά τα λίτρα. Είναι μονογαμικά και πολύ επιθετικά μεταξύ τους και ηρεμούν μόνο όταν διαμορφωθεί το ζευγάρι (τότε αρχίζουν να υπερασπίζουν μαζί τη φωλιά τους). Έχει ένας φίλος μια 3άδα και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Θα μ' ενδιέφερε αν έχεις κανείς κάποια παραπάνω εμπειρία. Κ.Κλεόβουλε τις συμπεριφορές που περιγράφεται για τα leleupi τις είδατε σε ενυδρειο με μηκος 80εκ? Θεωρω οτι τις είδατε σε πολύ μαγαλύτερο που ειναι και πιο λογικό να συμπεριφέρονται ετσι! Και εγω τα ειχα σε κοινωνικό Τανγκανίκα 400λίτρα(150εκ μήκος) για καποιους μηνες και δεν είδα τις συμπεριφορές που περιγράφεται. Τελικά το μήκος παίζει ρόλο.... Επίσης προτείνω 6αδα eretmodus με σκοπό την δημιουργία ζευγαριου..... Βεβαια ολα τα παραπάνω εξαρτώνται και από τον χαρακτήρα του κάθε ψαριου και ας ειναι ιδιο το είδος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 19 Ιανουαρίου 2012 #70 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Κ.Κλεόβουλε τις συμπεριφορές που περιγράφεται για τα leleupi τις είδατε σε ενυδρειο με μηκος 80εκ? Θεωρω οτι τις είδατε σε πολύ μαγαλύτερο που ειναι και πιο λογικό να συμπεριφέρονται ετσι! Και εγω τα ειχα σε κοινωνικό Τανγκανίκα 400λίτρα(150εκ μήκος) για καποιους μηνες και δεν είδα τις συμπεριφορές που περιγράφεται. Τελικά το μήκος παίζει ρόλο.... Επίσης προτείνω 6αδα eretmodus με σκοπό την δημιουργία ζευγαριου..... Βεβαια ολα τα παραπάνω εξαρτώνται και από τον χαρακτήρα του κάθε ψαριου και ας ειναι ιδιο το είδος! Σωστά. Τα ενήλικα leleupi δεν μπαίνουν σε μικρά ενυδρεία. Θέλουν αρκετά λίτρα και φυσικά μήκος. Στα 400 λίτρα είχες πρόβλημα? Πως συμπεριφέρονταν? Τα eretmodus αν μπουν σε μικρό ενυδρείο θα γίνει κόλαση μεταξύ τους. Αν βάλεις μια 5-6άδα μικρά σε 300-400άρι έχεις ελπίδα να προλάβεις να ξεχωρίσεις ζευγάρι χωρίς απώλειες. [μήπως όμως ξεφεύγουμε απο το θέμα του φίλου μας? ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Ιανουαρίου 2012 Author #71 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Όχι δεν ξεφεύγετε καθόλου,πρέπει να ακούσουμε πολλες γνώμες πριν καταλήξω κάπου. Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 20 Ιανουαρίου 2012 #72 Share 20 Ιανουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι να υπενθυμίσω τις διαστάσεις του ενυδρείου του φίλου μας που είναι 80*60*50 ( υψος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 20 Ιανουαρίου 2012 Author #73 Share 20 Ιανουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι να υπενθυμίσω τις διαστάσεις του ενυδρείου του φίλου μας που είναι 80*60*50 ( υψος) Σίγουρα η υπενθύμιση έχει να κάνει με το μήκος;Γιατί τα λίτρα και οι κρυψώνες υπάρχουν. Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 21 Ιανουαρίου 2012 Author #74 Share 21 Ιανουαρίου 2012 Μια ερώτηση,τα κοχυλόψαρα υβριδιζουν;μούλτις με occelatus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Ιανουαρίου 2012 #75 Share 21 Ιανουαρίου 2012 Μια ερώτηση,τα κοχυλόψαρα υβριδιζουν;μούλτις με occelatus Δεν υβριδιζουν.Αλλα θα σκοτωθουν μεταξυ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος