Jump to content

Ενυδρείο 300 λίτρα

ntritzt

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, το ενυδρείο είναι περίπου 300 λίτρα

Για φίλτρανση έχω ένα EHEIM 2217 και ένα Eheim Pick Up 2012 το οποίο έβαλα μετά από τις φωτό

20110917172136.jpg20110917175356.jpg

Οι μετρήσεις του νερού για να μπουν τα ψάρια έγιναν σε pet shop, σε δυο μέρες λογικά θα έρθουν και τα τεστ που παρήγγειλα οπότε θα ποστάρω και τις μετρήσεις.

Στην σύνθεση ψαριών ξέρω ότι έκανα αρκετά λάθη

έχω βάλει λοιπόν στο ενυδρείο 6 labidochromis caeruleus από τα οποία τα δύο θα φύγουν για να γίνει ένα χαρέμι.

Ένα ζευγάρι sciaenochromis fryeri που από ότι κατάλαβα είναι haps και δεν πρέπει να μπαίνει μαζί με mbuna.

Και δυο αγνώστων λοιπόν στοιχείων στα οποία ζητώ βοήθεια.

20110917172935.jpg20110917175656.jpg

Οι πέτρες πατάνε πάνω σε φελιζόλ το οποίο έβαλα στον πάτο.

Πέτρες θα βάλω λίγες ακόμα αριστερά.

Kαλώς ήρθες καταρχήν

όλοι στην αρχή κάνουμε λάθη τα οποία διορθόνωνται.

Οι πέτρες πατάνε στο χαλίκι ή στην άμμο;Για τα είδη και τις συμβατότητες θα σε

ενημερώσουν οι expert

Καλή συνέχεια...

Καλώς σας βρήκα.

Τις πετρες τις εβαλα να πατανε σε φελιζολ dow και μετα εριξα την αμμο. Εκτος απο μερικες μικροτερες που ομως δεν στηριζουν αλλες .

Μερικές φωτογραφίες ακόμα

20110917180310.jpg

20110917173945.jpg

Καλωσήρθες και απο εμένα.

Απο κιχλίδες δεν έχω εμπειρία αλλά θα ήταν μάλλον καλύτερα αν τις μοίραζες στα δύο σχηματίζοντας 2 νησίδες αντί μία? Με λίγο πιο αραιό στήσιμο θα είχες και περισσότερες κρυψώνες.

Κ

Αγαπητέ φίλε όπως γραφτηκε και πιο πάνω θα προτιμούσα οι πέτρες να είναι πιο φυσικά στημένες ,οσον αφορά τη σύνθεση των ψαριών ,οι labido είναι καλά να είναι ο ενας αρσενικός και τα άλλα θηλυκά ανεξάρτητα αν είναι 6 ψάρια ,εφόσον υπάρχει και άλλος ή άλλοι αρσενικοί θα ηταν καλό να φύγουν και να μείνει ενας.

Τα sciaenochromis fryeri ,προσωπικά θα τα άφηνα μέσα απλά θα έβαζα 1αρσ. και 2 θηλ ή και 3 θηλ.

Οσον αφορά την διατροφή τους μην ξεχνάμε οτι οι labido είναι παμφάγες ,ετσι με μια ισορροπημένη διατροφή δεν θα έχουμε πιστεύω προβλήματα.

Αυτά προς το παρόν ,εύχομαι καλή επιτυχία :D

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σας. Λοιπον αλλαξα το στησιμο, αυτες οι δυο στο κεντρο θα πανε δεξια για να ανοίξει λίγο ακομα.

201109201056482.jpg

Τα labido δεν εχουν δείξει ακομα πια ειναι αρσενικα, εμφανισιακά δεν μπορω να τα ξεχωρίσω, οποτε περιμενω να δω συμπεριφορά. . Συντομα θα ανεβάσω και τις τιμες του νερου.

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σας. Λοιπον αλλαξα το στησιμο, αυτες οι δυο στο κεντρο θα πανε δεξια για να ανοίξει λίγο ακομα.

201109201056482.jpg

Τα labido δεν εχουν δείξει ακομα πια ειναι αρσενικα, εμφανισιακά δεν μπορω να τα ξεχωρίσω, οποτε περιμενω να δω συμπεριφορά. . Συντομα θα ανεβάσω και τις τιμες του νερου.

Πολύ καλύτερο το στήσιμο! :D

Λοιπόν αφού τέλειωσα με το στήσιμο {αν τελειώσει ποτέ}.

Για να δουμε τωρα τα ψαρια, τα δυο haps οπως και τα δυο melanochromis συντομα θα φυγουν. Οποτε βγηκαμε στους δρομους για να βρουμε κατι αλλο, αυτη την φορα ομως δεν θελω να κανω παλι καποιο λαθος βρηκα λοιπον

1Pseudotropheus Flavus

2. Maingano

3Labidochromis Hongi Red Top αυτα μου άρεσαν πολύ, φοβάμαι ομως τον υβριδισμό

Πολύ καλύτερο το στήσιμο! :D

αν βαλεις λιγες πετρες ακομα στα δεξια πιστευω θα ειναι καλυτερα

Λοιπόν αφού τέλειωσα με το στήσιμο {αν τελειώσει ποτέ}.

Για να δουμε τωρα τα ψαρια, τα δυο haps οπως και τα δυο melanochromis συντομα θα φυγουν. Οποτε βγηκαμε στους δρομους για να βρουμε κατι αλλο, αυτη την φορα ομως δεν θελω να κανω παλι καποιο λαθος βρηκα λοιπον

1Pseudotropheus Flavus

2. Maingano

3Labidochromis Hongi Red Top αυτα μου άρεσαν πολύ, φοβάμαι ομως τον υβριδισμό

τα maigano ειναι δοκιμασμενος συνδιασμος!για να μην υβριδισουν δεν πρεπει να μοιαζουν χρωματικα τα 2 ψαρια!τα hongi δεν νομιζω οτι μοιαζουν με τα labodo!πιστευω επεισης οτι χρειαζεσαι περισσοτερες πετρες!δες εδω!εγω παντως στην θεση σου θα κρατουσα τα haps βαζοντας οπως σου ειπαν και πιο πανω 1 αρσ. με 2-3 θηλ. ειναι κατι που δεν το βλεπουμε συχνα,αλλα αυτο ειναι δικια σου επιλογη! :D

πετρες θα αγορασω αυριο που θα παω χαλκιδικη {εκει τις βρηκα 40λ το κιλο}, για τα haps εβαλα αγγελια τωρα ποτε θα δοθουν ειναι μια αλλη ιστορια, παντως ειναι δυσκολο να βρω θηλυκα σημερα σε 5 pet shop δεν ειδα πουθενα.

τα maigano ειναι δοκιμασμενος συνδιασμος!για να μην υβριδισουν δεν πρεπει να μοιαζουν χρωματικα τα 2 ψαρια!τα hongi δεν νομιζω οτι μοιαζουν με τα labodo!πιστευω επεισης οτι χρειαζεσαι περισσοτερες πετρες!δες εδω!εγω παντως στην θεση σου θα κρατουσα τα haps βαζοντας οπως σου ειπαν και πιο πανω 1 αρσ. με 2-3 θηλ. ειναι κατι που δεν το βλεπουμε συχνα,αλλα αυτο ειναι δικια σου επιλογη! :D

Δεν αρκεί μόνο αυτό φίλε μου...πρέπει να μην είναι και της ίδιας ''οικογένειας''!!

Πχ Labidochromis Caereleus με Labidochromis Hongi προφανώς θα ιβρυδίσουν... :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Δεν αρκεί μόνο αυτό φίλε μου...πρέπει να μην είναι και της ίδιας ''οικογένειας''!!

Πχ Labidochromis Caereleus με Labidochromis Hongi προφανώς θα ιβρυδίσουν... :D

εχεις δικιο φιλε Vag!απο κεκτημενη ταχυτητα βλεπεις,απλα εφερα στο μυαλο μου τα 2 ψαρια χωρις να σκεφτω την οικογενεια!thanks για την επισημανση! :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - adlib

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες. :D:hysterical: Τα hοngi τα απέκλεισα τελείως. Το ενυδρειο εχει επιφανεια 115χ51 μπορούν να μπουν 3 χαρέμια {1α,3θ} απο labidos, flavus, maingano.

Ξεκίνα με 2 χαρέμια (labido - maingano προφανώς) και θα δεις αν σε παίρνει για 3ο...

Θα το δεις από μόνος σου... :D

Έτσι και αλλιώς δεν με έπαιρνε να πάω για δυο χαρέμια τώρα {ακριβό χόμπι γμτ}. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας ,είμαι υπόχρεος. Σύντομα και μια ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...