gregog7 18 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Καλημέρα φίλοι αφρικάνοι μετά από πολλά ''απεταξάμην την αφρική'',δεν άντεξα άλλο και είπα να ξαναστήσω το 100λιτρο μου.Είμαι του υψηλού ph Και αφού στα 100λ δεν χωράει τίποτα από malawi θα κάνω στροφή προς Tanganyika μεριά. Το μήκος του ενυδρείου είναι 80cm και ο προσανατολισμός μου είναι για Neolamprologus brichardi βέβαια μου αρέσουν και τα Neolamprologus leleupi Τι λέτε και σεις;Κάποια γνώμη...; Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2011 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 18 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 1 ζευγάρι brichardi.Θα δεις οικογενειακή συμπεριφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 18 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 Απαγορευτικά τα λίτρα και το μήκος του ενυδρείου για neolamprologus leleupi...δεν θα τα χαρείς!! Συμφωνώ και εγώ για Brichardi..δεν τα είχα ποτέ αλλά είναι πανέμορφα και έχω διαβάσει τα καλύτερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Σεπτεμβρίου 2011 Author #4 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 1 ζευγάρι brichardi.Θα δεις οικογενειακή συμπεριφορά. Αυτή είναι και η αρχική μου σκέψη,αλλά πως θα μπορέσω να καταλήξω σε ένα ζευγάρι;Λιγάκι δύσκολο;Κάποιο κόλπο(μπούσουλας)για να γίνει η αναγνώριση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Αυτή είναι και η αρχική μου σκέψη,αλλά πως θα μπορέσω να καταλήξω σε ένα ζευγάρι;Λιγάκι δύσκολο;Κάποιο κόλπο(μπούσουλας)για να γίνει η αναγνώριση; Καλώς τον στην Αφρική! Ειναι εξαιρετικά δύσκολη η αναγνώριση αρσενικού - θηλυκού. Παίρνεις μια 6άδα την βάζεις στο ενυδρειο και οταν δημιουργηθεί ενα ζευγάρι αφαιρείς τα υπόλοιπα! Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 Καλώς την στην Αφρική! Ειναι εξαιρετικά δύσκολη η αναγνώριση αρσενικού - θηλυκού. Παίρνεις μια 6άδα την βάζεις στο ενυδρειο και οταν δημιουργηθεί ενα ζευγάρι αφαιρείς τα υπόλοιπα! τον θες να πεις ή ξέρεις κάτι; Καλή μέθοδος αυτή,αλλά τα υπόλοιπα τι τα κάνω μετά; To πετ δεν νομίζω να τα δεχτεί πίσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 τον θες να πεις ή ξέρεις κάτι; Καλή μέθοδος αυτή,αλλά τα υπόλοιπα τι τα κάνω μετά; To πετ δεν νομίζω να τα δεχτεί πίσω; Με συγχωρεις.....τον εννουσα!!!! Ή θα τα δώσεις σε όποιο πέτ τα δεχτεί ή θα τα χαρίσεις σε χομπίστα ή θα τα πουλήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Σεπτεμβρίου 2011 Author #8 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 Λέω να ξεκινήσω με μια αγγελία-ζήτησης για ζευγάρι και βλέπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Βρήκα σήμερα μια ομάδα από brichardi 5ή 6 ήταν από ίδια γέννα.Δεν το ρώτησα,απλά το υπέθεσα βλέποντας το μέγεθος τους. Δεν τα πήρα βέβαια για 2 λόγους:Αστρωτο ενυδρείο και λόγω ότι θα λείψω 1 βδομάδα και δεν θα μπορούσα να κάνω τις ρουτίνες με βακτήρια. Αν όταν γυρίσω και υπάρχουν ακόμη θα πάρω μερικά. Ερώτηση:τα ψάρια αν ήταν από την ίδια γέννα,υπάρχει πρόβλημα;Ελπίζω να μην υπάρχει. Το 1 ήταν μεγαλουτσικο σε σχέση με τα άλλα,μιλάμε για ψάρια 3 με 3,5 άντε 4cm.Αν τα πάρω όλα και σχηματιστούν 2 ζευγάρια(καλά κάτσε να πετύχω το 1 ζευγος) θα υπάρχει σκοτωμός και γενικά ανακατωσούρα στο σύστημα;Δεν συμπεριφέρονται σαν τα tropheus δηλ. σαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες; Αν λέω βλακείες σταματήστε με... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Αυστηρα ενα ζευγαρι φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ερώτηση:τα ψάρια αν ήταν από την ίδια γέννα,υπάρχει πρόβλημα;Ελπίζω να μην υπάρχει. αρχικα οχι,αλλα στην πορεια καλο ειναι να ανανεωσεις τα αιματα πριν ενηλικιωθουν πριν υπαρξει αιμομιξια( αφου ειναι αδελφια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Σεπτεμβρίου 2011 #12 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Και υπ'οψιν πως σε αυτα τα λιτρα θα πρεπει να απομακρυνεις σχετικα γρηγορα τα μικρα,διοτι το ζευγαρι θα γενναει συνεχως και θα πηξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #13 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 αρχικα οχι,αλλα στην πορεια καλο ειναι να ανανεωσεις τα αιματα πριν ενηλικιωθουν πριν υπαρξει αιμομιξια( αφου ειναι αδελφια). Σαν να μου λες δηλαδή ότι αν πετύχω ζευγάρι δεν μπορεί ή μάλλον δεν πρέπει να κάνει μικρά ή αυτό ισχύει για τα μικρά τους; Και υπ'οψιν πως σε αυτα τα λιτρα θα πρεπει να απομακρυνεις σχετικα γρηγορα τα μικρα,διοτι το ζευγαρι θα γενναει συνεχως και θα πηξεις Καλά,χαλάρωσε εσύ,δεν έχουμε το δικό σου χέρι,στο πετυχημένο ζευγάρωμα αφρικανικων κιχλίδων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Σεπτεμβρίου 2011 #14 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά,χαλάρωσε εσύ,δεν έχουμε το δικό σου χέρι,στο πετυχημένο ζευγάρωμα αφρικανικων κιχλίδων Καλα βρες εσυ ζευγαρι,κι ελα να μου πεις οταν αρχισουν τις γεννες Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #15 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) ''Σαν να μου λες δηλαδή ότι αν πετύχω ζευγάρι δεν μπορεί ή μάλλον δεν πρέπει να κάνει μικρά ή αυτό ισχύει για τα μικρά τους;'' Στράτο,με το παραπάνω ερώτημα τι γίνεται; Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2011 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Σεπτεμβρίου 2011 #16 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 ''Σαν να μου λες δηλαδή ότι αν πετύχω ζευγάρι δεν μπορεί ή μάλλον δεν πρέπει να κάνει μικρά ή αυτό ισχύει για τα μικρά τους;'' Στράτο,με το παραπάνω ερώτημα τι γίνεται; Για τα μικρα λεει ο Κωστας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #17 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Για τα μικρα λεει ο Κωστας. Δηλαδή το δικό μου ζευγάρι μπορεί να γονιμοποιήσει;Επιτρέπεται να κάνει απογόνους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Σεπτεμβρίου 2011 #18 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδή το δικό μου ζευγάρι μπορεί να γονιμοποιήσει;Επιτρέπεται να κάνει απογόνους; Βαλε τα ψαρακια να γεννησουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #19 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Βαλε τα ψαρακια να γεννησουν Aα γεια σου αγόρι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 23 Σεπτεμβρίου 2011 Author #20 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ερώτηση:μαζί με τα brichardi μπορούν να μπουν και κοχυλόψαρα;Προσοχή,τα λίτρα είναι 100,τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 23 Σεπτεμβρίου 2011 #21 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ερώτηση:μαζί με τα brichardi μπορούν να μπουν και κοχυλόψαρα;Προσοχή,τα λίτρα είναι 100,τι λέτε; Με τίποτα. Δυστυχώς είναι "ιδιότροπα" ψάρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 23 Σεπτεμβρίου 2011 #22 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Με τίποτα. Δυστυχώς είναι "ιδιότροπα" ψάρια... Εχουν ψιλο επιθετικο χαρακτηρα και νομιζουν οτι ειναι ολο το ενυδρειο χωραφι του παππου τους Καλυτερα μονα τους οπως ειπε και ο Αποστολης Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Σεπτεμβρίου 2011 #23 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ερώτηση:τα ψάρια αν ήταν από την ίδια γέννα,υπάρχει πρόβλημα;Ελπίζω να μην υπάρχει. Ενδιαφέρον θέμα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=29904&hl= http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=20697 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 23 Σεπτεμβρίου 2011 Author #24 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Ωραία,κατάλαβα ότι οι brichardi μπαίνουν μόνες τους.Ποια ''πετρόψαρα'' ταιριάζουν με τα ''κοχυλόψαρα'' σε αυτά τα λίτρα;Αν δεν γίνεται λόγω λίτρων το καταλαβαίνω,αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποιος συνδιασμός. υγ Θοδωρή ευχαριστώ για τα link Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2011 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 23 Σεπτεμβρίου 2011 #25 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιές είναι οι διαστάσεις του ενυδρείου σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος