Jump to content

Από Tanganyika σε Malawi

gregog7

Recommended Posts

Ωραία,κατάλαβα ότι οι brichardi μπαίνουν μόνες τους.Ποια ''πετρόψαρα'' ταιριάζουν με τα

''κοχυλόψαρα'' σε αυτά τα λίτρα;Αν δεν γίνεται λόγω λίτρων το καταλαβαίνω,αλλά σίγουρα

θα υπάρχει κάποιος συνδιασμός.

υγ

Θοδωρή ευχαριστώ για τα link

Η ερώτηση σου έχει άμεση σχέση με τις διαστάσεις του ενυδρείου :buttrock:

• Απαντήσεις 74
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

80x30x40

Θα σου έλεγα να βάλεις τα brichardi ή στο μήκος αυτό Ζευγάρι από Julidochromis transcriptus με χαρέμι N.Multifaciatus ή Ν.Brevis ή Α.Compressiceps "shell"

Κοίτα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry550987 στις πιθανές συνθέσεις.Διάβασε το άρθρο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

:buttrock:

Αυριο περιμένω απάντηση, απο πετ αν μπορεί να μου βρει 1 ζευγάρι brichardi.

Αν είναι θετική στην επόμενη εισαγωγή θα τα έχω στο ενυδρείο. :buttrock:

• 3 months later...

Τελικά,αυτό το σχέδιο αναβλήθηκε,λόγω ότι το reef που είχα οδεύει προς το τέλος του.Ένας κύκλος κλείνει,ένας άλλος ανοίγει... :(

Μου μένει η γυάλα,τα φίλτρα ο αραγωνίτης...πάει κάπου το μυαλό σας;

Λέω να μην μείνω χωρίς ενυδρείο και να "πετάξω'' μέσα μερικές κοτρώνες και να το κάνω malawi(δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα

και αν μπορεί κάποιος mod νε το διορθώσει).

Η γυάλα έχει κάπως περίεργες διαστάσεις,80*60*50 (κατάλοιπα από το reef),η ερώτηση είναι η εξής:μαζί με χαρέμι labido τι άλλο μπορεί να μπει;

Το ξέρω οι διαστάσεις θα ξενίσουν κάποιους αλλά αυτές είναι και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Και κάτι ακόμη,από φωτισμό δεν θέλουμε κάτι ιδιαίτερο,κάποιες λάμπες από ρεεφ μπλε και λευκές κάνουν ή θα γεμίσω με άλγες;

Το σχέδιο για τις πέτρες το φαντάζομαι από την πίσω αριστερή οι πέτρες να καταιβένουν σαν κατολίσθηση και ένα παρόμοιο αλλά σε ποιό μικρό

μέγεθος από την άλλη,όπου και θα είναι και η θεατή πλευρά μαζί με την μπροστά..

Φοβάμαι αγαπητέ gregog οτι οι διαστάσεις δεν είναι και οι ιδανικές για malawi.Μπορείς να ασχοληθείς με Ταγκανίκα και με αρκετές επιλογές http://www.aquazone....87 απο κει και πέρα επειδή δεν θέλω να θεωρήσεις οτι σε καταπιέζω θα κάνω μια υπόθεση οτι πιθανόν επαναλαμβάνω πιθανόν ενα species tank με αρκετές μάλλον πολλές πέτρες με demasoni πιθανόν λέω πιθανόν θα μπορούσε να τρέξει.Προσωπικά labido δεν θα έβαζα σε τέτοιες διαστάσεις στο λέω από παλιά προσωπική πείρα.

Πάντως σκέψου ξανά την Ταγκανίκα και διάβασε το λινκ

Ευχαριστώ για το λινκ,η γνώμη σου δεκτή και σεβαστή,με περιορίζουν οι διαστάσεις και όχι τα λίτρα, έτσι;

Πάντως θα ήθελα να το δοκιμάσω με πολλές πετρες και είσοδος όλων των ψαριών μαζί,καλά για συγκατόικηση

ούτε να το σκέφτομαι;Με τα demasoni τι παίζει με αυτά τα ψάρια;Δεν τα είχα ποτέ μου...

Έγινε επεξεργασία - gregog7

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ.Σωκράτη..έχουν τρέξει και άλλα ενυδρεία με παρόμοιο μήκος με species demasoni!Προσωπικά,είναι η μόνη σου επιλογή για malawi..ή μία ακόμα είναι με pseudotropheus saulosi..αλλιώς κοίτα για ψάρια από Tanganyika που έχεις αρκετές επιλογές και θα δεις άλλες συμπεριφορές!

Ευχαριστώ για το λινκ,η γνώμη σου δεκτή και σεβαστή,με περιορίζουν οι διαστάσεις και όχι τα λίτρα, έτσι;

Πάντως θα ήθελα να το δοκιμάσω με πολλές πετρες και είσοδος όλων των ψαριών μαζί,καλά για συγκατόικηση

ούτε να το σκέφτομαι;Με τα demasoni τι παίζει με αυτά τα ψάρια;Δεν τα είχα ποτέ μου...

Εδώ που τα λέμε Λίτρα και διαστάσεις πάνε σχεδόν μαζί :)

Και αυτά πολύ ενδιαφέροντα ψάρια φαίνονται...θα δούμε,είναι αυστηρά φυτοφάγα αυτά;

Αρα εμένα τι με περιορίζει για χαρέμι λαμπίντο;200 λίτρα δεν είναι αρκετά;

Για τις λάμπες τι γνώμη έχετε;Και το ότι το ενυδρείο είναι ανοιχτό δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Αρα εμένα τι με περιορίζει για χαρέμι λαμπίντο;200 λίτρα δεν είναι αρκετά;

Απο οτι βλέπεις έγραψα τη λέξη σχεδόν γιατί μπορεί να έχουμε ενα ενυδρείο 200 λίτρα αλλά το μήκος μπορεί να είναι μικρό , ανεξάρτητα απο αυτό, σου πρότεινα demasoni γιατί μένουν λίγο πιο μικρά από τα λαμπιντο και σου είπα οτι από την πείρα μου παλιότερα σε παρόμοιο ενυδρείο δεν είχα τα αποτέλεσματα που ήθελα όταν φιλοξένησα λαμπιντο.Θέλω να πω βέβαια οτι ξέρω χομπίστες που έχουν ψάρια σαν τα λάμπιντο σε τέτοιες διαστάσεις ενυδρείου ,βέβαια species tank, και φορτωμένα πέτρες, μην ξεχνάμε τα ψάρια είναι περιοχικά και διεκδικητικά και ειδικά σε σχετικά μικρά ενυδρεία πιθανόν να γίνουν ευτράπελα γιαυτό υπάρχουν αυτές οι αμφιβολίες.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο αναφέρεσαι σε διαστάσεςι 80*60*50 ,το 60 φαντάζομαι είναι το ύψος και το 50 το πλάτος ;

Κοίτα και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31835

:)

80 μηκος,60 πλάτος,50 το ύψος,τα demasoni,από ότι διάβασα είναι εντελώς μέσα στα βράχια και πολύ ντροπαλά μου φαίνονται αλλά και τα

ομορφότερα από όλα ίσως.Δυσκολα στο διαχωρισμό.Και τα saulosi.πολύ ενδιαφέροντα και συνάμα ομορφα και αυτά.Μοιάζουν πολύ μεταξύ

τους;

80 μηκος,60 πλάτος,50 το ύψος,τα demasoni,από ότι διάβασα είναι εντελώς μέσα στα βράχια και πολύ ντροπαλά μου φαίνονται αλλά και τα

ομορφότερα από όλα ίσως.Δυσκολα στο διαχωρισμό.Και τα saulosi.πολύ ενδιαφέροντα και συνάμα ομορφα και αυτά.Μοιάζουν πολύ μεταξύ

τους;

τα demasoni μπαινουν σε ομαδες(8 και πανω)βαζοντας το φυλλο σε 2η μοιρα!τα saulosi μπαινουν σε χαρεμια(1αρ.-3θηλ.) και ξεχωριζουν πολυ ευκολα απο το χρωμα!

προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα demasoni ειναι απο τα ομορφοτερα μπουνα και για της διαστασεις του δικου σου ενυδρειου ειναι οτι πρεπει!!εχε υποψη οτι σε παρομοιες διαστασεις με το δικο σου ενυδρειο εχουν μπει demasoni με μεγαλη επιτυχια!!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=64006&st=0

δες και μερικα αλλα....

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71023&hl=demasoni&fromsearch=1

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=67302&hl=demasoni&fromsearch=1

Tελικά μετά από διάβασμα σε διάφορα θέματα αποφάσισα να βάλω ένα κοπαδάκι demasoni.

Όσο για τις πέτρες έχω από παλιά αφρικάνικα στησίματα κάποιες οβάλ-πλακέ γκριζοπράσινες και θα

κοιτάξω και για κάποιες ποιο στρόγγυλες,σαν αυτές που είδα σε διάφορα στησίματα(geosid,Στράτος).

Στον πάτο θα μπει αραγωνίτης,για τον φωτισμό δεν πήρα κάποια απάντηση αλλά δεν θέλουν και κάτι

ιδιαίτερο νομίζω.

Και μια παράκληση,αν γινεται να αλλάξει ο τίτλος σε :Αλλαγή σχεδίων-από Tanganyika σε malawi

Ευχαριστώ

Με μια ομάδα 8-10 ψαριών μπορείς να ξεκινήσεις!

Κανε το στησιμο με πολύ πέτρα που εχεις κατα νού και ολα θα πάνε καλά!

Στο φωτισμό δεν εχουμε απαιτήσεις....με μια λάμπα ή μια λεντοταινία θα εισαι μια χαρα!

Να μας ενημερώνεις.... :)

Σήμερα καθαρίστηκε το ενυδρείο,πλύθηκε και ο αραγωνίτης και το φίλτρο καθώς και κάποιοι κυκλοφορητές

που θα χρησιμοποιήσω και γενικά είμαι χάλια αυτήν τη στιγμή....τέσπα...προχωράμε.

Φίλτρο έχω ένα eheim 2215 ,θα χρειαστώ κάτι ακόμη;τι λέτε;

Σήμερα καθαρίστηκε το ενυδρείο,πλύθηκε και ο αραγωνίτης και το φίλτρο καθώς και κάποιοι κυκλοφορητές

που θα χρησιμοποιήσω και γενικά είμαι χάλια αυτήν τη στιγμή....τέσπα...προχωράμε.

Φίλτρο έχω ένα eheim 2215 ,θα χρειαστώ κάτι ακόμη;τι λέτε;

οι αφρικανες θελουν αρκετη κυκλοφορια φιλε μου.ενα φιλτρο που να γυρίζει 4-6 φορες τα λιτρα του ενυδρειου σου!οποτε ή πας σε μεγαλυτερο ή το τρεχεις με 2 φιλτρα!αν δεν μπορεις εξωτερικο και με ενα εσωτειρκο θα εκανες δουλεια κατα την γνωμη μου!

Το 2215 εχει 4λίτρα κάδο!Ειναι μια χαρά για βιολογική φιλτρανση!

Αφου εχεις και κυκλοφορητη τον προσθέτεις για να αυξήσεις λιγο την κυκλοφορία!

Αν πάς σε μεγαλύερο θα μπορουσες να προσθέσεις και καποια σφουγκάρια για μηχανική/βιολογική φιλτρανση.Προσωπικά ειμαι fun τον σφουγκαριών....κανουν το νερό κρυσταλο!

Διαφορετικα κρατησε το 2215 και βολεψε κάπου ενα μικρο εσωτερικό με σφουγγάρι....εαν θελεις!

Το 2215 εχει 4λίτρα κάδο!Ειναι μια χαρά για βιολογική φιλτρανση!

Αφου εχεις και κυκλοφορητη τον προσθέτεις για να αυξήσεις λιγο την κυκλοφορία!

Αν πάς σε μεγαλύερο θα μπορουσες να προσθέσεις και καποια σφουγκάρια για μηχανική/βιολογική φιλτρανση.Προσωπικά ειμαι fun τον σφουγκαριών....κανουν το νερό κρυσταλο!

Διαφορετικά κράτησε το 2215 και βόλεψε κάπου ενα μικρο εσωτερικό με σφουγγάρι....εαν θελεις!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα!Πάρε και ένα εσωτερικό και άστο μόνο με σφουγγάρια,οπού αυτό θα καθαρίζεις και πιο συχνά..το εξωτερικό που θα είναι γεμάτο βιολογικό θα το ανοίγεις μία φορά το εξάμηνο..

Ευχαριστώ,εγώ σκεφτόμουν για ένα ακόμη εξωτερικό με μονο σφουγγαρια ή μισό-μισό.Σε αυτό που θα ειναι το κύριο βιολογικό δεν χρειάζεται λίγο σφουγγάρι έτσι για να μην μπουκώνει το υλικό;Θα μπούνε δυό κυκλοφορητες ,ενας θα χτυπάει το νταμάρι και ο άλλος στην επιφάνεια για οξυγόνωση,μιας και δεν θέλω να βαλω αεραντλία.

Σε κάτι άλλο τωρα,οι πέτρες πρέπει να πατάνε στο τζάμι,καλό είναι να κολληθούν μεταξύ τους οι πέτρες σε κάποια σημεία;Ετσι για ασφάλεια ;)

Sent from my iPhone

Αυτη η ερωτηση εχει απαντηθει πολλές φορές στα διαφορα θεματα της κατηγορίας......

Οι αποψεις είναι παρα πολλές και σεβαστές.....

Καποιοι κολλανε τις πέτρες για ψυχολογικους λόγους ή για ασφαλεια......ή γιατι είναι παθόντες!

Καποιοι τοποθετουν φελιζολ στον πάτο του ενυδρειου και βάζουν απο πάνω τις πέτρες...παλι για τους παραπάνω λόγους, αλλα καποιοι αλλοι (στους οποίους ειμαι και εγω) τοποθετουν τις πέτρες στο τζαμι, προσεχτικά παντα και φροντιζουν ετσι ωστε το στησιμο να ειναι σταθερό.Κατοπιν τοποθετουν την αμμο ή τον αραγωνίτη και μετα το νερο!

αυτη η ερωτηση εχει απαντηθει πολλές φορές στα διαφορα θεματα της κατηγορίας......

οι αποψεις είναι παρα πολλές και σεβαστές.....

καποιοι κολλανε τις πέτρες για ψυχολογικους λόγους ή για ασφαλεια......ή γιατι είναι παθόντες!

καποιοι τοποθετουν φελιζολ στον πάτο του ενυδρειου και βάζουν απο πάνω τις πέτρες...παλι για τους παραπάνω λόγους, αλλα καποιοι αλλοι (στους οποίους ειμαι και εγω) τοποθετουν τις πέτρες στο τζαμι, προσεχτικά παντα και φροντιζουν ετσι ωστε το στησιμο να ειναι σταθερό.κατοπιν τοποθετουν την αμμο ή τον αραγωνίτη και μετα το νερο!

+1

Αυτη η ερωτηση εχει απαντηθει πολλές φορές στα διαφορα θεματα της κατηγορίας......

Οι αποψεις είναι παρα πολλές και σεβαστές.....

Καποιοι κολλανε τις πέτρες για ψυχολογικους λόγους ή για ασφαλεια......ή γιατι είναι παθόντες!

Καποιοι τοποθετουν φελιζολ στον πάτο του ενυδρειου και βάζουν απο πάνω τις πέτρες...παλι για τους παραπάνω λόγους, αλλα καποιοι αλλοι (στους οποίους ειμαι και εγω) τοποθετουν τις πέτρες στο τζαμι, προσεχτικά παντα και φροντιζουν ετσι ωστε το στησιμο να ειναι σταθερό.Κατοπιν τοποθετουν την αμμο ή τον αραγωνίτη και μετα το νερο!

Aπλως για περισσότερη ασφάλεια το σκεφτόμουν,

σήμερα πήγα και μάζεψα κάποιες εκπληκτικές πέτρες από ένα ποτάμι στα Τρίκαλα,από δευτέρα ξεκινάω στήσιμο... :bigemo_harabe_net-74:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...